Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Γιούρκας Σεϊταριδης: «Δεν ήρθα για αρπαχτή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η μεγάλη επιστροφή, έστω και στις... καθυστερήσεις των μεταγραφών, είναι γεγονός! Οπως αποκάλυψε χθες πρώτος ο Sentra 103,3, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης γύρισε στον Παναθηναϊκό έπειτα από 5 χρόνια στο εξωτερικό, για να δώσει "απαντήσεις" σε όλους όσοι τον θεωρούν "τελειωμένο" ποδοσφαιρικά και οι "πράσινοι" προχώρησαν σ' ένα deal (με εξαιρετικούς οικονομικούς όρους) που εφόσον τους "βγει", θα καταστήσει πανίσχυρη τη δεξιά πτέρυγα της ομάδας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Το "φλερτ" του "τριφυλλιού" με τον 28χρονο άσο κράτησε περίπου 6 μήνες έως το χθεσινό "γάμο". Από τις 14 Μαρτίου το "Goal" είχε αποκαλύψει τις πρώτες συζητήσεις του Παναθηναϊκού με τον πληρέστερο Ελληνα δεξιό μπακ (μαζί με τον Κατσουράνη). Εκτοτε μεσολάβησαν πολλά, το θέμα φάνηκε να έχει "κλείσει", ωστόσο τη χθεσινή τελευταία μέρα των μεταγραφών για ελεύθερους έγινε η κίνηση ματ από τον Παναθηναϊκό. Το τελευταίο 15ήμερο υπήρξε νέος κύκλος επαφών οι οποίες εντάθηκαν από την Τρίτη και κρατήθηκαν μυστικές και από τις δύο πλευρές μέχρι τη χθεσινή συμφωνία. Το τελικό ραντεβού πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στις 12.30 στα γραφεία του Νικόλα Πατέρα, παρουσία και των Κώστα Αντωνίου και Δημήτρη Σκιάνη. Στη συζήτηση που έγινε ο 28χρονος άσος ήταν ξεκάθαρος και θέλησε να δείξει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι δεν γύρισε για να... κοροϊδέψει. "Δεν ήρθα για να χρησιμοποιήσω τον Παναθηναϊκό επειδή δεν έχω ομάδα και να σηκωθώ να φύγω σε ένα χρόνο. Αν θέλετε υπογράφω ακόμη και μονοετές για να με δείτε" είπε αρχικά ο Γιούρκας και συμπλήρωσε: "Μπορείτε αν θέλετε να μου βάλετε οποιαδήποτε ρήτρα για να μη φύγω. Δεν έρχομαι για να κάνω... αρπαχτή. Ερχομαι για να προσφέρω και πιστεύω ότι μπορώ ακόμη".

300.000 + 350.000 μπόνους
Η κουβέντα έφτασε και στο οικονομικό, με τους "πράσινους" να του προτείνουν 4ετές συμβόλαιο κλιμακωτό, με γκαραντί χρήματα 300.000 ευρώ το χρόνο τα οποία θα παίρνει ακόμη κι αν δεν παίζει. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, κίνητρο για τον ίδιο είναι το μπόνους που έχει μπει και λέει ότι αν ο Γιούρκας παίξει στο 50% των αγώνων του Παναθηναϊκού (δηλαδή αποτελεί ενεργό μέλος της ομάδας), θα λαμβάνει άλλες 350.000 ευρώ ως πριμ. Υπό αυτή την προϋπόθεση λοιπόν ο Σεϊταρίδης μπορεί να φτάσει τις απολαβές του έως τις 650.000 ευρώ το χρόνο, σ' ένα deal από το οποίο ο Παναθηναϊκός έχει μόνο να κερδίσει... Ο ίδιος, δε, δεν ήταν αρνητικός στην προσφορά του Παναθηναϊκού. "Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Είμαι καλά, πιστεύω ότι θα παίξω σε όλα τα ματς, άρα δεν θα βγω χαμένος από τη συμφωνία. Θέλω να παίξω, έχω να αποδείξω πολλά, δεν έχω ξοφλήσει, είμαι 28 χρόνων, θα το δείξω στο γήπεδο..." είπε χαρακτηριστικά.

Μπήκε ρήτρα 3 εκατ.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε τελικά να μπει και ρήτρα αποδέσμευσης για ομάδες του εξωτερικού ύψους 3 εκατ. ευρώ. Κάτι για το οποίο επέμεινε και ο παίκτης και έκανε θετική εντύπωση στους "πράσινους", αφού το εξέλαβαν ως ένα δείγμα της διάθεσης του Γιούρκα να επιστρέψει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Κανείς άλλωστε δεν αμφισβήτησε ποτέ την αξία του και την ποιότητά του ως παίκτη. Αν δείξει δε και πάλι το πρόσωπο που παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια, ο Παναθηναϊκός θα ισχυροποιηθεί αφάνταστα σε μια θέση που δεδομένα είχε πρόβλημα και θα αποκτήσει μαζί με τον Μαρίνο ένα εξαιρετικό δίδυμο στη δεξιά πτέρυγά του.

Πήγε και στην Παιανία

Το απόγευμα ο Σεϊταρίδης "ανηφόρισε" στην Παιανία και παρακολούθησε ένα μέρος της προπόνησης των "πράσινων". Δεν μίλησε με τους νέους του συμπαίκτες, ωστόσο τα είπε για πολλή ώρα με τον Κώστα Αντωνίου στο γραφείο του και στη συνέχεια (μετά την προπόνηση) με τον Χενκ τεν Κάτε.

Ο Ολλανδός τεχνικός τον ενημέρωσε ότι θα του ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα από αύριο με τον γυμναστή της ομάδας, Λόρενς Εμπεν. "Θα σε βάλω σε διπλό πρόγραμμα καθημερινά. Το πολύ σε δύο μήνες θα σε υπολογίζω κανονικά" του είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: