Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ετοιμάζει ταξίδι!!

Ο προπονητής του Ατρομήτου,Γιώργος Δώνης, υπέγραψε συμβόλαιο με ευρωπαϊκό γραφείο,που δεσμεύτηκε το καλοκαίρι να τον κάνει τον πρώτο Έλληνα τεχνικό, που θα δουλέψει στο εξωτερικό.
Ετοιμάζει ταξίδι
Το 1996 ήταν από τους πρωτοπόρους. Εκμεταλλευόμενος τον νέο τότε νόμο Μποσμάν και με προίκα τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στην ξέφρενη κούρσα του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε από τους πρώτους Έλληνες που βγήκαν από τα σύνορα και αυτός που ξεκλείδωσε τις πόρτες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Τα όσα βίωσε εκεί του άλλαξαν την κοσμοθεωρία του, όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος σε παλιότερή του συνέντευξη.
Ο Γιώργος Δώνης, ως ανήσυχο πνεύμα, δεν αρκείται στις επιτυχίες εντός των τειχών και επιθυμεί εκ νέου να δείξει και στους υπόλοιπους τον δρόμο για το εξωτερικό. Να γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που θα δουλέψει μακριά από την πατρίδα.
Δεν είναι μυστικό ότι αυτή η σκέψη στριφογυρνάει εδώ και καιρό στο μυαλό του. Και στο διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Ατρόμητο την άνοιξη του 2010 είχε βάλει έναν όρο με τον οποίο θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος το προηγούμενο καλοκαίρι (2011) αν δεχόταν κάποια προσφορά από ξένο σύλλογο.
Στο παρελθόν είχε προκριθεί στην τελική τριάδα των υποψηφίων της Μπράντφορντ και έχει περάσει από συνέντευξη από τον πρόεδρο του αγγλικού συλλόγου, ενώ είχε «φλερτ» και με την Νταντί Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, και οι δυο κρούσεις έγιναν μεσούσης της περιόδου και ο Δώνης δεν ήθελε να αφήσει κάτι στη μέση και να ξεκινήσει να χτίζει πάνω σε ένα πλάνο, στο οποίο δεν είχε βάλει ο ίδιος γερά θεμέλια.
Το ερχόμενο καλοκαίρι το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο λήγει. Και έχει έρθει πλέον ο καιρός να ανοίξει τα φτερά του και να κυνηγήσει το όνειρό του. Ο 42χρονος προπονητής από πέρυσι έχει μπει στο στόχαστρο ενός πολύ γνωστού ατζέντη, ο οποίος ασχολείται και εκπροσωπεί μόνο τεχνικούς. Δεν έχει στη λίστα του ούτε έναν ποδοσφαιριστή!
Ο Πέρι Οβιριμ έχει επισκεφτεί την Αθήνα τέσσερις φορές, όλες για λογαριασμό του Γιώργου Δώνη. Ο φημισμένος Ολλανδός μάνατζερ έχει στην κορυφή της ατζέντας του τους Φρανκ Ράικαρντ και Μάρκο φαν Μπάστεν! Διαθέτει απίστευτες διασυνδέσεις σε όλο τον κόσμο και αυτός έφερε στον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα την πρόταση ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ από την ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας, ενώ αυτές τις μέρες διαπραγματεύεται με μια κινεζική ομάδα για τον έτερο Ολλανδό. Αν ο Φαν Μπάστεν πει το «ναι», θα γίνει πλουσιότερος κατά τρισήμισι εκατομμύρια ετησίως! Ο Οβιριμ, στις τέσσερις συναντήσεις που είχε με τον Δώνη, μίλησε για αρκετές ώρες μαζί του, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει την προσωπικότητά του. Τα έργα της δουλειάς του τα είχε δει, τόσο μέσω των αγώνων που παρακολούθησε όσο και μέσω των στατιστικών (του έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση η κατοχή μπάλας και η καλή κυκλοφορία των ομάδων του) και των αποτελεσμάτων. Ο Ολλανδός, αφού σιγουρεύτηκε ότι ο Δώνης είναι ο άνθρωπός του, του πρότεινε να συνεργαστούν και προ ημερών υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του. Ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός του; Το μεγάλο του όνειρο είναι να δουλέψει στην Αγγλία, ωστόσο ο Οβιριμ ειδικεύεται να φέρνει πλουσιοπάροχες προσφορές από την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ετσι, να μην παραξενευτούμε αν δούμε τον Δώνη... πρίγκιπα στη Σαουδική Αραβία ή να τρώει γνήσιο κινέζικο. 
«ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ»
Το γεγονός ότι προετοιμάζεται για το επόμενο καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι περιμένει απλά να περάσει ο καιρός και δεν σκέφτεται το παρόν. Ο Δώνης γνωρίζει πολύ καλά ότι το καλύτερό του διαβατήριο θα είναι- όπως και το 1996- μια άκρως επιτυχημένη χρονιά με τον Ατρόμητο, που θα του ανοίξει ακόμα περισσότερες πόρτες στο εξωτερικό, Για αυτό καθημερινά τα δίνει όλα και επιθυμεί να οδηγήσει τους Περιστεριώτες στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και, αν έχουν τύχη, να φτάσουν εκ νέου στον τελικό του Κυπέλλου. «Πάνω απ' όλα είναι τώρα ο Ατρόμητος. Άλλοι σκέφτονται για μένα το τι θα γίνει το καλοκαίρι», λέει με νόημα ο 42χρονος τεχνικός στο φιλικό του περιβάλλον, φωτογραφίζοντας φυσικά τον Οβιριμ.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: