Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΦΗ: Αντίδραση για την μη μετάδοση


Επιμέλεια: Δ.Μ.


Ανακοίνωση για την μη μετάδοση του αγώνα εξέδωσε η διοίκηση του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η ΕΤ3 θα μεταδώσει κανονικά το ματς της Δευτέρας, όχι όμως του Σαββάτου και κάνουν λόγω αντισυμβατική συμπεριφορά και σκοπιμότητες.

Η ανακοίνωση: "Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα πως η προγραμματισμένη για αύριο 12.9.2009 και ώρα 15.00 τηλεοπτική μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα της ΠΑΕ ΟΦΗ με την ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου στο γήπεδο του Ιαλυσού , δεν θα πραγματοποιηθεί από την ΕΤ3 αν και η μετάδοση αυτή έχει προγραμματισθεί και δημοσιοποιηθεί από μέρες στα ΜΜΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ διαμαρτύρεται έντονα για την αντισυμβατική συμπεριφορά αυτή της ΕΤ3 , η οποία μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της μη μετάδοσης του αγώνα , ενόψει μάλιστα και του γεγονότος ότι η προγραμματισμένη μετάδοση του αγώνα της Δευτέρας από την ΕΤ3 θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Το Δ.Σ. της ΠΑΕ θα προβεί σε κάθε ενέργεια για τη διερεύνηση του θέματος να ζητήσει απόδοση ευθυνών εάν και εφόσον αυτές διαπιστωθούν."

Στο «Hall of Fame» ο Τζόρνταν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ηρθε και η ώρα του Μάικλ Τζόρνταν να μπει στο «Hall of Fame»! Ο μεγαλύτερος, κατά πολλούς, μπασκετμπολίστας όλων των εποχών πήρε την θέση του στη σχετική λίστα με τους θρύλους του μπάσκετ.

Εκτός του Τζόρνταν, νέα μέλη είναι και ο πρώην σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο πλέι μέικερ των Γιούτα Τζαζ, Τζον Στόκτον, ο επί σειρά ετών τεχνικός της Γιούτα, Τζέρι Σλόαν και η προπονήτρια γυναικείων κολλεγιακών ομάδων, Βίβιαν Στρίνγκερ.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Τζόρνταν ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. «Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν κάποιοι δεν μπαίνω μόνος μου στο Hall of Fame», τόνισε ο άνθρωπος που οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς σε έξι πρωταθλήματα ΝΒΑ και ολοκλήρωσε την καριέρα του στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

«Πρόκειται για μία ομάδα και είμαι περήφανος που είμαι μέλος της, πιστέψτε με. Θα τους θυμάμαι για πάντα, όπως θεωρώ πως θα με θυμούνται και αυτοί».

ΠΑΟ: Πρώτη προπόνηση για Γιούρκα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μετά από πέντε χρόνια, έκανε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο διεθνής μπακ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, μαζί με τους Δάρλα, Κλέιτον, Τζιόλη, Μάντζιο και Δημούτσο. «Είναι έτοιμος να ανοίξει μια νέα λαμπρή σελίδα ξανά με τον Παναθηναϊκό» δήλωσε στον ΝοvaΣΠΟΡ FM 94,6 o Κώστας Αντωνίου για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό. Ρεπό πήραν οι διεθνείς Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης ενώ ρεπό χορηγήθηκε και στον Σιμάο, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Αντωνίου: «Ο Γιούρκας θέλει να παίξει ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό».

«Εμείς είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Σεϊταρίδη από πολύ νωρίς, αλλά εκείνη την εποχή δεν μπορούσαμε να τα βρούμε. Φτάσαμε την τελευταία στιγμή να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε να γίνει αυτό το deal. Δεν διστάσαμε και φέραμε ένα πολύ καλό παίκτη για το ρόστερ της ομάδας. Οι επαφές έγιναν τον Μάιο. Τότε είχαμε επαφές για να πουλήσουμε τον Μουν. Θα ήταν μια πολύ ωραία κίνηση. Δεν μπόρεσε να γίνει το deal. Τότε είπαμε ότι συνεχίζουμε με τον Μουν. Έπειτα από ό,τι συνέβη στην Αφρική, αποκτήσαμε τον Μαρίνο, τον οποίο θα τον παίρναμε μετά από 3-4 μήνες. Είχαμε πάντα στο μυαλό μας να τον φέρουμε στον Παναθηναϊκό», τόνισε αρχικά ο Αντωνίου και συνέχισε διαψεύδοντας ότι ο Τεν Κάτε δεν ήθελε τον Γιούρκα:

«Όχι δεν είναι αλήθεια αυτό. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει μια διαδικασία. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για την έλευση ή την αποχώρηση ενός ποδοσφαιριστή. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η διοίκηση, πρώτος είμαι εγώ και μετά ο πρόεδρος. Εγώ είμαι υπεύθυνος για το τεχνικό κομμάτι της υπόθεσης. Ο πρόεδρος είχε πάντα καλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή. Για ευνόητους λόγους λέγονται κάποια πράγματα. Αυτό που είδαμε ήταν ένα παιδί που ήθελε να έρθει να παίξει για τον Παναθηναϊκό. Με το συμβόλαιό του μας απέδειξε αυτό το πράγμα. Μας έδειξε ότι θέλει να ξεκινήσει από την αρχή. Ο Γιούρκας θέλει να παίξει ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό. Δεν μου αρέσει να μιλάω για οικονομικά ζητήματα».

Οσον αφορά τους Μάντζιο και Κλέιτον, που χθες ενημερώθηκαν ότι θα επανέλθουν στις προπονήσεις από τη Δευτέρα: «Ο Μάντζιος και ο Κλέιτον είναι δύο παίκτες που ήταν στο transfer list της ομάδας και θα προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν ξέρω αν υπολογίζονται από τον Τεν Κάτε. Εμείς πήραμε παίκτες από τη λίστα που είχαμε. Δεν παραβιάσαμε τους στόχους μας. Πήραμε παίκτες εκεί που χρειαζόμασταν. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ ζωντανό. Αν ένας παίκτης έσπαγε το πόδι του, θα αφήναμε την ομάδα χωρίς να πάρουμε κάποιον άλλο; Θέλουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση, θέλουμε δύο ποδοσφαιριστές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φετινές κινήσεις που πραγματοποίησε η ομάδα του: «Πιστεύω ότι έχουμε ένα πλήρες ρόστερ, κάτι που δεν είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι να μείνουμε ήσυχοι, να δουλέψει ο προπονητής και να φανούν στο γήπεδο τα αποτελέσματα. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, αφού έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Θεωρώ ότι έχουμε ένα ποιοτικό ρόστερ που δεν είχε τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός. Νομίζω ότι πλέον ο Παναθηναϊκός χρειάζεται λίγα πράγματα».

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην αποχώρηση του Γιάννη Γκούμα από την ενεργό δράση: «Ο Γκούμας είναι κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και η ομάδα μπορεί να τον σκέφτεται για το μέλλον». , και κατέληξε αναφερόμενος στην τιμωρία των τριών αγωνιστικών που επέβαλε η UEFA στον Τζιμπρίλ Σισέ: «Σίγουρα δεν ήταν κάτι ευχάριστο. Ο Σισέ ανήκει στην ομάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε έναν παίκτη που να τα δίνει όλα και να κερδίσει τον σεβασμό των συμπαικτών, των φιλάθλων και των οπαδών του Παναθηναϊκού. Είναι λογικό να είναι αγχωμένος, επειδή είναι πολύ ευαίσθητος και θέλει να τιμήσει το συμβόλαιό του».

Αδιόρθωτος ο Τζιμπούρ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ακόμα ένα περιστατικό, με... δράστη και πάλι τον Τζιμπούρ, ήρθε να «ταράξει» την ΑΕΚ, παραμονές του ντέρμπι με τον Ηρακλή την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός καθυστέρησε περίπου 30 λεπτά να πάει στους Θρακομακεδόνες για την προπόνηση και όπως αναμενόταν έμεινε εκτός αποστολής, παρότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον είχε χρησιμοποιήσει στο χθεσινό δίτερμα (στο τέλος), ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα θα τον καλούσε στο γραφείο του για να συζητήσουν και να βρουν μια λύση στις τεταμένες σχέσεις τους.

Μάλιστα, παρότι η ΠΑΕ ανακοίνωσε πως το θέμα του Ράφικ Τζιμπούρ θα εξεταστεί από τον προπονητή της ομάδας, ο Ντούσκο έλεγε πως... «Δεν χρειάζεται να τον παραπέμψω στην διοίκηση. Δεν θα αλλάξει κάτι. Κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν και ο Τζιμπούρ είναι ένας από αυτούς».

Από εκεί και πέρα, στην αποστολή βρίσκονται οι «νέοι» Γκερέιρο, Γιάχιτς και οι Αραμπατζής, Σάχα, Γεωργέας, Καφές, Μάκος, Παυλής, Αραούχο, Ενσαλίβα, Ζεράλδο Άλβες, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Γκερέιρο, Σκόκο, Μπλάνκο, Μαντούκα, Λεονάρντο, Ιορντάκε, Νέμεθ, Γιαχάγια.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Μπάγεβιτς ετοιμάζει σύστημα 4-2-3-1 με τους Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Μάκος, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Λεονάρντο και Μπλάνκο.

Εκτός αποστολής είναι, πλην του Τζιμπούρ, οι Χέρσι και Αλεξόπουλος, ενώ όσον αφορά τον Νίκο Καράμπελα, η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται ομαλά και πιθανότατα αύριο θα πάρει εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

* Με την ομάδα των Νέων, θα αγωνιστούν οι Μοσχονάς, Ρίκκα, Λαγός, Κουτρομάνος, Ταχτσίδης και Γκέντσογλου.

ΑΡΗΣ: Φιλική νίκη επί της Μπενετόν με 83-80

Ο Άρης επικράτησε με 83-80 της Μπενετόν στο τέταρτο φιλικό παιχνίδι του επί ιταλικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα στο Καόρλε. Οι «κίτρινοι» προκρίθηκαν έτσι στον τελικό του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Βενέτσια – Καντού.

ΑΡΗΣ: Κλαρκ 9, Στίνσον 7, Ρίτσαρντσον 13 (3), Χατζηβρέττας 4, Ντικούδης 9, Σκορδίλης 5, Μπέλσερ 8, Μπάρλος 12, Κακιούζης 16 (2), Αργυρόπουλος, Χρυσικόπουλος, Μούρτος

Μιλανέζικο... ντέρμπι για Νίνη!

ninis777.jpgΗ εμφάνιση του Σωτήρη Νίνη στο πρόσφατο παιχνίδι της Ελπίδων με την Αγγλία σε συνδυασμό με τις εγκωμιαστικές δηλώσεις του σκάουτερ της Μίλαν τον έφεραν ξανά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο! Μάλιστα, ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο «Ελ Νίνιο» είναι στο στόχαστρο της Ίντερ αλλά και των «ρονονέρι» και αναμένεται να γίνει... μάχη για την απόκτηση του. Στο παιχνίδι βάζουν και την Μπάγερν Μονάχου.

Όπως αναφέρει το «www.futbolmercado.es» ο Νίνης που τους περασμένους μήνες είχε «παίξει» το όνομα του για την Μπάγερν Μονάχου είναι από τους υποψήφιους να αντικαταστήσουν τον Ριμπέρι όταν εκείνος μετακομίσει στην Μαδρίτη και την Ρεάλ! Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα ο 19χρονος άσος είναι στο στόχαστρο τόσο της Μίλαν όσο και της Ίντερ που ερίζουν για την απόκτηση, με την τιμή του παίκτη να φτάνει τα 10εκ. ευρώ!

Στο «χορό» και η Ρόμα!

blanco.jpgΜπορεί η πρόθεση της ΑΕΚ είναι να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ισμαέλ Μπλάνκο -κάτι το οποίο θα γίνει σύντομα-, τα ιταλικά ΜΜΕ όμως εξακολουθούν να επιμένουν πως υπάρχει ενδιαφέρον ομάδων της Serie A για τον Αργεντίνο. Μετά τις Τζένοα και Παλέρμο, στον χορό μπαίνει και η Ρόμα, όπως αναφέρει ιστοσελίδα που ασχολείται με τα θέματα των "τζιαλορόσι". Βραβεύτηκε ο Νέμεθ ως MVP της 2ης αγωνιστικής, ενώ κλήθηκε και στην αποστολή των Ούγγρων.

Η ενασχόληση των Ιταλών με την ΑΕΚ γίνεται πλέον σε καθημερινή βάση. Αιτία, ο Ισμαέλ Μπλάνκο. Εδώ και λίγες μέρες, τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν πως Τζένοα και Παλέρμο έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον «Ζορό», σενάριο που συντηρείται συνεχώς από την Ιταλία. Μάλιστα, αναφέρεται πως ο πρόεδρος της Τζένοα, Ενρίκο Πρεβιόζι, έχει έρθει σε επαφή με την ΑΕΚ!

Τώρα, όμως, στην διεκδίκηση του παίκτη μπαίνει και η Ρόμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα LaRoma24.it. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα κάνει λόγο για τις επιδόσεις του Μπλάνκο στις δύο του σεζόν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρει πως η ρήτρα του ανέρχεται στα 10 εκ. ευρώ, όμως λόγω των οικονομικών δυσκολιών που υπάρχουν στην ΑΕΚ, ίσως γίνει αποδεκτή μία προσφορά στα 4 με 5 εκ.

Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί, πως η πρόθεση των διοικούντων του συλλόγου είναι να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Μπλάνκο. Κάτι που αναμένεται να συμβεί πολύ σύντομα, με τον Αργεντίνο να αυξάνει αρκετά τις ετήσιες αποδοχές του.

Προειδοποιούν για τη Σεμένια

semenya1.jpgΗ υπόθεση της Κάστερ Σεμένια και τα τελευταία σενάρια που κυκλοφόρησαν στον παγκόσμιο Τύπο, τα οποία ήθελαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια των 800μ να είναι ερμαφρόδιτη, έχει ξεφύγει του ελέγχου της IAAF. Το περιβάλλον της πρωταθλήτριας, αλλά και η κυβέρνηση της Ν.Αφρικής στρέφουν τα πυρά τους προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο ακόμη και για 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν ότι αυτή η κατάσταση ίσως οδηγήσει την Σεμένια σε αυτοκτονία.

Ήδη η νεαρή αθλήτρια απέσυρε τη συμμετοχή της από τους αγώνες που είχε προγραμματίσει να αγωνιστεί το Σάββατο (12/9) στην πατρίδα της, με τον προπονητή της να δηλώνει ότι δεν βρίσκεται στην ιδανική ψυχολογική κατάσταση για να το κάνει. Κι ενώ τα σενάρια οργιάζουν για το φύλο της, ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας κινήθηκε εναντίον της IAAF για τον τρόπο που συνεχίζει να χειρίζεται το θέμα, προειδοποιώντας ότι αν δεν έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Σεμένια, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε η αθλήτρια στη Ν.Αφρική λίγο πριν αναχωρήσει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Παράλληλα, έκανε λόγο για τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε περίπτωση που η Ομοσπονδία αποκλείσει την αθλήτριά τους από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν για την ψυχολογική κατάσταση της Σεμένια, εκφράζοντας φόβους ότι όλη αυτή η υπόθεση μπορεί να την οδηγήσει στην αυτοκτονία. «Δεν έπρεπε να δει αυτή η ιστορία το φως της δημοσιότητας. Το κορίτσι είναι μόλις 18 ετών, πώς θα χειριστεί την κατάσταση; Μπορεί να σκεφτεί την αυτοκτονία. Όλη της τη ζωή έζησε ως γυναίκα, ενώ τώρα της ανακοινώθηκε ότι είναι κάτι και από τα δύο φύλλα», σχολίασε σχετικά ένας 25χρονος φοιτητής σκηνοθεσίας, που σκέφτεται να γυρίσει σε ταινία τη ζωή της Σεμένια.

Αρκούδα σε προπόνηση!

bear.jpgΗ προτελευταία προπόνηση της Βιγιαρεάλ ενόψει του αγώνα με την Βαλένθια είχε έναν απρόσμενο επισκέπτη ρώσικης...υπηκοότητας, ύψους άνω των έξι μέτρων και βάρους περίπου 200 κιλών. Με λίγα λόγια, μια αρκούδα! Η Γιόγκι που κατοικεί στο "Μεγάλο Τσίρκο" της πόλης, επισκέφτηκε την ομάδα του Μεντιλμπάρ και ντύθηκε στα μωβ, το χρώμα του συλλόγου.

Αρχικά, οι παίκτες υποδέχτηκαν το θηριώδες ζώο με πολύ... διστακτικότητα. Αλλά η Γιόγκι γρήγορα τους κέρδισε! Φόρεσε την φανέλα της Βαγιαδολίδ και άρχισε σιγά σιγά να πλησιάζει τους παίκτες. Ο πρώτος που είχε το... θάρρος να πάει κοντά στην αρκούδα ήταν ο Μεντιλμπάρ, ακολούθησε ο αρχηγός Αλμπέρτο Μάρκος, ενώ ο Μπόρχα φωτογραφήθηκε μαζί της και ακολούθησαν και άλλοι... τολμηροί!

Στη συνέχεια, η Γιόγκι άρχισε να τρέχει γύρω γύρω από την "Πέπε Θορίγιο", την αλεπού που αποτελεί την μασκότ της Βαγιαδολίδ. Αν μη τι άλλο, μία εντελώς ξεχωριστή προπόνηση!

Μηνύουν τον πρόεδρό τους οι παίκτες της Καστοριάς!


Το σήμα της Καστοριάς Αγωνία τέλος στην Καστοριά. Η ομάδα κατεβαίνει κανονικά στο πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί κόντρα στον Εθνικό Φιλιππιάδας, την Κυριακή, αφού διευθετήθηκαν μερικώς τα θέματα που την απασχολούσαν, από τρεις ανθρώπους και φίλους της ομάδας που είναι οι κ.κ . Μπιτζίδης, Παπαδημητρίου και Λίβας, οι οποίοι ενεργούν ανιδιοτελώς για το συμφέρον της ΠΑΕ Καστοριά, όπως αναφέρεται στο σάιτ της ΠΑΕ.

Στο μεταξύ οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής: "Εμείς οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς, θέλουμε να ενημερώσουμε όχι μόνο τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας, αλλά και γενικότερα τον φίλαθλο κόσμο όλης της Ελλάδας για τα τεκτενόμενα που συμβαίνουν σε αυτήν, με αποκλειστικά υπεύθυνο τον νυν πρόεδρο Τάκη Δανιηλίδη. Ο κατά ευφημισμό πρόεδρος, τον οποίο οι περισσότεροι από μας δεν τον ξέρουν, μια και δεν τον έχουν δει ποτέ τους, είναι μόνιμα εξαφανισμένος με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα σοβαρά που άπτονται της αρμοδιότητας του και στα οποία φυσικά δεν δίνει λύση.

Τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζουμε προβλήματα διαμονής (με την απειλή του ξενοδόχου να μας βγάλει έξω από το ξενοδοχείο), όσο και διατροφής, αφού οι λογαριασμοί είναι απλήρωτοι. Αυτοί οι άνθρωποι όμως, που από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό μας και μας βοηθάνε και μας συμπαραστέκονται έχει εξαντληθεί η υπομονή τους. Χώρια τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν απέναντι μας και για τις οποίες ο κατ' ευφημισμό πρόεδρος της ομάδας μας σφυρίζει αδιάφορα.

Κάποιοι από εμάς έχουν φέρει τις οικογένειες τους, τις οποίες θα πρέπει να συντηρήσουν. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για εμάς, Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Θεού. Παρόλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στην εργασία μας και στις προπονήσεις μας, (όσο αυτό είναι εφικτό), σεβόμενοι τους εαυτούς μας, αλλά και την ιστορία της ομάδας. Κάτι που προφανώς ο κατ' ευφημισμό πρόεδρος της ομάδας μας δεν κάνει με την απαράδεκτη απέναντι μας συμπεριφορά του.

Ευτυχώς, που υπάρχουν τρεις άνθρωποι και φίλοι της ομάδας, οι κ.κ . Μπιτζίδης, Παπαδημητρίου και Λίβας, οι οποίοι δεν ανήκουν στο Δ. Σ. και δεν είναι από την Καστοριά και προσπαθούν να μας συμπαρασταθούν, να μας τονώσουν ψυχολογικά και να δώσουν λύσεις όσο μπορούν στα θέματα που μας απασχολούν. Σε συζητήσεις που κάναμε μας έχουν τονίσει και οι τρεις επανειλημμένα ότι στόχος τους δεν είναι να γίνουν πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι ή μέτοχοι, παρά να φύγει η ομάδα από τα χέρια του προέδρου-φάντασμα και να περάσει σε χέρια ντόπιων παραγόντων και υγιών στοιχείων.

Την Κυριακή που αρχίζει το πρωτάθλημα, εμείς θα πάμε να παίξουμε κανονικά, γιατί σεβόμαστε πάνω από όλα τους ίδιους μας τους εαυτούς, αλλά και την ιστορία αυτής της ομάδας, που το 1980 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος. Από την Δευτέρα θα κινηθούμε με μηνύσεις, τόσο εναντίον του κ. Δανιηλίδη, όσο και κατά παντός υπευθύνου, γιατί είμαστε αναγκασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την επαγγελματική μας υπόσταση.

Καλούμε όλους τους υγιείς φιλάθλους να συνδράμουν με την παρουσία τους και την ενεργό προσφορά τους για να απαλλαχτεί η ιστορική ομάδα της ακριτικής πόλης από τον κ. Δανιηλίδη και τους συνεργάτες του, η παρουσία του οποίου στα διοικητικά δρώμενα της μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει και κανένα θέμα δεν έχει λύσει. Εμείς μπορεί να είμαστε περαστικοί από την Καστοριά, όμως 'γρηγορείτε' φίλοι της ομάδας και βγάλτε την ομάδα σας από το τέλμα που την έχει οδηγήσει ο κατ' ευφημισμό πρόεδρος, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η λεζάντα και η
φιγούρα.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ, Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ"/

Εκανε... πάρτι η Κέρκυρα, 3-1 στο Βόλο!


Το σήμα της Κέρκυρας Η Κέρκυρα ήταν η μεγάλη νικήτρια στην εκτός έδρας αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό Βόλου, του οποίου επιβλήθηκε 3-1. Πιο ουσιαστικοί οι νησιώτες, πήραν τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που είχε ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Ο ΑΟΚ στάθηκε τυχερός στο 11' και πήρε προβάδισμα στο σκορ με αυτογκόλ του Αρβανίτη στο 12'. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά στις αρχές της επανάληψης -στο 55'- δέθχηκαν και δεύτερο τέρμα με προβολή του Λουρένσο. Επτά λεπτά αργότερα έγινε το 0-3 με σουτ του Φλαβίνιο.

Το μόνο που κατάφεραν οι "ερυθρόλευκοι" ήταν να μειώσουν στο 66' με τον Χανιώτη, που σκόραρε με κεφαλιά διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Oλυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κολίτσι, Αρβανίτης (60' Καρλόπουλος), Αλβάρες, Κοτίτσας, Σωτήρχος, Ούμπιντες, Μάρτινς, Κακαράς, Πλιάγκας (31' Χανιώτης), Αμπράμοβιτς (70' Ζαραδούκας), Μόνχε.
Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Μπουτζίκος, Βενέτης, Ρεπερνέ (57' Λαμπρόπουλος), Φλαβίνιο, Παρασκευαΐδης, Νακαράτο, Ιωάννου, Μπερνς, Τσίγκας, Λουρένσο (68' Μακρυδημήτρης

Κάνουν... χρυσό τον Καπέλο


Φάμπιο Καπέλο Ο Φάμπιο Καπέλο έχει έναν πρόσθετο, πολύ μεγάλο λόγο για να προσπαθήσει να κατακτήσει με την εθνική Αγγλίας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Times".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε περίπτωση που ο Ιταλός τεχνικός οδηγήσει τα "τρία λιοντάρια" στην κατάκτηση του τροπαίου θα λάβει από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ως πριμ, το ποσό των 2.3 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, με ετήσιο μισθό 5.4 εκατομμύρια ευρώ ο "ντον Φάμπιο" συγκαταλέγεται ήδη στους πιο ακριβοπληρωμένους τεχνικούς του κόσμου.

Και μπάλα και... εκλογές


ώρα για ποδόσφαιρο Κανονικά θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι την Κυριακή στις 4 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι Βουλευτικές Εκλογές. Η Αστυνομία δεν έχει αντίρρηση, οπότε και η διοργανώτρια όρισε την αγωνιστική.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ανακοινώνεται ότι η 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της ΕΛ.ΑΣ, η οποία με έγγραφό της προς τη Super League αναφέρει ότι ''σε ότι αφορά στη συμμετοχή μας στην κανονική διεξαγωγή των αγώνων της 6ης αγωνιστικής, την 3η και την 5η Οκτωβρίου, σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση από πλευράς ΕΛ.ΑΣ''. Το αναλυτικό αγωνιστικό πρόγραμμα και οι ώρες μετάδοσης των αγώνων θα ανακοινωθούν από τη Super League".

Για να συγκροτηθεί το πρόγραμμα και το ποιες ομάδες θα παίξουν Σάββατο και ποιες Δευτέρα, θα γίνει νέα συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ. Φυσικά τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη.

Η "πτήση" συνεχίζεται...


πρώτος σκόρερ της εθνικής κόντρα στη Γερμανία ήταν ο Βασίλης Σπανούλης Η Εθνική νίκησε την Γερμανία με 84-76 και πήρε την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η επίσημη αγαπημένη δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα και παρά το γεγονός πως δεν ξέφυγε ποτέ στο σκορ, έφτασε σε μία σχετικά άνετη νίκη, κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων.

Η Ελλάδα δεν... συγκίνησε με την απόδοσή της, αλλά όπως πήγε το ματς δεν χρειάστηκε να παίξει περισσότερο. Ο Γιόνας Καζλάουσκας έκανε το απαραίτητο ροτέισον και μάλιστα δεν χρησιμοποίησε τον Γιάννη Μπουρούση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Γενικότερα ο χρόνος μοιράστηκε στους διεθνείς, κάτι που τους κρατά φρέσκους για τη συνέχεια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Γερμανία μπήκε δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 12-10 χάρη σε τρίποντο του Γιαν Γιάγκλα. Αυτό, όμως ήταν και το τελευταίο προβάδισμα της �Νασιονάλμαντσαφτ� σε όλο το παιχνίδι. Η Ελλάδα δίχως να έχει καλή απόδοση προηγήθηκε στο τέλος της πρώτης περιόδου με 25-19, ενώ είχαν προηγηθεί έξι χαμένες βολές για τους διεθνείς. Η Γερμανία έπαιζε σκληρά και στο πρώτο δεκάλεπτο έκανε 13 ομαδικά φάουλ. Ο Χάμαν τέθηκε εκτός αγώνα με τρία φάουλ από τα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα.

Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας διατηρώντας τον ρυθμό τους ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους στην δεύτερη περίοδο, αλλά η Γερμανία έκλεισε το ημίχρονο υπολειπόμενη μόνο οκτώ πόντους (41-33). Ο Χάικο Σάφαρτζικ έκανε το παιχνίδι της ζωής του και κρατούσε �ζωντανή� τη Γερμανία. Από ελληνικής πλευράς καλό ματς έκανε ο Σπανούλης με 11 στο πρώτο ημίχρονο και οι Περπέρογλου και Σχορτσιαίτης.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε πολύ. Η Ελλάδα είχε καλή ισορροπία στο παιχνίδι της με περιφερειακά σουτ, αλλά και παίρνοντας πόντους από την ρακέτα και συγκεκριμένα στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτης, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο στις δύο ρακέτες. Ο Σόφο έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στο τουρνουά. Παρ' όλα αυτά, η Ελλάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Αποκορύφωμα ήταν ένα τρίποντο του Χάικο Σάφαρτζικ τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα που έριξε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (70-66).

Ούτε τότε, όμως, ανησύχησαν οι Ελληνες που έτρεξαν ένα σερί 5-0 και με τρίποντο του Σπανούλη δύο λεπτά πριν από το φινάλε �καθάρισαν� τη νίκη. Ο Χάικο Σάφαρτζικ ήταν ο κορυφαίος του παρκέ με 23 πόντους και τέλεια στατιστικά. Για την Ελλάδα ο Σπανούλης σταμάτησε στους 20, ο Σχορτσιανίτης πρόσθεσε 14 και από 12 πόντους είχαν οι Ζήσης και Φώτσης.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 33-41, 50-61, 76-84
Διαιτητές: Αρτεάγκα (Ισπανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Γκολογκάνοφ (Βουλγαρία)

Γερμανία (Μπάουερμαν): Στάιγκερ 3, Σάφαρτζικ 23, Σούλτζε 3, Όλμπρεχτ 4, Βισότσκι 2, Χάμαν, Γκριν 6, Πλέι 4, Χάρις 4, Φέμερλινγκ 8, Μπέντζινγκ 16, Γιάγκλα 3
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 5, Μπουρούσης 2, Ζήσης 12, Σπανούλης 20 (4ρ, 7 α), Καλάθης, Φώτσης 12, Πρίντεζης 8, Κουφός 4, Περπέρογλου 7, Σχορτσανίτης 14
(

Χάνει το ντέρμπι ο Τέβες


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κάρλος Τέβες όπως όλα δείχνουν θα χάσει το ντέρμπι του Μάντσεστερ καθώς τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των υποχρεώσεων του με την εθνική Αργεντινής.

Ο άσος της Σίτι τραυματίστηκε στο γόνατο κατά την διάρκεια του αγώνα με την Βραζιλία και δεν θα αγωνιστεί απέναντι στην Αρσεναλ το Σάββατο (12/9).

Ωστόσο όπως δήλωσε ο προπονητής της Σίτι, Μαρκ Χιούζ, ο Αργεντινός άσος θα μείνει εκτός δράσης 2 με 3 εβδομάδες οπότε και μοιάζει απίθανο να προλάβει το ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ (20/9).

«Σοκ» με Τζουρού!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τέλος η σεζόν για τον Γιοχάν Τζουρού της Άρσεναλ, με τον Ελβετό αμυντικό να προβλέπεται να λείψει για τους επόμενους έξι-οκτώ μήνες λόγω εγχείρισης στο γόνατο. Αγγελιαφόρος των κακών μαντάτων ήταν ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ.

«Δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στον Τζουρού άλλο τη φετινή σεζόν, αφού το διάστημα της ανάρρωσής του από την εγχείριση που έκανε στο γόνατο θα διαρκέσει έξι-οκτώ μήνες» είπε ο Αλσατός τεχνικός στην «Daily Telegraph» και κατέληξε λέγοντας πως: «Είναι μεγάλο πλήγμα τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τον ίδιο». Οι λύσεις πλέον, του Βενγκέρ για το κέντρο της άμυνας είναι ο Τόμας Βερμάελεν, Φιλίπ Σεντέρος και Μίκαελ Σιλβέστρ.

Πρώτη ήττα στην Βαρκελώνη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πρώτη τους ήττα στο Οπεν του Παγκοσμίου Σιρκουί, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, υπέστησαν στη δεύτερη ημέρα του κυρίως ταμπλό η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη (Νο 13).

Τα κορίτσια έχασαν από τις Βραζιλιάνες Μαρία Κλάρα ? Κάρολο (Νο 12) με 2-0 (21-15, 21-19) στο πλαίσιο του γ΄ γύρου και αργότερα σήμερα, θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα Χόλτβικ / Ζέμλερ (Γερμανία, Νο 15) - Μοντανιόλι / Χάνσελ (Αυστρία, Νο 8) στο ταμπλό των ηττημένων.

Η πορεία του ελληνικού διδύμου στη Βαρκελώνη:
Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Νο 13) - Φέντρικ / Άιβι (ΗΠΑ, Νο 20) 2-1 (21-18, 14-21, 15-11) σε 55΄
Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη - Τσικολάρι / Μενεγκάτι (Ιταλία, Νο 29) 2-0 (21-18, 21-19) σε 39΄
Μαρία Κλάρα ? Κάρολ (Βραζιλία, Νο 12) - Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 2-0 (21-15, 21-19) 42’

Αστέρας Τρίπολης: Καρντόσο και Τσέζαρεκ με ΠΑΟΚ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Καρντόσο και Τσέζαρεκ επέστρεψαν στις προπονήσεις ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ και μαζί τους γύρισαν και το χαμόγελο στα χείλη του Μάριο Γκόμες που μπορεί να υπολογίζει στα δύο σημαντικά του όπλα.

Μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αστέρας για τον αγώνα της Κυριακής είναι η απουσία του τιμωρημένου Φυτανίδη, ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Καβάλα. Η προετοιμασία της ομάδας της Αρκαδίας θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το πρωί (09.00 π.μ) και αμέσως μετά ο Μάριο Γκόμες θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Συνεργασία με τη Betfair


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η FC Barcelona και το Βρετανικό ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair (www.betfair.com) υπέγραψαν σήμερα συμφωνία χορηγίας για δύο χρόνια. Η Αγγλική εταιρεία είναι πλέον “Επίσημος Στοιχηματικός Συνεργάτης” της FC Barcelona.

Η παρουσίαση της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αίθουσα Τύπου του “Ciutat Esportiva Joan Gamper” από τον Jaume Ferrer, Αντιπρόεδρο Μάρκετινγκ και Μέσων Ενημέρωσης της FC Barcelona και τον Andy May, Ευρωπαϊκό Διευθυντή της Betfair.

AΤΡΟΜΗΤΟΣ: Η επιστροφή του Δώνη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου για το σαββατιάτικο παιχνίδι στη Λάρισα (12/9-16.45) και ο Γιώργος Δώνης, που επιστρέφει ως αντίπαλος της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μελισσά, Μπαζίνσκι, Κάμπα, Καραγκιολίδη, καθώς και στον Κόρμπο που αντιμετωπίζει πρόβλημα από ένα κτύπημα στη γάμπα.

Εκτός είναι και ο Θανάσης Καραγκούνης, ο οποίος επιστρέφει αύριο από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Νέων.

Η αποστολή: Κηπουρός, Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Κουτσόπουλος, Αποστολόπουλος, Νάστος, Ολιβέιρα, Μασάρα, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Τάτος, Αναστασάκος, Περόνε, Πόποβιτς, Καραλής, Καλαντζής. Οι ποδοσφαιριστές γευμάτισαν το μεσημέρι κι έπειτα αναχώρησαν για τη Λάρισα.

Φ. Τότι: "Ζήτημα καρδιάς..."


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Το νέο συμβόλαιο δεν είναι ζήτημα χρημάτων, αλλά καρδιάς». Αυτό υποστήριξε ο Φραντζέσκο Τότι μιλώντας στο πλαίσιο της ειδικής εκπομπής "Totti, le mie verità", (Τότι ,η δική μου αλήθεια). Έτσι ο Ιταλός επιθετικός θέλησε να δώσει απαντήσεις στους επικριτές του, που ισχυρίζονται πως η διαφορά των δυο πλευρών είναι στο οικονομικό.

«Πιστεύω ότι το συμβόλαιο που μου κάνουν κερδίζεται, επειδή κανείς δεν μου έχει χαρίσει τίποτα. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είναι ένα σημαντικό συμβόλαιο, όμως δεν έχω σκεφτεί τα χρήματα. Διαφορετικά θα είχα φύγει στα 26 μου χρόνια όταν με ήθελαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Θα είχα κερδίσει τα διπλάσια χρήματα από αυτά που κερδίζω τώρα», τόνισε ο Τότι και συνέχισε:

«Ήθελα πάντα να κάνω καριέρα με την ίδια φανέλα. Μόνο για αυτό θα έπρεπε να μου δείχνουν σεβασμό, για αυτά που έκανα και αυτά που θα κάνω. Με ενοχλούν για αυτά που λέγονται από εδώ και από εκεί. Δεν ξέρω αν τα λένε οπαδοί της Ρόμα η οι δημοσιογράφοι, δεν με ενδιαφέρει.

Το συμβόλαιο είναι μία συμφωνία μεταξύ δύο προσώπων και δεν με ενδιαφέρει αν διοίκηση θεωρεί σωστό να μου κάνει ένα τόσο τιμητικό συμβόλαιο. Σε λίγο καιρό θα κλείσω τα 33 χρόνια και όταν φτάνεις σε μία συγκεκριμένη ηλικία αυτό σημαίνει ότι κλείνεις την καριέρα σου. Ευτυχώς όμως, έχω εμπιστοσύνη σε μία διοίκηση που με εκτιμούσε πάντα και θα με εκτιμάει πάντα. Αυτό που έκανα για τη Ρόμα είναι δύσκολο να επαναλάβει κάποιος άλλος.», υποστήριξε ο 32 Ιταλός.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μισούνοφ

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 45χρονος πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, Μιχάλης Μισούνοφ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης όπλων και αγοραπωλησίας κλεμμένων αυτοκινήτων.
Στην απολογία του, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής επέμεινε στα όσα κατέθεσε προανακριτικά.
Ερωτηθείς για το «οπλοστάσιο» που βρέθηκε στην κατοχή του, μία ρουκέτα και δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών (RΡG 8), επανέλαβε ότι τού τα παρέδωσε για φύλαξη άτομο που δραστηριοποιούνταν σε κυκλώματα προστασίας κέντρων διασκέδασης. Το συγκεκριμένο άτομο, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία «μπράβου» έξω από παραλιακό κατάστημα της Καλαμαριάς.
Εξάλλου, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 50χρονος λογιστής του πρώην μπασκετμπολίστα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο πιστόλια, φυσίγγια και 29 σφραγίδες δημόσιων υπηρεσιών, αρχών και εταιριών.
Απολογούμενος ο 50χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.
Αντίθετα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 29χρονος ομογενής, διότι κατείχε ένα πιστόλι και φυσίγγια, τα οποία είχε αγοράσει από τον Μ. Μισούνοφ. Οι όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κανονικά και ο Μενδρινός

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων επέστρεψε ο Κώστας Μενδρινός του οποίο η μαγνητική τομογραφία ήταν «καθαρή». Έτσι, ο έλληνας μέσος τέθηκε στην διάθεση του Γιώργου Παράσχου για το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη.

Ψιθυροι......................

  • Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το... πανηγύρι που είχε στηθεί με αφορμή την επίσκεψη του Μπολτ σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Πάντως και ο τζαμαϊκανός έδειχνε να ενοχλείται από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, ενώ και οι άνθρωποι της IAAF έμειναν... έκπληκτοί απ' αυτό που έβλεπαν.
  • Καφεδάκι στην Γλυφάδα ήπιαν ο Τζιμπρίλ Σισέ μαζί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Στην παρέα τους ήταν επίσης οι ατζέντηδες των δυο παικτών, Παύλος Τοπίδης και Βαγγέλης Αγγελής. Ως γνωστόν, ο τελευταίος είναι στέλεχος του ΠΑΣ Γιάννινα και μέσω αυτού, ο Σισέ ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο, με τον οποίο τα είπαν τηλεφωνικά...
  • Μαθήματα δημοσιογραφίας από τον... Σώκρατες. "Εφόσον δω μια... σωστή αντιμετώπιση του Ολυμπιακού από τους δημοσιογράφους, ενδεχομένως μετά να απαντήσω σε ερωτήσεις σας". Μπράβο πρόεδρε. Πετάει η ομάδα. Μεγάλος προπονητής ο Τιμούρ. Φοβερές μεταγραφές. Υπερπλήρης ο Ολυμπιακός... Τώρα θα απαντήσεις σε ερωτήσεις;

Ερμαφρόδιτη η Σεμένια;

caster_semenya.jpgΠοιο είναι το φύλο της Κάστερ Σεμένια; Αυτό το ερώτημα απασχολεί πολλούς φίλους του στίβου, και η IAAF περιμένει τα αποτελέσματα των ειδικών εξετάσεων. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της εφημερίδας «Sydney Daily Telegraph» η 18χρονη Νοτιοαφρικανή είναι ερμαφρόδιτη, ενώ βρέθηκε στον οργανισμό της ποσότητα τεστοστερόνης τριπλάσια από μιας κανονικής γυναίκας.



«Τα αποτελέσματα ερμηνεύονται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων. Σε δυο εβδομάδες περίπου θα γνωρίζουμε τα πάντα και θα μιλήσουμε πρώτα με την Σεμένια» τονίζει ο εκπρόσωπος της IAAF, Νικ Ντέιβις. Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «Sydney Daily Telegraph», η 18χρονη Παγκόσμια πρωταθλήτρια των 800μ. είναι ερμαφρόδιτη, δεν έχει ωοθήκες ενώ έχει όρχεις εσωτερικά. Μάλιστα, η ποσότητα τεστοστερόνης που βρέθηκε στον οργανισμό της είναι τριπλάσια, από αυτή μιας κανονικής γυναίκας.

Τέλος η Εθνική για «Λύμπε»

limpe.jpgΤην απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του από την Εθνική ομάδα μετά από 13 χρόνια αποκάλυψε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο 33χρονος άσος, τόνισε ότι οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί αλλά και άλλοι, όμως δεν θέλησε να πει περισσότερα ως ένδειξη σεβασμού προς τους συμπαίκτες του και τους ανθρώπους της ομοσπονδίας.

"Λάθος η παραχώρηση του Λούσιο"


Ο Μπεκενμπάουερ σκεπτικός Λάθος χαρακτήρισε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ την παραχώρηση του Λούσιο στην Ιντερ, στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο πρόεδρος του συμβουλίου της Μπάγερν Μονάχου τόνισε ότι με την παραχώρηση του Βραζιλιάνου αμυντικού δημιουργήθηκε κενό στην αμυντική γραμμή της βαυαρικής ομάδας...

«Πιστεύω ότι τελικά ήταν λάθος η παραχώρηση του Λούσιο. Βλέπουμε ότι χωρίς αυτόν η άμυνα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δεν έχει την σταθερότητα των τελευταίων χρόνων. Ελπίζω ότι ο Λούις Φαν Γκάαλ θα μπορέσει τελικά να βρει λύσεις, ώστε να έχουμε ξανά εμπιστοσύνη στην άμυνα μας, αλλά όλοι πρέπει να αναγνωρίζουν, πλέον, ότι η παραχώρηση του Λούσιο, ήταν μια λάθος απόφαση», κατέληξε ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Αισιόδοξος ο Προτάσοφ


Ο Προτάσοφ στην προπόνηση του Ηρακλή Ο Ηρακλής έχει πραγματοποιήσει ένα πολύ καλό ξεκίνημα μέχρι στιγμής και φυσικά το γεγονός αυτό έχει γεμίσει με αισιοδοξία και ενθουσιασμό τους «κυανόλευκους». Ο Όλεγκ Προτάσοφ εμφανίστηκε ευδιάθετος και αισιόδοξος για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Επισήμανε πως η ομάδα του έχει δείξει πρόσωπο και ότι δεν αντιμετωπίζει με φόβο το παιχνίδι, το οποίο χαρακτήρισε Crash Test, όπως και κάθε αγώνα στη Superleague. Παράλληλα ζήτησε δύναμη, ψυχή και ψυχραιμία με προσπάθεια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Αναφέρθηκε ωστόσο και στις διαφαινόμενα ταραγμένες σχέσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας και τη διοίκησή της.

«Πιστεύω ότι ξεκινήσαμε αρκετά καλά. Είναι πολύ σημαντικό όχι το ότι πήραμε βαθμούς, αλλά ότι στους δύο πρώτους αγώνες παρουσιαστήκαμε ως μια ομάδα που έχει προσωπικότητα» δηλώνει ο Όλεγκ Προτάσοφ που αντιμετωπίζει με αισιοδοξία την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ.

Φτάνει στην ολοκλήρωσή της η προετοιμασία του, ενόψει του αγώνα, το βράδυ της Κυριακής (13/09). Η πρωινή προπόνηση τελείωσε χωρίς κάποιο απρόοπτο, γεγονός, το οποίο προσφέρει την αισιοδοξία στην τεχνική ηγεσία ότι θα έχει στην διάθεσή της όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, πλην του Ιωαννίδη, ο οποίος συνέχισε το πρόγραμμα ατομικής προπόνησης και φυσιοθεραπείας.

Οι "κυανόλευκοι" θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για την μάχη της Καλογρέζας με μία απογευματινή προπόνηση (16:00), αύριο, Σάββατο.

«Αυτό που ζητάμε πριν από κάθε ματς. Να μπούμε δυνατά με ψυχή και να είμαστε ψύχραιμοι γιατί η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες που στη διάρκεια όλου του αγώνα μπορούν να κάνουν ζημιά», συμπληρώνει ο Προτάσοφ που έχει να επιλέξει ανάμεσα σε όλους του ποδοσφαιριστές του ρόστερ εκτός του Ιωαννίδη.

Με πίστη για το... θαύμα η Καβάλα


Ο τερματοφύλακας της Καβάλας, Ζέλικο Κάλατς Με ελπίδα ότι θα μπορέσει να πετύχει ένα... θαύμα στο Καραϊσκάκη, αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής η αποστολή της Καβάλας, για την Αθήνα, όπου το Σάββατο θα αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Παπακώστας, ξέρει πολύ καλά το τι θα συναντήσει η ομάδα του και όλη την εβδομάδα έχει αναλύσει στους παίκτες, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αγωνιστούν.

Ξέρει πολύ καλά, πως ο Ολυμπιακός μετά το 5-0 στο Παγκρήτιο θα μπει στο γήπεδο σαν πληγωμένο λιοντάρι και όπως είπε στους παίκτες του, τα πρώτα είκοσι λεπτά θα είναι πολύ σημαντικά για την Καβάλα.

«Δεν πρέπει να δεχτούμε γκόλ στην αρχή. Θα πρέπει να ήμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, ώστε να αντέξουμε στην πίεση», τους είπε χαρακτηριστικά, ο Αρκάδας τεχνικός, που ξέρει πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που δε θέλει απλά μία νίκη, αλλά και πολλά γκόλ, για να μετριάσει τις εντυπώσεις από την τραγωδία με τον Εργοτέλη.


Εκτός αποστολής ο Κατεργιαννάκης
Όπως αναμένονταν άλλωστε, ο Φάνης Κατεργιαννάκης έμεινε στην Καβάλα, μιας και οι δηλώσεις του μέσα στη βδομάδα στο NovaΣπορ-Fm, εξόργισαν τη διοίκηση, που με δικαστικό κλητήρια που επέδωσε την κλήση σε απολογία.

Δύο είναι τα βασικά «σενάρια» της απολογίας. Το πρώτο, ο Κατεργιαννάκης ζητάει συγνώμη και εξηγεί τι εννοούσε στα όσα είπε, όπως π.χ. «γίνονται περίεργα πράγματα στην ομάδα». Το συγχωρεί η διοίκηση και συνεχίζει. Και το δεύτερο, ζητάει ο ίδιος να φύγει, αφού θεωρεί ότι μετά τις αποκτήσεις των Ιτάνζ, Κάλατς δεν έχει θέση στην ομάδα και γίνεται λύση συμβολαίου κοινή συναίνεση.

Στην αποστολή πάντως συμπεριλήφθηκε και ο Κάλατς, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, αφού κατά 99% ο Ιτάνζ θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια (με τον Λαζαρίδη στον πάγκο).

Εκτός αποστολής έμειναν επίσης και οι: Κάλατζιτς, Λεοντίου, Σταμπολζίεφ, Γιάννου και Μπάκοβιτς. Η αποστολή αποτελείται, από τους: Κάλατς, Ιτάνζ, Λαχαρίδη, Οικονόμου, Παβίσεβιτς, Ψωμά, Ντουκρόκ, Σιόντη, Ντομπρασίνοβιτς, Μεντί, Λάκη, Ονουάτσι, Ορούμα Σουλτανίδη, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Ρινκόν, Ιωάννου και Θεοδωρέλη.

Βαλντάνο: "Ο Κακά είναι σαν τον Μάικλ Τζόρνταν"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κακά έχει ακούσει να τον συγκρίνουν με διάφορους άσους του παρελθόντος, πρόσφατου και μακρινού, όμως το σίγουρο είναι πως κατά τη διάρκεια της καριέρας του ουδείς τον έχει παρομοιάσει με τον... Μάικλ Τζόρνταν!

Αυτό το έκανε ο Χόρχε Βαλντάνο, με τον γενικό διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκει ομοιότητες ανάμεσα στο νέο μεγάλο αστέρι της "βασίλισσας" και στον εξάκις πρωταθλητής στο NBA με τους Σικάγο Μπουλς, όσον αφορά στην πείνα και των δύο να κατακτούν συνέχεια τίτλους.

"Έχει μία φυσική πείνα και αυτό το κάνει διαφορετικό. Όπως ο Μάικλ Τζόρνταν. Όταν πήρε το έκτο δαχτυλίδι πρωταθλητής, ήταν ακόμα πεινασμένος.

Αυτοί οι δύο είναι άνθρωποι που έχουν χτίσει μία αίσθηση ανταγωνιστικότητας που τους επιτρέπει να παραμένουν σε υψηλότατο επίπεδο, πέρα από το κανονικό", τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαλντάνο με δηλώσεις του στην μαδριλένικη εφημερίδα "As".

Καπέλο: "Με Μπέκαμ στο Μουντιάλ"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μήνυμα στον Ντέιβιντ Μπέκαμ ότι θα βρίσκεται στα πλάνα του στην Εθνική Αγγλίας για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2010, έστειλε ο Φάμπιο Καπέλο.

Ο μέσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι έφτασε τις 114 συμμετοχές με τα "λιοντάρια" όταν πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Κροατία και ο Ιταλός προπονητής μίλησε για τη σημασία της παρουσίας του. "Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει σε μερικούς μήνες.

Όμως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι πάντα μαζί γιατί για μένα είναι σημαντικός παίκτης.Είναι καλός στο σύνολο, είναι καλός κάθε στιγμή στην προπόνηση. Κάποιοι παίκτες είναι σημαντικοί για την ψυχολογία της ομάδας.

Ο Άγγλος μεσος θα είναι 35 ετών στην τελική φάση του Μουντιάλ και βρίσκεται 11 συμμετοχές μακριά από τον Πίτερ Σίλτον που έχει το ρεκόρ στην Εθνική Αγγλίας.

Πρεμιέρα στην Β΄Εθνική!

vol3.jpgΜε την αποψινή αναμέτρηση Ολυμπιακού Βόλου-Κέρκυρας (21.00 CONN-X TV) ανοίγει σήμερα η αυλαία του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας. Ποια είναι τα φαβορί για άνοδο, οι υποψήφιοι για πτώση και οι ...ρυθμιστές σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα με τα πλέι οφ να του δίνουν μια διαφορετική αίγλη.



Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής κατηγορίας από το φίλαθλο κοινό και όλα τα φώτα πέφτουν σήμερα στην αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα. Αμφότερες οι δύο ομάδες αναζητούν ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα με το σύστημα των πλέι οφ να κάνει πιο περίπλοκη την κατάσταση αλλά παράλληλα να δίνει και μεγαλύτερο σασπένς.

Συγκεκριμένα οι δύο πρώτοι πανηγυρίζουν απευθείας την άνοδο στην κατηγορία ενώ οι δύο τελευταίοι οδηγούνται απευθείας στην Γ΄Εθνική κατηγορία. Από κει και πέρα θα γίνει «σφαγή» για δύο θέσεις των πλέι οφ με την μια να οδηγεί στην Σούπερ Λιγκ και την άλλη στην τρίτη κατηγορία.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6 και 13-16 θα μετέχουν σε ένα μίνι-πρωτάθλημα δύο ομίλων όπου θα διεξαχθεί από 9-30 Μαϊου.

Για να προκύψει η βαθμολογία στους δύο ομίλους η διοργανώτρια αρχή όρισε συντελεστή 4 . Δηλαδή ο τρίτος θα διαιρέσει την διαφορά του από τον 6ο με 4 , το ίδιο θα κάνει ο 4ος και ο 5ος, έτσι ο 6ος ξεκινάει με 0 βαθμούς. Η ίδια διαδικασία ισχύει για τα πλέι άουτ.

Το πρωτάθλημα ...τριών ταχυτήτων σύμφωνα με το...μάτι του gazzetta.gr έχει ως εξής:

«Γλυκοικοιτάζουν» την Σούπερ Λιγκ

Η πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος αναμένεται να είναι δυνατή και να προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και τα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ είναι το πιο βαρύ ...χαρτί της κατηγορίας καθώς έχει μεγάλη ιστορία και στην ομάδα του Ηρακλείου έπειτα από την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, βλέπουν την φετινή χρονιά σαν μια νέα αρχή. Η επιστροφή στο Βαρδινογιάννειο και η ανάληψη καθηκόντων σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον ΟΦΗ όπως οι Παπαβασιλείου, Σηφάκης, Μαχλάς και Γκέραρντ φαίνεται να έχει «αγγίξει» τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας. Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Ανέστης Αγρίτης όπου μαζί με τους Νατσούρα και Κιάσσος μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα ψηλά.

Πανίσχυρη ομάδα παρουσιάζει και η Δόξα Δράμας με τους «μαυραετούς» να δείχνουν ότι έχουν τις; ικανότητες για μεγάλο ...φτερούγισμα μέσα από τα φιλικά του καλοκαιριού. Οι οπαδοί της ομάδας στηρίζουν δυναμικά τον Κώστα Βασιλακάκη και τους παίκτες του. Η προσθήκη των Τόνι Γκονζάλες, Ρομπίνιο μκαι Γιάννη Χλωρού ανεβάζουν επίπεδο τους «ασπρόμαυρους».

Για μεγάλα.. πράγματα φαίνεται ότι είναι και ο Πιερικός με την ομάδα της Κατερίνης να παρουσιάζεται δυνατή για το...άλμα μετά από πολλά χρόνια και τον Μάκη Κατσαβάκη να αποτελεί εγγύηση στον πάγκο της. Οι μεταγραφές των Πέντα, Γκουγκουλιά και Ολγκίν δείχνουν ότι οι «μελανόλευκοι» μπορούν να βασιστούν πάνω τους.

Παράλληλα εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του στα φιλικά ο Ολυμπιακός Βόλου του Σάκη Τσιώλη με τους «ερυθρόλευκους» να παρουσιάζονται δυνατοί για την άνοδο. Ο κόσμος έχει πιστέψει στο όραμα του Αχιλλέα Μπέου και οι μεταγραφές των Καμπάνταη, Σωτήρχου και Μπουλούτ φανερώνουν τους σκοπούς της ομάδας του Βόλου.

Ακόμα δυνατός για την επάνοδο δείχνει ο Πανσερραϊκός όπου έχει άρωμα ... Αργεντινής με τον Γκιγιέρμο Όγιος στον πάγκο τον Λούκας Ριμόλντι στον αγωνιστικό χώρο και τους ...Τσε Γκεβάρα στην εξέδρα.

«Σφήνα» στις παραπάνω ομάδες μπαίνει και ο Διαγόρας με τον Παύλο Δερμιτζάκη να έχει «χτίσει» την ομάδα που θέλει στην Ιταλία και μεγάλα αστέρια της ομάδας είναι ο Ηλίας Σολάκης και ο Βραζιλιάνος Μαρσίνιο.

Οι... ρυθμιστές

Δύσκολα θα καταφέρει να μπει στην εξάδα που οδηγει στην μεγάλη κατηγορία η Κέρκυρα καθώς οι «Φαίακες» έχουν δείξει «χτυπητές» αδυναμίες για να πρωταγωνιστήσουν. Παρόλα αυτά ο Θανάσης Τσίγκας και η παρέα του θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

Μετά την περσινή του υπέρβαση ο Θρασύβουλος δεν δείχνει να μπορεί να ακολουθήσει άμεσα την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Ο Νίκος Κεχαγιάς έχει «χτίσει» ένα αξιόμαχο σύνολο και με την εμπειρία του Μίλτου Σαπάνη αναμένεται να τερματίσουν μέσα στην οκτάδα.

Σε ότι αφορά τον Εθνικό αναμένεται να εξασφαλίσει από πολύ νωρίς την παραμονή στην κατηγορία και να πάει για ένα καλό πλασάρισμα. Οι Πειραιώτες διαθέτουν παίκτες με εμπειρία όπως ο 31χρονος Πορτογάλος Μάρκο Φερέιρα , ο Χέρές και ο Τσεμπερίδης που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει αποτελέσματα.

Αποδυναμωμένος δείχνει ο Ιωνικός σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές ωστόσο αναμένεται να καταφέρει να περπατήσει σε ασφαλή μονοπάτια με τον Στράτο Βουτσακέλη να εξειδικεύεται σε τέτοιου τύπου ομάδες. Ο Μπράνισλαβ Μπάγιτς, ο Πάντος Τζανετάκος και ο Μιχάλης Παγούδης αναμένεται να αποτελέσουν την ραχοκοκκαλιά των «κυανόλευκων».

Σε ότι αφορά τον Παναιτωλικό ο ενθουσιασμός του κόσμου , οι γνώσεις του Σίνισα Γκόγκιτς και ο Γιώργος Θεοδωρίδης εντός αγωνιστικού χώρου θα κρατήσουν τους «κυανόλευκους» μακριά απ΄πο περιπέτειες.

Μπορεί η Ρόδος να μπήκε τελευταία στον...χορό της Β΄Εθνικής ωστόσο ο Γιώργος Στράντζαλης έχει δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο που μπορεί να σταθεί στην κατηγορία. Η στήριξη του κόσμου και οι υπηρεσίες των Ιράλα και Κακλαμάνου αναμένεται να κρατήσουν τους «πράσινους» στην κατηγορία.

Η μάχη της παραμονής

Σε καλύτερη μοίρα από πέρυσι δείχνει να είναι ο Εθνικός Αστέρας με τους «ερυθρόλευκους» του Αντώνη Μανίκα να προσπαθούν να αποφύγουν τα πλέι οφ του υποβιβασμού. Η αξία των Καγκιούζη και Φαμπίνιο αναμένεται να βοηθήσουν στην παραμονή.

Ακόμα μια δύσκολη χρονιά περιμένει την ομάδα χωρίς...ταυτότητα (ΑΟΗ Αιγάλεω-Ηλυσιακό) η οποία έστω και στα πλέι οφ αναμένεται να γλιτώσει αφού ο Βασίλης Βούζας με την εμπειρία που διαθέτει και παίκτες όπως ο Βάσι,ίσως είναι αρκετή για να τους κρατήσουν στην κατηγορία.

Δύσκολη σεζόν περιμένει φέτος και την Καλαμάτα η οποία είναι η πιο ανέτοιμη ομάδα του πρωταθλήματος έχοντας παίξει μόλις ένα φιλικό ματς. Στον Γιώργο Μπένο, στον κόσμο και στον Τάσιτς έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην «μαύρη θύελλα».

Στα βαθιά ....κολυμπάνε και φέτος στο στρατόπεδο του Αγροτικού Αστέρα όπου ο Γιώργος Φοιρός θα πρέπει να κάνει αλχημείες ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι «πράσινοι»

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Αναγέννηση Καρδίτσας με μια ακόμα χρονιά-γολγοθά να ξεκινάει και ξεκάθαρος στόχος είναι η παραμονή με τον Περικλή Αμανατίση στο «τιμόνι» να προβληματίζεται ύστερα από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τα Τρίκαλα.

Τέλος, η νεοφώτιστη ομάδα της Ηλιούπολης θέλει να απολαύσει την πρώτη της σεζόν στην Β΄Εθνική με τον Νίκο Παντέλη στον πάγκο και σίγουρα η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής αποτελεί για τον σύλλογο των νοτίων προαστίων μια ξεχωριστή εμπειρία και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία

«Μόνιμος πρωταθλητής με δυνατή έδρα»

osfp.jpgΟ βοηθός του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της Αλκμάαρ, Σότα Αρβελάτζε μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Παράλληλα ανέλυσε την κατάσταση στον όμιλο και τις Άρσεναλ και Σταντάρ Λιέγης.



Αποκαλυπτικός ήταν σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΦΩΣ των Σπορ ο Σότα Αρβελάτζε όπου τόνισε

«Είχα την ευκαιρία να δω κάποια παιχνίδια του Ολυμπιακού το καλοκαίρι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του. Μάλιστα είχα συναντήσει και τον Τιμούρ όπου είχαμε πει διάφορα. Με τον Τιμούρ γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, χάρη σε αυτόν έχτισα και εγώ σιγά σιγά το όνομα μου σατο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αν το θυμάται και ο ίδιος μπορείτε να τον ρωτήσετε . Μου είχε δώσει μια πάσα σε ένα ματς με την Γεωργία και είχα σκοράρει το πρώτο μου γκολ με την φανέλα της Εθνικής».

Για τον Ολυμπιακό

«Μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας και με δυνατή έδρα. Με κόσμο θερμό που λυγίζει οποιαδήποτε ομάδα. Θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Έχει παίκτες με αξία οι οποίοι με μια τους ενέργεια μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα ακόμα και σε μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα».

Για τα ματς του ομίλου

«Δεν χωράνε προγνωστικά. Όμως αυτό που εύχομαι είναι να περάσουν και οι δύο ομάδες στην επόμενη φάση. Και η Αλκμάαρ και ο Ολυμπιακός . Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο από την στιγμή που έχουμε μπροστά μας την Άρσεναλ αλλά και την Σταντάρ Λιέγης η οποία είναι ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό κλαμπ και διψάει για διάκριση»

Ο Νάλντο στην Βέρντερ έως το 2013


Ο Νάλντο της Βέρντερ Βρέμης Στο ρόστερ της Βέρντερ Βρέμης έως το 2013 θα παραμείνει ο Νάλντο. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος διεθνής αμυντικός ανανέωσε τη συνεργασία του με το γερμανικό σύλλογο για δύο ακόμη χρόνια, αφού όπως εξήγησε ο αθλητικός διευθυντής των «πρασίνων», Κλάους Αλοφς, ο Νάλντο «είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Μπουντεσλίγκα και σημαντική μονάδα της ομάδας μας». Ο Νάλντο μεταγράφηκε στην ομάδα της Βρέμης το 2005 από την Ζουβεντούδε αντί πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Ιταλικές σειρήνες για Μπλάνκο


Ο Μπλάνκο σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό Έτοιμες να τινάξουν τη... μπάνκα στον αέρα είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή, η Ρόμα και η Τζένοα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ole» οι δύο ιταλικές ομάδες παρακολουθούν εδώ και καιρό τον Ίσμαελ Μπλάνκο, καθώς τους έχει τραβήξει τη προσοχή οι επιθετικές του ικανότητες και το γεγονός ότι δύο συνεχόμενες σεζόν έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα φέρονται να είναι διατεθειμένες να δαπανήσουν ένα ποσό γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταφέρουν να αποσπάσουν τη θετική απάντηση των «κιτρινόμαυρων». Βέβαια αν έρθει μία τέτοια πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ, δύσκολα οι άνθρωποι της Ένωσης θα πουν όχι...

Σάντος: «Επιλέγω το στυλ νίκης»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Αυτή τη χρονιά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για εμάς, με τη διαφορά πως οι υπόλοιποι μας φοβούνται περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος σε δηλώσεις του σε πορτογαλική ιστοσελίδα.

Και συνέχισε: «Ο περσινός τρόπος παιχνιδιού μας δεν βοήθησε να φτάσουμε στην κορυφή και γι αυτό φέτος θα χρειαστεί να προσθέσουμε ταχύτητα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δείτε τη διαφορά».

Σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται: «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτά που λέγονται. Αν είναι να επιλέξω ανάμεσα στο στυλ ποδοσφαίρου που θα μου δώσει μια καλή θέση στη βαθμολογία ή σε αυτό που θα δώσει θέαμα, τότε επιλέγω το πρώτο.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν καταλαβαίνω τους φιλάθλους μας. Αλλωστε και εγώ θέλω συνέχεια να κερδίζω. Πάνω απ’ όλα όμως θέλω να διαθέτω μια ομάδα που να διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα για να πρωταγωνιστήσει. Σαν αυτή που έχει τώρα ο ΠΑΟΚ».

Μπορείτε να ρωτήσετε όποιον παίκτη θέλετε από όσους έχω συνεργαστεί στην καριέρα μου για τον στόχο μου στο παιχνίδι. Σε όλους λέω πως πάντα παίζουμε για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Αν έχω πει σε κάποιον το αντίθετο τότε θα πρέπει να σταματήσω να προπονώ»

Σε ότι αφορά τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη: «Διατηρούμε μια εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο. Αλλωστε ο στόχος μας είναι κοινός. Να φτιάξουμε μια ομάδα ικανή να πρωταγωνιστεί».

Στο ρεκόρ Γκίνες το πανό στο Σερβία-Γαλλία!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Mπορεί η Σερβία να μην πανηγύρισε τη νίκη στην αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης με τη Γαλλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, με τον Ανρί να ισοφαρίζει στο 34' το γκολ του Μιλίγιας από το 11' (τελικό σκορ 1-1), ωστόσο οι οπαδοί των "πλάβι" μπορούν να είναι υπερήφανοι καθώς σε αυτό το παιχνίδι έγραψαν ιστορία...

Ο λόγος; Λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ύψωσαν γιγαντιαίο πανό στις εξέδρες με το μήνυμα "η καρδιά στον αγωνιστικό χώρο" ("Srze na terenu"), με το πανό αυτό να μπαίνει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες καθώς είναι το μεγαλύτερο που έχει υψωθεί ποτέ σε ποδοσφαιρικό γήπεδο σε όλο τον κόσμο.

Όσο για τις διαστάσεις του αυτές προκαλούν... δέος, με το πανό των Σέρβων οπαδών στο στάδιο "Μαρακανά" του Βελιγραδίου να έχει μήκος 90 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και να έχει συνολικό βάρος 500 κιλών!

Μέχρι πρότινος τα πρωτεία αναφορικά με το μεγαλύτερο πανό σε ευρωπαϊκό επίπεδο (50x20) κρατούσε ένα που είχε υψωθεί στο "Σαν Νίκολα" του Μπάρι στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1991 μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Μαρσέιγ, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο το ρεκόρ ανήκε σε πανό διαστάσεων 75x30, που είχε κάνει την εμφάνισή του στο "Μπομπονέρα" από τους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς.

Ζαγοράκης: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ιδιοκτησία μου»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αποκαλυπτικός στην επικοινωνία με τους φίλους του ΠΑΟΚ, μέσω email, ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» μίλησε για το μέλλον της ομάδας, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και για τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα του συλλόγου.

«Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, σκέφτηκα να φύγω» είπε ο Ζαγοράκης, αλλά τελικά αποφάσισα να συνεχίσω, δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη θα είμαι εδώ, αλλά όταν θα φύγω, θα έχω διασφαλίσει ότι για την επόμενη μέρα, θα αποφασίσουν οι χιλιάδες μέτοχοι της ομάδας».

Τη Δευτέρα θα προκηρυχθεί αύξηση κεφαλαίου, που θα είναι ανοιχτή στον κόσμο, που μπορεί να αυξήσει το ποσοστό του από το περίπου 25%-30%, που είναι σήμερα, σε ποσοστό πλειοψηφίας. «Μιλήσαμε με ανθρώπους, είμαστε διαφανείς, αλλά επενδυτής δεν υπάρχει. Πριν από δύο χρόνια, θα δικαιολογούσα την έλλειψη ενδιαφέροντος. Τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα κι όποιος θέλει να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, είναι ευπρόσδεκτος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Σε ότι αφορά το κλίμα, που έχει δημιουργηθεί, πιστεύει ότι «ο μεγάλος εχθρός του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια ήταν η διχόνοια» και προανήγγειλε ότι «αν καταλάβω ότι οι αποφάσεις μου δημιουργούν διχασμούς και εντάσεις, δεν έχω λόγο να παραμείνω, άλλωστε δεν αισθάνομαι και δεν είναι η ομάδα ιδιοκτησία μου».

Επί των αγωνιστικών και διοικητικών, ο Ζαγοράκης υπεραμύνθηκε πάλι των επιλογών του, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΠΑΟΚ θα ανακάμψει και θα κάνει και φέτος πρωταθλητισμό, αρκεί «να υπάρχει θετική ενέργεια» και είναι σίγουρος ότι «χωρίς να βάζουμε χρονοδιαγράμματα, αν συνεχίσουμε την προσπάθεια, θα έρθει και το πρωτάθλημα».
Σε ονόματα δε θέλησε να αναφερθεί. Έστειλε το μήνυμα στους απείθαρχους ότι «στην επόμενη αφορμή, τίθενται εκτός ομάδας», αρκετές ερωτήσεις, που δέχτηκε, αφορούσαν τον Σαλπιγγίδη και το αν θα τον ξαναφέρει στην Τούμπα. «Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι παίκτης του Παναθηναϊκού», απάντησε.

Επί των οικονομικών, χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο λάθος», που δεν πίεσε όταν ανέλαβε για τη λύση του προβλήματος με τα χρέη», τόνισε ότι το φετινό μπάτζετ του ΠΑΟΚ είναι 10.500.000 ευρώ και δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει και τις ρήτρες, που υπάρχουν σε κάποια συμβόλαια. Του Κουτσιανικούλη είναι 10.000.000 ευρώ, του Βιτόλο 5.000.000 ευρώ και του Βιεϊρίνια 3.500.000 ευρώ.

Γιούρκας Σεϊταριδης: «Δεν ήρθα για αρπαχτή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η μεγάλη επιστροφή, έστω και στις... καθυστερήσεις των μεταγραφών, είναι γεγονός! Οπως αποκάλυψε χθες πρώτος ο Sentra 103,3, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης γύρισε στον Παναθηναϊκό έπειτα από 5 χρόνια στο εξωτερικό, για να δώσει "απαντήσεις" σε όλους όσοι τον θεωρούν "τελειωμένο" ποδοσφαιρικά και οι "πράσινοι" προχώρησαν σ' ένα deal (με εξαιρετικούς οικονομικούς όρους) που εφόσον τους "βγει", θα καταστήσει πανίσχυρη τη δεξιά πτέρυγα της ομάδας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Το "φλερτ" του "τριφυλλιού" με τον 28χρονο άσο κράτησε περίπου 6 μήνες έως το χθεσινό "γάμο". Από τις 14 Μαρτίου το "Goal" είχε αποκαλύψει τις πρώτες συζητήσεις του Παναθηναϊκού με τον πληρέστερο Ελληνα δεξιό μπακ (μαζί με τον Κατσουράνη). Εκτοτε μεσολάβησαν πολλά, το θέμα φάνηκε να έχει "κλείσει", ωστόσο τη χθεσινή τελευταία μέρα των μεταγραφών για ελεύθερους έγινε η κίνηση ματ από τον Παναθηναϊκό. Το τελευταίο 15ήμερο υπήρξε νέος κύκλος επαφών οι οποίες εντάθηκαν από την Τρίτη και κρατήθηκαν μυστικές και από τις δύο πλευρές μέχρι τη χθεσινή συμφωνία. Το τελικό ραντεβού πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στις 12.30 στα γραφεία του Νικόλα Πατέρα, παρουσία και των Κώστα Αντωνίου και Δημήτρη Σκιάνη. Στη συζήτηση που έγινε ο 28χρονος άσος ήταν ξεκάθαρος και θέλησε να δείξει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι δεν γύρισε για να... κοροϊδέψει. "Δεν ήρθα για να χρησιμοποιήσω τον Παναθηναϊκό επειδή δεν έχω ομάδα και να σηκωθώ να φύγω σε ένα χρόνο. Αν θέλετε υπογράφω ακόμη και μονοετές για να με δείτε" είπε αρχικά ο Γιούρκας και συμπλήρωσε: "Μπορείτε αν θέλετε να μου βάλετε οποιαδήποτε ρήτρα για να μη φύγω. Δεν έρχομαι για να κάνω... αρπαχτή. Ερχομαι για να προσφέρω και πιστεύω ότι μπορώ ακόμη".

300.000 + 350.000 μπόνους
Η κουβέντα έφτασε και στο οικονομικό, με τους "πράσινους" να του προτείνουν 4ετές συμβόλαιο κλιμακωτό, με γκαραντί χρήματα 300.000 ευρώ το χρόνο τα οποία θα παίρνει ακόμη κι αν δεν παίζει. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, κίνητρο για τον ίδιο είναι το μπόνους που έχει μπει και λέει ότι αν ο Γιούρκας παίξει στο 50% των αγώνων του Παναθηναϊκού (δηλαδή αποτελεί ενεργό μέλος της ομάδας), θα λαμβάνει άλλες 350.000 ευρώ ως πριμ. Υπό αυτή την προϋπόθεση λοιπόν ο Σεϊταρίδης μπορεί να φτάσει τις απολαβές του έως τις 650.000 ευρώ το χρόνο, σ' ένα deal από το οποίο ο Παναθηναϊκός έχει μόνο να κερδίσει... Ο ίδιος, δε, δεν ήταν αρνητικός στην προσφορά του Παναθηναϊκού. "Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Είμαι καλά, πιστεύω ότι θα παίξω σε όλα τα ματς, άρα δεν θα βγω χαμένος από τη συμφωνία. Θέλω να παίξω, έχω να αποδείξω πολλά, δεν έχω ξοφλήσει, είμαι 28 χρόνων, θα το δείξω στο γήπεδο..." είπε χαρακτηριστικά.

Μπήκε ρήτρα 3 εκατ.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε τελικά να μπει και ρήτρα αποδέσμευσης για ομάδες του εξωτερικού ύψους 3 εκατ. ευρώ. Κάτι για το οποίο επέμεινε και ο παίκτης και έκανε θετική εντύπωση στους "πράσινους", αφού το εξέλαβαν ως ένα δείγμα της διάθεσης του Γιούρκα να επιστρέψει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Κανείς άλλωστε δεν αμφισβήτησε ποτέ την αξία του και την ποιότητά του ως παίκτη. Αν δείξει δε και πάλι το πρόσωπο που παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια, ο Παναθηναϊκός θα ισχυροποιηθεί αφάνταστα σε μια θέση που δεδομένα είχε πρόβλημα και θα αποκτήσει μαζί με τον Μαρίνο ένα εξαιρετικό δίδυμο στη δεξιά πτέρυγά του.

Πήγε και στην Παιανία

Το απόγευμα ο Σεϊταρίδης "ανηφόρισε" στην Παιανία και παρακολούθησε ένα μέρος της προπόνησης των "πράσινων". Δεν μίλησε με τους νέους του συμπαίκτες, ωστόσο τα είπε για πολλή ώρα με τον Κώστα Αντωνίου στο γραφείο του και στη συνέχεια (μετά την προπόνηση) με τον Χενκ τεν Κάτε.

Ο Ολλανδός τεχνικός τον ενημέρωσε ότι θα του ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα από αύριο με τον γυμναστή της ομάδας, Λόρενς Εμπεν. "Θα σε βάλω σε διπλό πρόγραμμα καθημερινά. Το πολύ σε δύο μήνες θα σε υπολογίζω κανονικά" του είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ειπε...............

Η αλήθεια είναι ότι αν έπαιζε ο Ανατολάκης δεν θα τρώγαμε το γκολ από τη Μολδαβία... άρα λοιπόν είναι πάντα χρήσιμος"

Γιώργος Καρατζαφέρης

(...ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παρουσιάζοντας τον παλαίμαχο παίκτη στο ψηφοδέλτιό του)

Σοκ με Γκαρσία

Άσχημα είναι τα νέα που έρχονται από την Βολιβία. Ο ίδιος ο Νάτσο Γκαρσία επιβεβαίωσε στην «facetas deportivas» ότι το τράβηγμα που ένιωσε λίγο πάνω από τον δεξιό μηρό στο παιχνίδι με το Εκουαδόρ, είναι σοβαρό και θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για ένα μήνα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του μέσου του Άρη λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα: «Πιστεύω ότι δεν θα προλάβω τα δύο παιχνίδια που απομένουν για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Γνωρίζω πολύ καλά το σώμα μου και ξέρω ότι ο τραυματισμός μου είναι σοβαρός. Αυτό μου είπε και ο γιατρός της ομάδας. Ένιωσα ένα τράβηγμα λίγο πάνω από τον δεξιό μηρό και για αυτό δεν συνέχισα το παιχνίδι. Υποθέτω ότι θα μείνω εκτός τουλάχιστον για ένα μήνα. Αυτός ο τραυματισμός έρχεται την στιγμή που δίνω «μάχη» στον Άρη για να κερδίσω μια θέση βασικού. Το μόνο που μου μένει να κάνω τώρα είναι να φροντίσω τον εαυτό μου και να προσπαθήσω να επιστρέψω όσο το δυνατόν γρηγορότερα». Ο Νάτσο αναμένεται το πρωί στη Θεσσαλονίκη και το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να εξεταστεί από τον Βαγγέλη Πανταζή, για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.Πηγη Metrosport

Μάγεψε ο Μπολτ…

Μάγεψε ο Μπολτ…

Μπολτομάνια… επικρατεί από χθες σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου στίβου, Γιουσέιν Μπολτ, βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη συμπρωτεύουσα και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του. Ο 23χρονος σταρ έφτασε στον αερολιμένα «Μακεδονία» με πτήση από το Λονδίνο και αποχώρησε από την έξοδο των VIP, αφού δήλωσε ενθουσιασμένος για την συμμετοχή του στη διοργάνωση του Σαββατοκύριακου (12-13 Σεπτεμβρίου): «Ξέρω ότι στην Ελλάδα έχω πολλούς θαυμαστές. Θα προσπαθήσω να τους αποζημιώσω για την αγάπη τους. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κάνω νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα. Το 19.19 ήταν ένα θαύμα. Γνωρίζω ότι οι θαυμαστές μου περιμένουν από εμένα να δώσω μια ξεχωριστή αγωνιστική παράσταση. Μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα δώσω ό,τι καλύτερο διαθέτω», είπε, φανερά κουρασμένος από το ταξίδι.

«Έκλεισε» η Τσιμισκή

Πανδαιμόνιο επικρατούσε χθες το απόγευμα στην Τσιμισκή. Ο λόγος βέβαια ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος βρέθηκε σε υποκατάστημα γνωστής εταιρείας ρούχων, όπου μοίρασε εκατοντάδες αυτόγραφα στους θαυμαστές του.
Τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ συνάντησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, παλιός πρωταθλητής του στίβου και συνομίλησαν για αρκετή ώρα. Ο 23χρονος κάτοχος των παγκόσμιων ρεκόρ σε 100μ. και 200μ. δέχθηκε με ιδιαίτερα χαρά τον κ. Παπαγεωργόπουλο για τον οποίο μάλιστα είχε ενημερωθεί από πριν για το ότι ήταν αθλητής του στίβου. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφού καλωσόρισε τον Γιουσέιν Μπολτ του είπε ότι μπορεί να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ την Κυριακή, κάτι βέβαια που του το εύχεται. Κατά τη διάρκεια που υπήρχε η συνομιλία του Τζαμαϊκανού σπρίντερ με τον κ. Παπαγεωργόπουλο έξω από το υποκατάστημα επικρατούσε το αδιαχώρητο. Μικροί, μεγάλοι περίμεναν καρτερικά για να βρεθούν κοντά στο είδωλό τους και να πάρουν αυτόγραφο.
Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι την ώρα που ο κόσμος περίμενε έξω από το υποκατάστημα, άνθρωποι που συνόδευαν τον Γιουσέιν Μπολτ έφεραν στον Τζαμαϊκανό σπρίντερ φαγητό γνωστής αμερικάνικης εταιρείας.
Σε δηλώσεις του ο Γιουσέιν Μπολτ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο μίτινγκ των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια της κούρσας του αποφάσισε να τρέξει πιο χαλαρά, και όταν τερμάτισε και είδε ότι έκανε χρόνο 19.57 στα 200μ. έμεινε με ανοιχτό το στόμα. Ακόμη και στο χαλαρό ο Γιουσέιν Μπολτ δεν πιάνεται…
«Θεωρώ ότι μπορώ να κάνω μια καλή επίδοση στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο, όμως όχι ανέφικτο. Εχω ακούσει ότι το ταρτάν του Καυτανζογλείου είναι γρήγορο. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχω αυτά που έχω πετύχει. Φυσικά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιουσέιν Μπολτ και συνέχισε: «Του χρόνου θεωρώ ότι εκτός από τους αγώνες δρόμους ταχύτητας θα πηδήξω και μήκος και πιστεύω ότι θα κάνω καλή επίδοση. Το τελευταίο διάστημα είμαι πολύ κουρασμένος, καθώς δεν έχω ξεκουραστεί καθόλου. Χρειάζομαι λίγη ηρεμία και ξεκούραση. Η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα και ο κόσμος της πολύ ζεστός. Τα μηνύματα που έχω εισπράξει μέχρι στιγμής είναι κάτι παραπάνω από θετικά».

Κοντά στα παιδιά ο Τζαμαϊκανός

Στο 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης θα παρευρεθεί σήμερα στις 11 το πρωί ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος θα παρακολουθήσει τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής περιόδου. Θα τον συνοδεύσουν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και αρμόδιος επί των θεμάτων Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του WAF 2009, Σταύρος Δουβής. Εκεί, θα τον υποδεχθούν 850 παιδιά, στα οποία θα μιλήσει για τις εμπειρίες του από την σπουδαία αθλητική καριέρα του, ενώ θα υπογράψει και αυτόγραφα.
Στη συνέχεια, ο Γιουσέιν Μπολτ θα συμμετάσχει στην επίσημη συνέντευξη Τύπου των αθλητών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Porto Palace» και θα έπεται της αντίστοιχης συνέντευξης Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του WAF 2009 (12:30). Πηγη Metrosport

Ανατολάκης για Βουλή!

annatollakis.jpgΤα σενάρια επαληθεύτηκαν και πλέον επίσημα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της εθνικής Ελλάδος Γιώργος Ανατολάκης θα είναι υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ στη Β΄ Πειραιώς, όπως ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον πρόεδρο του κόμματος, κ. Γ. Καρατζαφέρη. «Τόσα χρόνια ήμουν αγωνιστής και θα τα καταφέρω» τόνισε ο «Ανατόλ».

Μετά την επιτυχημένη του παρουσία στον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε συνεχόμενο πρωταθλήματος στόχος του Ανατολάκη είναι πλέον και η Ελληνική Βουλή. Αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ ο πρώην διεθνής αμυντικός δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη για την πρόταση που μου έκανε να κατέβω με το κόμμα μας. Όπως ξέρετε πολύ καλά, τόσα χρόνια ήμουν αγωνιστής πάνω στο αντικείμενο που λέγεται Αθλητισμός και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω με τη βοήθεια και τη συνεργασία του γιατί πάνω απ' όλα είναι ένας κύριος και ένας άνθρωπος που μπορεί να μας βοηθήσει όλους.

Με τις συμβουλές και τις οδηγίες του Προέδρου ελπίζω να τα καταφέρω σε αυτό που θα μου αναθέσει, που θα είναι να ασχοληθώ με αυτό που ξέρω καλύτερα, δηλαδή τον Αθλητισμό».

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε για την υποψηφιότητα του «Ανατόλ»:


«Η αλήθεια είναι ότι αν χθες έπαιζε ο Ανατολάκης δεν θα τρώγαμε το γκολ από τη Μολδαβία... άρα λοιπόν είναι πάντα χρήσιμος. Χαίρομαι που ο Γ. Ανατολάκης θα δώσει μαζί μας τη σκληρή μάχη της 4ης Οκτωβρίου.

Εμείς όλοι θα παίξουμε επίθεση και εκείνος θα αναλάβει την άμυνα, και ιδιαίτερα την άμυνα ενάντια στα προβλήματα που περικλείουν τη νεολαία μας. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα νέα παιδιά, μια που τα παιδιά τον αγαπάνε και υπήρξε ίνδαλμα όχι μόνο στον Ολυμπιακό, εξ' ου και η κάθοδός του στη Β΄ Πειραιά,

αλλά και σαν αθλητής της Εθνικής Ελλάδος. Χαιρόμαστε που ο Ανατολάκης θα είναι μαζί μας και από την άλλη πλευρά πρέπει να καταλάβουν όλοι στη Βουλή ότι η ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ θα είναι ασυναγώνιστη στους αγώνες που πρόκειται να δώσουμε στο Κοινοβούλιο».

Επιστρέφει ο «Μπίλι»!

dimitriadis_epistrofi2.jpgΟι εισηγήσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την στελέχωση του ποδοσφαιρικού τιμ έγιναν αποδεκτές από το Νίκο Θανόπουλο και έτσι ο Βασίλης Δημητριάδης αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού αρχηγού ή ποδοσφαιρικού μάνατζερ! Επιστρέφει και η Αγγελική Αρκάδη στο γραφείο τύπου, ενώ στο σκάουτινγκ αναμένεται να πάρει πόστο ο Βασίλης Τσιάρτας. Χωρίς τον Γκερέιρο αλλά με όλους τους υπόλοιπους διεθνείς παρόντες, συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς με τον Ηρακλή.

Επιστροφή Δημητριάδη
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Μπάγεβιτς με το Νίκο Θανόπουλο, με τους δύο άντρες να μην συζητούν τις εξελίξεις στα διοικητικά αλλά αντίθετα να μένουν αποκλειστικά και μόνο στο θέμα της στελέχωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η εισήγηση του Μπάγεβιτς για ενεργοποίηση του Βασίλη Δημητριάδη έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της ΑΕΚ και έτσι ο παλιός άσος των "κιτρινόμαυρων" θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα το ρόλο του γενικού αρχηγού ή του ποδοσφαιρικού μάνατζερ, "συνδέοντας" με αυτόν τον τρόπο την διοίκηση με την ομάδα. Οι ακριβείς αρμοδιότητες του Δημητριάδη θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες, όταν και θα γίνουν και οι σχετικές συζητήσεις. Καμία αντίρρηση δεν προέβαλε ο Θανόπουλος στο αίτημα για την Αγγελική Αρκάδη και έτσι η τελευταία θα αναλάβει το γραφείο τύπου και τις δημόσιες σχέσεις, καθήκοντα που έχει και στον Ολυμπιακό από τον οποίο θα παραιτηθεί σύντομα.

Για τον Βασίλη Τσιάρτα, ο Μπάγεβιτς ζήτησε να τοποθετηθεί στο τμήμα σκάουτινγκ, όμως ακόμα δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι σίγουρο αλλά αναμένεται σύντομα να οριστικοποιηθεί η συνεργασία.

«Ένα επίπεδο πάνω ο ΠΑΟ»

leto11.jpgΈχει κερδίσει μέχρι στιγμής άπαντες στον Παναθηναϊκό. Το ταλέντο και το πάθος του για το παιχνίδι δεν μπορούσε να τα αμφισβητήσει κανείς, αλλά το γεγονός ότι αγωνίζεται σαν να παίζει χρόνια στο «τριφύλλι» είναι αυτό που κάνει την διαφορά. Ο Σεμπάστιαν Λέτο μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για τις εντυπώσεις του μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ καλύτερος από ότι το περίμενα. Για μένα είναι ένα επίπεδο πάνω από όλες τις ελληνικές ομάδες».

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Αργεντινού άσου στη «SportDay»

-Η πρώτη σου επαφή με τον Παναθηναϊκό πότε έγινε;

«Η πρώτη επαφή έγινε λίγο μετά τον τελικό του Κυπέλλου».

-Η πρώτη σου σκέψη ποια ήταν;

«Σίγουρα ένιωσα έκπληξη. Δεν το περίμενα. Μου φάνηκε λίγο τρελό, διότι ήμουν στους απέναντι. Με ικανοποίησε διότι είδα ότι με ήθελε μία πολύ μεγάλη ομάδα».

-Πότε αποφάσισες να έρθεις στον Παναθηναϊκό;

«Η Λίβερπουλ προσπάθησε να μου βγάλει διαβατήριο. Όταν είδαμε ότι δεν γίνεται τίποτα, η πιο καλή πρόταση που είχα στα χέρια μου ήταν αυτή του Παναθηναϊκού. Το αποφάσισα αμέσως. Η πόλη είναι μια χαρά, η ομάδα πολύ μεγάλη και είπα αμέσως το «ναι».

-Τι έπαιξε ρόλο στο να πεις το «ναι» στον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα το ότι ο Παναθηναϊκός έχει συνεχείς συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες θέλω να δείξω ποιος είμαι, τι κάνω. Δεύτερον το ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις;».

-Όταν πήρες την απόφαση να έρθεις στον Παναθηναϊκό, πέρασε από το μυαλό σου η αντιπαλότητα που υπήρχε με την πρώην ομάδα σου;

«Για μένα ήταν η καλύτερη επιλογή. Εντάξει, ξέρω την αντιπαλότητα, όπως είναι το Μπόκα - Ρίβερ στην Αργεντινή. Ο κόσμος το σκέφτεται διαφορετικά, αλλά ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας. Αν σκεφτόμασταν με αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε να κόψουμε το ποδόσφαιρο. Το ξαναλέω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν για μένα ό,τι καλύτερο και μου πρόσφερε και πέντε χρόνια συμβόλαιο. Το μόνο που δεν θα έκανα ήταν να πάω από τη Λανούς στην Μπάνφιλντ. Ποτέ στην Μπάνφιλντ, ούτε για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου».

-Έχεις παίξει στη Λανούς, στη Λίβερπουλ, στον Ολυμπιακό. Τι διαφορές βλέπεις στον Παναθηναϊκό;

«Η Λανούς είναι η ομάδα που άρχισα την καριέρα μου και σαφέστατα είναι διαφορετικά τα συναισθήματα. Μετά πήγα στη Λίβερπουλ, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να παίξω. Μετά ήρθα στην Ελλάδα σε μια ανταγωνιστική λίγκα. Αυτή τη στιγμή είμαι στον Παναθηναϊκό, μία ομάδα πολύ οργανωμένη, με πολλά λεφτά, πολύ καλή οικονομικά. Δεν βλέπω το λόγο να ζηλέψει κάτι ο Παναθηναϊκός από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι πολύ ψηλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».




-Βρήκες κάτι διαφορετικό από αυτό που περίμενες;

«Νιώθω έκπληξη από αυτό που βρήκα. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερος από αυτό που περίμενα. Για μένα είναι ένα επίπεδο πάνω απ' όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ' όσα έχω δει».

-Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού ήταν ο Σισέ. Ποια ήταν η άποψή σου; Τον ζεις καθημερινά στα αποδυτήρια, πώς βλέπεις τη συνεργασία σας στο γήπεδο;

«Είναι εξαιρετικό παιδί, όπως φαίνεται και μέσα στα αποδυτήρια. Μέσα στο γήπεδο δεν τον ξέρω αρκετά καλά, αλλά όσο περνούν τα παιχνίδια θα γνωριζόμαστε και ελπίζω να του δώσω πολλές πάσες για να σκοράρει και να βγει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να αισθάνεται άνετα μέσα στο γήπεδο. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γνωριστούμε πιο πολύ εντός γηπέδου, αφού τρία ματς έχουμε παίξει μαζί. Παιχνίδι με παιχνίδι γνωριζόμαστε και ως ομάδα καλύτερα».

Εντολή για Ζόνας!

jonas.jpgΟ μάνατζερ που χειρίζεται την υπόθεση της μεταγραφής του Βραζιλιάνου για λογαριασμό της ΑΕΚ φέρεται να πήρε εντολή από τους «κιτρινόμαυρους» ώστε να τελειώσει την μεταγραφή από τώρα. Η διοίκηση της «Ένωσης» αναμένει 2 εκατ. ευρώ μέχρι την Τετάρτη από τα γκρουπ των Κύπριων επιχειρηματιών.



Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκεται η μεταγραφή του Ζόνας στην ΑΕΚ καθώς ο μάνατζερ που έχει εξουσιοδοτηθεί από τον «δικέφαλο» ώστε να χειριστεί την συγκεκριμένη υπόθεση, Δημήτρης Τζάλας ξεκίνησε νέο κύκλο επαφών με την Γκρέμιο ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ τόνισε «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα μίλησα ξανά τόσο με τον κύριο Θανόπουλο όσο και με τον πρόεδρο της Γκρέμιο και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να τελειώσει η μεταγραφή. Πιστεύω ότι θα έχουν τελειώσει όλα μέσα στις επόμενες ημέρες. Αυτή είναι η εξουσιοδότηση που έχω πάρει από τον κύριο Θανόπουλο ο οποίος έκρινε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο να κάνουμε την κίνηση μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, την στιγμή που ο Ζόνας συνεχίζει να σκοράρει και να προσελκύει το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων. Αν αφήναμε το θέμα για τον Ιανουάριο η τιμή του παίκτη θα ήταν διαφορετική. Τώρα συζητάμε πάνω στα χρήματα με τα οποία είχαμε συμφωνήσει αρχικά με την Γκρέμιο για να ερχόταν ο ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα τον Αύγουστο, δηλαδή τρία εκατομμύρια ευρώ».

Περιμένουν τα 2 εκατ. ευρώ

Σε ότι αφορά τον διοικητικό τομέα οι «κιτρινόμαυροι» αναμένουν το γκρουπ των Ηλία Ηλία και Παντελή Αθήνη ώστε να καταθέσουν το ποσό των 2 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα της ερχόμενη εβδομάδας (κατά πάσα πιθανότητα Τετάρτη) ως απόδειξη των επενδυτικών προθέσεων τους.

Από κει και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν διάθεση να δώσουν μια μικρή χρονική παράταση στα γκρουπ των επιχειρηματιών από το «νησί της Αφροδίτης» ώστε να κάνουν τις κινήσεις τους με μεγαλύτερη άνεση.

It' s Kokkalis... time

kokkalis_0.jpgΗ επίσκεψη τελικά του Σωκράτη Κόκκαλη στο Ρέντη δεν πραγματοποιήθηκε χθες, αν και είχε διαρρεύσει ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, αφού πρώτα (στις 12) παραστεί σε εκδήλωση στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της παρουσίασης των φετινών μεταγραφικών αποκτημάτων, όπου θα μιλήσει για όλους και για όλα.

Το τι θα πει ο Κόκκαλης παραμένει άγνωστο, ωστόσο οι συνεργάτες του κάνουν λόγο για το τρίπτυχο του προέδρου που περιλαμβάνει επίθεση, ενότητα και υπομονή. Η επίθεση αφορά τα ΜΜΕ «που για μια ακόμα φορά σήκωσαν πολύ τον πήχη στις μεταγραφές δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο και που κρίνουν με διαφορετικά μέτρα και σταθμά τον Ολυμπιακό από τους βασικούς αντιπάλους του».

Ο Κόκκαλης θα ζητήσει την συσπείρωση του κόσμου του Ολυμπιακού γύρω από την ομάδα. Παράλληλα θα ζητήσει και υπομονή για την εικόνα της ομάδας, αλλά και για την δουλειά του Τιμούρ Κετσπάγια καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Μεγάλη σημασία έχουν και αυτά που θα πει το αφεντικό των «ερυθρολεύκων» για το θέμα της πώλησης του 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ» στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά και τις επαφές που είχε με άλλους παράγοντες.

Όσο για την επίσκεψη που θα κάνει στη συνέχεια στο προπονητικό κέντρο της ομάδας τα πράγματα είναι απλά. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει να μιλήσει με τους παίκτες προκειμένου να τους τονίσει ότι θέλει και πάλι το νταμπλ, αλλά και μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη.


«Παίξε τη μπάλα σου»

Τον ρόλο να ανυψώσουν το ηθικό του Ντιόγκο έχουν αναλάβει οι δύο συμπατριώτες του και συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό Ντουντού και Λεονάρντο. «Παίξε τη μπάλα σου και μην ακούς τίποτα. Είσαι παικταράς και πρέπει να πιστέψεις ξανά στον εαυτό σου. Ένα γκολ χρειάζεται και μετά θα βρεις το δρόμο σου. Συνέχισε τη δουλειά σου, διώξε το άγχος και όλα θα έρθουν σιγά σιγά. Μην πιέζεις τον εαυτό σου», ήταν τα λόγια των δύο Βραζιλιάνων προς τον συμπαίκτη τους.

Ρινκόν: "Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ"


Ο Ντιόγκο Ρινκόν με τη φανέλα της Ντιναμό Ο Ντιόγκο Ρινκόν είναι ένας παίκτης που έχει συνηθίσει στην καριέρα του να έχει υψηλούς στόχους. Ο Βραζιλιάνος που συνεχίζει στην Ελλάδα και την Καβάλα, δεν δίστασε να πει σε συμπατριώτες του ότι στόχος της ομάδας είναι η έξοδος, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στον Γιουρόπα Λιγκ!

"Είναι μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου, ο σύλλογος μου έδωσε την ευκαιρία και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας, που είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ. Πλην του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, όλες οι άλλες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι, οπότε πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εγώ από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να προσφέρω, και δεν αποκλείεται να πάρω χρόνο συμμετοχής στο ματς με τον Ολυμπιακό".

Νίκη για την Νέων στην Εσθονία


Ο Κώστας Τσάνας... Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η Εθνική Νέων, επικρατώντας εύκολα με σκορ 3-0 της Εσθονίας στην πόλη Χαπσάλου. Σκόρερ της Εθνικής ήταν οι Βασιλείου (27'), Καρέλης (76', 92').

Σε ένα ακόμη φιλικό προετοιμασίας για την προκριματική φάση του EURO U-19 2010 (6-11/10/2009 στη Σερβία), η ελληνική ομάδα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Τσάνα, στο epo.gr: "Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι γιατί παίξαμε καλά σε όλο το διάστημα του αγώνα και θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα τέρματα. Το αποτέλεσμα στα φιλικά δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ, όσο η αγωνιστικότητα και η σωστή τακτική. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, θα δώσουμε άλλα δύο φιλικά με την Πολωνία στην Κρήτη και θα έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά και ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη".

ΕΛΛΑΔΑ: Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Ποτουρίδης, Μανωλάς, Κουτρουμπής, Ανάκογλου, Καραγκούνης (78' Τσιτλακίδης), Τόσκας (82' Καρασαλίδης), Βασιλείου (86' Φέτσης), Νικλητσιώτης (70' Καρέλης), Βασιλόγιαννης (86' Κοντοχρήστος).

Αυλαία με μονομαχία Ολυμπιακού Βόλου - Κέρκυρας


Το γήπεδο του Ολυμπιακού Βόλου Από το στάδιο του Βόλου ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής η αυλαία του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός Βόλου στις 21:00 θα υποδεχθεί την Κέρκυρα στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τρεις σημαντικές απουσίες. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής Σάκης Τσιώλης δεν υπολογίζει στους Ερόλ Μπουλούτ (δεν εκδόθηκε το δελτίο του, καθώς στην ΕΠΟ δεν έχει φτάσει ακόμη η μπλε κάρτα του), Λεωνίδα Καμπάνταη (τραυματίστηκε στο γόνατο στο πρόσφατο φιλικό με τον Παναθηναϊκό) και Πέτρο Κοντέωνα (ο δυναμικός αμυντικός εκτίει ποινή από το περσινό πρωτάθλημα).

Το ευχάριστο για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού είναι πως ο Παναγιώτης Γλύκος έδειξε ότι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή, την οποία συμπληρώνουν οι Κολίτσι, Αμπράμοβιτς, Αλβάρεζ, Ροτζέριο, Ούμπιντες, Μόνχε, Αρβανίτης, Ζαραδούκας, Ιακωβάκης, Κακαράς, Καρλόπουλος, Κοτίτσας, Λιόλιος, Πλιάγκας, Σωτήρχος, Χανιώτης και Ψυχογιός.

Οσον αφορά την Κέρκυρα, βρίσκεται στο Βόλο με 19 παίκτες στην αποστολή της. Ο τεχνικός των "Φαιάκων", Μπάμπης Τεννές πήρε μαζί του τους Σιαράβα, Αποστολίδη, Κολοτούρο, Πελαγία, Βενέτη, Ιωάννου, Μπουτζίκο, Γκουστάβο, Γιαννιτσανάκη, Μακρυδημήτρη, Κοντοδήμο, Φλαβίνιο, Μπερνς, Λουρένσο, Σμαρτ, Παρασκευαϊδη, Λαμπρόπουλο, Τσίγκα και Ρεπερνέ.

Εκτός αποστολής έμειναν για διαφορετικούς λόγους οι Νικολόπουλος, Σίλβα, Μπράτος, Μυρίλλας, Ψωμιάδης, Βλάχος και Μουστόγιαννης.

Επίσημη... δικαίωση για Γόγολο


Σπύρος Γόγολος Επίσημα ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι από την Πέμπτη ο Σπύρος Γόγολος. Ο έμπειρος παίκτης είχε καταθέσει προσφυγή, την οποία και κέρδισε και πλέον έχει να παίρνει ένα ποσό της τάξης των 181.000 ευρώ από τον σύλλογο της Ηπείρου. Πάντως έχει ήδη συμφωνήσει με την Ηλιούπολη.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Γιώργος Παράσχος, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και όπως όλα δείχνουν θα μπορέσει στο παιχνίδι με τον Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του.

Εστογιανόφ: "Δεν είχα λόγο να μην μείνω"


Ο Εστογιάνοφ σε προσπάθεια του Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην μπουτίκ του Πανιωνίου την Πέμπτη, τα μέλη του panionios.net τίμησαν του παίκτες της ομάδας, Μπερνάρ Κουμορτζί, Γιάννη Μανιάτη, Αλβάρο Ρεκόμπα και Φαμπιάν Εστογιανόφ. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Βέβαια αρχικά ρωτήθηκε για την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό του και την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε: "Ηταν πολύ δύσκολο, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Η εγχείρηση πήγε πολύ καλά, όπως και η θεραπεία. Δουλεύω σκληρά. Σήμερα ήταν συγκινητική η στιγμή. Το χρειαζόμουν. Με τόνωσε το βραβείο και ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια".

Για τους στόχους την φετινή περίοδο, είπε: "Ελπίζω να παίξω καλύτερα από πέρυσι, αν μπορέσω να πετύχω και τα διπλάσια γκολ Για την ομάδα ελπίζω να πάμε καλά και να βγούμε στην Ευρώπη".

Τέλος για την παραμονή του στην ομάδα, είπε: "Η απόφαση δεν ήταν δύσκολη., Πέρυσι πήγα καλά και είχα στήριξη από τον κόσμο. Με σταματούσαν οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Οταν μου έλεγαν καλά λόγια, μου έδιναν θάρρος. Εκανα μια συζήτηση με τον κ. Τσακίρη και δεν είχα λόγο να μην μείνω. Εχω φιλοδοξίες και όνειρα και σίγουρα κάποια στιγμή θέλω να κάνω ένα βήμα παραπάνω".