Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Το καλύτερο ποντάρισμα στο στοίχημα της Εθνικής!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το μόνο κομμάτι της Ελλάδας του 2004 που παραμένει ζωντανό και για τις καλύτερες εμφανίσεις που θα έρθουν αν προκριθεί η Εθνική στο Euro.
Το καλύτερο ποντάρισμα στο στοίχημα της Εθνικής
Το σκεφτόμουν επιστρέφοντας χθες βράδυ από το Καραϊσκάκη, μετά από μια βραδιά που με σημάδεψε, διότι είδα μετά από πάρα πολύ καιρό πολλούς χαμογελαστούς Ελληνες.
Η πρόοδος αυτής, της Εθνικής ομάδας, που είναι το μόνο κομμάτι Ελλάδας που παραμένει μεγάλο στα μάτια των ντόπιων και των ξένων, σε αναγκάζει να φτάσεις μπροστά στη διαπίστωση ότι η Εθνική που μεγάλωσε το 2004 αποδεικνύεται το μόνο αληθινό, γνήσιο κομμάτι εκείνης της Ελλάδας, του 2004.
Επτά χρόνια μετά από το πιο λαμπερό καλοκαίρι στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας η Εθνική είναι η μόνη που διατηρεί για τον εαυτό της την προοπτική να μην ξεφουσκώσει, να μην ξεφτίσει και να συνεχίσει να αποδεικνύει με συνέπεια τη γνησιότητά της.
Θα φτάσουμε στο ασφαλές συμπέρασμα μόνο το βράδυ της Τρίτης, εφόσον η ομάδα του Φερνάντο Σάντος καταφέρει να σφραγίσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2012. Κι αυτό που είδαμε χθες όμως είναι από μόνο του αρκετό για να μας πείσει για τον χαρακτήρα που έχει πλέον διατηρήσει η ομάδα παρά την αλλαγή προπονητή και την ανανέωση στο ρόστερ της. Αυτή είναι η πιο βαριά φανέλα που ράφτηκε ποτέ για ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Πριν από το παιχνίδι, δηλαδή από έναν αγώνα απέναντι σε μια ομάδα πολύ υψηλότερης χρηματιστηριακής αξίας, οι περισσότεροι φτάναμε στο γήπεδο με τη βεβαιότητα ότι η Εθνική θα τα καταφέρει. Της έχουμε πια εμπιστοσύνη. Μεγάλωσε μπροστά στα μάτια μας, στη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας, μας δίδαξε να την εμπιστευόμαστε. Οι σημερινοί 20αρηδες δεν μπορούν εύκολα να νιώσουν το καλό που μας κάνει αυτή η Εθνική. Τους φαίνεται συνηθισμένο να πηγαίνει η Ελλάδα σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις ποδοσφαίρου. Κάπως έτσι εξηγείται το φαινόμενο να ξεσηκώνει η Εθνική τους 30+ περισσότερο από όσο τους μικρότερους.
Και πότε θα παίξει και καλή μπάλα; Υπομονή. Αν σφραγίσει το εισιτήριο την Τρίτη, τότε στοιχηματίστε πάνω στο ποντάρισμα για ποιοτικές εμφανίσεις στην τελική φάση του Euro. Διότι αυτό περιμένει ο Φερνάντο Σάντος: μια καλοκαιρινή προετοιμασία με την Εθνική σαν αυτές που έκανε με τους συλλόγους. Τότε, στο Euro, η ούγια της φανέλας θα φέρει το όνομα του Πορτογάλου. Και θα δούμε ποδόσφαιρο.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: