Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Πρεμιέρα στην Β΄Εθνική!

vol3.jpgΜε την αποψινή αναμέτρηση Ολυμπιακού Βόλου-Κέρκυρας (21.00 CONN-X TV) ανοίγει σήμερα η αυλαία του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας. Ποια είναι τα φαβορί για άνοδο, οι υποψήφιοι για πτώση και οι ...ρυθμιστές σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα με τα πλέι οφ να του δίνουν μια διαφορετική αίγλη.



Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής κατηγορίας από το φίλαθλο κοινό και όλα τα φώτα πέφτουν σήμερα στην αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα. Αμφότερες οι δύο ομάδες αναζητούν ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα με το σύστημα των πλέι οφ να κάνει πιο περίπλοκη την κατάσταση αλλά παράλληλα να δίνει και μεγαλύτερο σασπένς.

Συγκεκριμένα οι δύο πρώτοι πανηγυρίζουν απευθείας την άνοδο στην κατηγορία ενώ οι δύο τελευταίοι οδηγούνται απευθείας στην Γ΄Εθνική κατηγορία. Από κει και πέρα θα γίνει «σφαγή» για δύο θέσεις των πλέι οφ με την μια να οδηγεί στην Σούπερ Λιγκ και την άλλη στην τρίτη κατηγορία.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6 και 13-16 θα μετέχουν σε ένα μίνι-πρωτάθλημα δύο ομίλων όπου θα διεξαχθεί από 9-30 Μαϊου.

Για να προκύψει η βαθμολογία στους δύο ομίλους η διοργανώτρια αρχή όρισε συντελεστή 4 . Δηλαδή ο τρίτος θα διαιρέσει την διαφορά του από τον 6ο με 4 , το ίδιο θα κάνει ο 4ος και ο 5ος, έτσι ο 6ος ξεκινάει με 0 βαθμούς. Η ίδια διαδικασία ισχύει για τα πλέι άουτ.

Το πρωτάθλημα ...τριών ταχυτήτων σύμφωνα με το...μάτι του gazzetta.gr έχει ως εξής:

«Γλυκοικοιτάζουν» την Σούπερ Λιγκ

Η πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος αναμένεται να είναι δυνατή και να προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και τα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ είναι το πιο βαρύ ...χαρτί της κατηγορίας καθώς έχει μεγάλη ιστορία και στην ομάδα του Ηρακλείου έπειτα από την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, βλέπουν την φετινή χρονιά σαν μια νέα αρχή. Η επιστροφή στο Βαρδινογιάννειο και η ανάληψη καθηκόντων σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον ΟΦΗ όπως οι Παπαβασιλείου, Σηφάκης, Μαχλάς και Γκέραρντ φαίνεται να έχει «αγγίξει» τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας. Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Ανέστης Αγρίτης όπου μαζί με τους Νατσούρα και Κιάσσος μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα ψηλά.

Πανίσχυρη ομάδα παρουσιάζει και η Δόξα Δράμας με τους «μαυραετούς» να δείχνουν ότι έχουν τις; ικανότητες για μεγάλο ...φτερούγισμα μέσα από τα φιλικά του καλοκαιριού. Οι οπαδοί της ομάδας στηρίζουν δυναμικά τον Κώστα Βασιλακάκη και τους παίκτες του. Η προσθήκη των Τόνι Γκονζάλες, Ρομπίνιο μκαι Γιάννη Χλωρού ανεβάζουν επίπεδο τους «ασπρόμαυρους».

Για μεγάλα.. πράγματα φαίνεται ότι είναι και ο Πιερικός με την ομάδα της Κατερίνης να παρουσιάζεται δυνατή για το...άλμα μετά από πολλά χρόνια και τον Μάκη Κατσαβάκη να αποτελεί εγγύηση στον πάγκο της. Οι μεταγραφές των Πέντα, Γκουγκουλιά και Ολγκίν δείχνουν ότι οι «μελανόλευκοι» μπορούν να βασιστούν πάνω τους.

Παράλληλα εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του στα φιλικά ο Ολυμπιακός Βόλου του Σάκη Τσιώλη με τους «ερυθρόλευκους» να παρουσιάζονται δυνατοί για την άνοδο. Ο κόσμος έχει πιστέψει στο όραμα του Αχιλλέα Μπέου και οι μεταγραφές των Καμπάνταη, Σωτήρχου και Μπουλούτ φανερώνουν τους σκοπούς της ομάδας του Βόλου.

Ακόμα δυνατός για την επάνοδο δείχνει ο Πανσερραϊκός όπου έχει άρωμα ... Αργεντινής με τον Γκιγιέρμο Όγιος στον πάγκο τον Λούκας Ριμόλντι στον αγωνιστικό χώρο και τους ...Τσε Γκεβάρα στην εξέδρα.

«Σφήνα» στις παραπάνω ομάδες μπαίνει και ο Διαγόρας με τον Παύλο Δερμιτζάκη να έχει «χτίσει» την ομάδα που θέλει στην Ιταλία και μεγάλα αστέρια της ομάδας είναι ο Ηλίας Σολάκης και ο Βραζιλιάνος Μαρσίνιο.

Οι... ρυθμιστές

Δύσκολα θα καταφέρει να μπει στην εξάδα που οδηγει στην μεγάλη κατηγορία η Κέρκυρα καθώς οι «Φαίακες» έχουν δείξει «χτυπητές» αδυναμίες για να πρωταγωνιστήσουν. Παρόλα αυτά ο Θανάσης Τσίγκας και η παρέα του θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

Μετά την περσινή του υπέρβαση ο Θρασύβουλος δεν δείχνει να μπορεί να ακολουθήσει άμεσα την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Ο Νίκος Κεχαγιάς έχει «χτίσει» ένα αξιόμαχο σύνολο και με την εμπειρία του Μίλτου Σαπάνη αναμένεται να τερματίσουν μέσα στην οκτάδα.

Σε ότι αφορά τον Εθνικό αναμένεται να εξασφαλίσει από πολύ νωρίς την παραμονή στην κατηγορία και να πάει για ένα καλό πλασάρισμα. Οι Πειραιώτες διαθέτουν παίκτες με εμπειρία όπως ο 31χρονος Πορτογάλος Μάρκο Φερέιρα , ο Χέρές και ο Τσεμπερίδης που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει αποτελέσματα.

Αποδυναμωμένος δείχνει ο Ιωνικός σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές ωστόσο αναμένεται να καταφέρει να περπατήσει σε ασφαλή μονοπάτια με τον Στράτο Βουτσακέλη να εξειδικεύεται σε τέτοιου τύπου ομάδες. Ο Μπράνισλαβ Μπάγιτς, ο Πάντος Τζανετάκος και ο Μιχάλης Παγούδης αναμένεται να αποτελέσουν την ραχοκοκκαλιά των «κυανόλευκων».

Σε ότι αφορά τον Παναιτωλικό ο ενθουσιασμός του κόσμου , οι γνώσεις του Σίνισα Γκόγκιτς και ο Γιώργος Θεοδωρίδης εντός αγωνιστικού χώρου θα κρατήσουν τους «κυανόλευκους» μακριά απ΄πο περιπέτειες.

Μπορεί η Ρόδος να μπήκε τελευταία στον...χορό της Β΄Εθνικής ωστόσο ο Γιώργος Στράντζαλης έχει δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο που μπορεί να σταθεί στην κατηγορία. Η στήριξη του κόσμου και οι υπηρεσίες των Ιράλα και Κακλαμάνου αναμένεται να κρατήσουν τους «πράσινους» στην κατηγορία.

Η μάχη της παραμονής

Σε καλύτερη μοίρα από πέρυσι δείχνει να είναι ο Εθνικός Αστέρας με τους «ερυθρόλευκους» του Αντώνη Μανίκα να προσπαθούν να αποφύγουν τα πλέι οφ του υποβιβασμού. Η αξία των Καγκιούζη και Φαμπίνιο αναμένεται να βοηθήσουν στην παραμονή.

Ακόμα μια δύσκολη χρονιά περιμένει την ομάδα χωρίς...ταυτότητα (ΑΟΗ Αιγάλεω-Ηλυσιακό) η οποία έστω και στα πλέι οφ αναμένεται να γλιτώσει αφού ο Βασίλης Βούζας με την εμπειρία που διαθέτει και παίκτες όπως ο Βάσι,ίσως είναι αρκετή για να τους κρατήσουν στην κατηγορία.

Δύσκολη σεζόν περιμένει φέτος και την Καλαμάτα η οποία είναι η πιο ανέτοιμη ομάδα του πρωταθλήματος έχοντας παίξει μόλις ένα φιλικό ματς. Στον Γιώργο Μπένο, στον κόσμο και στον Τάσιτς έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην «μαύρη θύελλα».

Στα βαθιά ....κολυμπάνε και φέτος στο στρατόπεδο του Αγροτικού Αστέρα όπου ο Γιώργος Φοιρός θα πρέπει να κάνει αλχημείες ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι «πράσινοι»

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Αναγέννηση Καρδίτσας με μια ακόμα χρονιά-γολγοθά να ξεκινάει και ξεκάθαρος στόχος είναι η παραμονή με τον Περικλή Αμανατίση στο «τιμόνι» να προβληματίζεται ύστερα από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τα Τρίκαλα.

Τέλος, η νεοφώτιστη ομάδα της Ηλιούπολης θέλει να απολαύσει την πρώτη της σεζόν στην Β΄Εθνική με τον Νίκο Παντέλη στον πάγκο και σίγουρα η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής αποτελεί για τον σύλλογο των νοτίων προαστίων μια ξεχωριστή εμπειρία και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία

Δεν υπάρχουν σχόλια: