Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Προειδοποιούν για τη Σεμένια

semenya1.jpgΗ υπόθεση της Κάστερ Σεμένια και τα τελευταία σενάρια που κυκλοφόρησαν στον παγκόσμιο Τύπο, τα οποία ήθελαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια των 800μ να είναι ερμαφρόδιτη, έχει ξεφύγει του ελέγχου της IAAF. Το περιβάλλον της πρωταθλήτριας, αλλά και η κυβέρνηση της Ν.Αφρικής στρέφουν τα πυρά τους προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο ακόμη και για 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν ότι αυτή η κατάσταση ίσως οδηγήσει την Σεμένια σε αυτοκτονία.

Ήδη η νεαρή αθλήτρια απέσυρε τη συμμετοχή της από τους αγώνες που είχε προγραμματίσει να αγωνιστεί το Σάββατο (12/9) στην πατρίδα της, με τον προπονητή της να δηλώνει ότι δεν βρίσκεται στην ιδανική ψυχολογική κατάσταση για να το κάνει. Κι ενώ τα σενάρια οργιάζουν για το φύλο της, ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας κινήθηκε εναντίον της IAAF για τον τρόπο που συνεχίζει να χειρίζεται το θέμα, προειδοποιώντας ότι αν δεν έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Σεμένια, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε η αθλήτρια στη Ν.Αφρική λίγο πριν αναχωρήσει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Παράλληλα, έκανε λόγο για τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε περίπτωση που η Ομοσπονδία αποκλείσει την αθλήτριά τους από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν για την ψυχολογική κατάσταση της Σεμένια, εκφράζοντας φόβους ότι όλη αυτή η υπόθεση μπορεί να την οδηγήσει στην αυτοκτονία. «Δεν έπρεπε να δει αυτή η ιστορία το φως της δημοσιότητας. Το κορίτσι είναι μόλις 18 ετών, πώς θα χειριστεί την κατάσταση; Μπορεί να σκεφτεί την αυτοκτονία. Όλη της τη ζωή έζησε ως γυναίκα, ενώ τώρα της ανακοινώθηκε ότι είναι κάτι και από τα δύο φύλλα», σχολίασε σχετικά ένας 25χρονος φοιτητής σκηνοθεσίας, που σκέφτεται να γυρίσει σε ταινία τη ζωή της Σεμένια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: