Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Διακοπή του φιλικού λόγω... ντου!!

Άδοξο τέλος είχε το σημερινό φιλικό παιχνίδι, που είχε προγραμματισθεί στο Αιγάλεω, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Εθνικό Αστέρα. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και είχε φθάσει στο 80' με το αποτέλεσμα στο1-1, ωστόσο στο σημείο αυτό οπαδοί των γηπεδούχων άφησαν την θέση τους στην εξέδρα και... μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο!
Διακοπή του φιλικού λόγω... ντου!
Οι φίλαθλοι του Αιγάλεω τα έβαλαν με τον γενικό αρχηγός της ομάδας τους Μηλιώνη και ορισμένοι από αυτούς πήδηξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εντελώς ξαφνικά κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά προς τους παίκτες του Εθνικού Αστέρα, αλλά η παρέμβαση των ψυχραιμότερων απέτρεψαν τα χειρότερα.
Σίγουρα σε όλα αυτά καθοριστική ήταν η στάση του προέδρου του Αιγάλεω Γιώργου Γιανναράκη, που έφυγε από την εξέδρα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και απομάκρυνε τον κόσμο, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την τάξη.
Πάντως με όσα προηγήθηκαν το παιχνίδι δεν μπορούσε να συνεχισθεί και φυσικά παρά τις όποιες προσπάθειες κατεβλήθησαν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια άπραγες και χωρίς να ολοκληρωθεί το 90λεπτο.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και δεν είχε παρουσιάσει ιδιαίτερες συγκινήσεις.
Ο Εθνικός Αστέρας προηγήθηκε στο 14 όταν ο Λουτσιάνο έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε με δύναμη, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή κτύπησε στο κεφάλι του γκολκίπερ, που είχε εκτιναχθεί, για να καταλήξει στα δίκτυα και να γίνει το 0-1.
Η ισοφάριση ήρθες στο 34 όταν ο Κωνσταντόπουλος με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 1-1.
ΑΙΓΑΛΕΩ : Κουρεπίνης, Ζαφειράτος, Κωνσταντόπουλος, Παπαδόπουλος, Καραγιάννης, Βασιλικής, Τεγούσης Θαν., Τεγούσης Κ., Τζανετάκος, Δουκάκης, Μαστραντώνης. Στην επανάληψη χρησιμοποιήθηκαν και οι Στριμένος, Ελευθεριάδης, Ντελμέκουρας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ : Παναγιωτόπουλος (46 Γκίτκος), Χωριανόπουλοςς (76 Αδαμάκης), Γουσούλης (70 Πασκούλοφ), Καρατζάς, Λαμπρόπουλος (46 Παντίδος), Πασάς (46 Νάστος), Λουτσιάνο (46 Χαϊκάλης), Άντονι (46 Παληγιώργος), Σκαρτσίλας (46 Καούνος), Χανιώτης (70 Ντραγκόλοφ), Μαστρογιάννης (46 Μιχελής)

Ο νέος πορτιέρο, τα... κολπάκια και οι φωνές Σάντος! (ΦΩΤΟ)

Εξαιρετικό ήταν το κλίμα στην σημερινή προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Κροατίας. Οι παίκτες έκαναν συνεχώς... πλακίτσα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος «έλαμψε» κάτω από τα δοκάρια και ο Φερνάντο Σάντος έβαλε τις φωνές.
Ο νέος πορτιέρο, τα... κολπάκια και οι φωνές Σάντος! (ΦΩΤΟ)
Κατά τα άλλα η προπόνηση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα και δίχως νεότερα προβλήματα αγωνιστικής φύσεως. Το... μενού μεταξύ άλλων περιλάμβανε και εσωτερικό δίτερμα για τους παίκτες του Σάντος. Υπενθυμίζεται πως από τον αγώνα με την Γεωργία θα απουσιάσουν λόγω καρτών οι Α. Παπαδόπουλος, Σαμαράς και Ζαραδούκας καθώς και ο τραυματίας Τοροσίδης.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του sportdog.gr:

«Ντόπα» και χρήμα!!

Θετικά μηνύματα στην ΑΕΚ από την προπώληση των εισιτηρίων για το ντέρμπι με Ολυμπιακό! Αισιοδοξία για sold out και λεφτά στα ταμεία.
«Ντόπα» και χρήμα
Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό περιμένουν ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και υπάλληλοι της ΠΑΕ προκειμένου να δούνε ξανά (ύστερα από πολλούς μήνες) το χρώμα του χρήματος! Απ' ότι φαίνεται, οι “κιτρινόμαυροι” θα πάρουν σημαντική οικονομική ανάσα, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν από την προπώληση των εισιτηρίων, για τον κρίσιμο αγώνα του επόμενου Σαββάτου!
Η κυκλοφορία των εισιτηρίων ξεκίνησε την προηγούμενη Τρίτη και η κίνηση στη διάθεσή τους πάει πολύ καλά, αν αναλογιστεί κανείς, ότι είναι η πρώτη εβδομάδα των πωλήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, 9.000 έχουν ήδη διατεθεί σε συνδέσμους αλλά και απλούς οπαδούς. Από αυτά τα 5000 τα έχει προμηθευτεί η Original 21, στα κλαμπ της οποίας υπάρχει έντονη κινητοποίηση για το ντέρμπι και υπάρχει η βεβαιότητα, ότι δεν θα μείνει εισιτήριο απούλητο! Συν τοις άλλοις υπάρχουν και οι Ενωσίτες από τους επαρχιακούς συνδέσμους που διψούν γι' αυτά τα ματς και δεν θα χάσουν την ευκαιρία να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας τους, πραγματοποιώντας εκδρομές από κάθε άκρη της Ελλάδας.
Τα νούμερα είναι άκρως ικανοποιητικά και αν υπολογιστούν οι 8.500 κάτοχοι των καρτών διαρκείας, δεν αποκλείεται να υπάρξει sold out στο κάτω διάζωμα και γιατί όχι να ανοίξουν κάποιες θύρες του δεύτερου διαζώματος.
Όπως καταλαβαίνετε, αυτό περίμεναν οι ποδοσφαιριστές εδώ καιρό! Να δούνε το ΟΑΚΑ γεμάτο από τους Ενωσίτες οπαδούς!
Όχι μόνο για να μπει κανένα φράγκο στην τσέπη τους. Αλλά και για να παίξουν με τον λεγόμενο... 12ο παίκτη, τον κόσμο της ΑΕΚ, ο οποίος θα τους ντοπάρει με το πάθος και την ατμόσφαιρα της εξέδρας, για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό.
πηγή: sportdog.gr
 

«ΠΑΟΚ θρησκεία, τρομοκρατία... ιδέα Πάμπλο Γκαρσία»

Ο Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε το το απόγευμα του Σαββάτου στην Σκύδρα, όπου εγκαινιάστηκε ο νέος σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στην περιοχή, ο οποίος μάλιστα πήρε και το όνομά του!
«ΠΑΟΚ θρησκεία, τρομοκρατία... ιδέα Πάμπλο Γκαρσία»
Ο Ουρουγουανός άσος αποθεώθηκε από τον κόσμο και παρέλαβε τιμητική πλακέτα, η οποία έγραφε: « Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα είναι ιδέα και εσύ είσαι κομμάτι αυτής της ιδέας. Εκφραστής μέσα στο γήπεδο. ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο Γκαρσία…»

Με... τρίμηνη σύμβαση στην Πρέμιερ!!

Στην Πρέμιερ Λιγκ θα αγωνίζεται, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, ο Βαγγέλης Μόρας ο οποίος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών μηνών με την Σουόνσι, από την οποία και δοκιμάστηκε με επιτυχία.
Με... τρίμηνη σύμβαση στην Πρέμιερ!
Μάλιστα, μιλώντας στην «Evening Post» ανέφερε: «Είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα να παίξω στη Σουόνσι. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα στον κόσμου και θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ να βοηθήσω την ομάδα», συμπλήρωσε ο Μόρας, ο οποίος αποκάλυψε πως είχε και άλλες προτάσεις που δεν τον ενδιέφεραν και δεν ήταν τόσο σημαντικές για τον ίδιο τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή πιστεύω πως η Σουόνσι είναι η καλύτερη λύση για μένα. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να βρω τη φόρμα μου γιατί είμαι 4 μήνες χωρίς ματς σε πρώτη ομάδα», επεσήμανε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής και πρόσθεσε: «Παίζοντας παιχνίδια όπως το φιλικό με τη Λανέλι θα με βοηθήσουν, θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος στο επόμενο ματς».

Όσον αφορά την Εθνική τόνισε: «Θα είναι πιο εύκολο για μένα να ξαναπαίξω τώρα στην Εθνική, από τη στιγμή που βρήκα ομάδα, δήλωσε ο έμπειρος αμυντικός και σημείωσε πως «ελπίζω να εντυπωσιάσω τόσο τον προπονητή της ομάδας, Μπρένταν Ρόντζερς όσο και τον τεχνικό της Ελλάδας με τις εμφανίσεις μου στη Σουόνσι».
πηγή: sportdog.gr

Θα το... παλέψει για Ντόρτμουντ ο «Τόρο»!

Αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ θα κάνει ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος τραυματίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής και χάνει σίγουρα το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Θα το... παλέψει για Ντόρτμουντ ο «Τόρο»!
Ο άσος των Πειραιωτών ταλαιπωρείται από ράγισμα στα πλευρά και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, για την αποθεραπεία ενός τέτοιο τραυματισμού χρειάζονται περίπου 14 ημέρες.

Ωστόσο, στο Λιμάνι ποντάρουν πολλά στην γερή κράση του Τοροσίδη και ελπίζουν πως αν... φορτσάρει, θα προλάβει το ματς με τους Γερμανούς που είναι σε 12 ημέρες. Ο ποδοσφαιριστής θα εξετάζεται κάθε δύο ημέρες και έτσι μέσα στην εβδομάδα θα γνωρίζουμε οριστικά αν προλαβαίνει την ευρωπαϊκή αναμέτρηση ή όχι.
πηγή: sportdog.gr

«Καρφιά» Χάμιλτον για Σουμάχερ...!!

Ενοχλημένος από το χτύπημα του Μίκαελ Σουμάχερ στα δοκιμαστικά του ιαπωνικού Grand Prix εμφανίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον και τόνισε πως οι κινήσεις του Γερμανού έκαναν τα πράγματα πολύ επικίνδυνα...
«Καρφιά» Χάμιλτον για Σουμάχερ...
«Η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά, ώστε να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις Red Bull, σε αυτό το φανταστικό σιρκουί. Είχα κάποια λεπτά περιθώριο και ένιωθα πως είχα την ευκαιρία να παλέψω για την pole position.

Στην τελευταία στροφή είχα να αντιμετωπίσω τον Γουέμπερ και τον Σουμάχερ, ήταν πολύ παράξενο και έτσι έχασα τον τελευταίο μου γύρο»,
ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Δεν είδα τον Μίκαελ, ήρθε από πίσω μου και σχεδόν με χτύπησε από τα αριστερά, ήταν πολύ επικίνδυνα».

Άγριο ξύλο στην Πάτρα...

Οπαδοί της ΑΕΚ ενεπλάκησαν με τα ΜΑΤ ύστερα από προκλήσεις των οπαδών του Απόλλωνα, λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο μεταξύ τους ματς για την Α2 μπάσκετ ανδρών.
Άγριο ξύλο στην Πάτρα...
Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε άγριο ξύλο στην Πάτρα και φυσικά υπήρξαν τραυματισμοί και αρκετές λιποθυμίες. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας διακόπηκε και άρχισε μετά από αρκετή ώρα...
πηγή: sportdog.gr

Αλκοολικοί... made in England!

Με αφορμή τις νέες δεσμεύσεις του Πολ Γκασγκόιν για αποχή από το ποτό, σας παρουσιάζουμε τις... ταραγμένες σχέσεις μεταξύ του αλκοόλ και του ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Αλκοολικοί... made in England!
Ο Πολ Γκασγκόιν, ο οποίος συνεχίζει την απεξάρτησή του από το αλκοόλ, τόνισε ότι σκοπεύει από εδώ και στο εξής να απέχει μια για πάντα από το ποτό. Ο «Γκάζα» δεν είναι φυσικά ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που... πίνει. Διαχρονικά, αρκετοί παίκτες στη Μεγάλη Βρετανία έχουν ανάλογα θέματα και χαράμισαν έτσι την καριέρα τους. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις... στενές σχέσεις του αλκοόλ με το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, καταγράφοντας τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.
Η παράδοση των παμπ
Από τα πρώτα βήματα του ποδοσφαίρου στο Νησί, υπήρχαν σχέσεις με τις παμπ και τη... βιομηχανία της μπίρας. «Το ποδόσφαιρο είναι μια γοητεία του διαβόλου και η δίδυμη αδερφή του συστήματος ποτών», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ένας Αγγλικανός εφημέριος στα τέλη του 18ου αιώνα, δείχνοντας την τάση και την επιφυλακτικότητα της Εκκλησίας προς την μπάλα! Αρκετές ομάδες ήταν άμεσα συνδεδεμένες με παμπ και μπιραρίες, όπως η Σάντερλαντ και η Έβερτον, οι οποίες αγωνίζονταν σε γήπεδα τα οποία ανήκαν σε ιδιοκτήτες τέτοιων επιχειρήσεων.
Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα στο gazzetta.gr

«Έλληνες και Σέρβοι μαζί πέταγαν μολότοφ!»

Σέρβικη ιστοσελίδα αναφέρει πως οι κουκουλοφόροι που έκαναν το... ντου στον χθεσινό αγώνα της Εθνικής και οι οποίοι επιτέθηκαν στους Κροάτες, ήταν Έλληνες και Σέρβοι οπαδοί!
«Έλληνες και Σέρβοι μαζί πέταγαν μολότοφ!»
Η «trojka.rs» έχει βασικό θέμα τα όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τίτλο: «Έλληνες και Σέρβοι μαζί, πέταγαν κοκτέιλ μολότοφ σε Κροάτες».

Στην συνέχεια παραθέτει όλο το ρεπορτάζ από τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα και τα όσα αναφέρουν οι Κροάτες για συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας με την Σερβία.

Πρόβλημα στην άμυνα, άρεσαν οι «μικροί»!

Ο ΠΑΟΚ στην φιλική αναμέτρηση με την Αναγέννηση Επανομής έπαιξε πολύ καλά επιθετικά και πέτυχε δύο τέρματα με τους Τσουκαλά και Γεωργιάδη, ωστόσο στην άμυνα είχε για ακόμα ένα ματς πολλά προβλήματα και έτσι το τελικό σκορ ήταν 2-2.

Πρόβλημα στην άμυνα, άρεσαν οι «μικροί»!
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με μία ανάμεικτη ενδεκάδα βασικών και θεωρητικά αναπληρωματικών και αυτό... ευνόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 5' έκαναν το 1-0 με τον Γκέσιο, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε πολύ ωραία τον Χαλκιά. Το γκολ αυτό... ξύπνησε τον «Δικέφαλο», ο οποίος στα επόμενα λεπτά ανέβασε ρυθμούς, στο 19' είχε δοκάρι με τον Βιεϊρίνια και στο 33' ισοφάρισε σε 1-1 με τον Τσουκαλά, μετά από σέντρα του Σπαντάσιο.

Παρόλα αυτά, το ημίχρονο έκλεισε με την Επανομή να προηγείται 2-1, αφού στο 38' η άμυνα του ΠΑΟΚ τα... έχασε, ο Παπαστεργίου έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγές και χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 2-2 με πολύ ωραία ενέργεια του Γεωργιάδη στο 77' και από εκεί και πέρα δεν έγινε κάτι άλλο σημαντικό.

Αξίζει μόνο να αναφέρουμε, πως οι δύο νεοαποκτηθέντες παίκτες του ΠΑΟΚ, Σπαντάσιο και Λεονάρντο, πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής, ωστόσο έδειξαν ότι δεν είναι στο 100%, ακόμα, ενώ οι νεαροί παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση: Φιρινίδης (46΄ Ταταρίδης, 63΄ Παπαδόπουλος), Παπαστεργίου (46΄ Παπαστεργίου), Πεχλιβανίδης (46΄ Πολίτης), Καρλάο, Παπαζούδης (46΄ Κουρδάκης), Καραμανλής (46΄ Πολίτης), Κάτσε (46΄ Γεωργιάδης), Τιάγκο (63΄Τράκις), Γκέσιος (60΄ Δεινόπαπας), Γεωργίου, Τάσιο (60΄ Δανίδης).

ΠΑΟΚ: Χαλκιά, Σνάουτνσερ(72΄ Μπολόσης), Λεονάρντο (46΄ Σταφυλλίδης), Σπαντάσιο, Τσιρίλο (46΄ Ιντζίδης), Μπαλάφα, Παναγιωτούδης, Τσουκαλά (46΄ Ίβιτς), Βιεϊρίνια (46΄ Κίτσιου), Γεωργιάδης, Παπάζογλου (46΄ Ρομπέρ).

Πρόκληση Τούρκων! Φρεγάτα τους στο Σούνιο!!

Η έλλειψη ψυχραιμίας της Τουρκίας είναι πλέον εμφανής! Έστειλαν τη φρεγάτα του ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ από την ανατολική Μεσόγειο ,μέχρι το Σούνιο και τον Καφιρέα,μόνο και μόνο για να προκαλέσουν ένταση.

Πρόκληση Τούρκων! Φρεγάτα τους στο Σούνιο!
Η τουρκική φρεγάτα, ξεκίνησε από ανατολική Μεσόγειο,πέρασε ανοιχτά της Ρόδου και της Μήλου και έφθασε ανοιχτά του Σουνίου. Αυτή την ώρα βρίσκεται στον Καφιρέα.Παρακολουθείται διαρκώς από πολεμικό πλοίο του Στόλου μας.
Πρόκειται για πρόκληση απ΄ αυτές που συχνά επιχειρούν οι Τούρκοι νομίζοντας ότι αποτελεί επίδειξη δύναμης.
ΠΗΓΗ: onalert.gr

«Είμαι έτοιμος, περιμένω τον προπονητή»

Έτοιμος για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Λεονάρντο, μετά το φιλικό παιχνίδι με την Επανομή, όπου πήρε χρόνο συμμετοχής. Αυτός που αποφασίζει όμως, είναι ο Λάζλο Μπόλονι...
«Είμαι έτοιμος, περιμένω τον προπονητή»
«Είμαι ήδη σε καλό επίπεδο και περιμένω πότε θα βοηθήσω την ομάδα. Αυτό θα γίνει όποια στιγμή αποφασίσει ο προπονητής. Είμαι καλά και πρέπει να πω ότι με βοηθάνε ιδιαίτερα οι συμπαίκτες μου έτσι ώστε και εγώ να κάνω καλύτερα την δουλειά μου.

Πρέπει να είμαστε όσο πιο ψηλά στο πρωτάθλημα και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη»,
δήλωσε ο Βραζιλιάνος μπακ.

«Τρομοκρατία σε Βασσάρα και ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση με γιαούρτια και ύβρεις στον Κύρο Βασσάρα μετά τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Κροατία εξέδωσε η ΕΠΟ το απόγευμα του Σαββάτου.
«Τρομοκρατία σε Βασσάρα και ελληνικό ποδόσφαιρο»
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα την ανοίκεια επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ και υπευθύνου του προγράμματος ανάπτυξης διαιτησίας Κύρου Βασάρα, το βράδυ της Παρασκευής 7/10/2011 κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μετά τον αγώνα Ελλάδα-Κροατία.

Την ίδια ώρα που η Εθνική ανδρών έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες και πρόσφερε σε όλο τον κόσμο της χώρας μας μια ανάσα χαράς, μια χούφτα κουκουλοφόρων δειλών βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Κύρο Βασσάρα, προσπαθώντας να πληγώσει και να τρομοκρατήσει τον ίδιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να κάμψουν το σθένος και την αποφασιστικότητα όλων των υγειών παραγόντων του ποδοσφαίρου, με μεθόδους αλητείας και κοινής εγκληματικής συμπεριφοράς, δεν θα τα καταφέρουν. Η νομιμότητα θα επικρατήσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάρει και πάλι τη θέση που του αξίζει. Ο δρόμος που έχει επιλέξει η ΕΠΟ είναι μιας κατεύθυνσης. Κι αυτή δεν είναι άλλη από μπροστά».

Για την... δικαιοσύνη και το απόλυτο!!

Οι Γερμανοί αν και έχουν προκριθεί στα τελικά του Euro, δεν πρόκειται να... χαριστούν στο Βέλγιο, που κυνηγά την πρόκριση.
Για την... δικαιοσύνη και το απόλυτο!
O Γιοακίμ Λεβ μετά τη νίκη με 3-1 επί της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα την Τρίτη (11/10) στο Ντίσελντορφ «για δικαιοσύνη»...

Βέβαια, εκτός από το δίκαιο, οι Γερμανοί θέλουν και το απόλυτο των νικών, καθώς μέχρι στιγμής στον όμιλο έχουν μόνο νίκες!
πηγή: sportdog.gr

Με... Τίμουρ(η) θα μας αντικρίσει;

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ξεκαθάρισε πως δεν κάνει δώρα και ότι η Γεωργία στο ματς της Τρίτης με την Ελλάδα θέλει μόνο νίκη, αν και έχει αποκλειστεί. "Δεν μας νοιάζει τι αποτέλεσμα θέλουν αυτοί".

Με... Τίμουρ(η) θα μας αντικρίσει;
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας τόνισε σε δηλώσεις του πως η ομάδα του θα παίξει με σκοπό να κερδίσει το παιχνίδι για τους φιλάθλους, αν και δεν έχει καμία ελπίδα για πρόκριση. Παρά την... συμπάθεια του στους Έλληνες, ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να κάνει κανένα δώρο στην Ελλάδα, που χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να «κλειδώσε» την πρόκρισή της στα τελικά του Euro.

«Θέλουμε να κερδίσουμε τους Έλληνες, δεν μας ενδιαφέρει τι αποτέλεσμα θέλουν εκείνοι, αλλά τι αποτέλεσμα θέλουμε εμείς και αυτό είναι μόνο η κατάκτηση των τριών βαθμών» δήλωσε αρχικά ο Κετσπάγια ενώ στη συνέχεια εξήγησε και τον λόγο που επιθυμεί να πάρει το τρίποντο:
«Είναι το τελευταίο μας ματς σ' αυτά τα προκριματικά, μπορεί να μην έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε, όμως θέλουμε στο εντός έδρας αυτό ματς να κερδίσουμε και να αποχαιρετήσουμε με ένα τρίποντο τους συμπατριώτες μας».

«Δεν έρχεται Ευρώπη ο Πέτζα»

Όνειρα τέλος για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο μάνατζερ του Πετζα Στογιάκοβιτς, Αλεξάντερ Ράσκοβιτς, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη.

«Δεν έρχεται Ευρώπη ο Πέτζα»
Αντίθετα, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον άλλο πελάτη του, Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς.

«Ο Πέτζα επέστρεψε τον Σεπτέμβριο στη Νέα Ορλεάνη γιατί ο γιος του ξεκίνησε το σχολείο. Ο Ραντμάνοβιτς είναι ελεύθερος και μπορεί εύκολα να γίνει μέλος κάποιας ομάδας της Ευρωλίγκας. Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Ράσκοβιτς.

Έκλαψα όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή»

Κομμάτι του εαυτού του είναι ο Άρης για τον Κρίστι Βανγέλι ο οποίος έχοντας περάσει οκτώ χρόνια στον σύλλογο άνοιξε τα «φτερά» του. Από την Ουκρανία ο 26χρονος διεθνής μπακ αφηγείται με λεπτομέρειες τις στιγμές που φάνηκαν χρόνος για την οριστικοποίηση της μεταγραφής του στην Τσερνομόρετς. Κοιτώντας αυτά που άφηνε πίσω του η συγκίνηση ξεχείλιζε…
Έκλαψα όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή»
- Κρίστι, έχεις μιλήσει πολλές φορές για τον ΑΡΗ και τον λόγο που
διαδραμάτισε στην ζωή σου. Τι είναι για σένα ο ΑΡΗΣ; Τι συμβολίζει;
"Ο ΑΡΗΣ για μένα είναι κομμάτι της ζωής μου. Είναι ότι πιο σημαντικό
έχω. Ο ΑΡΗΣ ήταν και είναι για μένα η οικογένεια μου. Μέσα στον
σύλλογο έμαθα τα πάντα και όλα όσα πέτυχα τα οφείλω εκεί. Νιώθω
ευλογημένος που ήμουν μέλος ενός τεράστιου συλλόγου όπως, ο ΑΡΗΣ".
Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στο allaboutaris.com

Θέμα ωρών η συμφωνία με Τσαλδάρη!!

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης αναμένεται να είναι η τρίτη μεταγραφή του ΑΡΗ, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές είναι μία ανάσα από την οριστική συμφωνία, με δεδομένο ότι η οικονομική διαφορά είναι πολύ μικρή.
Θέμα ωρών η συμφωνία με Τσαλδάρη
Ο Έλληνας γκαρντ κατέβασε τις αποδοχές του μιας και θέλει να επιστρέψει μετά από δύο χρόνια στους "κίτρινους" και όλα δείχνουν ότι δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να υπάρξει ανακοίνωση της συμφωνίας για την επόμενη περίοδο. Το "αγκάθι" είναι μία μικρή διαφορά στο οικονομικό η οποία πάντως σύμφωνα με τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν είναι αρκετή για να χαλάσει την μεταγραφή.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης θα έχει μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Τσαλδάρη προκειμένου να κλείσει το θέμα, ενώ χαρακτηριστικό του καλού κλίματος είναι ότι ήδη έχουν τακτοποιηθεί λεπτομέρειες όπως το σπίτι που θα μείνει ο Έλληνας άσος στην Θεσσαλονίκη. Αν τελειώσει σήμερα το θέμα, δεν αποκλείεται αύριο ο Έλληνας γκαρντ να είναι στην Θεσσαλονίκη.
Πηγή: allaboutaris.com

Κίτρινος... κατακίτρινος!!

Παίκτης του Άρη και με τη βούλα είναι ο Ντομινίκ Τζέιμς.
Κίτρινος... κατακίτρινος!
Ο παίκτης αναμένεται το μεσημέρι της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη και λογικά θα προλάβει τον αγώνα Κυπέλλου της επόμενης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.
Η σχετική ανακοίνωση:
"Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη μεταγραφή του Αμερικανού πλέι μέικερ με ύψος 1.80μ Ντόμινικ Τζέιμς, που πέρυσι αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λουκόιλ Ακαντέμικ".
Who is who
Ο Ντόμινικ Τζέιμς γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1986. Περιγράφεται ως ένας πολύ δραστήριος παίκτης με δυνατό σώμα και πολύ καλή αντίληψη του χώρου. Είναι πολύ καλός πλέι μέικερ και συνεισφέρει ακόμη περισσότερα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.
2005-06 (Μαρκέτ, NCAA): Αγωνίστηκε σε 31 αγώνες με μ.ο. 15,3 πόντους (43,1% εντός παιδιάς, 30,1% τρίποντα, 64,1% ελ. βολές), 4,5 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ, 1,6 κλεψίματα
2006-07 (Μαρκέτ, NCAA): Αγωνίστηκε σε 34 αγώνες με μ.ο. 14,9 πόντους (38,4% εντός παιδιάς, 27,2% τρίποντα, 65,1% ελ. βολές), 3,1 ριμπάουντ, 4,9 ασίστ, 1,9 κλεψίματα
Το 2007 ήταν υποψήφιος για Draft στο NBA
2007-08 (Μαρκέτ, NCAA): Αγωνίστηκε σε 35 αγώνες με μ.ο. 12,9 πόντους (39,8% εντός παιδιάς, 31,0% τρίποντα, 66,4% ελ. βολές), 2,7 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ, 1,8 κλεψίματα
2008-09 (Μακρέτ, NCAA): Αγωνίστηκε σε 29 αγώνες με μ.ο. 11,0 πόντους (42,4% εντός παιδιάς, 28,4% τρίποντα, 46,1% ελ. βολές), 3,4 ριμπάουντ, 5,0 ασίστ, 2,1 κλεψίματα
Το 2009 αγωνίστηκε με τους Milwakee Bucks (NBA) σε τουρνουά προετοιμασίας
2009-10 (Μερσίν Μπουγιουκσεχίρ, Τουρκία): Αγωνίστηκε σε 29 αγώνες με μ.ο. 14,4 πόντους (54,3% εντός παιδιάς, 29,8% τρίποντα, 62,8% ελ. βολές), 2,7 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ, 2,0 κλεψίματα
2010-11 (Λουκόιλ Ακαντέμικ, Βουλγαρία): Σε 24 αγώνες για το Βουλγαρικό Πρωτάθλημα είχε μ.ο. 13,9 πόντους (66,5% εντός παιδιάς, 28,9% τρίποντα, 68,8% ελ.βολές), 2,5 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ και 1,9 κλεψίματα. Στους δύο αγώνες απέναντι στον Άρη για το Eurocup είχε μ.ο. 9,5 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 6,5 ασίστ και 2,0 κλεψίματα. Για το Eurochallenge αγωνίστηκε σε 14 αγώνες με μ.ο. 13,8 πόντους (50,5% εντός παιδιάς, 30,6% τρίποντα, 72,4% ελ. βολές), 2,1 ριμπάουντ και 4,0 ασίστ
Διακρίσεις
Τιμητική αναφορά στην All-East - 2006
Καλύτερη ομάδα πρωτοετών στην All-East- 2006
Καλύτερος πρωτοετής στην All-East- 2006
Βραβείο Νάισμιθ της D1 του NCAA - 2007
Καλύτερη ομάδα στην All-East- 2007
Δεύτερη καλύτερη ομάδα στην All-East- 2008
Φιναλίστ Κυπέλλου στην Τουρκία - 2010
Προημιτελικά Eurochallenge - 2011
Κυπελλούχος Βουλγαρίας - 2011
Πρωταθλητής Βουλγαρίας - 2011

Βαρυσημ(Σ)αντος!!

Η επιτυχία της εθνικής ομάδας να αγκαλιάσει την πρόκριση στο EURO 2012, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και στον Πορτογάλο τεχνικό. Το καπετάνιο του νέου... πειρατικού!
Βαρυσημ(Σ)αντος!
Ο Φερνάντο Σάντος ήρθε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2001 για να αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ και κατάφερε να γίνει ένας από τους πλέον αγαπητούς αλλά και πετυχημένους ξένους προπονητές που εργάστηκαν ποτέ στην Ελλάδα.
Τα χρόνια στην Πορτογαλία
Η προπονητική του καριέρα άρχισε το 1987 στην Εστορίλ, την ομάδα με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για χρόνια. Το 1994 και αφού πρώτα είχε οδηγήσει την Εστορίλ στην κορυφαία κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος, συμφώνησε με την Αμαδόρα, για να έχει τη μεγάλη ευκαιρία τέσσερα χρόνια αργότερα (1998) να εργαστεί στην Πόρτο.
Με τους “δράκους” κέρδισε ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ, ενώ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν μόλις 46 ετών...
Στη συνέχεια, βέβαια, επέστρεψε δύο φορές στην Πορτογαλία για να εργαστεί, στα... διαλείμματα που έκανε την τελευταία δεκαετία, όταν έφευγε από την Ελλάδα. Τη σεζόν 2002/03 εργάστηκε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό) και το 2006/07 βρέθηκε στον πάγκο της Μπενφίκα (τρίτη θέση στο πρωτάθλημα). Την επόμενη σεζόν (2007-08) απολύεται τον Αυγουστο από τους “αετούς”, μετά από μια ισοπαλία εναντίον της Λεισόες.
Το γεγονός πως έχει περάσει από τους πάγκους των τριών κορυφαίων πορτογαλικών συλλόγων, μίας χώρας με ποδοσφαιρική παιδεία και κουλτούρα, λέει από μόνο του πολλά.
Κεφάλαιο ΑΕΚ και... λίγο Παναθηναϊκός
Τη σεζόν 2001/02 ο Φ. Σάντος ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ του Ψωμιάδη. Κατάφερε, μάλιστα, την πρώτη σεζόν να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και στην... κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τον τίτλο του πρωταθλητή, βέβαια, να πηγαίνει στον Ολυμπιακό λόγω διαφοράς τερμάτων.
Το επόμενο καλοκαίρι ο Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε στην Παιανία, όπου όμως δεν μακροημέρευσε. Με τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να πετύχει και, ίσως, είναι το μοναδικό διάστημα στην εν Ελλάδι καριέρα του που και ο ίδιος δεν θα ήθελε να θυμάται...
Η επιστροφή του στην ΑΕΚ ήταν γεγονός το 2004. Ο Ντέμης Νικολαΐδης που βρέθηκε τότε στη διοίκηση, αποφάσισε να τον εμπιστευτεί. Με τον Σάντος να τον δικαιώνει, καθώς βασιζόμενος σε ένα ρόστερ κυρίως νεαρών και εξελίξιμων παικτών, έφτασε με την “Ένωση” στην τρίτη θέση, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή. Τη σεζόν 2005/06, μάλιστα, η ομάδα του βρέθηκε στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης...
Εποχή ΠΑΟΚ
Το Σεπτέμβριο του 2007 και ενώ μόλις είχε αποχωρήσει από την Μπενφίκα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης του ζητάει να αναλάβει τον ΠΑΟΚ. Ο Παράσχος μόλις είχε απομακρυνθεί από τον πάγκο των Θεσσαλονικέων και ο Σάντος ανέλαβε την ευθύνη να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο πλάνο, με χαμηλό μπάτζετ. Πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε. Την πρώτη χρονιά η ομάδα τερμάτισε στην ένατη θέση, με τον Ζαγοράκη να τον στηρίζει (η ποιότητα της ομάδας, άλλωστε, ήταν τέτοια που δεν γινόταν να αλλάξουν και πολλά). Ποιος δεν θυμάται, άλλωστε, τη δήλωση για... σαρδέλες στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και όχι αστακούς, που είχε κάνει μετά την ήττα από τον Ηρακλή, στις 20 Γενάρη;
Η επόμενη σεζόν όμως, το 2008/09, ήταν διαφορετικά και ο ΠΑΟΚ μεγαλούργησε. Μία ομάδα δουλεμένη και με σοβαρό πλάνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που έπρεπε να προσπαθήσει πολύ κάποιος για να την κερδίσει, κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια. Μία θέση χαμηλότερα βρέθηκε ο “δικέφαλος του Βορρά” το 2009/10, αλλά στη διαδικασία των πλέι οφ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Εθνική
Το καλοκαίρι του 2010 ο Σάντος υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΕΠΟ, το οποίο μάλιστα ο Πιλάβιος προτίθεται να του ανανεώσει άμεσα. Από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι θα δώσει το 200% για να πετύχει με τον αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και δεν ήταν ψέμματα. Ο ένας βαθμός που χρειάζεται η εθνική στην Τυφλίδα, το βράδυ της Τρίτης, είναι η απόδειξη...
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως μετά από 15 παιχνίδια στο “τιμόνι” της εθνικής δεν έχει βρεθεί ομάδα που να τον νικήσει! Μετρώντας εννιά νίκες και έξι ισοπαλίες...
Φιλοσοφία
Η αλήθεια είναι πως ο Φερνάντο Σάντος δεν ήταν ποτέ θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου. Τα χρόνια στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έδειξαν πως ο Πορτογάλος προτιμάει να εξασφαλίζει το μηδέν στην άμυνά του και έπειτα να προσπαθεί να πετύχει γκολ για να πάρει τη νίκη. Ποιος δεν θυμάται, άλλωστε τα περί... ταβανιού που έλεγαν κάποτε στην ΑΕΚ (εποχή Ντέμη), με αποτέλεσμα την αποχώρησή του από τους “κιτρινόμαυρους”.
Ή την κριτική των κάθε λογής ειδικών που τον χαρακτήριζαν... looser, όποτε έφτανε σε μία πηγή και δεν έπινε νερό. Να όμως που με την εθνική τα κατάφερε και γέμισε υπερηφάνεια έναν ολόκληρο λαό. Και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχουν καταφέρει πολλοί μέχρι σήμερα.
Πώς να μην πετύχει;
Η πορεία του Σάντος στον χώρο της προπονητικής δεν είναι τυχαία. Η επιμονή του, η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση και η προσήλωσή του στον στόχο δεν περνούν απαρατήρητα και μόνο τυχαία δεν είναι όσα έχει πετύχει στην καριέρα του. Να σημειώσουμε κάτι ακόμα; Ειδικά όσον αφορά την παρουσία του στην Ελλάδα, δεν έχει δουλέψει σε ομάδες με οικονομική συνέπεια προς τους παίκτες ή με ένα εξαιρετικά ποιοτικό ρόστερ για παράδειγμα. Ειδικά αυτό το τελευταίο ισχύει και στην περίπτωση της εθνικής.

"Είχατε ψυχή και κερδίσατε"

Ο αρχηγός των Κροατών, Γιόζιπ Σίμουνιτς μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας της Εθνικής μας, ενώ δήλωσε για πρώτη φορά «κάπως ταπεινωμένος»!
"Είχατε ψυχή και κερδίσατε"
«Πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική καριέρα νιώθω κάπως ταπεινωμένος, πρώτη φορά νιώθω έτσι». Αυτή τη δήλωση έκανε μεταξύ άλλων στο SentraGoal ο αρχηγός της Εθνικής Κροατίας, Γιόζιπ Σίμουνιτς, ο οποίος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα πήρε το ματς γιατί έπαιξε με ψυχή και μεγαλύτερο πάθος εν συγκρίσει με την ομάδα του.
Ο Σίμουνιτς, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Εσπευσε να καλύψει τον «εκλέκτορα» της ομάδας, Σλάβεν Μπίλιτς. Σημείωσε πως ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί για την πρωτιά, αν και, όπως είπε, η Εθνική μας ομάδα θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012. Και στο τέλος έσπευσε να εξάρει την απόδοση του Βύντρα τονίζοντας πως ανέτρεψε τις ισορροπίες με τις κούρσες που έκανε από τη δεξιά πλευρά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος!
«Για την ήττα στην Ελλάδα φταίμε όλοι και όχι μόνο προπονητής, έχουμε όλοι μερίδιο στην αποτυχία», υπογράμμισε ο έμπειρος άσος, ο οποίος εν απουσία του Ντάριο Σρνα φόρεσε στο «Καραϊσκάκη» το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
«Η Ελλάδα πήρε τη νίκη στο ματς γιατί έπαιξε με ψυχή, τα έδωσε όλα, οι αντίπαλοι μεγάλη θέληση και περίσσειο πάθος», ήταν η εξήγηση του έμπειρου αμυντικού που μετά από πολυετή καριέρα στην Μπουντεσλίγκα επέστρεψε στο Ζάγκρεμπ, στην ερώτηση τι είχε η Εθνική μας ομάδα και εν τέλει κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Κροατίας.
Ο έμπειρος αμυντικός, όμως, απάντησε και σε ερώτηση περί των αγωνιστικών καθιστώντας σαφές πως τέσσερις παίκτες έκαναν τη διαφορά στην Ελλάδα. «Σαμαράς, Καραγκούνης και Κατσουράνης», είπε και σίγουρα ελάχιστοι αιφνιδιάστηκαν απ' αυτή την απάντηση για να μιλήσει εν συνεχεία για τον Βύντρα.
«Εκανε τη διαφορά, διότι από στη δεξιά της πλευρά η Ελλάδα είχε Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και τον αυτόν που ανέβαινε συνεχώς με αποτέλεσμα τρεις παίκτες να αντιμετωπίζονται μόνο από τον Στρίνιτς», υπογράμμισε ο Σίμουνιτς.
Οσο για την επόμενη μέρα, ο στόπερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είπε το αυτονόητο... «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, βέβαια είναι δύσκολο να χάσει η Ελλάδα στη Γεωργία, μάλλον θα πρέπει να αυτοκτονήσει, όσο για μας οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει να κερδίσουμε και να περιμένουμε τη μεγάλη ανατροπή», υπογράμμισε ο Σίμουνιτς.
Πηγή: Sentragoal.gr

Σαν δεν ντρέπονται λίγο...!!

Την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή βίας, αλλά και τη δυσαρέσκειά τους για όσα έγιναν χθες στο "Γ. Καραϊσκάκης", εκφράζουν από τον Ολυμπιακό.
Σαν δεν ντρέπονται λίγο...
Οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι λόγω των όσων έγιναν στο γήπεδο ανάμεσα στους χούλιγκαν και κόστισαν στην ΠΑΕ αρκετά... σπασμένα καθίσματα αλλά και ζημιές που έγιναν από τις φωτιές που άναψαν στον χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης».
Άλλωστε οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με επίσημη τοποθετησή τους, ξεκαθάρισαν πως καταδικάζουν απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή βίας.

"Διώξτε τους μπλεγμένους"

Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως θα ζητήσει τη λύση της συμβάσεως συγκεκριμένων αθλητικών δικαστών με την Φούτμπολ Λίγκα, εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή.
"Διώξτε τους μπλεγμένους"
Αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή την Δευτέρα το πρωί θα καταθέσει επίσημο έγγραφο στον πρόεδρο της Football League Σπύρο Καλογιάννη για την λύση της συμβάσεως των αθλητικών δικαστών Κατσή, Ζάρμπα , Ζυγογιάννη, Παντελοπούλου και Κατσούλα λόγω των στενών σχέσεων τους με πρόσωπα που είναι κατηγορούμενα για τα στημένα παιχνίδια και για κακουργηματικές πράξεις αλλά και λόγω της νομικής και ηθικής απαξίας ορισμένων εξ αυτών.
Με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή επικοινώνησε ο πρώην ιστορικό Δήμαρχος της Πάτρας Ανδρέας Καράβολας δηλώνοντας την συμπαράσταση του και ότι θα είναι παρών και αυτός κατά την εκδίκαση της εφέσεως».

To... τραβάνε οι Κροάτες!!

Για... κοινό σχέδιο της ΕΠΟ, της αστυνομίας και των Σέρβων χούλιγκαν κατά της Κροατίας κάνουν λόγο οι οπαδοί της «Hrvatska»! Δείτε τι γράφει ο Τύπος της χώρας.

To... τραβάνε οι Κροάτες!
Τα επεισόδια που έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ξεκίνημα του ματς της Ελλάδας με την Κροατία είχαν ως αφετηρία την ελληνική πλευρά. Ωστόσο οι Κροάτες φτιάχνουν... σενάρια ταινίας, εμπλέκοντας την Ομοσπονδία, την αστυνομία και τους... Σέρβους στα επεισόδια, με κοινό άξονα όλων των αποκλεισμό των Κροατών!
Όπως αναφέρει η 24 Sata της Κροατίας και το sportal.hr, η επίσημη Ένωση υποστηρικτών της Εθνικής Κροατίας με το όνομα «πάντα πιστοί» έγραψε στο γκρουπ της στο Facebook: «Η Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με Σέρβους χούλιγκαν και την αστυνομία προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την πρόκριση των Ελλήνων στο Euro, έδειραν παιδιά στους δρομους, προσπάθησαν να μας πυρπολήσουν όταν ένας άνθρωπός μας έχασε το δάχτυλό του. Λύπη, θρήνος και οργή...»
Το ρεπορτάζ των Κροατών αναφέρει ότι «Έλληνες χούλιγκαν επιτέθηκαν στους οπαδούς της Κροατίας πριν από το ματς και τους πέταξαν πέτρες στο πούλμαν. Οι ταραχές συνεχίστηκαν στο γήπεδο. Ένας οπαδός της Κροατίας έχασε κάποια δάχτυλα, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο παιδιά και κάποιοι τουρίστες. Οι Έλληνες πέταξαν και μολότοφ, η οποία ευτυχώς σταμάτησε πάνω στο πλέξιγκλας».
Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή εσόδων μέσα από τα γήπεδα!!

Πώς οι ευρωπαϊκές ομάδες καταφέρνουν να αντλούν κέρδη από την εκμετάλλευση των υπερσύγχρονων σταδίων τους.
Πηγή εσόδων μέσα από τα γήπεδα
Τα μοντέρνα γήπεδα ανά την Ευρώπη αποτελούν πλέον βασικό αιμοδότη των συλλόγων στους οποίους ανήκουν, αφού πέρα από τα ουσιαστικά, που είναι το ποδοσφαιρικό θέαμα και η ασφάλεια, οι σύλλογοι φροντίζουν να προσφέρουν στους θεατές - φιλάθλους διαφόρων ειδών υπηρεσίες που φέρνουν και χρήμα αλλά και δένουν τον θεατή με την εμπειρία του γηπέδου ώστε να την αποζητήσει ξανά με λαχτάρα.
Ακολουθώντας κατά κύριο λόγο το αμερικανικό μοντέλο μάρκετινγκ, που βλέπει τον θεατή πρώτα ως πελάτη και μετά ως φίλαθλο (και λιγότερο ως οπαδό), πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν μετατρέψει τις έδρες τους σε πηγή εσόδων με διάφορους τρόπους. Και αυτό δεν αφορά μόνο στην παραχώρηση των γηπέδων για άλλους σκοπούς, όπως συναυλίες.
Η σύγχρονη άποψη για τα γήπεδα ποδοσφαίρου ακολουθεί τη λογική ότι υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορεί να προσφέρει ένας σύλλογος στον φίλαθλο - πελάτη, που και θα του τονώσουν το ενδιαφέρον πέρα από αυτό καθ' εαυτό το ποδοσφαιρικό θέαμα, και θα αποφέρουν ουσιαστικά κέρδη για τον σύλλογο.
Εκεί λοιπόν που παλαιότερα το ιδιόκτητο γήπεδο αποτελούσε βάρος για έναν σύλλογο, λόγω των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας, τώρα αποτελεί την αγελάδα που θα βγάζει για πάντα γάλα.
«Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι βελτιωμένες εγκαταστάσεις έχουν βοηθήσει τους συλλόγους να αυξήσουν τα έσοδά τους. Οι φίλαθλοι είναι και πελάτες, οι οποίοι εκτιμούν τα μοντέρνα γήπεδα με τις ανέσεις τους, τις καλύτερες υπηρεσίες που προσφέρονται και τα καταστήματα λιανικής», υπογραμμίζει ο Πιερλουίτζι Ζακέο, σύμβουλος ανάπτυξης σταδίων σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Διαδίκτυο.
Σύλλογοι όπως η Αρσεναλ, η Γιουβέντους και η Εσπανιόλ έχουν προσφάτως κάνει αιματηρές οικονομίες ώστε να χρηματοδοτήσουν την ανέγερση των νέων τους γηπέδων, γνωρίζοντας ότι μόνο κέρδη έχουν να αποκομίσουν σε βάθος χρόνου από την επένδυσή τους αυτή. Και τώρα που τα έφτιαξαν κάνουν ό,τι μπορούν για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση προς όφελος τόσο των οικονομικών τους όσο και των θεατών - πελατών τους.
Για παράδειγμα, το νέο γήπεδο της Γιουβέντους, που εγκαινιάστηκε μόλις πριν από τέσσερις εβδομάδες, διαθέτει εμπορικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 34.000 τετραγωνικών μέτρων με καταστήματα που είναι ανοιχτά σε καθημερινή βάση. Ομως για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της η Γιουβέντους υπέγραψε και συμφωνία με εταιρεία που ανέλαβε να βρει χορηγό που θα πληρώσει για να δώσει όνομα στο γήπεδο, ενώ θα φροντίσει για τη βέλτιστη εμπορική εκμετάλλευση των θεωρείων VIP.
Τα μοντέρνα στάδια φροντίζουν για κάθε ανάγκη των φιλάθλων. Πέρα από τις πολλές τουαλέτες, το νέο Γουέμπλεϊ αποφέρει σημαντικά κέρδη στην αγγλική ομοσπονδία που το χρησιμοποιεί για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, έχοντας τοποθετήσει ένα αναψυκτήριο για κάθε 100 φιλάθλους! Ετσι το γνωστό στην Αγγλία «μια πίτα και μια μπίρα πριν από τον αγώνα» έχει αναχθεί πλέον σε επιστήμη.
Ουσιαστικά κέρδη για τον σύλλογο, αλλά και τους μπουκμέικερ φέρνουν και τα γραφεία στοιχημάτων που έχουν πιάσει πόστα στις εισόδους των γηπέδων στην Αγγλία. Πρόκειται για κατάλοιπο της μακράς παράδοσης στοιχηματισμού των Βρετανών, αντίστοιχο με τα γκισέ στοιχημάτων στον ιππόδρομο, όπου ποντάρεις γι' αυτό που πας να δεις, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο το προσφερόμενο θέαμα. Εκεί θα δει κανείς μακρύτερες ουρές από αυτές για τις τουαλέτες ή για αναψυκτικά.
Σημαντικά κέρδη αποφέρει και η λειτουργία μουσείων και οι τουρνέ των γηπέδων με ξεναγό, που είναι πολύ συνηθισμένη στη Δυτική Ευρώπη. Οι σύλλογοι χρεώνουν τους επισκέπτες με ποσά που φτάνουν κοντά στην τιμή του εισιτηρίου ενός αγώνα πρωταθλήματος. Για να δεις αγώνα της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο αρκούν 20 λίρες, αλλά θέλεις 15 λίρες για την ξενάγηση.
Πολύ σημαντική διάσταση της εμπειρίας που θέλουν να προσφέρουν οι σύλλογοι στην Ευρώπη στους θεατές-πελάτες τους είναι και η ατμόσφαιρα του γηπέδου. Πέρα από τα τετριμμένα (μουσική, μασκότ, μαζορέτες κ.λπ.), οι σύλλογοι φροντίζουν να προσφέρουν στιγμές που δύσκολα θα ξεχάσουν οι θεατές κάθε ηλικίας που θα πληρώσουν αδρά ένα εισιτήριο για να νιώσουν ότι συμμετέχουν σε κάτι αξέχαστο.
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει, μετά και την τελευταία ανακαίνιση του Βεστφάλενσταντιον που πλέον ονομάζεται Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, διατηρήσει τη μεγαλύτερη κερκίδα ορθίων οπαδών, χωρητικότητας άνω των 25.000 θεατών. Ο λεγόμενος «Κίτρινος Τοίχος», από το χρώμα της ομάδας, είναι η εξέδρα των φανατικών που παράγει απίστευτο θόρυβο, πράγμα αξέχαστο για όποιον το βιώσει.
Τι κι αν η FIFA κι η UEFA επιμένουν να υπάρχουν παντού καθίσματα; Η Μπορούσια έβαλε καθίσματα (που μειώνουν στο μισό τη χωρητικότητα της κερκίδας), αλλά τα χρησιμοποιεί μόνο για διεθνείς αγώνες. Ετσι είναι όλοι ευχαριστημένοι, αφού και στο ποδόσφαιρο, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.
Πηγή: Καθημερινή

Η περιφερόμενη... σφραγίδα!!

Δεν ήταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αυτή που «έσβησε» τον Πανελλήνιο από τον χάρτη του μπάσκετ. Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Η περιφερόμενη... σφραγίδα
Η επιτροπή ίσως τον αποτελείωσε, ίσως έβαλε τελεία σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Πολλά δακρύβρεχτα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον σύλλογο των Ολυμπιονικών, που πριν από αρκετές δεκαετίες συντέλεσε αποφασιστικά στην θεμελίωση του μπάσκετ στην Ελλάδα.
Αλήθεια, όμως, πόσοι πιστεύουν πραγματικά ότι από πέρυσι υπήρχε Πανελλήνιος; Από την ώρα που αποφασίστηκε η μετακόμιση στη Λαμία, ουσιαστικά είχε επιτευχθεί ο πλήρης διαχωρισμός. Ο μπασκετικός Πανελλήνιος υπήρχε στις υποδομές και τα όποια τμήματα διατηρεί ο Ερασιτέχνης, όπως και συνεχίζει να υπάρχει. Ο άλλος ήταν μια… περιφερόμενη σφραγίδα ανώνυμης εταιρείας. Παγερά αδιάφορους άφηνε και τους λίγους πιστούς του που πήγαιναν στο κλειστό της Κυψέλης.
Δεν θα ήταν ο Πανελλήνιος αυτή η ομάδα που θα έπαιζε στο Ιβανώφειο, με τους οπαδούς του Ηρακλή να φωνάζουν… Ηρακλής για να την ενισχύσουν.
Ουδείς από τους γνωρίζοντες, εξάλλου, αμφέβαλε για το ότι, αν έπαιρνε η ομάδα το πιστοποιητικό, μέσα στη χρονιά θα εντείνονταν οι προσπάθειες να αλλάξει το όνομα της ομάδας, το σήμα, όλα που θα θύμιζαν για τυπικούς λόγους τον Πανελλήνιο. Οποιος παρατήρησε προσεκτικά τις αντιδράσεις των διοικούντων του Ερασιτέχνη Πανελλήνιου και κάποιων φίλων της ομάδας διέκρινε ανακούφιση και όχι αίσθημα καταστροφής.
Πηγή: Εξέδρα

Μια χαρά πέφτει και μόνος του...!!

Η πρώτη πληροφορία που δόθηκε από τους μετόχους της ΑΕΚ στα ΜΜΕ, την εποχή που ο Σταύρος Αδαμίδης ήταν παντελώς άγνωστος στη χώρα μας, ήταν πως πρόκειται για «επιτυχημένο δικηγόρο του Λονδίνου».
Μια χαρά πέφτει και μόνος του...
Γράφει ο Ηλίας Δρυμωνάκος...
Επιτυχημένος, στα 36 του, μπορεί να 'ναι ένας αθλητής. Για δικηγόρο σε νεαρή ηλικία, τέτοια «στάμπα» δεν κολλάει με κανέναν τρόπο. Ωστόσο, την αποδεχτήκαμε σε ένδειξη καλής θέλησης.
Επίσης καλόπιστα ο Τύπος αναρωτήθηκε τότε: «Κι άμα είναι τόσο επιτυχημένος, γιατί "ξεγράφει" την Αγγλία κι έρχεται στην... Ελλαδίτσα μας να παίξει το ρόλο του προέδρου στον πλέον ταλαίπωρο από τους λεγόμενους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου σύλλογο, την ΑΕΚ»; Πειστική απάντηση δεν πήραμε. Ούτε από τον ίδιο τον Αδαμίδη ούτε από τον «προστάτη» του, τον μεγαλομέτοχο Πέτρο Παππά.
* Πέρασαν, έκτοτε, 22 μήνες και ο 43ος πρόεδρος στα χρονικά του «δικεφάλου» δείχνει να 'χει «καπαρωμένη» πια μια θέση στο πολυπληθές κλαμπ των αποτυχημένων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου! Οχι γιατί το γράφει η «Original» στις ανακοινώσεις της. Ούτε γιατί του το «κοπανάνε» οι εφημερίδες. Ούτε γιατί το θέλει «έτσι» ο Μαρινάκης. Δεν χρειάζεται κανενός την «τρικλοποδιά» ο Αδαμίδης για να «φάει» την επόμενη τούμπα του. Μια χαρά το πετυχαίνει και μόνος του...
Πήραμε, τουλάχιστον, την απάντηση που ψάχναμε: ένας τόσο αποτυχημένος ποδοσφαιροπαράγων, σίγουρα θα 'ταν πιο επιτυχημένος όσο δικηγορούσε. Αυτές οι δύο ιδιότητες ουδόλως επικοινωνούν. Στην πραγματικότητα συγκρούονται μεταξύ τους. Ο μεν δικηγόρος υπερασπίζεται άλλα φυσικά πρόσωπα και σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα. Ο δε πρόεδρος κυρίως τον εαυτό του και μάλιστα καθημερινά. Εύκολο το «μακιγιάζ» στην πρώτη περίπτωση. Ακόμα πιο εύκολο το «ντεμακιγιάζ» στη δεύτερη.
* Ανατρέχοντας στα πρώτα ρεπορτάζ περί Αδαμίδη, ανακάλυψα πως δεν οδηγήθηκε τυχαία στην αποτυχία. Σε ψέματα μεγάλα και μικρά στηρίχτηκε η επιλογή του (όταν η ΑΕΚ χρειαζόταν τάχα έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή για «βιτρίνα» της) από τον Παππά και με πλάνες ή αυταπάτες συνεχίστηκε. Παραμονές Πρωτοχρονιάς του '10, μάλιστα, μας είπαν ότι μέχρι και χρήματα θα 'βαζε στην ΠΑΕ.
Τον Γενάρη του 2010 ο Αδαμίδης ισχυριζόταν ότι θα φέρει μαζί του κι έναν μικρο-επενδυτή. Αργότερα, ότι ολόκληρη η «παρέα Αδαμίδη» θα βάλει μέχρι και 5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ. Υπό αυτή τη συνθήκη ο δικηγόρος απαίτησε «ασυλία» για τουλάχιστον 1,5 χρόνο! Διόλου πρωτοφανής κατάσταση για την ΑΕΚ, μιας και είχε προηγηθεί το «μοντέλο Ντέμη». Αλλά ποιος να δεχτεί πως Νικολαΐδης και Αδαμίδης ήταν ίσα κι όμοια;
* Αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντά του στις 18/1/2010, ο Αδαμίδης ανήγγειλε το τέλος του... «πάρτι που έστησαν απατεωνίσκοι παράγοντες που ζουν στην πλάτη της ομάδας, διακινώντας Κροίσους και ΑΕΚοφροσύνη»! Την επόμενη μέρα, απαίτησε τη ρύθμιση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών, «ειδάλλως επιστρέφω στο Λονδίνο». Ακόμα εδώ είναι. Με όλα τα ληξιπρόθεσμα συν πολλά επιπλέον βάρη να 'χουν αποκάμει την ΑΕΚ...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερα από τη χαρά της συμμετοχής!!

Αυτή είναι μία τελείως διαφορετική Ελλάδα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερα από τη χαρά της συμμετοχής
Η Ελλάδα της πολιτικής δανείζεται για να ξεχρεώσει τα δανεικά, διασύρεται παγκοσμίως για τις επιλογές των πολιτικών της, των κυβερνήσεών της και απειλείται μονίμως και διαρκώς με την έξωση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.
Η Ελλάδα των αθλητών της, και των ποδοσφαιριστών της όμως αρνείται να υποκύψει, αρνείται να… πτωχεύσει, αρνείται να επιτρέψει να διεξαχθεί Euro στον 21ο αιώνα χωρίς τη δική της συμμετοχή, χωρίς τη δική της παρουσία. Και το κάνει κόντρα στη λογική, κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στην ατμόσφαιρα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το κάνει γιατί μία παρέα παιδιών αρνείται να συμβιβαστεί, αρνείται να πάρει λιγότερο από αυτό που της αξίζει. Και τα καταφέρνει.
Θέλουν άλλη μία βραδιά βέβαια ακόμη και έναν βαθμό στη Γεωργία, αλλά με την ενέργεια που πήραν από τις 30 χιλιάδες Ελλήνων στο Καραϊσκάκη, νομίζω ότι εύκολα δύσκολα την δουλειά θα την τελειώσουν στην Τυφλίδα την Τρίτη το βράδυ. Και όταν θα έχουν τελειώσει και αυτή τη δουλειά θα έχουν ολοκληρώσει το παζλ της πιο όμορφης ποδοσφαιρικής ιστορίας που ζήσαμε ποτέ. Μία ιστορία που κρατά 10 χρόνια και μας προσφέρει στιγμές μοναδικές, ανεπανάληπτες, στιγμές που αυτοί που θα γράψουν την Ιστορία αυτής της ομάδας στο μέλλον θα τις περιγράφουν με δέος και θαυμασμό. Τρία συνεχόμενα Euro, ένα (τουλάχιστον) εκ των οποίων το κατακτήσαμε, μία συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα με την πρώτη νίκη και τα πρώτα μας γκολ στη διοργάνωση. Αυτή η ομάδα πετυχαίνει μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια (από το 2002 ως το 2012) ότι δεν πέτυχε το ελληνικό ποδόσφαιρο στα υπόλοιπα 50 και χρόνια ιστορίας του.
Και το πετυχαίνει χάρη στη μεθοδικότητά της, το πείσμα της, το πάθος της, την στρατηγική της. To πετυχαίνει χάρη στο πάθος του Καραγκούνη, τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Κατσουράνη, το ταλέντο του Σαμαρά, την κλάση του Τοροσίδη, την ποιότητα του Αβράαμ Παπαδόπουλου, το ένστικτο του killer του Γκέκα, την ψυχραιμία του Παπασταθόπουλου, το θράσος του Κυριάκου Παπαδόπουλου, την ταχύτητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και την μαεστρία του Φερνάντο Σάντος που καθοδηγεί την παρέα αυτών των παιδιών.
Ο Πορτογάλος ήρθε και έδεσε που λέμε, κούμπωσε τόσο πολύ και τόσο καλά με αυτή την παρέα αυτών των παιδιών που νομίζεις ότι αυτός ο προπονητής ήταν σε αυτή την ομάδα από την πρώτη μέρα αυτής της δεκαετίας. Ο Πορτογάλος που μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα έμαθε και τα χούγια μας, έχει πάρει από το χέρι αυτή την ομάδα και την οδηγεί σε μονοπάτια επιτυχίας ανεπανάληπτα. Την οδηγεί στο Euro αήττητη και με τα σκαλπ καλύτερων ομάδων όπως η Κροατία να είναι λάφυρα στα χέρια του που σου δίνει την εντύπωση ότι τα απέκτησε με μεγάλη ευκολία. Και όλα αυτά μη έχοντας περάσει ποτέ στην καριέρα του από Εθνική ομάδα.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι ακόμη πιο αισιόδοξος για τη συνέχεια αυτής της ομάδας και την παρουσία της στα τελικά του Euro. Όταν ο Σάντος θα πάρει στα χέρια του αυτή την ομάδα και θα την δουλέψει για ένα ολόκληρο μήνα κάνοντας μαζί της προετοιμασία και όχι προπονήσεις δύο τριών ημερών όπως έκανε μέχρι σήμερα, τότε η βελτίωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και τα αποτελέσματα ακόμη πιο εντυπωσιακά. Και όταν ο Σοφοκλής Πιλάβιος θα τον φωνάξει για να υπογράψει σε λίγες ημέρες ένα νέο διετές συμβόλαιο μαζί του, ο Σάντος ακόμη πιο απελευθερωμένος θα μας οδηγήσει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας με άλλον αέρα. Η βραδιά του θριάμβου επί της Κροατίας ναι μεν είναι η επιβεβαίωση μίας θαυματουργής δεκαετίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι πιθανό να αποτελέσει και την έναρξη, το σημείο αναφοράς, μίας νέας μεγάλης επιτυχίας που είναι προ των πυλών.
Εuro η Ελλάδα ξαναέρχεται σε Πολωνία και Ουκρανία. Και δεν το κάνει μόνο για τη χαρά της συμμετοχής, αλλά για να διεκδικήσει πολλά περισσότερα από αυτήν και μόνο αυτήν.
Πηγή: sport-fm.gr

"Ο καλύτερος στην ιστορία της Μπάρτσα!"

O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ συνεχίζει τις αποθεωτικές δηλώσεις για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον πείσει να μείνει στην ομάδα.
"Ο καλύτερος στην ιστορία της Μπάρτσα!"
"Θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να μην μπορεί να πει όχι. Θέλουμε να μείνει. Είναι μακράν ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου μας. Είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και ένας θαυμάσιος οπαδός της Μπαρτσελόνα", δήλωσε χαρακτηριστικά στα ισπανικά ΜΜΕ.

Καυτά οπίσθια που σου ανοίγουν το μάτι (ΦΩΤΟ)

Θεωρείται ως ένα από τα πιο σέξι μέρη του σώματος μιας γυναίκας. Αυτά τα κορίτσια έχουν φοβερά οπίσθια, είναι υπερήφανες αυτά και τα επιδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία...
Καυτά οπίσθια που σου ανοίγουν το μάτι (ΦΩΤΟ)
Πηγή: sportygossip.com