Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αλκοολικοί... made in England!

Με αφορμή τις νέες δεσμεύσεις του Πολ Γκασγκόιν για αποχή από το ποτό, σας παρουσιάζουμε τις... ταραγμένες σχέσεις μεταξύ του αλκοόλ και του ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Αλκοολικοί... made in England!
Ο Πολ Γκασγκόιν, ο οποίος συνεχίζει την απεξάρτησή του από το αλκοόλ, τόνισε ότι σκοπεύει από εδώ και στο εξής να απέχει μια για πάντα από το ποτό. Ο «Γκάζα» δεν είναι φυσικά ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που... πίνει. Διαχρονικά, αρκετοί παίκτες στη Μεγάλη Βρετανία έχουν ανάλογα θέματα και χαράμισαν έτσι την καριέρα τους. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις... στενές σχέσεις του αλκοόλ με το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, καταγράφοντας τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.
Η παράδοση των παμπ
Από τα πρώτα βήματα του ποδοσφαίρου στο Νησί, υπήρχαν σχέσεις με τις παμπ και τη... βιομηχανία της μπίρας. «Το ποδόσφαιρο είναι μια γοητεία του διαβόλου και η δίδυμη αδερφή του συστήματος ποτών», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ένας Αγγλικανός εφημέριος στα τέλη του 18ου αιώνα, δείχνοντας την τάση και την επιφυλακτικότητα της Εκκλησίας προς την μπάλα! Αρκετές ομάδες ήταν άμεσα συνδεδεμένες με παμπ και μπιραρίες, όπως η Σάντερλαντ και η Έβερτον, οι οποίες αγωνίζονταν σε γήπεδα τα οποία ανήκαν σε ιδιοκτήτες τέτοιων επιχειρήσεων.
Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: