Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο καιρός σήμερα!!

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, φαινόμενα που μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, περιμένουμε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011.
Ο καιρός σήμερα
Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές και στο Αιγαίο, ενώ τη νύχτα στα βορειοδυτικά αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 25 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 βαθμούς Κελσίου.
Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με σταδιακή ενίσχυση κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις και πιθανόν πρόσκαιρα θυελλώδεις. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Λίγες νεφώσεις που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν, δίνοντας το βράδυ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.
Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, δίνοντας τις βράδινές και νυχτερινές ώρες παροδική βροχή και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 με 25 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι, αλλά τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους σχεδόν μέτριους.
Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: