Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Όχι τυχαία 11η στον κόσμο!!

Ο Βαγγέλης Νερατζιάς γράφει για το κατόρθωμα της Εθνικής ομάδας, που φλερτάρει με την 3η συνεχόμενη συμμετοχή σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Όχι τυχαία 11η στον κόσμο!
Πριν από δύο εβδομάδες η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σκαρφάλωσε στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να καταθέσω την άποψη μέσω της στήλης, ότι είναι παράδοξο το ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο, με το υπό διάλυση πρωτάθλημα, να έχει ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε top επίπεδο. Βέβαια, οι ενστάσεις ήταν πολλές, «αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε εύκολες κληρώσεις», η σημαντικότερη από αυτές…Γνωστοί μηδενιστές.

Ναι, αλλά για να έρθουν οι βατές κληρώσεις, έπρεπε πρώτα να έρθουν οι βαθμοί και οι διακρίσεις, πράγμα που η γαλανόλευκη κέρδισε στο γήπεδο, μέσα από τη συνέπεια και την σταθερότητα που παρουσιάζει τη τελευταία δεκαετία. Αυτή η ομάδα έχει πλέον μέταλλο, έστω κι αν δεν έχει στη διάθεσή της έναν μεγάλο σταρ και στερείται ταλέντου, όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους ότι όσα προσόντα κι αν διαθέτει κανείς, αν δεν δουλέψει, δύσκολα θα πετύχει και αυτό το «παρεάκι» ξέρει να καλύπτει τις αδυναμίες του, με την υπερπροσπάθεια και την αυτοθυσία.

Μεγάλο κεφάλαιο για αυτή την ομάδα είναι ο Φερνάντο Σάντος, άξιος συνεχιστής της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Ότο Ρεχάγκελ. Η διαφορά του με τον Γερμανό είναι ότι έχει πολύ καλύτερη εικόνα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, καθώς εργάζεται χρόνια στους συλλόγους μας. Ταυτόχρονα, ζει μόνιμα εδώ και παρακολουθεί διαρκώς παιχνίδια του πρωταθλήματος, αυτός είναι ο λόγος που δεν διστάζει να καλεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πολλούς διαφορετικούς παίκτες, ανάλογα με την περίοδο φόρμας που διανύουν. Παρεμπιπτόντως, συμπληρώθηκαν δεκαπέντε παιχνίδια όπου ο Πορτογάλος τεχνικός είναι αήττητος στον πάγκο της γαλανόλευκης…

Στο χθεσινό παιχνίδι η Εθνική ομάδα έκανε τα αυτονόητα, αυτά που μας έχει μάθει. Κράτησε το μηδέν στην άμυνα και με τα «στημένα» στο 2ο ημίχρονο πήρε την πολυπόθητη νίκη, που την φέρνει μια ανάσα από τα τελικά του EURO 2012. Τεράστιο επίτευγμα τα τέσσερα γκολ παθητικό σε εννέα αγώνες των προκριματικών, όπου η Εθνική μας δεν έχει γνωρίσει την ήττα! Δεν χρειάζεται να γίνει κουβέντα, για τη σημασία της επικείμενης, 3ης διαδοχικής συμμετοχής της Εθνικής στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σε μια τέτοια επιτυχία είναι άδικο να σταθούμε σε πρόσωπα, γιατί κάποιοι θα αδικηθούν. Ωστόσο, αξίζει μια ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργο Καραγκούνη που έφτασε χθες τα 111(σ.σ. έχει άλλες τόσες με τις «μικρές» εθνικές) παιχνίδια με την Εθνική και οδεύει για να γίνει ρέκορντμαν συμμετοχών, καθώς ο Ζαγοράκης είναι στις 120. Η UEFA τους τίμησε χθες στο Καραϊσκάκη, όπως και τον Άγγελο Μπασινά. Οι μεγάλες ομάδες, έχουν μεγάλους πρωταγωνιστές και ο «τυπάρας» με την Εθνική…ανήκουν σε αυτή την κατηγορία!
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: