Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Πολύτιμη νίκη για την Αναγέννηση Καρδίτσας


Ο Αγγελος Χατζηρίζος πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Κέρκυρα Ένα γκολ του Αγγελου Χατζηρίζου δώδεκα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης με την Κέρκυρα, χάρισε τη νίκη με 1-0 στην Αναγέννηση Καρδίτσας στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Η επιτυχία πανηγυρίστηκε από τους περίπου 2.000 φίλους της θεσσαλικής ομάδας, που πήρε μία ακόμη... ανάσα. Για δεύτερη φορά έχασε φέτος η Κέρκυρα.

Το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, η οποία διεξήχθη σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και με τη... συνοδεία βροχής. Κύριο χαρακτηριστικό του ματς ήταν η δύναμη, ενώ υπήρξε και ένταση.

Μόλις, στο 9', ακυρώθηκε τέρμα του Βακουφτσή γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες από τους Καρδιτσιώτες, που συνέχισαν να πιέζουν τον ΑΟΚ. Το γκολ του Χατζηρίζου με σουτ στο 78' έπειτα από σέντρα του Διγκόζη ήρθε να επιβραβεύσει τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι κράτησαν μέχρι τέλους την πολύτιμη νίκη.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Διγκόζης, Χατζηρίζος, Κουρτεσιώτης (36' Μελαμπιανάκης), Δούκας, Μάριαν, Βακουφτσής (76' Γκόγκας), Βούκοβιτς,Αγγελόπουλος, Μπουντούρης, Τσάγγαρης (61' Μόντζο).
Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Γκουστάβο, Φλαβίνιο, Μπερνς, Κολοτούρος (65' Μακρυδημήτρης), Παρασκευαΐδης, Βενέτης, Κοντοδήμος, Λουρένσο (46' Λαμπρόπουλος), Ιωάννου, Σίλβα.

Πανθρακικός Παρών ο Ρομπέρ


Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη ο Πανθρακικός υποδέχεται την ΑΕΚ στην Κομοτηνή το Σάββατο στις 16.45. Ο Δερμιτζάκης στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του πριν το ματς είδε με ανακούφιση τον Μπερτράν Ρομπέρ να τίθεται στη διάθεσή του για το προσεχές ματς. Αντιθέτως εκτός αποστολής είναι οι Τζόκιτς και Κασάρ που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Αναλυτικά ο τεχνικός των Θρακιωτών συμπεριέλαβε στην αποστολή τους εξής 20 ποδοσφαιριστές: Βρονταράς, Ρόκα, Ματεντζίδης, Ιασωνίδης, Πιθαρούλης, Σακελλαρίου, Παπαδόπουλος, Κανωτίδης, Ολίσε, Μαρτσέλο, Αργυρίου, Λόπεζ, Αρσενίεβιτς, Παπουλής, Καζάκης, Ρομπέρ, Μπέλεκ, Μπαχαρίδης, Μπουσινάκης και Στόικος.

Κράσιτς: «Είμαι πολύ ακριβός για τη Λίβερπουλ»


Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να συναντά τον συμπατριώτη του, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, το ερχόμενο καλοκαίρι στη Λίβερπουλ έβαλε ο Μίλος Κράσιτς. Σερβικό δημοσίευμα έκανε λόγο για προσυμφωνία των «κόκκινων» με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής το διέψευσε κατηγορηματικά. Μάλιστα δεν αρκέστηκε σε αυτό αλλά τόνισε πως «… είναι απίθανο να πάω στη Λίβερπουλ. Γνωρίζω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Τα χρήματα που με κοστολογεί η ΤΣΣΚΑ είναι πολλά για τη Λίβερπουλ και, ειλικρινά, εγώ έχω άλλες φιλοδοξίες», δήλωσε ο 25χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός, που είχε 4 γκολ σε 6 συμμετοχές στο Champions League.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μόνο ο Τζάνης εκτός


Με μοναδικό απόντα τον Χρήστο Τζάνη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων», Νίκος Αναστόπουλος, δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα για την αναμέτρηση με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Έλληνας τεχνικός μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή που καλείται να πράξει κάτι ανάλογο με το παιχνίδι του Κυπέλλου όταν και συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με το ευρύ 4-0.

Η 20μελής αποστολή: Ελευθερόπουλος, Σικαλιάς, Κώτσιος, Μαιστόροβιτς, Ντάσιος, Κούσας, Βάντερσον, Ρόβας, Μιχαλόπουλος, Ανδράλας, Σίσιτς, Σενόνε, Καζναφέρης, Κανακούδης, Κοντογουλίδης, Μπουχάν, Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο, Μενδρινός, Σαιτιώτης.

ΑΡΗΣ: Κανονικά ο Φερνάντες μετά από καιρό


Μετά από αρκετό καιρό ο Ντάριο Φερνάντες κατάφερε να προπονηθεί κανονικά χωρίς καμία ενόχληση, εξέλιξη που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Έκτορ Ραούλ Κουπερ. Εξίσου ευχάριστα ήταν τα νέα και για τον Τόνι Κάλβο, ο οποίος έβγαλε το πρόγραμμα χωρίς καμία ενόχληση. Αντίθετα οι Ναφτί και Ντέιλι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζονται για το προσεχές ματς. Απόντες λόγω ίωσης ήταν οι Λαμπριάκος και Αντού. Η προετοιμασία του Άρη για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη για την 22η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί το Σάββατο και μετά το τέλος της προπόνησης θα ανακοινωθεί και η αποστολή.

Ντουγκλάο: "Προτάσεις από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ"


Φάση από τον αγώνα Καβάλα - Ηρακλής Ο Ντουγκλάο έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, με τη φανέλα της Καβάλας. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, με δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας του, αποκάλυψε ότι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν ενδιαφερθεί, τον περασμένο μήνα, για την απόκτησή του.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε: " Είχα πολλές προτάσεις από την Ελλάδα και τη Γερμανία, αλλά ο πρόεδρος της Καβάλας προτίμησε να μην με παραχωρήσει το χειμώνα. Από το ελληνικό πρωτάθλημα με πλησίασαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, ενώ από την Γερμανία η Βέρντερ Βρέμης και η Χέρτα. Το ιδανικό θα ήταν να αγωνιστώ σε μία ομάδα που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Κοντά στην ομάδα ο Ρέμος


Ο Αντώνης Ρέμος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου Ο αγώνας με τον Πανιώνιο είναι καθοριστικός. Με μία νίκη ο Ηρακλής θα πάρει βαθιά ανάσα. Ο Αντώνης Ρέμος, σκοπεύει να επισκεφθεί την αποστολή της ομάδας στο ξενοδοχείο, παραμονή του αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Δεν θα μιλήσει μόνο για το αγωνιστικό μέρος και τον ψυχολογικό τομέα, αλλά και για την οικονομική κατάσταση στην ομάδα, όπως επίσης και για το θέμα των πληρωμών.

Αυτό είναι ένα μέρος από το μενού του Σαββατοκύριακου για τον Ηρακλή. Για το υπόλοιπο, υπεύθυνος είναι ο Γιόζεφ Μπουμπένκο που έχει να διαχειριστεί μια σειρά από σημαντικά προβλήματα. Καταρχάς η περιπέτειά του με τις πτήσεις ολοκληρώθηκε και χθες ο προπονητής του Ηρακλή έδωσε κανονικά το παρών στην προπόνηση, που έγινε στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.

Τα άσχημα νέα για τον Ηρακλή αφορούν στον Ματίας Λέκι, που συνέχισε το πρόγραμμα φυσιοθεραπείας και έτσι δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής. Ανησυχίες υπάρχουν όμως και για τον Βικτοράς Ιάκομπ, που δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο και χθες έκανε θεραπεία. Σίγουρα δεν θα είναι έτοιμοι επίσης και οι Τούμα, Μπόσνιακ ενώ εξιτήριο πήρε ο Μάρκες και θα αρχίσει πρόγραμμα αποθεραπείας για να επιστρέψει.

Μια ευχάριστη είδηση είχε να κάνει με τον Ντάνι Φερνάντεζ καθώς η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας ειδοποίησε την ΠΑΕ Ηρακλής ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής τον έχει συμπεριλάβει στις προεπιλογές του για το παιχνίδι προετοιμασίας Πορτογαλία - Κίνα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου και ο Ντάνι Φερνάντεζ οφείλει να βρίσκεται στην πατρίδα του στις 1 Μαρτίου.

Τέλος, από την διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής έγινε πράξη μια από τις επιθυμίες του "κυανόλευκου" κόσμου, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής, στην προσπάθειά του να ενισχύσει την διάθεση, που έχει ο κόσμος μας να στηρίξει την ομάδα, ορίζει στην τιμή των 20 ευρώ το εισιτήριο της Θύρας 13 του Καυτανζογλείου για τους υπόλοιπους αγώνες της περιόδου 2009-2010".

Σαββατοκύριακο Κυπέλλου στην Αγγλία


Το Κύπελλο Αγγλίας Συνεχίζεται το επόμενο διήμερο το Κύπελλο Αγγλίας, με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για τη φάση των "16". Εννέα ομάδες από την Πρέμιερσιπ συνεχίζουν στο θεσμό των εκπλήξεων, ωστόσο οι τέσσερις εξ αυτών διασταυρώνουν τα ξίφη τους μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Στόουκ Σίτι, ενώ την Κυριακή η Μπόλτον θα φιλοξενήσει την Τότεναμ.

Από εκεί και πέρα, η κάτοχος του τίτλου Τσέλσι αναμετράται στην έδρα της με την Κάρντιφ (ομάδα Β' κατηγορίας), στον αγώνα που ανοίγει την "αυλαία" της φάσης των "16", ενώ η Αστον Βίλα αντιμετωπίζει την Κυριακή εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας.

Το πρόγραμμα της φάσης των "16":
Τσέλσι - Κάρντιφ 13/2
Σαουθάμπτον - Πόρτσμουθ 13/2
Ντέρμπι - Μπέρμιγχαμ 13/2
Ρέντινγκ - Γουέστ Μπρομ 13/2
Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ Σίτι 13/2
Μπόλτον - Τότεναμ 14/2
Φούλαμ - Νοτς Κάουντι 14/2
Κρίσταλ Πάλας - Αστον Βίλα 14/2

Βωβός: "Δεν είναι θαύμα το Μαρούσι"


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αμαρουσίου, Αρης Βωβός Ο Αρης Βωβός, μίλησε στο "NovaΣπορ FM 94,6", όπου και αναφέρθηκε στην εκπληκτική πορεία του Αμαρουσίου στην Ευρωλίγκα. Ο "ισχυρός" άνδρας των "κιτρίνων", αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και στη μικρή συμπαράσταση της ομάδας του από τον κόσμο.

Αναλυτικά:
- Για την πορεία του Αμαρουσίου: "Ίσως πρέπει να είμαστε η επόμενη διαφήμιση με το σλόγκαν "Keep walking". Πού το πάει η ομάδα δεν μπορώ να το απαντήσω. Η πορεία μας δεν είναι θαύμα, δεν είναι τυχαία. Έχουμε μία καλοστημένη ομάδα που παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Χθες δεν κάναμε καλή εμφάνιση απέναντι στην Παρτιζάν, αλλά παρ�λα αυτά καταφέραμε να κερδίσουμε μία ομάδα που ήταν αήττητη στο Top 16. Το Μαρούσι αποδίδει πολύ καλά εντός και εκτός Ελλάδας. Μπορεί μεν να μην έχει το μεγάλο όνομα, τον σούπερ παίκτη ή την πολύ ακριβή μεταγραφή, αλλά όλη η δωδεκάδα είναι ανταγωνιστική. Γίνεται μία πολύ καλή διαχείριση από το τεχνικό τιμ, η ομάδα έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση".

- Για τα οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ: "Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την στάση τους. Φέτος για πρώτη φορά δεν είμαι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις μου, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Ασφαλώς οι παίκτες δεν οφείλουν να γνωρίζουν τα προβλήματα που έχουν οι μέτοχοι. Υπάρχουν εκκρεμότητες, αλλά δεν έχουν διαταράξει το κλίμα στην ομάδα. Υπάρχει κατανόηση εκ μέρους των παικτών κι όλων όσων εργάζονται για το σύλλογο. Αυτό δείχνει και την αγάπη τους για την ομάδα".

- Για τη μικρή συμπαράσταση από τον κόσμο: "Έχουμε κάνει συζητήσεις με το Δήμο και του δίνουμε σε κάθε ματς περίπου 500 εισιτήρια, μοιράζουμε εισιτήρια σε σχολεία, αλλά παρά τις επιτυχίες της ομάδας, δεν έχουμε καταφέρει να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου. Είναι απορίας άξιο αυτό που συμβαίνει. Εμείς πάντως συνεχίζουμε την προσπάθεια να προσελκύσουμε κόσμο".

- Για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης: "Από το Δεκέμβριο του 2009 που είχαμε επαφή με την κυρία Μπιρμπίλη, ακολούθησαν επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Έχει αποκρυσταλλωθεί μία άποψη και όλοι έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους για το πώς η Διπλή Ανάπλαση μπορεί να συνεχίσει σεβόμενη τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση θέση της Πολιτείας για τη συνέχιση αυτού του τόσου μεγαλόπνοου έργου, όχι μόνο για τον Βοτανικό, αλλά και την περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τα πάντα είναι στα χέρια της κυρίας Μπιρμπίλη και η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει τη λύση μέσω μίας νέας νομοθετικής ρύθμισης. Μία ρύθμιση που σαφώς θα σέβεται την απόφαση του ΣτΕ, αλλά θα δώσει ώθηση να αρχίσουν τα έργα στο γήπεδο, τα οποία έχουν παγώσει εδώ και 15 μήνες, αλλά θα δίνει και μία ικανοποίηση στο λαϊκό αίσθημα ότι περιορίζεται το επιχειρηματικό αποτέλεσμα. Όμως η αλήθεια είναι πως χωρίς τη δωρεά των 56 στρεμμάτων από την εταιρεία μας δεν γίνεται να κατασκευαστεί το γήπεδο. Χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια δεν θα μπορούσε να γίνει η απαλλοτρίωση των εκτάσεων της ΕΤΜΑ. Υπάρχει ο κίνδυνος να διαιωνιστεί η κατάσταση και να έχουμε μία ακόμη μαύρη τρύπα στην οικονομία. Αν δεν προχωρήσει η υπόθεση, είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι ως εταιρεία να καταφύγουμε στα ένδικα μέσα. Η εταιρεία δεν θέλει αυτό το πράγμα, αλλά να βγει η Υπουργός και να πει πως έχει τη βούληση να προχωρήσει τη νομοθετική ρύθμιση".

Νασούτι: "Να επιστρέψουμε στις επιτυχίες"


Ο Νασούτι ήταν ο λυτρωτής του Αρη Ο Κριστιάν Νασούτι μίλησε τόσο για την αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος, όσο και στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε και στον επαναληπτικό αγώνα με την ακριτική ομάδα στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

"Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, όλοι οι παίκτες, ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι, σε ένα τελείως ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες μας. Τελικά το γκολ ήρθε στο τέλος και πιστεύω ότι το αξίζαμε στο παιχνίδι, δεν ήταν για να χάσει ο Αρης χθες, παίξαμε καλά, τα δώσαμε όλα και το αξίζαμε. Τώρα περιμένουμε τον επαναληπτικό και θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση", τόνισε αρχικά.

Μιλώντας για τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης είπε: "Είναι σίγουρα ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι αυτό την Τετάρτης, είναι πολύ σημαντικό για εμάς και θα πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε σε καλή μέρα. Αυτή την φορά μάλιστα θα έχουμε και τον κόσμο, που μας δίνει μεγάλη ώθηση, στο πλευρό μας. Οφείλουμε πάντως να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο κύπελλο, που είναι μια διοργάνωση με μεγάλη σημασία για μας"

Για την πορεία του Αρη στο πρωτάθλημα και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, τόνισε τα εξής: "Η ομάδα πήγαινε καλά, είχε ένα σερί νικών και σταθερή απόδοση, παίζαμε καλό ποδόσφαιρο ώσπου ήρθαν αυτά τα 2 άτυχα αποτελέσματα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε, κάναμε την προσπάθεια για να κερδίσουμε τους αγώνες αλλά δεν μας πήγαν καλά τα πράγματα. Το πρωτάθλημα όμως είναι μακρύ και ελπίζω στην συνέχεια να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος κερδίζοντας βαθμούς ώστε να μην μας λείψουν αυτοί που χάθηκαν τώρα. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, που δεν είναι εύκολο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τελικά την νίκη και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Οι υποχρεώσεις της ομάδας είναι συνεχής και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε λεπτό. άλλωστε αμέσως μετά τον Εργοτέλη ακολουθεί και το παιχνίδι με την Ξάνθη, πρέπει λοιπόν να είμαστε απόλυτα σοβαροί πάντοτε".

Κλείνοντας, του ζητήθηκε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Αρη και είπε τα εξής: "Αυτό που έχω να πω είναι όλοι στην ομάδα πιστεύουμε πολύ στον κόσμο μας και βλέπουμε πως είναι πάντα στο πλευρό μας, που θέλουμε και εμείς να μας πιστέψουν και αυτοί και έτσι όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά".

Χωρίς Γκαρσία στα Γιάννινα


Ο Πάμπλο Γκαρσία σε προσπάθεια του... Μετά τον Βιτόλο, νοκ άουτ από την πολύ σημαντική εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, τέθηκε και ο Πάμπλο Γκαρσία! Ο Ουρουγουανός έχασε τη μητέρα του και φεύγει για την πατρίδα του προκειμένου να παραβρεθεί στην κηδεία της. Η οικογένεια του "δικεφάλου" του Βορρά, βέβαια βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση στο πλευρό του Πάμπλο Γκαρσία που όπως γίνεται αντιληπτό ήταν συντετριμμένος.

Η αναγκαστική αυτή απουσία, υποχρεώνει τον Φερνάντο Σάντος να ανακατέψει την τράπουλα και να ψάξει να βρει λύσεις στην αποδυναμωμένη μεσαία του γραμμή. Λογικά λοιπόν ο Γιώργος Φωτάκης θα έχει μία θέση στην αρχική ενδεκάδα, έχοντας δίπλα του τον Ολιβιέ Σορλέν. Στην αποστολή επιστρετεύτηκε και ο Βερόν, προκειμένου να υπέρχουν εναλλακτικές λύσεις...

Πέραν του Γκαρσία, απόντες θα είναι και οι τιμωρημένοι Βιτόλο, Κοντρέρας, όπως και οι τραυματίες Φιλομένο και Τσιρίλο. Αντίθετα, κανονικά πήρε μέρος ο Eντίνιο και συμμετέχει στην αποστολή, την οποία ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος και αποτελείται από τους: Χαλκιά, Kρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Κριστιάνο, Εντίνιο, Ιβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βερόν και Βιεϊρίνια.

Στίνγκα: "Στην Θεσσαλονίκη η πρόκριση"


Ο Στίνγκα της Ξάνθης Με την τύχη τους τα είχαν την Πέμπτη οι άνθρωποι της Σκόντα Ξάνθης, που κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έχασαν μέσα από τα χέρια τους την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Ο Ρουμάνος Στίνγκα πάντως, φάνηκε αισιόδοξος για το παιχίδι της Θεσσαλονίκης με τον Αρη.

"Ολοι στην ομάδα είμαστε πολύ στεναχωρημένοι με την τελική έκβαση του αγώνα. Είχαμε δουλέψει πολύ για το συγκεκριμένο παιχνίδι και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλοί σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο όπου στην δύναμη και την ψυχή βγήκαμε νικητές. Αυτό που έγινε χθες, όπως με ενημέρωσαν οι συμπαίκτες μου έγινε και στον αγώνα του πρώτου γύρου και ηττήθηκε η ομάδα", είπε αρχικά ο Ρουμάνος.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Δυστυχώς η τύχη, μας παίζει ένα παράξενο παιχνίδι, όμως στην ομάδα όλοι πιστεύουμε στις ικανότητες μας. Εχουμε καλό κλίμα, είμαστε όλοι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και θα πάμε την άλλη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη να διεκδικήσουμε αυτό που μας στέρησε χθες η τύχη".

Τέλος, μίλησε για το παιχνίδι με την Λάρισα για το πρωτάθλημα: "Στο μυαλό μας τώρα όμως έχουμε τον αγώνα του Σαββάτου. Είμαστε όλοι έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι και θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό για την νίκη της ομάδας μας".

Στον αγωνιστικό τομέα, η προπόνηση της Πέμπτης περιλάμβανε χαλάρωμα για τους παίκτες που έπαιξαν κόντρα στον Αρη. Ο Γιάννης Ματζουράκης έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την εμφάνιση τουςκ, όμως παράλληλα τους ξεκαθάρισε ότι πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με την Λάρισα.

Στην προπόνηση συμμετείχε και ο Πέτρος Μάνδαλος που επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νέων. Για προληπτικούς λόγους ο Σπύρος Βάλλας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Καλοοοοοοοοοοοοοοοοο..................................

Oταν ο παππούς Τάσος πήρε τον μπαμπά Θωμά στον τελικό κυπέλλου το 1970, ο μπαμπάς ήταν τεσσάρων. Τεσσάρων θα είμαι κι εγώ φέτος το καλοκαίρι... Βασιλική Κουρτέση

Ειπε.............

Είχα υποσχεθεί πως θα πετύχω 20-25 γκολ και το ίδιο ισχύει και τώρα".

Τζιμπρίλ Σισέ

(...ο άσος του Παναθηναϊκού κατά τη βράβευσή του για το Best Goal της 21ης αγωνιστικής).

Ψιθυροι

  • Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι πρόσφατα χτύπησε ένα τατουάζ με τον αριθμό 7 (που φοράει στον Ολυμπιακό) στο πίσω μέρος του μπράτσου του. Αυτό είναι το τρίτο, καθώς έχει άλλα δύο. Ενα στο πόδι με τα αρχικά του ονόματός του (Luciano Martin Galletti) γραμμένα στα κινέζικα και το δεύτερο βρίσκεται στο εσωτερικό του καρπού του, όπου έχει γραμμένα τα ονόματα των δύο παιδιών του, Μαρτίνα και Παουλίνια.
  • "Πρόσεχε, ρε μα**κα! Πας καλά; Θα μας γαμ**εις; Τι είναι αυτό το πράγμα με σένα;" φώναξε εκνευρισμένος ο Κατσουράνης στον Σιμάο, για την κλοτσιά που του έριξε ο μοζαμβικανός στο δίτερμα του Παναθηναϊκού! "Παιδιά, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις προπονήσεις. Δεν πρέπει να χτυπάμε μεταξύ μας", ήταν το μήνυμα του Νιόπλια...
  • Μετά τον τραυματισμό του Κατσουράνη από τον Σιμάο ο Σισέ έκανε πλάκα, λέγοντας μετά το τέλος της προπόνησης χαριτολογώντας στον Νιόπλια: "Κόουτς, σ' ευχαριστώ που με έβαλες στην ίδια ομάδα με τον Σιμάο" προκαλώντας τα γέλια της ομήγυρης..

Νοκ άουτ ο Λέκι, αγωνία για Γιάκομπ

Νοκ άουτ ο Λέκι, αγωνία για Γιάκομπ

Στην «τελική ευθεία» έχει μπει η προετοιμασία του Ηρακλή για τη μεθαυριανή αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (2:30 μ.μ.), με προβλήματα να «παγιώνονται», άλλα να συνεχίζουν να υφίσταται και ορισμένα να ετοιμάζονται να δημιουργηθούν. Ο Ημίθεος συνέχισε χθες την προετοιμασία του με μια προπόνηση το μεσημέρι στις 3:00 στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα, με την απουσία του Λέκι να οριστικοποιείται και να δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με την αγωνιστική ετοιμότητα του Βικτοράς Γιάκομπ.

Έφτασε ο Σλοβάκος

Η χθεσινή προπόνηση του Ηρακλή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Γιόζεφ Μπουμπένκο στη Μίκρα. Συγκεκριμένα ο Σλοβάκος τεχνικός της ομάδας βρέθηκε στο γήπεδο με την έναρξη της προπόνησης. Ως εκ τούτου δεν προέβη σε κάποια ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Στην προπόνηση πάντως είχε ενεργό ρόλο δίνοντας οδηγίες στους παίκτες και προβαίνοντας στις απαραίτητες παρατηρήσεις.

Οριστικά εκτός ο «κοκαλιάρης»

Στον αγώνα με την ΑΕΚ επέστρεψε μετά από μεγάλη αγωνιστική αποχή. Απουσίασε στο Αλκαζάρ στον αγώνα με τη Λάρισα, επανήλθε βοηθώντας την ομάδα στο παιχνίδι με την Καβάλα, αλλά έκτοτε είναι εκτός. Δεν συμμετείχε στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής και χθες οριστικοποιήθηκε η απουσία του και από τη Νέα Σμύρνη. Ο λόγος για τον Ματίας Εμάνουελ Λέκι. Ο αργεντινός κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή συνέχισε και χθες με πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, δεν παρουσιάστηκε κάποια συγκλονιστική διαφοροποίηση στην κατάστασή του, η οποία θα έδινε ελπίδες συμμετοχής του, κι έτσι τέθηκε οριστικά εκτός πλάνων.

Κρίσιμο 48ωρο

Στο ιατρικό δελτίο των «κυανόλευκων» συνεχίζει να αναγράφεται το όνομα του Βικτοράς Γιάκομπ. Ο Ρουμάνος επιθετικός του Ηρακλή αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γόνατό του, το οποίο αποκόμισε από το ντέρμπι, το οποίο δεν το ξεπέρασε μέχρι και χθες, παρά το γεγονός πως υπήρχε αισιοδοξία για την αγωνιστική του ανάκαμψη. Ουσιαστικά στον Ημίθεο επικρατεί αγωνία για το αν θα προλάβει ο Γιάκομπ τον αγώνα της Κυριακής και κάτι τέτοιο θα διαφανεί από την εικόνα που θα σχηματιστεί σήμερα και αύριο από το ιατρικό και τεχνικό τιμ της ομάδας. Στον τομέα των τραυματιών με το δικό τους ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν οι Σαρμπέλ Τούμα και Ιβάν Μπόσνιακ.

Σενάρια ενδεκάδας…

Χθες ο Μπουμπένκο δεν εξωτερίκευσε κάποιες από τις προθέσεις του για την ενδεκάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμμετείχαν στη φιλική αναμέτρηση με τη Ράντνικ, προπονήθηκαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Ως εκ τούτου ο Σλοβάκος δεν υπέβαλε σε διαδικασία διτέρματος που θα «έδειχνε» ενδεκάδα τους παίκτες του. Παράλληλα βέβαια περιμένει και την κατάσταση του Γιάκομπ. Σήμερα η προετοιμασία θα συνεχιστεί με μια προπόνηση στις 2:30 το μεσημέρι, στην οποία είναι πολύ πιθανό να φανούν οι σκέψεις του για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.
Όσον αφορά τα πιθανά σενάρια της ενδεκάδας για τη μεσοεπιθετική γραμμή και στο ενδεχόμενο οριστικής απουσίας του Γιάκομπ, οι Ηλιάδης-Γκαρσία έχουν πολλές πιθανότητες για να αγωνιστούν ανασταλτικά, ο Επστάιν φαίνεται να διατηρείται αριστερά, ο Μάρα στα δεξιά με τον Κομπαγιάσι σε ελεύθερο ρόλο και τον Γιάντση στην «κορυφή». Το θέμα είναι ότι ο Ηρακλής πρέπει να παίξει για τη νίκη. Να τη ζητήσει και να προβληματίσει τον αντίπαλο του, ακόμη περισσότερο. Η περσινή εμφάνιση και ο αγώνας αποτελούν σίγουρα οδηγό για το ματς της Κυριακής. Πηγη Μετροσπορ

Ο Σάντος έκανε τις δοκιμές για το σχήμα


Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με τα Γιάννινα Έπαθε και μάλλον έμαθε ο Φερνάντο Σάντος που μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΣ, στο Κύπελλο, προετοιμάζει την ομάδα του για τον αντίστοιχο αγώνα ου πρωταθλήματος κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Η κακοκαιρία φαίνεται ότι βόλεψε τα πλάνα του αφού ο βαρύς αγωνιστικός χώρος θυμίζει σε πολλά το βούρκο των Ζωσιμάδων, όπου δεν παίζεται ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά, οι ποδοσφαιριστές επιδίδονται σε λασπομαχία.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το σαββατιάτικο παιχνίδι στα Γιάννινα μπήκε στην τελική της ευθεία. Ο Σάντος έκανε τις δοκιμές για το σχήμα που θα παρατάξει με δεδομένες ορισμένες απουσίες βασικών και ταυτόχρονα φαίνεται να προχωρά σε ορισμένες αλλαγές στην 11άδα.

Ο Σάντος δεν μπορεί να υπολογίζει για το ματς του Σαββάτου τους τιμωρημένους Κοντρέρας και Βιτόλο. Από το αρχικό σχήμα οι Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης και Παπάζογλου, οι οποίοι ήταν βασικοί στο ματς του Κυπέλλου την περασμένη εβδομάδα, μάλλον δεν θα ξεκινήσουν αυτή τη φορά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επαναφέρει στα πλάνα του τον Σορλέν στη θέση του τιμωρημένου Βιτόλο, δίπλα στο Γκαρσία. Ο Σνάουτσνερ παίρνει τη θέση του Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεξί μπακ εμπιστεύεται τον Αραμπατζή, κεντρικό αμυντικό δίδυμο το Μαλεζά με το Σαβίνι. Ο Τσιρίλο δεν είναι ακόμη έτοιμος μετά από τον τραυματισμό του. Μπροστά από τους Σορλέν και Γκαρσία τοποθετεί τον Ίβιτς, δεξιά από το Σέρβο τον Εντίνιο, αριστερά τον Βιεϊρίνια και στην κορυφή της επίθεσης το Μουσλίμοβιτς.

Στον τελικό με ήττα η Ατλέτικο...


Ο Βαλέρα πανηγυρίζει το γκολ επί της Χεταφε Ο περιπλανώμενος θίασος της Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να χάσει από τη Σανταντέρ με 3-2 στο «Σαρδινέρο», με τους γηπεδούχους να παίζουν από το 69ο με δέκα παίκτες και να είναι πίσω στο σκορ στο 89ο (!), αλλά πήρε την πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη.

Κι αυτό διότι στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες οι πρωτευουσιάνοι είχαν νικήσει με το ευρύ 4-0. Ηταν το μοναδικό ματς στο οποίο παρουσιάστηκαν σοβαροί σε όλη τη διάρκειά του, τη φετινή σεζόν. Δεν μπορούν να που το ίδιο και για τη ρεβάνς.

Η εξέλιξη του σκορ
Σανταντέρ - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 (0-4)
1-0 (2) αυτογκόλ Βαλέρα
1-1 Μόρατον αυτογκόλ (8)
1-2 Χουράδο (51)
2-2 (89) Τσίσκο
3-2 (90) Τσιτέ

Προβλήματα με Κατσουράνη και Σεϊταρίδη


O Γιούρκας Σεϊταρίδης σε προσπάθειά του κόντρα στον Πανιώνιο Πάνω που ο Νίκος Νιόπλιας... έτριβε τα χέρια του με ικανοποίηση για το γεγονός ότι είχαν επιστρέψει όλοι οι τραυματίες, η ατυχία χτύπησε και πάλι την πόρτα του Παναθηναϊκού. Στην προπόνηση της Πέμπτης, δύο ποδοσφαιριστές των «πράσινων» εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διτέρματος. Ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος δέχτηκε ένα χτύπημα στην αριστερή ποδοκνημική, αλλά και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που έχει τράβηγμα στη δεξιά γαστροκνήμια. Ο δεύτερος τίθεται εκτός μάχης για την αναμέτρηση με την Καβάλα. Όσο για τον «Κατσούρ», την Παρασκευή θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του.

Kόντης: "Μπορούμε να το πάρουμε"


Ο Γιάννης Κόντης... Ο Γιάννης Κόντης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3", αναφέρθηκε στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσαν οι Θεσσαλονικείς, στις προσδοκίες του για τον θεσμό του Κυπέλλου που φτάνουν ως την κατάκτησή του, τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ και το ενδεχόμενο να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό.

«Οι ανακοινώσεις δεν βγαίνουν εν βρασμώ ψυχής, αλλά μετά από μελέτη. Πολλές φορές οι αποδέκτες δεν ευθύνονται», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η «κίτρινη» ΠΑΕ διαμαρτυρόμενη για την διεξαγωγή του προημιτελικού αγώνα Κυπέλλου στα Πηγάδια, ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Αρη.

Στη συνέχεια μίλησε:

Για την ευθύνη των ΠΑΕ στα γήπεδα:
«Εχουμε κάνει ενέργειες για το γήπεδο μας. Εχουμε αγοράσει δυο μηχανήματα. Ενα άντλησης και ένα για καλύτερη διανομή του νερού».

Οσον αφορά στην ένστασή τους και την έκδοση της ανακοίνωσής τους, ξεκαθάρισε ότι: «Οσα λέμε μιλούν για την μη εφαρμογή του κανονισμού του ΚΑΠ, που προβλέπει διακοπή του αγώνα, εφόσον επικρατούν τέτοιες γηπεδικές συνθήκες. Εχουμε για παράδειγμα τον Κάλβο τραυματία, όχι από αντίπαλο, αλλά από το γήπεδο».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την ήττα από τον Πανθρακικό: «Δεν ξέρω αν υπάρχει μομφή για Πανθρακικό. Η Ελλάδα είναι η χώρα της ειρωνείας και δεν έχουν κληθεί πολλοί να σχολιάσουν άλλα χειρότερα που χουν πει. Μακάρι να έπαιζε όλα τα ματς του με το ίδιο πάθος και ίσως να είχε σωθεί. Αυτό είπα».

Για τους αποδέκτες των ανακοινώσεων: «Πιστεύω ότι ένα από τα υγιέστερα άτομα που ασχολούνται με τον χώρο, είναι ο Πιλάβιος. Πολύ ηθικό άτομο είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Τεροβίτσας. Αυτοί θέλουν να παίζεται το ποδόσφαιρο 50-50, αλλά κάποιοι διαιτητές δεν είναι ικανοί.

Οσοι δεν κάνουν να μην σφυρίζουν. Εχουμε καλούς νέους, όπως τον Σιδηρόπουλο και τον Σταθόπουλο. Οχι επειδή χάνουμε όλοι οι διαιτητές συλλήβδην κακοί. Εχουμε κάνει υπέρβαση φέτος. Εχουμε βάλει πολλά λεφτά, πολύς κόσμος και αισθανόμαστε αδικημένοι».

Για την αγωνιστική κάμψη των τελευταίων δυο εβδομάδων: «Καταρχήν με τον Πανθρακικό, ο Αρης έπαιζε με -8 βασικούς. Οταν αλλάζει μια ομάδα σε τέτοιο βαθμό και σε συνδυασμό με το κακό γήπεδο, την λάσπη, δεν παίξαμε και μπάλα και τελικά χάσαμε. Εγώ τον χειροκρότησα τον Πανθρακικό αγωνιστικά. Μακάρι να συνεχίσει και να σωθεί».

Για τον Κούπερ: «Ο Κούπερ έχει δώσει σοβαρότητα στους παίκτες και τους έχει μάθει να κυνηγούν το ματς ως το τέλος. Μπράβο στους παίκτες γι αυτό που έκαναν χθες, κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Δείξαμε σθένος στο β�ημίχρονο και μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θεωρώ ικανή την ομάδα να κατακτήσει το Κύπελλο. Ας περάσουμε όμως πρώτα την Ξάνθη και βλέπουμε».

Για το έργο του Κούπερ: «Θεωρώ ότι η δουλειά του Κούπερ θα φανεί του χρόνου. Με καινούριους παίκτες που πήραμε, όπως οι Μιριέμ, Τζόνσον, Αντού και μια δυο καλές προσθήκες θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί».

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να φύγει από τον Αρη και σύμφωνα με τα όσα έχουν ακουστεί στα... πέριξ να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό: «Αυτό που υπάρχει στον Αρη αυτή τη στιγμή, μόνο αν το ζεις από μέσα το καταλαβαίνεις. Την οικογένεια του Αρη. Το κλίμα που υπάρχει είναι φανταστικό. Στον Αρη έχω βρει φίλους, είναι πολύ καλό το κλίμα και οι οπαδοί, σου δίνουν κουράγιο στις δύσκολες στιγμές. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι θα βρω κάπου αλλού, αυτό που έχω βρει στον Αρη. Το αμφίδρομο αγκάλιασμα με τους οπαδούς και η καθημερινότητά μας».

Έπιασαν δεκατριάρι οι Καβαλίερς


O ΛεΜπρον Τζέιμς είχε άλλη μία υψηλή πτήση... Στο Κλίβελαντ, έλαμψαν οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Σακίλ O' Nιλ και οι Καβαλίερς επικράτησαν στο ντέρμπι της Ανατολής των Ορλάντο Μάτζικ με 115-106. Ο Τζέιμς τελείωσε το ματς με 32 πόντους και 13 ασίστ, ενώ ο O' Nιλ περιόρισε σημαντικά τον Ντουάιτ Χάουαρντ και αναρωτιόταν μετά το τέλος του αγώνα ποιος είναι ο πραγματικός ... Σούπερμαν, καθώς έχουν και οι δύο το παρατσούκλι.

"Όταν ήρθα στο Κλίβελαντ είχα δηλώσει πως δεν παίζω με κανέναν παίκτη νταμπλ-τιμ. Ουδέποτε χρειάστηκε στην καριέρα μου. Τώρα πείτε μου εσείς ποιος είναι ο πραγματικός Σούπερμαν", είπε ο O' Nιλ μετά το τέλος του αγώνα, πανηγυρίζοντας τη 13η σερί νίκη της ομάδας του. Ο θηριώδης σέντερ τελείωσε το ματς με δέκα πόντους και έξι ριμπάουντ, αλλά ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για το Κλίβελαντ, ενώ ο Χάουαρντ περιορίστηκε στους 19 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Κλίβελαντ - Ορλάντο 115-106
Κλίβελαντ Καβαλίερς: Τζέιμς 32π., 13 ασίστ, 8 ριμπ., Χίκσον 20, Βαρεζάο 16, Γκίμπσον 11, Ο'Νιλ 10, Γουέστ 8, Πάρκερ 7, Ιλγκάουσκας 6, Μουν 3, Ουίλιαμς 2.
Ορλάντο Μάτζικ: Χάουαρντ 19π., 11 ριμπ., Λιούις 19, Κάρτερ 14, Νέλσον 13, Ουίλιαμς 10, Μπαρνς 9, Ρέντικ 8, Πιετρούς 7, Aντερσον 5, Γκορτάτ 2.

Ντένβερ - Σαν Αντόνιο 92-111
Ντένβερ Νάγκετς: Ιλάριο 20, Aντονι 19, Μπίλαπς 17, Σμιθ 14, Αφλάλο 6, Aλεν 6, Aντερσεν 4, Λόουσον 4, Γκρέιαμ 2.
Σαν Αντόνιο Σπερς: Χιλ 17, Μπλερ 17, Ντάνκαν 16, Τζινόμπιλι 15, Μέισον 14, Τζέφερσον 14, ΜακΝτάις 10, Μπόνερ 4, Μαϊμνί 4.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστόνη 32-18
Τορόντο 29-23
Φιλαδέλφεια 20-32
Νέα Υόρκη 19-32
Νιού Τζέρσεϊ 4-48

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 43-11
Σικάγο 25-26
Μιλγουόκι 24-27
Ντιτρόιτ 18-33
Ιντιάνα 18-34

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 36-18
Ατλάντα 33-18
Σάρλοτ 26-25
Μαϊάμι 26-27
Ουάσινγκτον 17-33

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 35-18
Γιούτα 32-19
Οκλαχόμα 30-21
Πόρτλαντ 31-24
Μινεσότα 13-40

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 41-13
Φοίνιξ 31-22
Λ.Α. Κλίπερς 21-31
Σακραμέντο 18-34
Γκόλντεν Στέιτ 14-37

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 32-20
Σαν Αντόνιο 30-21
Χιούστον 27-24
Νέα Ορλεάνη 28-25
Μέμφις 26-25

Γρίπη των χοίρων ο Μπουρούσης


Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Θετικός στην γρίπη των χοίρων βρέθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης, που δεν έπαιξε στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο την Τσιμπόνα και θα λείψει σίγουρα από το επικείμενο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Καβάλα. Ο διεθνής σέντερ στη συνέχεια θα επιστρέψει και πιθανότατα θα αγωνιστεί στο ματς της επόμενης Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ.

Μετά τους Σχορτσανίτη, Παπανικολάου, Παπαλουκά και Κλέιζα που έχουν βρεθεί θετικοί στον συγκεκριμένο ιό και ο Μπουρούσης προστέθηκε σ' αυτή τη λίστα που είναι αρκετά μεγάλη για τον Ολυμπιακό. Η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» αναφέρει: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι ο Μπουρούσης περνά τον ιό με ελαφρά συμπτωματολογία, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ και θα είναι σίγουρα στη διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη στον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό»

"Απαντά" με πρόταση ανανέωσης η ΑΕΚ


Ο Ίσμαελ Μπλάνκο πέτυχε το γκολ της νίκης της ΑΕΚ στην Τούμπα Η Ρουμπίν Καζάν έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Ίσμαελ Μπλάνκο, ωστόσο η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να κρατήσει τον Αργεντινό φορ. Για αυτό το λόγο στις άμεσες προτεραιότητες της "Ενωσης" είναι να καθίσει στα τραπέζει με τον "Ζορό" και να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους.

Ο Μπλάνκο παρότι η ρωσική ομάδα αγωνίζεται στο Champions League, δεν φαίνεται πως είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο... κατεψυγμένο ρωσικό πρωτάθλημα και είναι θετικός στο να παραμείνει στο "κιτρινόμαυρο στρατόπεδο".

Πάντως η διοίκηση της Ρουμπίν Καζάν είναι αποφασισμένη να κάνει την κίνησή της. "Θέλουμε τον Μπλάνκο και θα κάνουμε μία προσπάθεια να τον πάρουμε. Ήδη υπάρχουν κάποιες κινήσεις από μέρους μας για την απόκτησή του", δήλωσε στο "Goal" ο τεχνικός διευθυντής της Ρούμπιν, Ανατόλι Αλίμοφ και πρόσθεσε: "Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με πολύ καλή αίσθηση του γκολ. Δεν ξέρω αν ο παίκτης έχει πρόβλημα να έρθει στη Ρωσία. Τον έχουμε κοστολογήσει και πιστεύω πως το ποσό αυτό δεν ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ".

Τί γίνεται με Σκόκο και Τζιμπούρ
Σε ότι αφορά τις περιπτώσεις των Σκόκο και Τζιμπούρ, όλα δείχνουν ότι το ενδεχόμενο πώλησής τους είναι και το πλέον πιθανό. Για τον Σκόκο τα πράγματα είναι απλά. Ο Αργεντινός δεν θέλει να μείνει στο "δικέφαλο" και για αυτό το λόγο του έχει γίνει ξεκάθαρο πως αν μέχρι το καλοκαίρι δεν πει το "ναι" σε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του με την "Ένωση" θα πωληθεί σε ομάδα του εξωτερικού.

Απλά είναι τα πράγματα και για τον Τζιμπούρ, τον οποίο φέρεται να γλυκοκοιτάζει η Βόλφσμπουργκ. Στην ΑΕΚ περιμένουν τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ με την εθνική ομάδα της Αλγερίας, προκειμένου να τον πουλήσουν σε καλύτερη τιμή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός, όσο και ο "υδραυλικός", δεσμεύονται με συμβόλαια μέχρι το καλοκαίρι του 2011...

Δεν πωλείται ο "Τόρο", εκτός και αν...


Ο Βασίλης Τοροσίδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην  Αλκμααρ Η Μαρσέιγ θα έρθει να τσεκάρει ξανά το Βασίλη Τοροσίδη στο ματς του Ολυμπιακού με την Μπορντό στο πλαίσιο της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Το όνομα του διεθνή παίκτη βρίσκεται στο μπλοκάκι πολλών σκάουτερ, τόσο από την Αγγλία, όσο από την Ιταλία, αλλά και τη Γαλλία. Την ίδια ώρα στον Πειριαά, οι προθέσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, είναι άλλες.

Στο λιμάνι όχι μόνο σκέφτονται να τον κρατήσουν στις τάξεις του συλλόγου, αλλά -σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα- σκέφτονται να του κάνουν νέο συμβόλαιο και να του δώσουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού, το οποίο φόρεσε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με το Λεβαδειακό, απόντος του Αντώνη Νικοπολίδη...

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε σχετικά πρόσφατα ο Τοροσίδης έχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 7 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" σκέφτεται να του προτείνει ένα νέο με ακόμα ψηλότερες αποδοχές και φυσικά ψηλότερη ρήτρα αποδέσμευσης.

Στον Ολυμπιακό σκέφτονται ότι στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ο Τοροσίδης μπορεί να εκτοξεύσει τις μετοχές του και τότε κάποια ομάδα να "τσιμπήσει" και να μη διστάσει να δαπανήσει ένα ποσό μεγαλύτερο της ισχύουσας ρήτρας για να τον αποκτήσει...

Τότι: "Χρειάζεται προσοχή"

#
Τα δύο γκολ του Τότι δεν έφτασαν Η "σημαία" της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Εξεδρα", με αφορμή τις επικείμενες αναμετρήσεις των "τζιαλορόσι" με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του Europa League. O επιθετικός της Ιταλικής ομάδας που έχει πετύχει φέτος 11 γκολ σε 6 ευρωπαϊκούς αγώνες (!), τόνισε ότι η ομάδα του δεν πρέπει να την πατήσει όπως πέρσι η Ίντερ και εστίασε την προσοχή του στον Σισέ.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Φραντσέσκο Τότι στην "Εξέδρα":

- Θέλατε τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο της Ρόμα ή θα προτιμούσατε κάποια άλλη ομάδα; "Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σκληρός αντίπαλος, αλλά από εδώ και πέρα οι αναμετρήσεις στο Europa League είναι νοκ άουτ. Οπότε έχουμε συναίσθηση ότι όλες οι ομάδες σε αυτή τη φάση είναι απαιτητικές. Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι που βρίσκονται στη φάση των "32" είναι υψηλού επιπέδου. Επομένως το έργο μας απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν θα είναι εύκολο".

- Τι γνωρίζετε για την ελληνική ομάδα; "Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πολλά, αλλά παρακολουθώ την πορεία της και αυτό που έχω να πω είναι ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά. Είναι πρώτη στο ελληνικό πρωτάθλημα και όλοι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Βέβαια, σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι οπαδοί που στηρίζουν τον Παναθηναϊκό, ένας παράγοντας πολύ σημαντικός για μένα. Γι' αυτό λέω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην Αθήνα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθη".

- Την προηγούμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός νίκησε την Ιντερ στο Μιλάνο στο πλαίσιο του Champions League και τερμάτισε πρώτος στον όμιλο. Αυτό σας λέει κάτι; "Οπως είπα και προηγουμένως, αυτό πρέπει να είναι για εμάς ένα καμπανάκι που δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ξέρω πολύ καλά ότι και οι δύο αναμετρήσεις θα είναι πολύ δύσκολες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Ρώμη. Βέβαια, θυμάμαι το 1-0 του Παναθηναϊκού επί της Ιντερ στο 'Μεάτσα' και αυτό που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι ότι η ελληνική ομάδα είχε παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

- Για τη Ρόμα είναι καλό ότι το πρώτο ματς διεξάγεται στην Αθήνα; "Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι θα παίξουμε τη ρεβάνς στην έδρα μας, γιατί θα έχουμε τη στήριξη των οπαδών μας. Οι τιφόζι ξέρουν πάντα να δείχνουν πόσο δίπλα μας είναι και να μας κάνουν να αισθανόμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για εμάς από το να παίζουμε στο 'Ολίμπικο' με τους οπαδούς μας να δημιουργούν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα".

- Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Νίκος Νιόπλιας είχε δηλώσει μετά την κλήρωση ότι η Ρόμα δεν είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να προκύψει για την ομάδα του. Θα θέλατε να του απαντήσετε κάτι; "Οχι, δεν θέλω να δώσω καμία απάντηση. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη, όπως και ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Εμείς θα πράξουμε ό,τι περισσότερο και καλύτερο μπορούμε προκειμένου να τον κάνουμε να αναθεωρήσει τη γνώμη του".

- Οι Ελληνες οπαδοί είναι ιδιαίτερα θερμοί στις εκδηλώσεις τους και τη στήριξή τους. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τη Ρόμα; Εχετε αγωνιστεί και κόντρα στον Ολυμπιακό. Τι θυμάστε περισσότερο; "Πράγματι έχω αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό και θυμάμαι ότι ο κόσμος είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός, όμως μας αρέσει να παίζουμε σε γήπεδα που είναι γεμάτα από οπαδούς. Υπάρχει πάθος, ρυθμός, ένταση, είναι ωραία. Βέβαια, και οι τιφόζι μας ξέρουν να δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα και να μας στηρίζουν όπου κι αν παίζουμε. Παρ' όλα αυτά έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε δύο ωραίες αναμετρήσεις. Θα είναι δυνατές, τόσο αυτή στην Αθήνα όσο και αυτή στη ρεβάνς".

- Ποιοι είναι κατά τη γνώμη σας οι παίκτες του Παναθηναϊκού που κάνουν τη διαφορά; "Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω παίκτες σε μια ομάδα, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι και είμαι υπέρ του συνόλου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν ποιότητα και ταλέντο. Σίγουρα όμως θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τον Τζιμπρίλ Σισέ. Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό επιθετικό, που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος στον αγωνιστικό χώρο".

- Ο Σισέ έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 17 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας. Αυτό το γεγονός σας προβληματίζει; "Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν μάθει να σέβονται κάθε αντίπαλο και το ίδιο συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το ότι σέβομαι όμως δεν σημαίνει ότι φοβάμαι. Δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν. Μέχρι στιγμής ο Σισέ έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία, αλλά θεωρώ ότι με την άμυνα που διαθέτουμε μπορούμε να βρούμε τις σωστές λύσεις προκειμένου να τον περιορίσουμε μέσα στο γήπεδο και να μην τον αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι του".

- Θα θέλατε κάποιον παίκτη του Παναθηναϊκού στη Ρόμα; Παλαιότερα είχε γραφτεί σε ιταλικές εφημερίδες για ενδιαφέρον των Τζιαλορόσι για τον Τζιμπρίλ Σισέ... "Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω τέτοια πράγματα και να δίνω απαντήσεις για μεταγραφικά ζητήματα. Νομίζω ότι σχετικά θέματα μπορούν να τα απαντήσουν τόσο ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα όσο και η διοίκηση του συλλόγου. Ξέρουν καλύτερα. Ωστόσο, δεν έχει τύχει να ακούσω τέτοιες φήμες, μιλάω για μένα όμως".

Ηττα και στη Βαρκελώνη


Ηττήθηκε στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός... Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κοντράρει την Μπαρτσελόνα και γνώρισε την ήττα με 83-71 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Οι πράσινοι ουσιαστικά έμειναν εκτός πλέι οφ της Ευρωλίγκα, καθώς θα πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από την αρχή της χρονιάς η Μπαρτσελόνα δείχνει να είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους τους αντιπάλους της και το απέδειξε για μία ακόμη φορά. Οι Καταλανοί δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα απέναντι σε έναν άτολμο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η διαφορά ανέβηκε από την αρχή του αγώνα για τους γηπεδούχους. Οι «Μπλαουγκράνα» μόλις στο 9' προηγήθηκε με 24-12 και οι πράσινοι έμοιαζαν να μην έχουν τρόπο αντίδρασης. Με κορυφαίο στο παρκέ τον Ρότζερ Γκριμάου οι Ισπανοί έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 15 πόντους στην δεύτερη περίοδο, ενώ είχαν πολύ καλή ισορροπία στο παιχνίδι τους με τους ψηλούς να κάνουν σπουδαία δουλειά. Με ένα μικρό σερί στο τέλος της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 47-38 στο τέλος του ημιχρόνου.

Τίποτα δεν άλλαξε, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να είναι πολύ καλή και σταθερή και η μοναδική απειλή από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν ο Μάικ Μπατίστ. Στο 32' η Μπαρτσελόνα έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, τους 20 πόντους (74-54) και τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν αρνητικοί και το μόνο που κατάφεραν οι πράσινοι ήταν να εκμεταλλευτούν την χαλαρότητα των Ισπανών και να μειώσουν σε 81-71 στο 38' αλλά φυσικά τα πάντα είχαν τελειώσει.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 47-38, 68-54, 83-71

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Μπαζίλε 3 (1), Ρούμπιο 9 (1), Λάκοβιτς, Ναβάρο 11 (1), Βάσκεθ 2, Ντονγκ 16, Μόρις 6 (1), Σάδα, Λόρμπεκ 14 (2), Μάικλ 5 (1), Γκριμάου 17.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 5, Μπατίστ 19, Φώτσης, Χάισλιπ 6, Νίκολας 11 (1), Διαμαντίδης 8 (2), Πέκοβιτς 11, Καλάθης Ν