Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Το παράδειγμα της Αρσεναλ!!

Μία επίσκεψη στο υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Αρσεναλ, το «Εμιρέιτς», είναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος ποια πρέπει να είναι η σχέση ανάμεσα σε μία ομάδα και τον θεατή - πελάτη της.
Το παράδειγμα της Αρσεναλ
Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς...
Οι παροχές προς όλους όσοι βρεθούν στις κερκίδες της έδρας των «Λονδρέζων» είναι εντυπωσιακές. Και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη κάθε αγώνα φαντάζει περισσότερο με θεατρική παράσταση στο «Μπρόντγουεϊ».
Τουλάχιστον μία ώρα πριν από τη σέντρα, από τις γιγαντοοθόνες προβάλλονται υψηλότατου επιπέδου βίντεο (μοιάζουν με ταινίες μικρού μήκους) τα οποία αφορούν στην ιστορία της Αρσεναλ. Παράλληλα, για περίπου δέκα λεπτά, το «αφεντικό» (όπως τον αποκαλούν στο Λονδίνο) δηλαδή ο προπονητής της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ, δίνει δεκάλεπτη συνέντευξη για το ματς, την οποία έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μόνον οι θεατές. Παρεμπιπτόντως, στο ημίχρονο, ο ίδιος ο Βενγκέρ κάνει κλήρωση στις γιγαντοοθόνες για τον τυχερό θεατή που στο «φινάλε» θα φύγει με την μπάλα του αγώνα μαζί του!
Η πρόσβαση στις κερκίδες του αχανούς γηπέδου των «κανονιέρηδων» είναι άνετη και ασφαλέστατη, από μεγάλες σκάλες. Κάτω από τις κερκίδες υπάρχουν δεκάδες εστιατόρια με έτοιμο φαγητό τα οποία επισκέπτονται σχεδόν στο σύνολό τους οι θεατές. Ετσι εξηγείται το γεγονός πως το «Εμιρέιτς» γεμίζει στο τελευταίο δεκάλεπτο πριν από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, ενώ παράλληλα αδειάζει στο δεκαπεντάλεπτο της ανάπαυλας. Επίσης, η μπουτίκ των «Λονδρέζων» που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του γηπέδου είναι άκρως ελκυστική.
Βεβαίως, η θέα προς τον αγωνιστικό χώρο είναι εξαιρετική, σε όποιο σημείο των κερκίδων και αν καθήσει κάποιος. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε πως οι φωτοβολίδες, τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά είναι άγνωστες λέξεις στα αγγλικά γήπεδα.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: