Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Kόντης: "Μπορούμε να το πάρουμε"


Ο Γιάννης Κόντης... Ο Γιάννης Κόντης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3", αναφέρθηκε στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσαν οι Θεσσαλονικείς, στις προσδοκίες του για τον θεσμό του Κυπέλλου που φτάνουν ως την κατάκτησή του, τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ και το ενδεχόμενο να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό.

«Οι ανακοινώσεις δεν βγαίνουν εν βρασμώ ψυχής, αλλά μετά από μελέτη. Πολλές φορές οι αποδέκτες δεν ευθύνονται», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η «κίτρινη» ΠΑΕ διαμαρτυρόμενη για την διεξαγωγή του προημιτελικού αγώνα Κυπέλλου στα Πηγάδια, ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Αρη.

Στη συνέχεια μίλησε:

Για την ευθύνη των ΠΑΕ στα γήπεδα:
«Εχουμε κάνει ενέργειες για το γήπεδο μας. Εχουμε αγοράσει δυο μηχανήματα. Ενα άντλησης και ένα για καλύτερη διανομή του νερού».

Οσον αφορά στην ένστασή τους και την έκδοση της ανακοίνωσής τους, ξεκαθάρισε ότι: «Οσα λέμε μιλούν για την μη εφαρμογή του κανονισμού του ΚΑΠ, που προβλέπει διακοπή του αγώνα, εφόσον επικρατούν τέτοιες γηπεδικές συνθήκες. Εχουμε για παράδειγμα τον Κάλβο τραυματία, όχι από αντίπαλο, αλλά από το γήπεδο».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την ήττα από τον Πανθρακικό: «Δεν ξέρω αν υπάρχει μομφή για Πανθρακικό. Η Ελλάδα είναι η χώρα της ειρωνείας και δεν έχουν κληθεί πολλοί να σχολιάσουν άλλα χειρότερα που χουν πει. Μακάρι να έπαιζε όλα τα ματς του με το ίδιο πάθος και ίσως να είχε σωθεί. Αυτό είπα».

Για τους αποδέκτες των ανακοινώσεων: «Πιστεύω ότι ένα από τα υγιέστερα άτομα που ασχολούνται με τον χώρο, είναι ο Πιλάβιος. Πολύ ηθικό άτομο είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Τεροβίτσας. Αυτοί θέλουν να παίζεται το ποδόσφαιρο 50-50, αλλά κάποιοι διαιτητές δεν είναι ικανοί.

Οσοι δεν κάνουν να μην σφυρίζουν. Εχουμε καλούς νέους, όπως τον Σιδηρόπουλο και τον Σταθόπουλο. Οχι επειδή χάνουμε όλοι οι διαιτητές συλλήβδην κακοί. Εχουμε κάνει υπέρβαση φέτος. Εχουμε βάλει πολλά λεφτά, πολύς κόσμος και αισθανόμαστε αδικημένοι».

Για την αγωνιστική κάμψη των τελευταίων δυο εβδομάδων: «Καταρχήν με τον Πανθρακικό, ο Αρης έπαιζε με -8 βασικούς. Οταν αλλάζει μια ομάδα σε τέτοιο βαθμό και σε συνδυασμό με το κακό γήπεδο, την λάσπη, δεν παίξαμε και μπάλα και τελικά χάσαμε. Εγώ τον χειροκρότησα τον Πανθρακικό αγωνιστικά. Μακάρι να συνεχίσει και να σωθεί».

Για τον Κούπερ: «Ο Κούπερ έχει δώσει σοβαρότητα στους παίκτες και τους έχει μάθει να κυνηγούν το ματς ως το τέλος. Μπράβο στους παίκτες γι αυτό που έκαναν χθες, κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Δείξαμε σθένος στο β�ημίχρονο και μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θεωρώ ικανή την ομάδα να κατακτήσει το Κύπελλο. Ας περάσουμε όμως πρώτα την Ξάνθη και βλέπουμε».

Για το έργο του Κούπερ: «Θεωρώ ότι η δουλειά του Κούπερ θα φανεί του χρόνου. Με καινούριους παίκτες που πήραμε, όπως οι Μιριέμ, Τζόνσον, Αντού και μια δυο καλές προσθήκες θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί».

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να φύγει από τον Αρη και σύμφωνα με τα όσα έχουν ακουστεί στα... πέριξ να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό: «Αυτό που υπάρχει στον Αρη αυτή τη στιγμή, μόνο αν το ζεις από μέσα το καταλαβαίνεις. Την οικογένεια του Αρη. Το κλίμα που υπάρχει είναι φανταστικό. Στον Αρη έχω βρει φίλους, είναι πολύ καλό το κλίμα και οι οπαδοί, σου δίνουν κουράγιο στις δύσκολες στιγμές. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι θα βρω κάπου αλλού, αυτό που έχω βρει στον Αρη. Το αμφίδρομο αγκάλιασμα με τους οπαδούς και η καθημερινότητά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: