Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Βωβός: "Δεν είναι θαύμα το Μαρούσι"


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αμαρουσίου, Αρης Βωβός Ο Αρης Βωβός, μίλησε στο "NovaΣπορ FM 94,6", όπου και αναφέρθηκε στην εκπληκτική πορεία του Αμαρουσίου στην Ευρωλίγκα. Ο "ισχυρός" άνδρας των "κιτρίνων", αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και στη μικρή συμπαράσταση της ομάδας του από τον κόσμο.

Αναλυτικά:
- Για την πορεία του Αμαρουσίου: "Ίσως πρέπει να είμαστε η επόμενη διαφήμιση με το σλόγκαν "Keep walking". Πού το πάει η ομάδα δεν μπορώ να το απαντήσω. Η πορεία μας δεν είναι θαύμα, δεν είναι τυχαία. Έχουμε μία καλοστημένη ομάδα που παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Χθες δεν κάναμε καλή εμφάνιση απέναντι στην Παρτιζάν, αλλά παρ�λα αυτά καταφέραμε να κερδίσουμε μία ομάδα που ήταν αήττητη στο Top 16. Το Μαρούσι αποδίδει πολύ καλά εντός και εκτός Ελλάδας. Μπορεί μεν να μην έχει το μεγάλο όνομα, τον σούπερ παίκτη ή την πολύ ακριβή μεταγραφή, αλλά όλη η δωδεκάδα είναι ανταγωνιστική. Γίνεται μία πολύ καλή διαχείριση από το τεχνικό τιμ, η ομάδα έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση".

- Για τα οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ: "Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την στάση τους. Φέτος για πρώτη φορά δεν είμαι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις μου, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Ασφαλώς οι παίκτες δεν οφείλουν να γνωρίζουν τα προβλήματα που έχουν οι μέτοχοι. Υπάρχουν εκκρεμότητες, αλλά δεν έχουν διαταράξει το κλίμα στην ομάδα. Υπάρχει κατανόηση εκ μέρους των παικτών κι όλων όσων εργάζονται για το σύλλογο. Αυτό δείχνει και την αγάπη τους για την ομάδα".

- Για τη μικρή συμπαράσταση από τον κόσμο: "Έχουμε κάνει συζητήσεις με το Δήμο και του δίνουμε σε κάθε ματς περίπου 500 εισιτήρια, μοιράζουμε εισιτήρια σε σχολεία, αλλά παρά τις επιτυχίες της ομάδας, δεν έχουμε καταφέρει να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου. Είναι απορίας άξιο αυτό που συμβαίνει. Εμείς πάντως συνεχίζουμε την προσπάθεια να προσελκύσουμε κόσμο".

- Για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης: "Από το Δεκέμβριο του 2009 που είχαμε επαφή με την κυρία Μπιρμπίλη, ακολούθησαν επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Έχει αποκρυσταλλωθεί μία άποψη και όλοι έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους για το πώς η Διπλή Ανάπλαση μπορεί να συνεχίσει σεβόμενη τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση θέση της Πολιτείας για τη συνέχιση αυτού του τόσου μεγαλόπνοου έργου, όχι μόνο για τον Βοτανικό, αλλά και την περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τα πάντα είναι στα χέρια της κυρίας Μπιρμπίλη και η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει τη λύση μέσω μίας νέας νομοθετικής ρύθμισης. Μία ρύθμιση που σαφώς θα σέβεται την απόφαση του ΣτΕ, αλλά θα δώσει ώθηση να αρχίσουν τα έργα στο γήπεδο, τα οποία έχουν παγώσει εδώ και 15 μήνες, αλλά θα δίνει και μία ικανοποίηση στο λαϊκό αίσθημα ότι περιορίζεται το επιχειρηματικό αποτέλεσμα. Όμως η αλήθεια είναι πως χωρίς τη δωρεά των 56 στρεμμάτων από την εταιρεία μας δεν γίνεται να κατασκευαστεί το γήπεδο. Χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια δεν θα μπορούσε να γίνει η απαλλοτρίωση των εκτάσεων της ΕΤΜΑ. Υπάρχει ο κίνδυνος να διαιωνιστεί η κατάσταση και να έχουμε μία ακόμη μαύρη τρύπα στην οικονομία. Αν δεν προχωρήσει η υπόθεση, είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι ως εταιρεία να καταφύγουμε στα ένδικα μέσα. Η εταιρεία δεν θέλει αυτό το πράγμα, αλλά να βγει η Υπουργός και να πει πως έχει τη βούληση να προχωρήσει τη νομοθετική ρύθμιση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: