Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΟ: Πρώτη προπόνηση για Γιούρκα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μετά από πέντε χρόνια, έκανε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο διεθνής μπακ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, μαζί με τους Δάρλα, Κλέιτον, Τζιόλη, Μάντζιο και Δημούτσο. «Είναι έτοιμος να ανοίξει μια νέα λαμπρή σελίδα ξανά με τον Παναθηναϊκό» δήλωσε στον ΝοvaΣΠΟΡ FM 94,6 o Κώστας Αντωνίου για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό. Ρεπό πήραν οι διεθνείς Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης ενώ ρεπό χορηγήθηκε και στον Σιμάο, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Αντωνίου: «Ο Γιούρκας θέλει να παίξει ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό».

«Εμείς είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Σεϊταρίδη από πολύ νωρίς, αλλά εκείνη την εποχή δεν μπορούσαμε να τα βρούμε. Φτάσαμε την τελευταία στιγμή να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε να γίνει αυτό το deal. Δεν διστάσαμε και φέραμε ένα πολύ καλό παίκτη για το ρόστερ της ομάδας. Οι επαφές έγιναν τον Μάιο. Τότε είχαμε επαφές για να πουλήσουμε τον Μουν. Θα ήταν μια πολύ ωραία κίνηση. Δεν μπόρεσε να γίνει το deal. Τότε είπαμε ότι συνεχίζουμε με τον Μουν. Έπειτα από ό,τι συνέβη στην Αφρική, αποκτήσαμε τον Μαρίνο, τον οποίο θα τον παίρναμε μετά από 3-4 μήνες. Είχαμε πάντα στο μυαλό μας να τον φέρουμε στον Παναθηναϊκό», τόνισε αρχικά ο Αντωνίου και συνέχισε διαψεύδοντας ότι ο Τεν Κάτε δεν ήθελε τον Γιούρκα:

«Όχι δεν είναι αλήθεια αυτό. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει μια διαδικασία. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για την έλευση ή την αποχώρηση ενός ποδοσφαιριστή. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η διοίκηση, πρώτος είμαι εγώ και μετά ο πρόεδρος. Εγώ είμαι υπεύθυνος για το τεχνικό κομμάτι της υπόθεσης. Ο πρόεδρος είχε πάντα καλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή. Για ευνόητους λόγους λέγονται κάποια πράγματα. Αυτό που είδαμε ήταν ένα παιδί που ήθελε να έρθει να παίξει για τον Παναθηναϊκό. Με το συμβόλαιό του μας απέδειξε αυτό το πράγμα. Μας έδειξε ότι θέλει να ξεκινήσει από την αρχή. Ο Γιούρκας θέλει να παίξει ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό. Δεν μου αρέσει να μιλάω για οικονομικά ζητήματα».

Οσον αφορά τους Μάντζιο και Κλέιτον, που χθες ενημερώθηκαν ότι θα επανέλθουν στις προπονήσεις από τη Δευτέρα: «Ο Μάντζιος και ο Κλέιτον είναι δύο παίκτες που ήταν στο transfer list της ομάδας και θα προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν ξέρω αν υπολογίζονται από τον Τεν Κάτε. Εμείς πήραμε παίκτες από τη λίστα που είχαμε. Δεν παραβιάσαμε τους στόχους μας. Πήραμε παίκτες εκεί που χρειαζόμασταν. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ ζωντανό. Αν ένας παίκτης έσπαγε το πόδι του, θα αφήναμε την ομάδα χωρίς να πάρουμε κάποιον άλλο; Θέλουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση, θέλουμε δύο ποδοσφαιριστές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φετινές κινήσεις που πραγματοποίησε η ομάδα του: «Πιστεύω ότι έχουμε ένα πλήρες ρόστερ, κάτι που δεν είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι να μείνουμε ήσυχοι, να δουλέψει ο προπονητής και να φανούν στο γήπεδο τα αποτελέσματα. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, αφού έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Θεωρώ ότι έχουμε ένα ποιοτικό ρόστερ που δεν είχε τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός. Νομίζω ότι πλέον ο Παναθηναϊκός χρειάζεται λίγα πράγματα».

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην αποχώρηση του Γιάννη Γκούμα από την ενεργό δράση: «Ο Γκούμας είναι κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και η ομάδα μπορεί να τον σκέφτεται για το μέλλον». , και κατέληξε αναφερόμενος στην τιμωρία των τριών αγωνιστικών που επέβαλε η UEFA στον Τζιμπρίλ Σισέ: «Σίγουρα δεν ήταν κάτι ευχάριστο. Ο Σισέ ανήκει στην ομάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε έναν παίκτη που να τα δίνει όλα και να κερδίσει τον σεβασμό των συμπαικτών, των φιλάθλων και των οπαδών του Παναθηναϊκού. Είναι λογικό να είναι αγχωμένος, επειδή είναι πολύ ευαίσθητος και θέλει να τιμήσει το συμβόλαιό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: