Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Στο ρεκόρ Γκίνες το πανό στο Σερβία-Γαλλία!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Mπορεί η Σερβία να μην πανηγύρισε τη νίκη στην αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης με τη Γαλλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, με τον Ανρί να ισοφαρίζει στο 34' το γκολ του Μιλίγιας από το 11' (τελικό σκορ 1-1), ωστόσο οι οπαδοί των "πλάβι" μπορούν να είναι υπερήφανοι καθώς σε αυτό το παιχνίδι έγραψαν ιστορία...

Ο λόγος; Λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ύψωσαν γιγαντιαίο πανό στις εξέδρες με το μήνυμα "η καρδιά στον αγωνιστικό χώρο" ("Srze na terenu"), με το πανό αυτό να μπαίνει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες καθώς είναι το μεγαλύτερο που έχει υψωθεί ποτέ σε ποδοσφαιρικό γήπεδο σε όλο τον κόσμο.

Όσο για τις διαστάσεις του αυτές προκαλούν... δέος, με το πανό των Σέρβων οπαδών στο στάδιο "Μαρακανά" του Βελιγραδίου να έχει μήκος 90 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και να έχει συνολικό βάρος 500 κιλών!

Μέχρι πρότινος τα πρωτεία αναφορικά με το μεγαλύτερο πανό σε ευρωπαϊκό επίπεδο (50x20) κρατούσε ένα που είχε υψωθεί στο "Σαν Νίκολα" του Μπάρι στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1991 μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Μαρσέιγ, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο το ρεκόρ ανήκε σε πανό διαστάσεων 75x30, που είχε κάνει την εμφάνισή του στο "Μπομπονέρα" από τους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: