Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Τότι: "Χρειάζεται προσοχή"

#
Τα δύο γκολ του Τότι δεν έφτασαν Η "σημαία" της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Εξεδρα", με αφορμή τις επικείμενες αναμετρήσεις των "τζιαλορόσι" με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του Europa League. O επιθετικός της Ιταλικής ομάδας που έχει πετύχει φέτος 11 γκολ σε 6 ευρωπαϊκούς αγώνες (!), τόνισε ότι η ομάδα του δεν πρέπει να την πατήσει όπως πέρσι η Ίντερ και εστίασε την προσοχή του στον Σισέ.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Φραντσέσκο Τότι στην "Εξέδρα":

- Θέλατε τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο της Ρόμα ή θα προτιμούσατε κάποια άλλη ομάδα; "Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σκληρός αντίπαλος, αλλά από εδώ και πέρα οι αναμετρήσεις στο Europa League είναι νοκ άουτ. Οπότε έχουμε συναίσθηση ότι όλες οι ομάδες σε αυτή τη φάση είναι απαιτητικές. Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι που βρίσκονται στη φάση των "32" είναι υψηλού επιπέδου. Επομένως το έργο μας απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν θα είναι εύκολο".

- Τι γνωρίζετε για την ελληνική ομάδα; "Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πολλά, αλλά παρακολουθώ την πορεία της και αυτό που έχω να πω είναι ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά. Είναι πρώτη στο ελληνικό πρωτάθλημα και όλοι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Βέβαια, σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι οπαδοί που στηρίζουν τον Παναθηναϊκό, ένας παράγοντας πολύ σημαντικός για μένα. Γι' αυτό λέω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην Αθήνα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθη".

- Την προηγούμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός νίκησε την Ιντερ στο Μιλάνο στο πλαίσιο του Champions League και τερμάτισε πρώτος στον όμιλο. Αυτό σας λέει κάτι; "Οπως είπα και προηγουμένως, αυτό πρέπει να είναι για εμάς ένα καμπανάκι που δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ξέρω πολύ καλά ότι και οι δύο αναμετρήσεις θα είναι πολύ δύσκολες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Ρώμη. Βέβαια, θυμάμαι το 1-0 του Παναθηναϊκού επί της Ιντερ στο 'Μεάτσα' και αυτό που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι ότι η ελληνική ομάδα είχε παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

- Για τη Ρόμα είναι καλό ότι το πρώτο ματς διεξάγεται στην Αθήνα; "Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι θα παίξουμε τη ρεβάνς στην έδρα μας, γιατί θα έχουμε τη στήριξη των οπαδών μας. Οι τιφόζι ξέρουν πάντα να δείχνουν πόσο δίπλα μας είναι και να μας κάνουν να αισθανόμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για εμάς από το να παίζουμε στο 'Ολίμπικο' με τους οπαδούς μας να δημιουργούν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα".

- Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Νίκος Νιόπλιας είχε δηλώσει μετά την κλήρωση ότι η Ρόμα δεν είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να προκύψει για την ομάδα του. Θα θέλατε να του απαντήσετε κάτι; "Οχι, δεν θέλω να δώσω καμία απάντηση. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη, όπως και ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Εμείς θα πράξουμε ό,τι περισσότερο και καλύτερο μπορούμε προκειμένου να τον κάνουμε να αναθεωρήσει τη γνώμη του".

- Οι Ελληνες οπαδοί είναι ιδιαίτερα θερμοί στις εκδηλώσεις τους και τη στήριξή τους. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τη Ρόμα; Εχετε αγωνιστεί και κόντρα στον Ολυμπιακό. Τι θυμάστε περισσότερο; "Πράγματι έχω αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό και θυμάμαι ότι ο κόσμος είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός, όμως μας αρέσει να παίζουμε σε γήπεδα που είναι γεμάτα από οπαδούς. Υπάρχει πάθος, ρυθμός, ένταση, είναι ωραία. Βέβαια, και οι τιφόζι μας ξέρουν να δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα και να μας στηρίζουν όπου κι αν παίζουμε. Παρ' όλα αυτά έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε δύο ωραίες αναμετρήσεις. Θα είναι δυνατές, τόσο αυτή στην Αθήνα όσο και αυτή στη ρεβάνς".

- Ποιοι είναι κατά τη γνώμη σας οι παίκτες του Παναθηναϊκού που κάνουν τη διαφορά; "Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω παίκτες σε μια ομάδα, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι και είμαι υπέρ του συνόλου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν ποιότητα και ταλέντο. Σίγουρα όμως θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τον Τζιμπρίλ Σισέ. Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό επιθετικό, που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος στον αγωνιστικό χώρο".

- Ο Σισέ έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 17 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας. Αυτό το γεγονός σας προβληματίζει; "Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν μάθει να σέβονται κάθε αντίπαλο και το ίδιο συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το ότι σέβομαι όμως δεν σημαίνει ότι φοβάμαι. Δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν. Μέχρι στιγμής ο Σισέ έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία, αλλά θεωρώ ότι με την άμυνα που διαθέτουμε μπορούμε να βρούμε τις σωστές λύσεις προκειμένου να τον περιορίσουμε μέσα στο γήπεδο και να μην τον αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι του".

- Θα θέλατε κάποιον παίκτη του Παναθηναϊκού στη Ρόμα; Παλαιότερα είχε γραφτεί σε ιταλικές εφημερίδες για ενδιαφέρον των Τζιαλορόσι για τον Τζιμπρίλ Σισέ... "Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω τέτοια πράγματα και να δίνω απαντήσεις για μεταγραφικά ζητήματα. Νομίζω ότι σχετικά θέματα μπορούν να τα απαντήσουν τόσο ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα όσο και η διοίκηση του συλλόγου. Ξέρουν καλύτερα. Ωστόσο, δεν έχει τύχει να ακούσω τέτοιες φήμες, μιλάω για μένα όμως".

Δεν υπάρχουν σχόλια: