Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Είναι η πρώτη και καλύτερη!!

Τελικά είναι στο dna αυτής της αμάδας όταν φτάνει η κρίσιμη στιγμή. Χθες το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπήκε στο γήπεδο με μειονέκτημα απέναντι στην πανίσχυρη Κροατία που έπαιζε για δύο αποτελέσματα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Είναι η πρώτη και καλύτερη
Οταν ο Αγγλος διαιτητής, ο περίφημος Γουέμπ, σφύριζε τη λήξη του αγώνα στο 97', οι «μάγκες» με τα άσπρα πανηγύριζαν μία μεγάλη, πεντακάθαρη και παλικαρίσια νίκη, που τους φέρνει με το ενάμισι πόδι στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τρίτη συνεχόμενη φορά και τέταρτη στην ιστορία της Εθνικής.
Είναι μια νίκη που με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου έμοιαζε όνειρο απραγματοποίητο, αφού οι Κροάτες είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, έχοντας εξασφαλίσει την κατοχή της μπάλας και κρατώντας εύκολα τους δικούς μας μακριά από την εστία τους. Με αξιοπρεπή αμυντική συμπεριφορά, αλλά ανύπαρκτη επιθετική δραστηριότητα, η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν έως και αποκαρδιωτική. Στο β' μέρος το σκηνικό άλλαξε θεαματικά.
Οι παίκτες μας έτρεξαν περισσότερο, πίεσαν και πήραν την μπάλα στα πόδια τους και έδειξαν επιτέλους ότι θα κυνηγήσουν το γκολ με όλες τους τις δυνάμεις. Η σχεδόν απόλυτη κυριαρχία τους επιβραβεύτηκε με δύο γκολ, ένα από τον Σαμαρά και άλλο ένα από τον απαράμιλλο σκόρερ, τον Φάνη Γκέκα, που έφτασε τα 21 γκολ με την εθνική ομάδα, η οποία τελείωσε το παιχνίδι χωρίς προβλήματα χάρη στην ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό και την πείρα των παικτών της, που όλοι τους έπιασαν πολύ υψηλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, με κορυφαίους τους Παπασταθόπουλο, Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Γκέκα, Κατσουράνη, Σαμαρά και Καραγκούνη.
Πρώτη και καλύτερη λοιπόν στον όμιλό της η εθνική μας ομάδα βρίσκεται πλέον μία ανάσα πριν από ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: