Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Η περιφερόμενη... σφραγίδα!!

Δεν ήταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αυτή που «έσβησε» τον Πανελλήνιο από τον χάρτη του μπάσκετ. Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Η περιφερόμενη... σφραγίδα
Η επιτροπή ίσως τον αποτελείωσε, ίσως έβαλε τελεία σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Πολλά δακρύβρεχτα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον σύλλογο των Ολυμπιονικών, που πριν από αρκετές δεκαετίες συντέλεσε αποφασιστικά στην θεμελίωση του μπάσκετ στην Ελλάδα.
Αλήθεια, όμως, πόσοι πιστεύουν πραγματικά ότι από πέρυσι υπήρχε Πανελλήνιος; Από την ώρα που αποφασίστηκε η μετακόμιση στη Λαμία, ουσιαστικά είχε επιτευχθεί ο πλήρης διαχωρισμός. Ο μπασκετικός Πανελλήνιος υπήρχε στις υποδομές και τα όποια τμήματα διατηρεί ο Ερασιτέχνης, όπως και συνεχίζει να υπάρχει. Ο άλλος ήταν μια… περιφερόμενη σφραγίδα ανώνυμης εταιρείας. Παγερά αδιάφορους άφηνε και τους λίγους πιστούς του που πήγαιναν στο κλειστό της Κυψέλης.
Δεν θα ήταν ο Πανελλήνιος αυτή η ομάδα που θα έπαιζε στο Ιβανώφειο, με τους οπαδούς του Ηρακλή να φωνάζουν… Ηρακλής για να την ενισχύσουν.
Ουδείς από τους γνωρίζοντες, εξάλλου, αμφέβαλε για το ότι, αν έπαιρνε η ομάδα το πιστοποιητικό, μέσα στη χρονιά θα εντείνονταν οι προσπάθειες να αλλάξει το όνομα της ομάδας, το σήμα, όλα που θα θύμιζαν για τυπικούς λόγους τον Πανελλήνιο. Οποιος παρατήρησε προσεκτικά τις αντιδράσεις των διοικούντων του Ερασιτέχνη Πανελλήνιου και κάποιων φίλων της ομάδας διέκρινε ανακούφιση και όχι αίσθημα καταστροφής.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: