Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ζαγοράκης: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ιδιοκτησία μου»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αποκαλυπτικός στην επικοινωνία με τους φίλους του ΠΑΟΚ, μέσω email, ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» μίλησε για το μέλλον της ομάδας, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και για τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα του συλλόγου.

«Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, σκέφτηκα να φύγω» είπε ο Ζαγοράκης, αλλά τελικά αποφάσισα να συνεχίσω, δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη θα είμαι εδώ, αλλά όταν θα φύγω, θα έχω διασφαλίσει ότι για την επόμενη μέρα, θα αποφασίσουν οι χιλιάδες μέτοχοι της ομάδας».

Τη Δευτέρα θα προκηρυχθεί αύξηση κεφαλαίου, που θα είναι ανοιχτή στον κόσμο, που μπορεί να αυξήσει το ποσοστό του από το περίπου 25%-30%, που είναι σήμερα, σε ποσοστό πλειοψηφίας. «Μιλήσαμε με ανθρώπους, είμαστε διαφανείς, αλλά επενδυτής δεν υπάρχει. Πριν από δύο χρόνια, θα δικαιολογούσα την έλλειψη ενδιαφέροντος. Τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα κι όποιος θέλει να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, είναι ευπρόσδεκτος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Σε ότι αφορά το κλίμα, που έχει δημιουργηθεί, πιστεύει ότι «ο μεγάλος εχθρός του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια ήταν η διχόνοια» και προανήγγειλε ότι «αν καταλάβω ότι οι αποφάσεις μου δημιουργούν διχασμούς και εντάσεις, δεν έχω λόγο να παραμείνω, άλλωστε δεν αισθάνομαι και δεν είναι η ομάδα ιδιοκτησία μου».

Επί των αγωνιστικών και διοικητικών, ο Ζαγοράκης υπεραμύνθηκε πάλι των επιλογών του, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΠΑΟΚ θα ανακάμψει και θα κάνει και φέτος πρωταθλητισμό, αρκεί «να υπάρχει θετική ενέργεια» και είναι σίγουρος ότι «χωρίς να βάζουμε χρονοδιαγράμματα, αν συνεχίσουμε την προσπάθεια, θα έρθει και το πρωτάθλημα».
Σε ονόματα δε θέλησε να αναφερθεί. Έστειλε το μήνυμα στους απείθαρχους ότι «στην επόμενη αφορμή, τίθενται εκτός ομάδας», αρκετές ερωτήσεις, που δέχτηκε, αφορούσαν τον Σαλπιγγίδη και το αν θα τον ξαναφέρει στην Τούμπα. «Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι παίκτης του Παναθηναϊκού», απάντησε.

Επί των οικονομικών, χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο λάθος», που δεν πίεσε όταν ανέλαβε για τη λύση του προβλήματος με τα χρέη», τόνισε ότι το φετινό μπάτζετ του ΠΑΟΚ είναι 10.500.000 ευρώ και δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει και τις ρήτρες, που υπάρχουν σε κάποια συμβόλαια. Του Κουτσιανικούλη είναι 10.000.000 ευρώ, του Βιτόλο 5.000.000 ευρώ και του Βιεϊρίνια 3.500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: