Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Πρέπει να κάνει... το σύγχρονο θαύμα!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την ΑΕΚ που πάει για πτώχευση, για τον Αδαμίδη που κερδίζει 2-0 τον Ντέμη και για τους Σισέ, Μιλίτο και Σαμαρά που πάνε στον Παναθηναϊκό!
Πρέπει να κάνει... το σύγχρονο θαύμα!
ΟΤΑΝ κάποιος έχει οικονομικές υποχρεώσεις που δεν μπορεί να εξοφλήσει ή ζητάει δανεικά ή χρόνο. Κι επειδή το πρώτο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, πάει στο δεύτερο που είναι εύκολο. Ποιος να δώσει δανεικά και ειδικά τη σήμερον ημέραν; Την πίστωση χρόνου, αντίθετα, αυτός που χρωστάει την παίρνει από μόνος του.
Είναι να πληρώσει σήμερα; Το πάει στο αύριο. Το οποίο αύριο μπορεί να είναι μια βδομάδα, ένας μήνας, ένας χρόνος, έως την ημέρα που εορτάζει ο προστάτης των κανονιέρηδων, Αγιος Ποτέ. Μέχρι που σκάει δηλαδή το κανόνι και ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Ενδιαφέρον, λοιπόν, έχει η περίπτωση της ΑΕΚ. Ανήμερα που οι εφημερίδες γράφουν τη λύση της συνεργασίας με τον Χιμένεθ, κάπου στα ψιλά υπάρχει η λεπτομέρεια ότι η πρώτη δόση των συμφωνηθέντων θα καταβληθεί από τις εισπράξεις του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Λότζικο.
Ενα σωρό λεφτά χάρισε ο άνθρωπος και αρκέστηκε μόνο στα δεδουλευμένα. Ανήκοντας κι αυτός στη γενική κατηγορία των απλήρωτων εδώ και οκτώ μήνες. Να πάρει, λοιπόν, κάποια λεφτά άμεσα. Την ίδια μέρα, όμως, ο υπερήφανος πρόεδρος Σταύρος Αδαμίδης έλυσε τη σιωπή του. Επί τη ευκαιρία αλλαγής του προπονητή πήγε στα Σπάτα και μίλησε στους ποδοσφαιριστές. Λέγοντας τα χαρμόσυνα μαντάτα: «Θα πληρωθείτε άμεσα από τις εισπράξεις του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την πρώτη δόση της Nova».
Κι αν πάνε στο γήπεδο το Σάββατο 30 με 35 χιλιάδες κόσμος, υπολογίζεται ότι η ΑΕΚ θα ενθυλακώσει μάξιμουμ πεντακόσια χιλιάρικο γιούρο. Μακάρι όμως να χρώσταγε μόνο στους ποδοσφαιριστές και στον Χιμένεθ. Αυτοί που περιμένουνε στην ουρά είναι πολλοί. Είναι το ΟΑΚΑ που θέλει τα λεφτά του για τη χρήση του σταδίου. Είναι η ΕΠΟ που θέλει τα λεφτά της από τα πρόστιμα. Είναι ο Πανιώνιος που έχει σφραγίσει την επιταγή των 165.000 γιούρο για τον Μάκο. Είναι και ο Μανωλάς που περιμένει την προκαταβολή των 150.000 για να υπογράψει το καινούργιο συμβόλαιο.
Μέχρι και η Μπρέινταμπλικ από την Ισλανδία απαιτεί τα 130.000 ευρώ από τη μεταγραφή του Χέλγκασον και απειλεί να πάει στη FIFA. Ποιος να πρωτοπληρωθεί με τα πεντακόσια χιλιάρικα από τις εισπράξεις του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Ούτε για ζήτω δεν φτάνουνε. Από δέκα χιλιάρικα στην ξεφτίλα να δώσουνε σε κάθε ποδοσφαιριστή, έχουνε φύγει τα μισά. Για να τους χορτάσει όλους μ' αυτά τα λεφτά ο Αδαμίδης πρέπει να κάνει το σύγχρονο θαύμα των πέντε άρτων σαν Ιησούς Χριστός Νο 2.
Ο δρόμος προς την πτώχευση είναι σε πλήρη εξέλιξη
Ο οποίος Αδαμίδης ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων με τον Χιμένεθ, φούσκωσε από περηφάνια σαν το παγόνι και δήλωσε σχετικά: «Δεν φορτώσαμε την ΑΕΚ ούτε ένα ευρώ». Στην άτυπη μονομαχία του λοιπόν με τον Ντέμη Νικολαΐδη «ποιος είναι ο καλύτερος πρόεδρος;» πήρε έναν ακόμα πόντο και προηγείται πλέον με καθαρό σκορ 2-0. Ο κοντός με τον Φερέρ, που είχε αντικατασταθεί επίσης με τον Κωστένογλου, είχε χρεώσει την ΑΕΚ ένα τσουβάλι λεφτά.
Ακόμα πληρώνουν τα κερατιάτικα της αποζημίωσης που είχε φτάσει τα δύο εκατομμύρια γιούρο. Ο Αδαμίδης όμως με την απόλυση του Χιμένεθ δεν επιβάρυνε την ΑΕΚ ούτε ένα σέντζι. Ισα ίσα που ο σύλλογος βγήκε κερδισμένος. Αντί για χαβιάρι, που έτρωγε ο Ισπανός, ο Κωστένογλου τη βγάζει με νερό και παξιμάδι. Στα 150 χιλιάρικα είναι τα λεφτά του μέχρι το τέλος της σεζόν. Οταν ο Δώνης και το επιτελείο του στοιχίζουνε στον Σπανό εξακόσια. Από πλευράς οικονομίας λοιπόν ο Αδαμίδης έχει ξεπεράσει και τον Βενιζέλο.
Οχι σαν τον Ντέμη που σκόρπαγε τα εκατομμύρια λες και ήταν πετσετάκια. Κι ενώ ο Ντέμης έφυγε άτιτλος, ο Αδαμίδης πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της ΑΕΚ το περσινό Κύπελλο. Δίκαια λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πλέον επιτυχημένος πρόεδρος της ΑΕΚ μετά από Μελισσανίδη-Καρρά, που ήταν μάλιστα δύο και η σύγκριση είναι άδικη. Να μιλήσουμε όμως σοβαρά. Το καλοκαίρι ήταν, πριν ακόμα αρχίσει το πρωτάθλημα, που είχα γράψει ότι η ΑΕΚ έχει ημερομηνία λήξεως. Δεν τη βγάζει μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχει ρίξει κανόνι. Θα έχει προλάβει την Ελλάδα και θα έχει κηρύξει πρώτη στάση πληρωμών. Κι εκεί πάει πλέον η δουλειά με μαθηματική ακρίβεια. Ούτε στο να κερδίσει το λαχείο μπορεί να ελπίζει η ΑΕΚ ούτε να βρεθεί κάποιος ομογενής Κοζώνης Νο 2 ούτε να τσατιστήκανε αυτοί της Arboris Capital που φάγανε πόρτα από τον Παναθηναϊκό και να χτυπήσουνε τη δική τους πόρτα. Ο δρόμος προς την πτώχευση μπορεί να είναι αργός και οδυνηρός, αλλά είναι σε πλήρη εξέλιξη και με βέβαιη κατάληξη. Χαίρετε.
Παίρνει Σισέ, Μιλίτο και Σαμαρά
ΣΤΟ μεταξύ, πριν ακόμα σκάσει μύτη στην Ελλάδα ο πολυχρονεμένος πρίγκηψ, έχει κάνει τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις συμβολαίων. Πριν ακόμα πιστοποιηθεί η σφραγίδα του και πριν πέσουνε οι υπογραφές για τον Παναθηναϊκό. Πρώτη μεταγραφή κατά τον Βλάσση Τσάκα είναι ο Σισέ. Αμεσα. Τον Ιανουάριο. Εφόσον βέβαια θέλει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Σ' αυτήν την περίπτωση το πουγκί του πρίγκιπα θα είναι ανοιχτό. Νο 2 μεταγραφή ο Μιλίτο.
Οχι ο Γκαμπριέλ, ο σέντερ μπακ της Μπαρτσελόνα. Για τον Ντιέγκο Μιλίτο μιλάμε, τον σέντερ φορ της Ιντερ. Νο 3 μεταγραφή ο Γιώργος Σαμαράς. Δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός του πρίγκιπα να έχει για επιθετικούς Τοτσέ, Πετρόπουλο και Κλέιτον. Θα πάρει και τον Σαμαρά από τη Σέλτικ για να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο της ομάδας. Συν το ότι θα κληθούν άμεσα Νίνης-Χριστοδουλόπουλος να υπογράψουν τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους.
Ο Τσάκας είναι σφίγγα
ΑΥΤΑ είναι που έχουν διαρρεύσει προς το παρόν. Μόνο αυτά. Γιατί ο Τσάκας είναι σφίγγα. Αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του πολυχρονεμένου πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Τσάκας κρατάει τα χαρτιά του πρίγκιπα κλειστά. Ελάχιστα είναι αυτά που έχουν διαρρεύσει. Οπως ότι ερχόμενος μέχρι την άλλη Παρασκευή ο πρίγκιπας στην Αθήνα θα συναντηθεί και με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Που θεωρεί ακραιφνή Παναθηναϊκό. Θ' ασχοληθεί και με τον Ερασιτέχνη.
Θα συναντηθεί και με υπουργούς της κυβέρνησης όπως αποκάλυψε ο Τσάκας, υποκύπτοντας στο σκληρό δημοσιογραφικό πρέσινγκ. Ταυτόχρονα μια νέα αποκάλυψη ήρθε να εκτινάξει στα ύψη τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οτι κολλητός του Σουλτάν είναι ένας άλλος πρίγκιπας. Ο Αμπντούλ Αζίν Μπιν Φαχάντ. Κάτοχος περιουσίας 18,5 δισ. δολαρίων, που στηρίζει και «ευλογεί» τις κινήσεις του «αδερφού» του Αλ Σαούντ για τον Παναθηναϊκό. Συμπέρασμα: Μέγας είσαι Τσάκα και θαυμαστά τα έργα σου.
Πλήρης ημερών εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο ποδοσφαιρικό κόσμο
Πλήρης ημερών ο Μανώλης Μαυροκουκουλάκης εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο ποδοσφαιρικό κόσμο. Πλήρης δηλαδή ποδοσφαιρικών ημερών αφού πλησιάζει στον έναν αιώνα τον βίο του. Αγανακτισμένος από τις παλινωδίες του Α. Βγενόπουλου ο Μ. Μαυροκουκουλάκης επέλεξε τον δρόμο της παραίτησης και έθεσε εαυτόν εκτός ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Προκαλώντας την έντονη δυσφορία του κ. Βγενόπουλου που προκειμένου να τον πικάρει τον αντικατέστησε με τον πιονιέρο Γιώργο Λιβέρη γεννηθέντα τον 1932. Οταν δηλαδή ο Μίστερ Μανώλης τελείωνε το γυμνάσιο, αυτός ακόμα μπουσούλαγε.
Θέλουν να μας πτωχύνουν όλους - Ολγα Τρέμη
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος θα φύγει πρώτος, ο Κωστένογλου ή ο Αδαμίδης;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: