Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τέσσερις στο fund του πρίγκιπα!!

Ο «μίδας» Αμπντούλ Αζίζ είναι στο «κόλπο» για τον ΠΑΟ μαζί με άλλους δύο Σαουδάραβες. «Πετάει» για την Τζέντα απόψε ο Βλάσσης Τσάκας για την ολοκλήρωση του deal.
Τέσσερις στο fund του πρίγκιπα
Στο ξεκίνημα της πριγκιπικής ιστορίας, όταν η πλειονότητα του κόσμου είχε επηρεαστεί από την... παραμυθένια χροιά της απρόσμενης αυτής κατάστασης και αντιμετώπιζε τα πάντα με απόλυτη επιφυλακτικότητα, η είδηση ότι ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν είναι μόνος του, αλλά εκπροσωπεί ένα επιχειρηματικό-πριγκιπικό fund φάνταζε ως ανέκδοτο. Τουλάχιστον στην πλειοψηφία.
Στην παρούσα φάση, εντούτοις, που οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού έχουν πραγματοποιήσει (άπαντες) τη σχετική έρευνα αγοράς και το εν λόγω φαινόμενο αντιμετωπίζεται με σαφώς μεγαλύτερη σοβαρότητα, όλα εξετάζονται με περισυλλογή. Μέχρι την οριστική εξέλιξη της υπόθεσης.
Ο παραπάνω πρόλογος αφορά την πληροφορία ότι το fund, για το οποίο είχε κάνει προ ημερών λόγο ο Βλάσσης Τσάκας, είναι 4μελές και εντός αυτού βρίσκεται ο πολύ καλός φίλος του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, Αμπντούλ Αζίζ! Ο «Μίδας», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, που έχει περιουσία της τάξεως των 18,5 δισ. δολαρίων!!
Το όνομα του Αμπντούλ Αζίζ είδε το φως της δημοσιότητας αρχικά μέσω ενός σχολίου από Αραβα κάτω από την είδηση του ενδιαφέροντος του πρίγκιπα Σουλτάν σε ιστοσελίδα της Σαουδικής Αραβίας. Με την υποσημείωση ότι «ο Σουλτάν Αλ Σαούντ ήταν λιτός πρίγκιπας μέχρι που έγινε κολλητός του Αμπντούλ Αζίζ και άρχισε τις υπερβολές».
Τα τελευταία χρόνια ο Αμπντούλ Αζίζ, που είναι γιος του πρώην βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Φαχάντ και ανιψιός του νυν βασιλιά Αμπντάλα, στηρίζει σε όλες του τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τον (μακρινό συγγενή του) Σουλτάν Αλ Σαούντ και σύμφωνα με όσα παραδέχτηκε ο ίδιος ο Βλάσσης Τσάκας σε πηγαδάκι με φίλους του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα είναι μεταξύ των τεσσάρων Αράβων που επιθυμούν να αποκτήσουν το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!
Για τους άλλους δύο που εμπεριέχονται στο fund δεν έγινε η παραμικρή διαφορά από τον Τσάκα, που... αναγκάστηκε να παραδεχτεί -από τη στιγμή που το όνομά του βγήκε στη δημοσιότητα- ότι ο Αμπντούλ Αζίζ είναι πράγματι στο «κόλπο» για τον Παναθηναϊκό, όταν δέχτηκε σχετική ερώτηση από φίλο του Παναθηναϊκού σε «πράσινο» πηγαδάκι στο Ηράκλειο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι άφηνε ανοιχτό (ακόμα και) το ενδεχόμενο άφξης του Αμπντούλ Αζίζ στην Αθήνα μαζί με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας...
Το βράδυ στην Τζέντα
Ο κομιστής της πρότασης του Αραβα πρίγκιπα έχει προγραμματίσει να μεταβεί σήμερα το βράδυ στην Τζέντα προκειμένου να ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την τελική ευθεία του deal για τον Παναθηναϊκό και έχοντας στόχο να φανεί απόλυτα συνεπής ως προς τη χρονική δέσμευση που έχει θέσει προς την πριγκιπική πλευρά ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου Γιάννης Βαρδινογιάννης.
Οπως αναφέραμε άλλωστε χθες ο Τσάκας έχει ενημερώσει τον Ελληνα νομικό εκπρόσωπο του Σουλτάν Αλ Σαούντ, Παναγιώτη Πετρόπουλο, ότι τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα έχει στην κατοχή του το θεωρημένο πληρεξούσιο (βλέπε «γνήσιον της υπογραφής») στην πρόταση του πρίγκιπα μέσω mail προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία το θέμα.
Και κατόπιν να προγραμματιστεί η οριστική ημερομηνία άφιξης του πρίγκιπα και των συνοδοιπόρων του στη χώρα μας για τις κατ' ιδίαν επαφές με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, έναν υπουργό της κυβέρνησης, τον Παύλο Γιαννακόπουλο και -ενδεχομένως- τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: