Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ώστε δεν θα... υπήρχε Εθνική μετά τον Ότο!!

O Κώστας Μιαούλης γράφει για τη σπουδαία νίκη της Εθνικής και τις νέες χρυσές σελίδες που προσθέτει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Φερνάντο Σάντος.
Ώστε δεν θα... υπήρχε Εθνική μετά τον Ότο
Ξέρω πως είναι μια βραδιά χαράς η αποψινή. Όλοι περιμένουμε έστω την ισοπαλία με την Γεωργία στην Τυφλίδα για να πάμε στα τελικά της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Όμως αυτή η Εθνική που ξεκίνησε με όλα τα δεδομένα εναντίον της, με ποδοσφαιριστές ν' αποχωρούν για περιστατικά που συνέβησαν με τον προηγούμενο προπονητή, με ένα στραβό αποτέλεσμα με την Γεωργία.Αυτή η ομάδα, με τα νέα πρόσωπα, με το φτωχό κατά πολλούς δυναμικό που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτόν τον καιρό, βρίσκεται στο κατώφλι του επόμενου EURO.
Ο Σάντος βρήκε λύσεις. Ο Πορτογάλος σε αυτόν τον μαραθώνιο των εννέα αγώνων μέχρι τώρα, αναγκάστηκε να ποντάρει σε πολλά νέα πρόσωπα. Σε ποδοσφαιριστές που δεν ήταν μπαρουτοκαπνισμένοι, έχασε και έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή στο χώρο του κέντρου για μεγάλο διάστημα, αλλά δεν λύγισε. Ο Γιάννης Ζαραδούκας αποτέλεσε μια πολύτιμη προσθήκη σε μια θέση που γενικά υπήρχε κενό και βοήθησε τα μέγιστα, με την εξαιρετική του εμφάνιση τόσο στο Ισραήλ όσο και σήμερα.
Όσο για την "πέτρα" του σκανδάλου, τον Φάνη Γκέκα, που ήταν ανάμεσα σε εκείνους που είχαν κάνει κάποτε αυτές τις δηλώσεις για το ότι δύσκολα θα μπορούσε να κάνει ανάλογες επιτυχίες η Εθνική μετά το Ρεχάγκελ, σημείωσε το γκολ που σφράγισε τη νίκη, αλλά κάποια στιγμή οφείλει ένα δημόσιο συγγνώμη στον προπονητή που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν επιστρέφει για...διακοπές στην πατρίδα του, αλλά πηγαίνει σε όλα τα γήπεδα και βλέπει τους παίκτες, για να δίνει το δικαίωμα στους καλύτερους να συγκαταλέγονται στις κλήσεις του.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εδώ και έχει λαμπρό μέλλον. Ακόμα λαμπρότερο μπορεί να είναι όταν θα λειτουργήσει κι αυτός ο προθάλαμος της Εθνικής με την ομάδα που θα συγκεντρώνει τους 15χρονους, για να υπάρχει μια πρώτη μαγιά για τις επόμενες Εθνικές. Οι Κροάτες πλήρωσαν την αλαζονεία τους. Κι ήταν ακόμα πιο όμορφο αυτό το 2-0 απέναντι σε μια ομάδα με πολύ ταλέντο, αλλά και μεγάλη γλώσσα...
ΥΓ: Η εικόνα του Κατσουράνη με τον Γκέκα να πανηγυρίζουν παρέα, είναι αυτή που θέλω να κρατήσω. Αυτή η ομάδα μπορεί να μας προσφέρει και στο μέλλον μεγάλες χαρές αρκεί να είναι ενωμένη σαν γροθιά.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: