Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Στον αέρα ο ΠΑΟΚ πριν από το ραντεβού!!

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες από τότε που ο πόλεμος των διαρροών μάς είχε ωθήσει να αναφερθούμε στην ανάγκη σεβασμού των τάσεων που θα αποτελέσουν το διοικητικό αύριο στον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Στον αέρα ο ΠΑΟΚ πριν από το ραντεβού
Από χθες υπάρχει ακόμη ένα γαϊτανάκι διαρροών, με θέματα τα οποία πρώτα θα έπρεπε να απασχολήσουν μία συνάντηση των μελών που θα αποτελέσουν το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ και μετά να δημοσιοποιηθούν.
Κακά τα ψέματα, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο φιλοσοφίες γύρω από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτή του πρώην ποδοσφαιριστή και προέδρου της ΠΑΕ την τελευταία τετραετία Θοδωρή Ζαγοράκη, και εκείνη του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη. Είναι γεγονός πως ο πρώτος, μέχρι τώρα, δεν έχει καθήσει στο τραπέζι ή, όταν το έκανε, δεν ήταν έτοιμος να αναλύσει συγκεκριμένο πλάνο.
Και ο ίδιος αμφιταλαντεύεται για το πώς θα κινηθεί και το γεγονός αυτό φέρνει εκνευρισμό σε όσους πρόκειται να εμπλακούν. Αυτός που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα είναι ο Ζήσης Βρύζας. Οι δυο τους μίλησαν για πολύ λίγο το πρωί της Πέμπτης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σαββατοκύριακο.
Πολλοί θεωρούν τον Βρύζα δεδομένο, όμως ο τελευταίος δεν είναι διατεθειμένος να μπει στη διοίκηση αν δεν αλλάξουν όλα όσα τον έδιωξαν την προηγούμενη φορά. Και αυτά έχουν να κάνουν με την οργάνωση, την εξωστρέφεια που πρέπει να υπάρχει στον ΠΑΟΚ και γενικά το άνοιγμα ενός εγκλωβισμένου κλαμπ τον τελευταίο χρόνο.
Ο Βρύζας για κάποιους θεωρείται «δελφίνος», αλλά επί της ουσίας ο ίδιος διαψεύδει το ενδεχόμενο να μπει σε μία διοίκηση του ΠΑΟΚ χωρίς σε αυτή να υπάρχει Ζαγοράκης. Μάλλον και γι’ αυτόν ξεκίνησε η επιχείρηση «λάσπη» από μία πλευρά που απλώς νομίζει…
Στο ραντεβού που μπορεί να γίνει σήμερα ή την Κυριακή ο Βρύζας μπορεί να απαντήσει αρνητικά. Ας μην το αποκλείει κανένας. Και το γεγονός ότι παρουσιάζεται αναβλητικότητα στην τελική επαφή με τον Ζαγοράκη, αυτή που ουσιαστικά θα επιβεβαιώσει τα όσα πριν από ένα δίμηνο συμφώνησαν, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον συναισθηματισμό του.
Στη συνέχεια υπάρχει ο Σαχπατζίδης. Ο εκφραστής του «άλλου κόσμου» που θα μπει στη παραγοντική ζωή του ΠΑΟΚ, ακόμη και αν δεν είναι ο ίδιος μέσα αλλά τα παιδιά του. Η αλήθεια είναι πως θέτει όρους δημοσίως, παρότι ο ίδιος δεν υπάρχει πουθενά. Δεν θέλει 9μελές σχήμα, αρχικά ζητούσε 7μελές και πλέον 5μελές.
Ζητάει επίσης να μάθει το ακριβές άνοιγμα, να γίνει έλεγχος και για την τελευταία χρήση, έτσι ώστε να έχουν τα παιδιά του ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει. Λογικό, από τη μία, γιατί πρέπει να ξέρει προτού μπει. Επικίνδυνο, από την άλλη, γιατί πολλοί περιμένουν τον Ζαγοράκη στη γωνία. Λέει πως δεν είναι αυτοσκοπός η παρουσία του στο Δ.Σ., αλλά πως βρέθηκε με τις μετοχές και πως, εφόσον έχουν δημιουργηθούν οι συνθήκες, θα βοηθήσει.
Αν θεωρήσουμε όλα τα παραπάνω δεδομένα και όχι κινήσεις στρατηγικής, κανένα σχήμα δεν είναι σίγουρο για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ. Οι μέρες είναι αρκετά κρίσιμες και μέχρι τη Δευτέρα θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: