Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Μάγεψε ο Μπολτ…

Μάγεψε ο Μπολτ…

Μπολτομάνια… επικρατεί από χθες σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου στίβου, Γιουσέιν Μπολτ, βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη συμπρωτεύουσα και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του. Ο 23χρονος σταρ έφτασε στον αερολιμένα «Μακεδονία» με πτήση από το Λονδίνο και αποχώρησε από την έξοδο των VIP, αφού δήλωσε ενθουσιασμένος για την συμμετοχή του στη διοργάνωση του Σαββατοκύριακου (12-13 Σεπτεμβρίου): «Ξέρω ότι στην Ελλάδα έχω πολλούς θαυμαστές. Θα προσπαθήσω να τους αποζημιώσω για την αγάπη τους. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κάνω νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα. Το 19.19 ήταν ένα θαύμα. Γνωρίζω ότι οι θαυμαστές μου περιμένουν από εμένα να δώσω μια ξεχωριστή αγωνιστική παράσταση. Μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα δώσω ό,τι καλύτερο διαθέτω», είπε, φανερά κουρασμένος από το ταξίδι.

«Έκλεισε» η Τσιμισκή

Πανδαιμόνιο επικρατούσε χθες το απόγευμα στην Τσιμισκή. Ο λόγος βέβαια ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος βρέθηκε σε υποκατάστημα γνωστής εταιρείας ρούχων, όπου μοίρασε εκατοντάδες αυτόγραφα στους θαυμαστές του.
Τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ συνάντησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, παλιός πρωταθλητής του στίβου και συνομίλησαν για αρκετή ώρα. Ο 23χρονος κάτοχος των παγκόσμιων ρεκόρ σε 100μ. και 200μ. δέχθηκε με ιδιαίτερα χαρά τον κ. Παπαγεωργόπουλο για τον οποίο μάλιστα είχε ενημερωθεί από πριν για το ότι ήταν αθλητής του στίβου. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφού καλωσόρισε τον Γιουσέιν Μπολτ του είπε ότι μπορεί να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ την Κυριακή, κάτι βέβαια που του το εύχεται. Κατά τη διάρκεια που υπήρχε η συνομιλία του Τζαμαϊκανού σπρίντερ με τον κ. Παπαγεωργόπουλο έξω από το υποκατάστημα επικρατούσε το αδιαχώρητο. Μικροί, μεγάλοι περίμεναν καρτερικά για να βρεθούν κοντά στο είδωλό τους και να πάρουν αυτόγραφο.
Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι την ώρα που ο κόσμος περίμενε έξω από το υποκατάστημα, άνθρωποι που συνόδευαν τον Γιουσέιν Μπολτ έφεραν στον Τζαμαϊκανό σπρίντερ φαγητό γνωστής αμερικάνικης εταιρείας.
Σε δηλώσεις του ο Γιουσέιν Μπολτ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο μίτινγκ των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια της κούρσας του αποφάσισε να τρέξει πιο χαλαρά, και όταν τερμάτισε και είδε ότι έκανε χρόνο 19.57 στα 200μ. έμεινε με ανοιχτό το στόμα. Ακόμη και στο χαλαρό ο Γιουσέιν Μπολτ δεν πιάνεται…
«Θεωρώ ότι μπορώ να κάνω μια καλή επίδοση στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο, όμως όχι ανέφικτο. Εχω ακούσει ότι το ταρτάν του Καυτανζογλείου είναι γρήγορο. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχω αυτά που έχω πετύχει. Φυσικά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιουσέιν Μπολτ και συνέχισε: «Του χρόνου θεωρώ ότι εκτός από τους αγώνες δρόμους ταχύτητας θα πηδήξω και μήκος και πιστεύω ότι θα κάνω καλή επίδοση. Το τελευταίο διάστημα είμαι πολύ κουρασμένος, καθώς δεν έχω ξεκουραστεί καθόλου. Χρειάζομαι λίγη ηρεμία και ξεκούραση. Η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα και ο κόσμος της πολύ ζεστός. Τα μηνύματα που έχω εισπράξει μέχρι στιγμής είναι κάτι παραπάνω από θετικά».

Κοντά στα παιδιά ο Τζαμαϊκανός

Στο 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης θα παρευρεθεί σήμερα στις 11 το πρωί ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος θα παρακολουθήσει τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής περιόδου. Θα τον συνοδεύσουν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και αρμόδιος επί των θεμάτων Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του WAF 2009, Σταύρος Δουβής. Εκεί, θα τον υποδεχθούν 850 παιδιά, στα οποία θα μιλήσει για τις εμπειρίες του από την σπουδαία αθλητική καριέρα του, ενώ θα υπογράψει και αυτόγραφα.
Στη συνέχεια, ο Γιουσέιν Μπολτ θα συμμετάσχει στην επίσημη συνέντευξη Τύπου των αθλητών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Porto Palace» και θα έπεται της αντίστοιχης συνέντευξης Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του WAF 2009 (12:30). Πηγη Metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: