Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Έντονη κριτική από τον Βιλνέβ!!

Η κατάσταση της υγείας του Μπιάνκι είναι κρίσιμη και ο Ζακ Βιλνέβ, παλιός άσος της Φόρμουλα 1 ασκεί εντονότατη κριτική στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Έντονη κριτική από τον Βιλνέβ

«Οι κανονισμοί με το αυτοκίνητο ασφαλείας θα πρέπει να αλλάξουν», ήταν τα πρώτα λόγια του Καναδού πιλότου ο οποίος συνέχισε:

«Πάντα υποστήριζα ότι κάθε φορά που υπάρχει ένα ατύχημα, μια σύγκρουση, θα πρέπει να υπάρχει ένα αυτοκίνητο ασφαλείας. Ατύχημα; Αυτοκίνητο ασφαλείας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνεται αυτόματα πια και πρόκειται για κάτι που στην Αμερική συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Υποστηρίζουν ότι η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας θα καταστρέψει τον αγώνα. Ναι παραδέχομαι ότι κάποιες φορές συμβαίνει αυτό, αλλά τουλάχιστον θα είχαν αποφευχθεί περιστατικά όπως αυτό με τον Μπιάνκι», τόνισε ο Ζακ Βιλνέβ, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2007. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα το κρίσιμο ραντεβού!

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Οικονομικών μια πολύ κρίσιμη συνάντηση με την Τρόικα που ενδιαφέρει και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, με την προσδοκία ότι θα κλειδώσει σήμερα το απόγευμα η πρόταση της κυβέρνησης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και τις οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες ξεκίνησε λίγο μετά τις 15.30 το δεύτερο ραντεβού μεταξύ της τρόικας και κορυφαίων υπουργών που σχετίζονται με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη μετέχουν ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Οι συζητήσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το απόγευμα ενώ θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων για το θέμα με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια.

Θυμίζουμε ότι πρόθεση της Πολιτείας είναι να δώσει στις Ανώνυμες Εταιρείες την ευκαιρία να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ο Αμπιντάλ στο πλευρό του Μπιανκί!!

Ο Ερίκ Αμπιντάλ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Ζιλ Μπιανκί, που δίνει μάχη για τη ζωή του μετά το ατύχημα που είχε στο Grand Prix της Ιαπωνίας.

Ο Αμπιντάλ στο πλευρό του Μπιανκί

Ο λόγος για τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος δεν έμεινε ασυγκίνητος στην είδηση του σοβαρού ατυχήματος που είχε χθες στο ιαπωνικό Grand Prix ο Ζιλ Μπιανκί.

«Οι σκέψεις μου είναι στον Ζιλ Μπιανκί. Σου στέλνω όλη μου τη δύναμη, πρωταθλητή», έγραψε στο Twitter για τον 25χρονο πιλότο.

View image on Twitter
Grandes pensées pour Jules Bianchi. Je t'envois toute ma force champion
Jules_Bianchi
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έξω ο Χολέμπας, κάλεσε Γιαννούλη ο Ρανιέρι!

Εξαιτίας του προβλήματος που έχει στους προσαγωγούς ο Χοσέ Χολέμπας αποκλείστηκε από την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να καλεί στη θέση του τον Κώστα Γιαννούλη.

Έξω ο Χολέμπας, κάλεσε Γιαννούλη ο Ρανιέρι
Τελικά ο Χοσέ Χολέμπας δεν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική Ελλάδας για τους αγώνες με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Ο διεθνής μπακ-χαφ έχει ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς και οι γιατροί της «γαλανόλευκης» έκριναν ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αμέσως ο Κλαούντιο Ρανιέρι κάλεσε στη θέση του παίκτη της Ρόμα τον Κώστα Γιαννούλη, ο οποίος επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή σε αυτό.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής μπακ του Ολυμπιακού είχε παίξει ως βασικός και καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στο φιλικό παιχνίδι που είχε διαξευχθεί στην Αυστρία με τη Ρουμανία, η οποία είχε επικρατήσει με σκορ 3-1, στις 15 Νοεμβρίου 2011.

Από εκεί και πέρα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ και θα συμμετάσχει κανονικά στην αποστολή για τα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια.

Εντός της ημέρας θα γίνει γνωστό και το πρόβλημα του Παναγιώτη Κονέ, ώστε να εκτιμηθεί η κατάστασή του (αν προλαβαίνει τα δύο ματς για τα προκριματικά του Euro 2016). *Πηγή: sport-fm.gr*

Η «πρώτη» του Βίγια στη Μελβούρνη!! (pic)

Την πρώτη του προπόνηση με την Μελβούρνη πραγματοποίησε σήμερα ο Νταβίντ Βίγια, όπως ενημέρωσε σχετικά τους θαυμαστές του στο Twitter.

Η «πρώτη» του Βίγια στη Μελβούρνη (pic)
Για τους επόμενους τρεις μήνες ο Νταβίντ Βίγια θα αγωνίζεται στην Αυστραλία με τη φανέλα της Μελβούρνης, στην οποία παραχωρήθηκε ως δανεικός από την Νέα Υόρκη (καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το MLS).

Σήμερα ο Ισπανός επιθετικός έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα και ευχαρίστησε όλους εκείνους που τον υποδέχθηκε με θερμό τρόπο στη χώρα τους.

«Πρώτη μέρα στην Μέλμπουρν Σίτι. Ευχαριστώ την ομάδα και τους συμπαίκτες μου για το καλωσόρισμα. Ανυπομονώ να παίξω στο πρωτάθλημα», έγραψε ο 32χρονος φορ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το tweet

View image on Twitter
First day with @MelbourneCity. Thanks to the club and mates for this welcome. Looking forward to play in the @ALeague


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σεβαστείτε την οικογένεια του Μπιανκί…»

Σε επιθυμία της οικογένειας του Ζιλ Μπιανκί αποδίδει η Marussia με ανακοίνωσή της την περιορισμένη πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του Γάλλου πιλότου μετά το σοβαρό ατύχημά του.

«Σεβαστείτε την οικογένεια του Μπιανκί…»
Η Marussia «έσπασε» τη σιωπή της και περίπου μια μέρα μετά το ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί τοποθετήθηκε επισήμως. Σε ανακοίνωσή της τονίζεται πως η περιορισμένη πληροφόρηση που υπάρχει για την κατάσταση της υγείας του Γάλλου πιλότου μετά το σοβαρό ατύχημά του αποτελεί επιθυμία της οικογένειάς του.

«Μετά το ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί στο χθεσινό Grand Prix της Ιαπωνίας στην πίστα της Σουζούκα, η Marussia θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την τεράστια συμπαράσταση που εκφράζει απέναντι στον πιλότο και την ομάδα μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Σχετικά με την πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του Ζιλ, θα σεβαστούμε την επιθυμία της οικογένειάς του. Μαζί με την υγεία του αποτελούν τις προτεραιότητές μας. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε για την υπομονή και την κατανόησή σας σχετικά με νεότερα για την κατάστασή του. Αυτά θα υπάρξουν σε συνεννόηση με το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, όταν κρίνουν εκείνοι πως είναι η κατάλληλη στιγμή.

Εκπρόσωποι της Marussia και της Ferrari θα παραμείνουν στο νοσοκομείο, στο πλευρό του Ζιλ και της οικογένειάς του
», αναφέρει η ανακοίνωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Περίεργη σιγή για Μπιανκί!!

Στο… σκοτάδι παραμένουν τα ΜΜΕ για την κατάσταση υγείας του Ζιλ Μπιανκί. Κανένα ιατρικό ανακοινωθέν από την Ιαπωνία το πρωί της Δευτέρας για τον 25χρονο πιλότο. Ευθύνες στους διοργανωτές.

Περίεργη σιγή για Μπιανκί
Ο Ζιλ Μπιανκί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σουζούκα μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στο ιαπωνικό Grand Prix, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάστασή του.

Η τελευταία πληροφόρηση που υπήρχε ήταν πως υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη όταν το μονοθέσιό του έπεσε πάνω στον γερανό που βρισκόταν στην άκρη της πίστας για να περισυλλέξει εκείνο του Άντριαν Σούτιλ, καθώς και ότι ανέπνεε χωρίς μηχανική υποστήριξη. Πάντως το Radio Monte Carlo μετέδωσε πως θα χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας, αλλά και το βράδυ διασωληνώθηκε.

Κανένας, τόσο από την πλευρά της FIA ή της Marussia, όσο κι από την οικογένεια του 25χρονου πιλότου δεν έχει δώσει νεότερες πληροφορίες, ενώ το πρωί της Δευτέρας δεν υπήρξε στην Ιαπωνία κάποιο ιατρικό ανακοινωθέν κι από πλευράς του νοσοκομείου έχει γίνει γνωστό πως δεν έχει προγραμματιστεί κάποια επίσημη ενημέρωση τουλάχιστον για τις προσεχείς ώρες. Όλο αυτό το «σκοτάδι» γύρω από την κατάσταση του Γάλλου πιλότου είναι λογικό να έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη ανησυχία, αλλά και απορίες.

Στο μεταξύ, πολύς λόγος γίνεται για τις ευθύνες που υπάρχουν για το ατύχημα. Πολλοί κατηγορούν τους Ιάπωνες διοργανωτές που επέμεναν να αρχίσει ο αγώνας στις 17:00 (τοπική ώρα), κόντρα στις συστάσεις να ξεκινήσει δύο ώρες νωρίτερα για να αποφευχθεί η έντονη βροχόπτωση και να μην υπάρχει πρόβλημα με την ορατότητα λόγω του σκότους που είχε αρχίσει να πέφτει στην πίστα στους τελευταίους γύρους. Υπενθυμίζεται πως το ατύχημα συνέβη λίγους γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, με το έργο των πιλότων να γίνεται ολοένα και δυσκολότερο λόγω της βροχής και της έλλειψης φωτός.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναλαμβάνει ο Λινάρδος στον Πανιώνιο!

Ο Νίκος Λινάρδος αναλαμβάνει, εκτός απροόπτου, από σήμερα τα ηνία του Πανιωνίου. Οι κινήσεις για το ρόστερ.

Αναλαμβάνει ο Λινάρδος στον Πανιώνιο
Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται ο Πανιώνιος για το σχηματισμό ομάδας, αφού αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Ο νέος διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Χάρης Σταμούλης, αναμένεται εκτός απροόπτου σήμερα να επισημοποιήσει τη συμφωνία του με τον Νίκο Λινάρδο, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. Πρόκειται για ένα «παιδί» του συλλόγου, που έχει υπηρετήσει τους Νεοσμυρνιώτης τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν προπονητής, βοηθός και πρώτος.

Από εκεί και πέρα, γίνονται κινήσεις για τη στελέχωση του ρόστερ. Από την ομάδα που μέχρι προ ημερών προπονείτο υπό τον Γιώργο Καλαφατάκη στόχος είναι να μείνουν ο Νίκος Μπάρλος και ο Κόρι Ρεμεκούν, ενώ σήμερα θα σταλούν στη FIBA τα έγγραφα για την αποπληρωμή του χρέους προς τον Ιβάν Ζορόσκι για να αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών ξένων παικτών και να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση.

Υπενθυμίζεται πως ο Πανιώνιος παίζει την Πέμπτη ως γηπεδούχος για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με Κόροιβο Αμαλιάδας ή Απόλλωνα Πατρών και στο τέλος της εβδομάδας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου.

Τουλάχιστον στα δύο αυτά παιχνίδια το ρόστερ αναγκαστικά θα στελεχωθεί από αρκετούς παίκτες των τμημάτων υποδομής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το καυτό Ερυθρόλευκο καρέ και η μεγάλη διαφορά της Γιουβέντους!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τα κρίσιμα παιχνίδια που έχει ο Ολυμπιακός τον επόμενο μήνα και τη διαφορά της Γιουβέντους με τους υπόλοιπους αντιπάλους στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η αναβολή της αγωνιστικής προέκυψε ως ελάχιστο φόρο τιμής στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής με αφορμή το ποδόσφαιρο. Και αυτό όσο και αν σήκωσε γενικώς μεγάλη συζήτηση γύρω από την «ουσία» της κίνησης δεν παύει να αποτελεί μια πραγματικότητα.
ADVERTISEMENT
Κάπως έτσι λοιπόν άπαντες στρέψαμε το ενδιαφέρον μας έξω από τα σύνορα. Και βέβαια κάπως έτσι και στον Ολυμπιακό ασχολήθηκαν ακόμη πιο «ζεστά» με ένα από τα τελευταία «βίντεο» που θα προστεθούν στην ανάλυση του τεχνικού τιμ για την Γιουβέντους. Υπήρχε στο Τορίνο συνεργάτης του Μίτσελ για το ντέρμπι με τη Ρόμα. Και όσοι έμειναν πίσω όμως, στην ίδια συχνότητα ήταν συντονισμένοι το απόγευμα. Σε αυτή την όλο ένταση ματσάρα ανάμεσα στις δύο καλύτερες Ιταλικές ομάδες των καιρών μας.
Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα: Έχουμε την εντύπωση ότι οι Πειραιώτες είναι τυχεροί που αυτά τα δύο ματς με τη Γιουβέντους τα παίζουν στη μέση του ομίλου. Και ότι τέλος πάντων ειδικά το εντός έδρας στο Φάληρο (22/10) που έχει και την μεγαλύτερη σημασία γίνεται αρκετά μετά την έναρξη της διαδικασίας. Τυχεροί διότι η Γιουβέντους έχει μια τεράστια διαφορά σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες της διοργάνωσης. Ομοιογένεια 100%. Ξεκάθαρους ρόλους. Αυτοματισμούς και «δουλειά» που ακολουθεί από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα σε αυτό το επίπεδο που ουσιαστικά να μην έχει αλλάξει τίποτε στην 11άδα της. Που να έχει προσθέσει μόνο έξτρα ποιότητα στον μικρό κύκλου του ροτέισον της. Που να έχει βάλει πάλι στον κύκλο των 13-14 βασικών της, την πείρα του Εβρά και το ταλέντο του Μοράτα και του Περέιρα.
Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ, η Παρί όλες κάτι άλλαξαν (Η Σίτι είναι μόνο εξαίρεση, αλλά εκείνη σα να έχει αποφασίσει ότι στα... άστρα δεν θα πάρει ποτέ τη θέση που δείχνει της αντιστοιχεί) Κάτι έχασαν, κάτι κέρδισαν και τέλος πάντων κάτι διαφοροποιούν ξεκινώντας τη νέα σεζόν. Άλλη περισσότερο, άλλη λιγότερο. Η Γιουβέντους ουσιαστικά είναι η ίδια ομάδα. Άλλαξε ο κόουτς, αλλά όπως φαίνεται δεν έβαλε το... χέρι του να πειράξει πολλά πράγματα σε ένα τόσο καλό «σχέδιο».  Με ένα ξεκάθαρο 3-5-2, με μια σαφή εντολή στους δύο επιθετικούς να βγαίνουν στα άκρα για να πατούν περιοχή οι τόσο ποιοτικοί κεντρικοί χαφ. Με διάθεση για άμεσο ποδόσφαιρο υψηλής ταχύτητας. Με πίεση ψηλά που ξεκινά από το ύψος της αντίπαλης περιοχής. Με παίκτες-ηγέτες σε κάθε γραμμή που έχουν πρωτίστως υψηλό δείκτη ευφυΐας, διαβάζοντας τα ματς από «μέσα» και χτυπώντας κατά συνθήκη. Ένα εξαιρετικό σύνολο που πραγματικά φέτος δείχνει ικανό να κάνει και το... παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα. Να επιστρέψει και στην ελίτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Είναι και η Ρόμα ομαδάρα με τα όλα της. Μια δημιουργία που το ταβάνι της είναι στα αλήθεια πολύ ψηλά. Μια από τις πιο φορμαρισμένες της Ευρώπης. Το επίπεδο της «κόντρας» λοιπόν που εξελίχθηκε στο Τορίνο ήταν πραγματικά κορυφαίο.  Θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό. Θα μπορούσε αυτό το ματς να έχει έρθει... από όλα. Το νίκησε η Γιουβέντους έκανε το «6 στα 6» και μάλλον επιστρέφοντας στο χορτάρι θα έχει πρώτη δουλειά να «συντονιστεί» με τον Ολυμπιακό. Γιατί από εδώ και ως και το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στους πρωταθλητές των δύο χωρών, το πρόγραμμα των Ιταλών στο Καμπιονάτο είναι μάλλον από εκείνα που προσφέρονται. Έστω και αν υπάρχουν τρία εκτός (Σασουόλο στην μοναδική αναμέτρηση πριν το Φάληρο, Τζένοα, Έμπολι) και ένα εντός (Παλέρμο). Όλες ομάδες από το 10 και κάτω του βαθμολογικού πίνακα.
Και ο Ολυμπιακός; Ήξερε από καιρό τι έχει απέναντι του. Από το απόγευμα της κλήρωσης. Την ίσως καλύτερη περσινή ομάδα στην Ευρώπη (Ατλέτικο) και ένα... βουνό που ακούει στο όνομα Γιουβέντους. Όμιλος που αυτομάτως τοποθετεί ρεαλιστικά την φιλοδοξία στην 3η θέση και την μετάθεση στο Γιουρόπα. Οι Ερυθρόλευκοι δεν μίλησαν ποτέ για αυτό. Και δεν προσπαθούν για αυτό. Την πρόκριση στους «16» κυνηγούν από την πρώτη στιγμή. Έκαναν το... μπαμ με τους Ισπανούς, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στη Σουηδία Συνεχίζουν. Και πλέον ο βασικός στόχος είναι το απόλυτο εντός έδρας. Αν τα καταφέρουν με τη Γιουβέντους πάνε για 9 βαθμούς. Και βλέπουν. Μπορεί να μην φτάσουν, δεδομένα όμως θα τους κρατήσουν ανταγωνιστικούς μέχρι τη τελευταία στιγμή.
Ο Μίτσελ σε αντίθεση με τις άλλες «εθνικές διακοπές» δεν φεύγει καθόλου από την Ελλάδα. Έδωσε χθες ένα ρεπό, αλλά από σήμερα η «ένταση» ανεβαίνει και πάλι στο Ρέντη. Είναι ένα διάστημα που απαιτεί δουλειά. Είναι μια ευκαιρία έστω και με απόντες τους διεθνείς να διορθωθούν κάποια πράγματα. Δεν είναι άλλωστε μόνο τα ματς με τη Γιουβέντους (22/10 εντός, 4/11 εκτός) που έρχονται στο λιμάνι. Είναι και το εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (26/10) είναι και η έξοδος στην Τρίπολη (1/11) που δημιουργούν ένα πολύ δύσκολο παζλ για τους πρωταθλητές. Μια περίοδο υψηλών απαιτήσεων όπου ο Ολυμπιακός θα πληροφορηθεί σε μεγάλο βαθμό το φετινό ευρωπαϊκό του μέλλον, και βέβαια μια περίοδος που καλείται να «διορθώσει» βαθμολογικά την εικόνα του στη Σούπερ Λιγκ. Με βάση πάντα το πρόγραμμα τα τέσσερα από τα πέντε ματς που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό, το καρέ των δύο εβδομάδων από τις 22/10 ως τις 4/11 είναι το «κρισιμότερο» για τους Πειραιώτες ως τη λήξη του 2015.
ΥΓ. Ο Χοσέ Χολέμπας τραυματίστηκε στο ματς του Τορίνο. Προσαγωγοί. Είναι πολύ πιθανό να χάσει τα ματς της Εθνικής ομάδας με Φινλανδία και Νησιά Φερόε. Να μην ανταποκριθεί στο προσκλητήριο του Ρανιέρι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Άλλο επίπεδο η ΤΣΣΚΑ, άλλη ομάδα σε ένα μήνα ο Παναθηναϊκός!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού τέσσερις μέρες πριν από τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό και εξηγεί γιατί είναι παράλογο να συγκρίνουμε την ΤΣΣΚΑ με μια ομάδα που έχει χαμηλώσει τον πήχη...
Να 'σαι προπονητής μιας καινούριας ομάδας, να σου «κάθεται» με το καλημέρα ένα ντέρμπι τίτλου και να φτάνεις τέσσερις μέρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι και να μην ξέρεις καν ποιο είναι το ταβάνι της ομάδας σου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει λοιπόν στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς που θα 'χει κάθε δίκιο να... αγριοκοιτάξει όποιον σκεφτεί να τον ρωτήσει αν ο τωρινός Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για τον πρόωρο τελικό με τον Ολυμπιακό.
ADVERTISEMENT
Το ματς με την ΤΣΣΚΑ θα έπρεπε θεωρητικά να είναι η πρόβα τζενεράλε, αλλά για ποια πρόβα να μιλήσουμε, όταν οι «πράσινοι» αναγκάστηκαν να παίξουν χωρίς τα «τεσσάρια» (Φώτσης, Γκιστ), δύο σέντερ (Μαυροκεφαλίδη κι έναν που θα αποκτηθεί), έναν βασικό (Νέλσον) κι έναν βοηθητικό γκαρντ (Μποχωρίδης), κι έναν παίκτη (Μπλουμς) που καλά - καλά ο άνθρωπος δεν έχει δική του φανέλα, αφού με το που πάτησε Ελλάδα, έφυγε στη Μόσχα για να γνωρίσει τους συμπαίκτες του. Με λίγα λόγια είναι αστείο να συζητάμε περί ετοιμότητας ενόψει Ολυμπιακού, όταν καλά - καλά ο Ιβάνοβιτς δεν γνωρίζει σε ποιους μπορεί να υπολογίζει.
Είναι σαφές ότι ο Παναθηναϊκός «ψάχνεται» και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το πού το πάει φέτος, αν ο Μαυροβούνιος δεν δει στο παρκέ τους τραυματίες και δεν γίνουν οι απαιτούμενες συμπληρωματικές κινήσεις. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι λείπει ο σέντερ που θα δώσει ταχύτητα, έκρηξη και αλτικότητα και είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ενίσχυση στο «3», όσο φιλότιμοι κι αν είναι μέχρι τώρα οι Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόπουλος.
Θα πει κάποιος «και από την ΤΣΣΚΑ έλειπαν βασικοί παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Ντε Κολό, ο Ουίμς, ο Κχριάπα» αλλά δεν νομίζω πως οι στόχοι του φετινού Παναθηναϊκού μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με αυτούς της ΤΣΣΚΑ. Αλλωστε ο πήχης για τους «πράσινους» έχει κατέβει, ή σύγκριση δεν μπορεί να γίνεται με ομάδες που βάζουν πλώρη για την Ευρωλίγκα, οπότε το ταβάνι της ομάδας έχει επαναπροσδιοριστεί.
Το είπε εξάλλου και προ ημερών ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος για πρώτη φορα στη 10ετή του παρουσία στον Παναθηναϊκό δήλωσε ξεκάθαρα πως στόχος δεν είναι το φάιναλ φορ. «Πάμε να περάσουμε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας», τόνισε. Ενδεχομένως λοιπόν το σωστό ερώτημα να μην είναι «ποιο είναι το ταβάνι του Παναθηναϊκού;», αλλά το «πόσο χαμηλά αντέχει να πάει ο πήχης;».
Αν πάλι αξίζει να βγαλουμε ένα συμπέρασμα από τα φιλικά προετοιμασίας, αυτό αφορά στα «πιτσιρίκια» που κλήθηκαν από τον Ιβάνοβιτς για να... φάνε την κρυάδα απέναντι σε παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας. Ο Παππάς κι ο Γιάνκοβιτς δεν εντάσσονται σ' αυτή την κατηγορία, καθώς είναι έτοιμοι παίκτες και θα κληθούν να δώσουν λύσεις σ' όλη τη διάρκεια της σεζόν ενώ ο Μποχωρίδης είναι στην κατηγορία αυτού που λέμε «αξίζει να πάρει τώρα την ευκαιρία του».
Ο Χαραλαμπόπουλος είναι ο πιο έτοιμος απ' όλους τους υπόλοιπους μικρούς, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί είναι αδύνατον μέσα σ' ένα καλοκαίρι να βρεθεί για 20 λεπτά στο παρκέ, όταν την προηγούμενη σεζόν βρισκόταν στην εξέδρα. Ο Διαμαντάκος θέλει δουλειά σε πολλούς τομείς για να ανταποκριθεί, καθώς έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε σέντερ παλιάς κοπής, ενώ για τον Κόνιαρη θα συζητήσουμε στο μέλλον, καθώς είναι πολύ νωρίς για να τον κρίνουμε σε ανδρικό επίπεδο στην Ευρωλίγκα.
Ο Παπαγιάννης που το καλοκαίρι έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για πιθανή επιστροφή στις ΗΠΑ, δεν έχει πείσει τον Ιβάνοβιτς και με λίγα λόγια η ελληνοποίηση που εξαγγέλθηκε, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν, θα βασιστεί στους δύο προϋπάρχοντες, τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς και υπό (πολλές) προϋποθέσεις στους Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλο.
Από 'κει και πέρα κι όσον αφορά τους δύο παίκτες που δεν είχαμε δει στα προηγούμενα φιλικά, ο Σλότερ είναι επηρεασμένος από την απουσία του κι αυτό φαίνεται από την αστάθειά του. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ καλός, στο δεύτερο «χάθηκε», αλλά βεβαίως έχει πολλά ελαφρυντικά. Για τον Μπλουμς είναι άδικο να πούμε το οτιδήποτε, αφού καλά - καλά δεν ξέρει τα μικρά ονόματα των συμπαικτών του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Καραγκούνης συγκράτησε την... οργή του Γκέκα!!

Έξαλλος ήταν ο Φάνης Γκέκας με το... έλα-φύγε του Ρανιέρι, όμως ένα τηλεφώνημα που φέρεται να του έκανε ο Γιώργος Καραγκούνης, ήταν αυτό που αποσόβησε τα χειρότερα. 
Ο Λαρισαίος στράικερ έχει κάνει την Τουρκία να... παραμιλάει με τις επιδόσεις του κι όπως αναμενόταν βρέθηκε τελικά στην προεπιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού. Προς έκπληξη όλων ωστόσο ο Ρανιέρι τον “έκοψε” από την τελική αποστολή για τα δύο ματς της Εθνικής που ακολουθούν κι ο Γκέκας εμφανίζεται να έφτασε μία ανάσα από το να βγει και να τα “χώσει” δημοσίως, όντας δικαιολογημένα ενοχλημένος. 
ADVERTISEMENT
Παρ' όλα αυτά ο έμπειρος επιθετικός έδωσε... τόπο στην οργή, κάτι ωστόσο που οφείλεται αποκλειστικά στον Γιώργο Καραγκούνη όπως αναφέρει το “Goal”. Οι δύο πρώην συμπαίκτες φέρονται να επικοινώνησαν με πρωτοβουλία του “Τυπάρα” για να συζητήσουν το θέμα, καταλήγοντας πως θα ήταν καλύτερο να τα ξαναπούν στο μέλλον, με τον νέο συνεργάτη του Ρανιέρι να διαβεβαιώνει τον Γκέκα ότι: “Είσαι κεφάλαιο για την Εθνική, σε θέλω στην ομάδα, περίμενε λίγες μέρες να δω τι γίνεται και το θέμα θα λυθεί”.
Ο άσος της Ακίσασπορ από την πλευρά του, παρ' ό,τι επιθυμεί να μην κλείσει εδώ το κεφάλαιο Εθνική για εκείνον, τα “πάγωσε” όλα και στρέφει ξανά την προσοχή του στο τουρκικό πρωτάθλημα, περιμένοντας να περάσουν τα δύο κρίσιμα ματς της Ελλάδας με Φινλανδία και Β.Ιρλανδία. Το σίγουρο όμως είναι ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει κι όπως φαίνεται θα έχει συνέχεια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ανώνυμες Ευκαιρίες και το μεγάλο Στοίχημα!!

Ο Κώστας Ασημακόπουλος γράφει για την είσοδο του στοιχήματος στο ελληνικό βόλεϊ μέσω Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ κι όσα πρόκειται να ακολουθήσουν από εδώ κι έπειτα. 
Και ξαφνικά στο βόλεϊ ανακάλυψαν το μαγικό κόσμο του «Στοιχήματος» και τις Ανώνυμες Εταιρίες. Είναι σαν τους... ιθαγενείς που είδαν πρώτη φορά αεροπλάνο και νόμιζαν πως κατέβηκε ο θεός στη γη. Έτσι και στην ΕΣΑΠ. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ καλώς ή κακώς άνοιξαν την αγορά του στοιχήματος. Είτε λόγω εμπορικότητας, είτε λόγω συγκυριών μπήκαν πρώτοι στην αγορά του «Στοιχήματος».
ADVERTISEMENT
Αντί οι εξελίξεις να γίνουν αντικείμενο έρευνας και μελέτης, αντί να γίνει εμπορική και εμπεριστατωμένη έρευνα της αγοράς, άρχισαν η καχυποψία και τα σενάρια διάλυσης. Μόνο που ο ΟΠΑΠ έχει αποδεχτεί σιωπηρά την εξαίρεση των δύο θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τους υπολοίπους...
Κατ΄ αρχήν να εκτιμήσουμε δύο βασικά πράγματα...
Πράγματι είναι λάθος ο χρόνος που γίνονται όλα αυτά. Οι συμφωνίες αυτές έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί και να είχαν «κλειδώσει» πολύ νωρίτερα και όχι την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος έτσι ώστε το «παιχνίδι» να ήταν ξεκάθαρο από την αρχή και οι ομάδες να γνώριζαν τα μπάτζετ τους.
Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με τους παράγοντες που αντιπροσωπεύουν το βόλεϊ αλλά με εξελίξεις που γίνονται σε υψηλότερους ορόφους της... πολυκατοικίας.
Επίσης δεν θα είχε συμβεί τίποτα εάν ο ΟΠΑΠ είχε ανανεώσει ανανεώσει τη χορηγία με την ΕΣΑΠ τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα.
Δεύτερον, όπως προκύπτει σε αυτή τη φάση, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν πήραν αυτές τις χορηγίες για την εμπορικότητα του βόλεϊ ή γιατί ξαφνικά η αγορά «διψάει» για βόλεϊ (μακάρι να είναι έτσι), αλλά για την εμπορικότητα των συγκεκριμένων συλλόγων. Με την ίδια λογική εάν για παράδειγμα και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε κεντρική χορηγία θα μπορούσε να έβαζε και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό στη συμφωνία και πάει λέγοντας...
Επίσης, εάν πράγματι υπήρχε ενδιαφέρον για την εμπορικότητα του βόλεϊ θα έρχονταν κεντρική χορηγία για όλο το πρωτάθλημα ή στο κάτω κάτω θα αυξάνονταν και δε θα μειώνονταν η χορηγία του ΟΠΑΠ κατά 20% τη σεζόν 2014-15.
Το ζητούμενο δεν είναι το τι θα κάνουν σήμερα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αλλά το τι θα κάνουν αύριο οι υπόλοιπες 10 ομάδες ώστε να μπορέσουν να βρουν έσοδα από τη συγκεκριμένη αγορά η οποία δοκιμάζει το ελληνικό βόλεϊ σαν νέο φρούτο. Εκεί είναι το μεγάλο... στοίχημα του επαγγελματικού βόλεϊ.
Το πώς θα αυξηθούν οι χορηγίες των εταιριών που επενδύουν ή υποστηρίζουν την διοργανώτρια αρχή και τις ομάδες, έτσι ώστε από τη φάση της ύφεσης να περάσουν στη φάση της ανάκαμψης. Από τη σοβαρότητα και τη διορατικότητα που θα αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις θα εξαρτηθεί το μέλλον του βόλεϊ.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα.  Αντί να γκρινιάζουν οι παράγοντες και να αυτόμαστιγώνονται πρέπει να δουλέψουν πολύ πιο σκληρά και πολύ πιο επαγγελματικά όλα τα σωματεία. Όχι μόνο στη Volleyleague αλλά και στην Α1 γυναικών.
Πόσα δαπανούν για την προβολή τους οι σύλλογοι στην  Α1 ανδρών και γυναικών και πόσο οι αντίστοιχοι σύλλογοι άλλων προηγμένων αθλημάτων όπως για παράδειγμα του μπάσκετ;
Πόσα από αυτά που εισπράττουν κάθε χρόνο επενδύονται σε εκδηλώσεις, διαφημίσεις, υποστηρικτικές εκδηλώσεις, συνεργασίες προβολής; Πόσα επενδύουν στα social media, στα ΜΜΕ, στις ανταποδοτικές χορηγίες; Πόσο καταφέρνουν να διεισδύσουν στις τοπικές κοινωνίες, στο φίλαθλο κοινό και στις μικρές ηλικίες που όπως έχει αποδειχτεί είναι οι πλέον παραγωγικές ακόμα και σε περιόδους κρίσης;
Ποιοι είναι οι σταρ του ελληνικού βόλεϊ και πως μπορούν να συγκριθούν με τα υπόλοιπα ομαδικά σπορ;
Ποιες είναι οι επιτυχίες των Εθνικών ομάδων του βόλεϊ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ομαδικά σπορ;
Οι συγκρίσεις «πονάνε» αλλά εάν δεν γίνουν και δεν αναφέρονται καθημερινά δεν θα μπορέσει ποτέ το άθλημα να γίνει ανταγωνιστικό.
Ποιες έρευνες έχουν κάνει τα ΤΑΑ για να μάθουν πραγματικά την δυναμική του προϊόντος τους έτσι ώστε να βγουν πιο επιθετικά στην αγορά; Ποια και πόσα ΤΑΑ έχουν οργανωμένα τμήματα μάρκετινγκ, γραφεία προβολής και δημοσίων σχέσεων;
Η αγορά του «στοιχήματος» είναι άγνωστη σε όλους τους παράγοντες του ελληνικού βόλεϊ και χρειάζεται προσεκτικές τοποθετήσεις και σοβαρή αντιμετώπιση. Με απειλές, φανταστικά σενάρια, αφορισμούς, αποκλεισμούς και παραιτήσεις δεν αντιμετωπίζονται τα νέα δεδομένα. Όλοι θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και σοβαρότητα, να αποκτήσουν γνώση και εμπειρία. Ακόμα και τότε που θα υπάρχει καχυποψία για τις μεγάλες εκπλήξεις στους αγώνες του πρωταθλήματος και ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του θα χρειαστεί σοβαρή διαχείριση.
Η επόμενη διετία θα είναι καθοριστική καθώς πολλά θα αλλάξουν στην αθλητική και στοιχηματική αγορά, όπως άλλωστε και σε όλη την κουρασμένη ελληνική κοινωνία που αναζητά μία κατεύθυνση κι έναν στόχο.
Οι παράγοντες που υπηρετούν το βόλεϊ πρέπει να είναι συνεχώς ενήμεροι και καταρτισμένοι τόσο για τις ραγδαίες αγωνιστικές εξελίξεις που αλλάζουν το άθλημα παγκοσμίως, όσο και για τα νέα δεδομένα της αγοράς. Όπως είπε και ο Κώστας Χαριτωνίδης αυτοί που ασχολούνται πλέον με τις Εθνικές ομάδες και το επαγγελματικό βόλεϊ δεν φτάνει να το κάνουν μόνο στα ρεπό τους!
Μεγάλη ατάκα που τη είπε στην ημερίδα των Φίλων των Εθνικών ομάδων για την οποία θα αναφερθούμε παρακάτω...
Ακόμα και οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν για το επαγγελματικό βόλεϊ και έγιναν νόμος του κράτους πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είναι μία τεράστια και κομβική αλλαγή για το επαγγελματικό βόλεϊ. Ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη.
Για να υλοποιηθούν τα όσα προβλέπονται, θα πρέπει τα ΤΑΑ να αλλάξουν ριζικά και στον τρόπο λειτουργίας τους αλλά και στον τρόπο που κινούνται μέσα στην αθλητική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου.
Ο δεσμευτικός διακανονισμός των παλιών χρεών προς αθλητές και προπονητές, η κατάργηση των ΤΑΑ και η μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρίες δημιουργεί νέα δεδομένα και ανατρεπτικές αλλαγές στη δομή και οργάνωση τους σε σημείο να προκαλούνται εύλογες απορίες για το εάν θα αντέξουν το όλο εγχείρημα.
Το βασικότερο έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό τους. Θα πρέπει να εξασφαλίσουν μόνιμες και αξιόπιστες πηγές εσόδων για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους. Θα πρέπει να εμπλουτίσουν την «παράσταση» που δίνουν κάθε 15 ημέρες στην έδρα τους με πλούσιες εκδηλώσεις, εκπλήξεις και πολλές παροχές. Αυτά θέλουν οι χορηγοί. Γεμάτα γήπεδα, ζωντανούς παράγοντες και δυναμική διοργανώτρια αρχή που θα είναι μπροστά και όχι πίσω από τις εξελίξεις.
Πάνω απ΄ όλα θα πρέπει να αναζητηθεί μία νέα γενιά παραγόντων και επενδυτών που θα στελεχώσουν τα διοικητικά συμβούλια των Ανωνύμων Εταιριών και να διευρυνθεί η βάση των σωματείων. Το μοντέλο του «one man show» έχει πεθάνει. Δεν προχωράει το μοντέλο του προέδρου – προπονητή – εφόρου. Διαφορετικά οι Ανώνυμες Εταιρείες θα γίνουν Ανώνυμες Χαμένες Ευκαιρίες.
Ανάλογος πρέπει να είναι ο προβληματισμός και στα σωματεία της Α1 γυναικών. Μόνο εάν οργανωθούν και αναζητήσουν προβολή, δηλαδή, τηλεοπτικό κανάλι, χορηγίες και μία πρώτη κεντρική διαχείριση θα βοηθούσε και το έργο της ομοσπονδίας και θα άλλαζε πολύ τα δεδομένα στο άθλημα. Ακόμα και μια καλή Λίγκα στο βόλεϊ γυναικών θα έκανε καλύτερη την ΕΣΑΠ.
Το σαββατοκύριακο δεν είχαμε αγώνες αλλά είχαμε την ημερίδα που έκανε ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων.
Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον Γιάννη Στουραΐτη και στους συνεργάτες του που με πολύ μεράκι χτίζουν μέρα με τη μέρα έναν υποστηρικτικό φορέα που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις κυρίως των Εθνικών ομάδων.
Για άλλη μια φορά διατυπώθηκε απ όλους η ανάγκη να υπάρξει κεντρικός και ενιαίος σχεδιασμός για την ανάπτυξη των Εθνικών ομάδων που θα ξεκινάει από το σχολείο και θα καταλήγει στην Εθνική ανδρών, στην Εθνική γυναικών και στις Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ. Όσοι έκαναν εισηγήσεις εξέφρασαν προβληματισμούς και ζήτησαν άμεσες παρεμβάσεις διότι και χρόνος έχει χαθεί και δε πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους οι εφετινές επιτυχίες των Εθνικών ανδρών και νεανίδων.
Η ημερίδα του ΣΦΕΕΟΠ όπως και οι αντίστοιχες της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ θα πρέπει να γίνουν κυρίαρχα όργανα έκφρασης των ειδικών του ελληνικού βόλεϊ και με την κατάλληλη οργάνωση αλλά και την αξιοποίηση του πλούτου ιδεών και προτάσεων που παράγουν κάθε φορά, το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ μόνο κέρδος θα έχουν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η αντίδραση είναι το καλό νέο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πως ο Παναθηναϊκός διαχειρίζεται την ήττα και την τραγική εμφάνιση κόντρα στην Εστορίλ.
To ότι η εικόνα της ομάδας στο Εστορίλ ήταν πολύ κακή το κατάλαβαν όλοι στην ομάδα. Και κυρίως κατάλαβαν, ότι δεν έκαναν ότι μπορούσαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η μάλλον για να το πω καλύτερα δεν προσπάθησαν για να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι και πίστεψαν ότι με την φανέλα θα το κερδίσουν. Το είπα και το έγραψα και εγώ αυτό μετά το ματς, όπως και τα λάθη, που έγιναν σε κάποια προηγούμενα ματς και τα οποία στοίχισαν σε βαθμούς και νίκες. Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να διδάσκεσαι από τα λάθη σου και να κοιτάς
παρακάτω. Το να μείνεις στο χθες και να αναφέρεσαι συνέχεια στα λάθη που έκανες εσύ, η στα λάθη που έγιναν από άλλους μέσα στην ομάδα δεν οδηγεί πουθενά.

ADVERTISEMENT
Αυτό που μου άρεσε μετά από αυτή την ήττα από το Εστορίλ και την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας είναι ότι ο Παναθηναϊκός ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ σαν ομάδα. Δεν έμεινε μόνο στο ότι ήταν μία κακή εμφάνιση και πάμε παρακάτω. Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε την αυτοκριτική του αναγνώρισε τα όποια λάθη του και το είπε και στους παίκτες. Ο προπονητής μίλησε σε σκληρή γλώσσα στους παίκτες, για την ....χαλαρότητα , με την οποία αντιμετώπισαν την Εστορίλ. Και είχε και κάποιες ιδιαίτερες συζητήσεις με τους πιο παλιούς παίκτες, διότι δεν έχουν βάλει πλάτηπαρά σε λίγα παιχνίδια.
Ο Αλαφούζος συζήτησε πολύ ώρα και με τον προπονητή και τον Φύσσα, για την εικόνα της ομάδας και τα αίτια και έστειλε μήνυμα σε όλους ότι τέτοια εικόνα δεν είναι ανεχτή. Ο Νταμπίζας είχε και αυτός κουβέντα με τους πιο παλιούς παίκτες και μαζί με τον Φύσσα και τον Αναστασίου . Οι παίκτες κατάλαβαν ότι αντιμετώπισαν το παιχνίδι με την Εστορίλ, ως ...φιλικό και όχι ως επίσημο και σήμερα το πρωί πήραν και το μήνυμα από τους φίλους της ομάδας στο Κορωπί, ότι πρέπει να αλλάξουν εικόνα.
Τα λάθη, που έγιναν το καλοκαίρι στις μεταγραφές έχουν καταγραφεί στο παρελθόν , τα έχουμε πει και γράψει πολλές φορές, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το παραδέχονται και οι υπεύθυνοι, που ήδη για τον Γενάρη κάνουν πλάνο, για να ενισχυθεί ουσιαστικά η ομάδα.
Γενικά υπήρχε μία κινητοποίηση μετά την ήττα από την Εστορίλ, που δείχνει ότι ο Παναθηναικός αντέδρασε χωρίς πανικό, αλλά με ουσιαστική συζήτηση και κοιτάει μπροστά. Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν δουλεύει. Πάει μπροστά όχι αυτός, που δεν κάνει λάθη(ουδείς αλάνθαστος), αλλά αυτός, που αναγνωρίζει τα λάθη του τα βλέπει και τα διορθώνει.
Εχω την αίσθηση και την πληροφόρηση, ότι στον Παναθηναϊκό γίνεται το τελευταίο. Το χαστούκι από την Εστορίλ έφερε την ΣΩΣΤΗ αντίδραση!

*ΥΓ: Μπορεί κάποιοι να διαφωνήσουν αλλά είμαι σίγουρος, ότι με τους ίδιους παίκτες, που αγωνίστηκαν κόντρα στην Εστορίλ ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Παρά τις ελλείψεις και τις απουσίες αν ο Παναθηναϊκός λειτουργήσει σαν ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου, όπως έκανε πέρυσι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ήταν πέναλτι της Γιουβέντους; (vid)

To δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η Γιουβέντους κόντρα στη Ρόμα σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων, αφού ήταν απόλυτα οριακό. Δείτε τη φάση της ανατροπής...
Δικαιολογημένα ή όχι τα παράπονα των "τζιλορόσι"; Ο Ρούντι Γκαρσία πάντως δήλωσε πως στο Τορίνο η περιοχή είναι λίγο... μεγαλύτερη κι όλα αυτά για το δεύτερο πέναλτι που κέρδισαν οι "μπιανκονέρι" στο 2-1 επί τω Ρωμαίων. Ανατροπή προφανώς υπάρχει, αν ωστόσο έγινε κι εντός της περιοχής, είναι αρκετά αμφισβητούμενο, αφού η φάση είναι απόλυτα οριακή, με το τάκλιν να φαίνεται ότι γίνεται πάνω στη γραμμή.
ADVERTISEMENT
Δείτε το βίντεο και κρίνετε...



*Πηγή: gazzetta.gr*

Πρώτο κουμάντο στον Παναθηναϊκό ο Φύσσας!!

Πανίσχυρος σήμερα στον Παναθηναϊκό ο Τάκης Φύσσας, ο υπουργός εξωτερικών της ΠΑΕ, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν. O Aποδυτηριάκιας αποκαλύπτει στον sportdog... Στην μπάντα ο Κωνσταντίνου, με την άφιξη του Φύσσα, πεσμένες οι μετοχές του Νταμπίζα.
Ακόμα και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και διευθύνων σύμβουλος Σιωπήλης έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο με την κυριαρχική πλέον παρουσία του Τάκη Φύσσα.
Παίρνει πρωτοβουλίες ο παληός ποδοσφαιριστής της ομάδας στα νέα του καθήκοντα, όμως ακόμα είναι ενωρίς να κρίνει κάποιος την αποτελεσματικότητα της εταιρικής του δραστηριότητας.
Οι κινήσεις του Φύσσα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εύκολα υποβαθμίζονται από τους καλοθελητές. Ο Αλαφούζος που έχει το επάνω χέρι σ' όλα είναι εκείνος που θα πει την τελευταία κουβέντα και για τον Φύσσα και για τους... σχολιαστές του.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ στον ΠΑΟ και δεύτερη σεζόν ο Γιάννης Αναστασίου ενώ σκεφτόταν να αποχωρήσει, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Κατ' αρχήν αξίζουν συγχαρητήρια στον επαγγελματία Γιάννη Αναστασίου που αποφάσισε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και τούτη τη σαιζόν. Κάποιος άλλος στη θέση του θα έβρισκε μια δικαιολογία και θα τα παράταγε. Θα αμόλαγε κι ένα παραμυθάκι για μικρά παιδιά. Ότι η αποστολή μου εξετελέσθη, ό, τι ήταν να κάνω το πέτυχα, ευχαριστώ τη διοίκηση και τους παίκτες, γεια σας, μερσί, ευχαριστώ, που λένε και οι Πόντιοι.
Έτσι που λες. Δεν είναι κορόιδο ο Αναστασίου, είδε ότι η δουλειά βρωμάει στον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει σάλιο, επόμενο ήταν να σκεπτόταν ότι δεν τον συμφέρει να μείνει δεύτερη σαιζόν. Επειδή το πιθανότερο θα ήταν να ακυρώσει την επιτυχία της πρώτης του σαιζόν. Γιατί, όμως, δεν έφυγε ο Γιάννης Αναστασίου και το ρισκάρησε;
Πήρε κύπελλο με νίκη εντυπωσιακή στον τελικό επί του ΠΑΟΚ. Κατάφερε να τερματίσει πρώτος στα play-off. Και πάνω απ' όλα έκανε εκείνο το αλησμόνητο 3-0 στο Καραϊσκάκη. Πώς να τα επαναλάβει αυτά ο Παναθηναϊκός όταν δεν πατάει καλά; Όταν έχει σοβαρό και αξεπέραστο όπως φαίνεται πρόβλημα στην άμυνα. Όταν δυσκολεύεται στο σκοράρισμα με την απουσία του Μπεργκ.
Λέγονται διάφορα γιατί ο Αναστασίου παρέμεινε στη Λεωφόρο. Ίσως το πιο κοντά στην αλήθεια είναι ότι τον παραμύθιασαν πως θα γίνει ο Νο1 προπονητής στην Ελλάδα. Ότι όλη η Ελλάδα θα μιλάει για σένα αν ο Παναθηναϊκός έχει μια δεύτερη κολλητή πετυχημένη σαιζόν, μάλιστα αν καταφέρει να ξανακερδίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ο Αραβίδης στην κορυφή είναι συνειδητή επιλογή!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου ανοίγει τον φάκελο “σέντερ φορ” στην ΑΕΚ και εξηγεί κάποια πράγματα... Μια, διπλή, λέξη ακούγεται συνεχώς στην ΑΕΚ και ιδίως μετά τα δύο συνεχόμενα 0-0 στο κύπελο με τον Πανθρακικό και στο φιλικό με τη Λαμία. Σέντερ φορ.
Η μεταγραφή που δεν έγινε κυρίως επειδή η ΑΕΚ δεν την είχε στο πλάνο της και έψαξε μόνο κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις. Τον Δημήτρη Παπαδόπουλό, τον Τζιμπούρ και στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου ελεύθερων παικτών τον Λέκιτς.
Ο καθένας δεν αποκτήθηκε για την ΑΕΚ για διαφορετικούς λόγους. Ο βασικός όμως που η ομάδα δεν πήρε σέντερ φορ ήταν επειδή δεν καιγόταν. Θα πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα παιχνίδια για να δούμε αν η επιλογή αυτή ήταν σωστή ή λάθος.
Με δεδομένο πως ο Αραβίδης προορίζεται για βασικός σε αυτή την θέση και έχει παίξει εκεί σε όλα τα παιχνίδια και βέβαια το ότι υπάρχει ο Μπρέσεβιτς, αλλά και ο Νταγκόλ που θεωρητικά αυτή είναι η θέση του αν και στην ΑΕΚ παίζει πάντα πίσω από τον φορ, φαίνεται πως ο Δέλλας είχε περάσει το μήνυμα πως είναι καλυμένος και θα ήθελε έναν ακόμη παίκτη μόνο αν είναι μια εξαιρετική περίπτωση σαν κι αυτές που εξέτασε η ΑΕΚ.
O τρόπος που παίζει ο Αραβίδης, που δεν ήταν ποτέ φορ περιοχής, δείχνει πως ο προπονητής της ΑΕΚ έχει ποντάρει για το σκοράρισμα περισσότερο στους παίκτες που έρχονται από πίσω παρά στον γκολτζή φορ που ούτως ή άλλως δεν... έχει.
Η τριάδα που συνήθως είναι Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (από τα δεξιά προς τα αριστερά) αλλά και ο Ανάκογλου που παίζει δεύτερο κεντρικό χαφ θεωρητικά παίζουν τον ρόλο των επιθετικών όταν η ομάδα επιτίθεται.
Σαν ιδέα ακούγεται και είναι καλή αφού θεωρείται δεδομένα καλύτερο να απειλείς με 5 παρά με έναν. Σαν πράξη λειτούργησε στα παιχνίδια με τον Φωκικό όπου η ΑΕΚ έκανε 15-20 φάσεις με διάφορους τελικούς εκτελεστές, ανεξαρτητα από τα τελικά σκορ, όμως με την Λαμία αλλά και στον Πανθρακικό ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα.
Κι επειδή αυτά τα δύο ματς ήταν τα τελευταία παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι αντίπαλοι να έμαθαν από αυτά που είδαν και να αντιμετώπισαν σωστά το... πολυμορφικό επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ.
Αυτό θα είναι πρόβλημα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έρχεται ένα πρόγραμμα με πολλά εκτός έδρας ματς στην αρχή του πρωταθλήματος που επιτέλους... αρχίζει και είναι δεδομένο πως χωρίς καλά αποτελέσματα η πίεση θα μεγαλώσει πάρα πολύ και η γκρίνια θα έρθει γρήγορα.
Θεωρώ δεδομένο πως ο Δέλλας θα ξεκαθαρίσει πριν το πρώτο ματς πως ο Μπαρμπόσα ήταν το... 5% που έλειπε για να συμπληρωθεί το ρόστερ όταν είχε κάνει τη σχετική δήλωση στις 17 Ιουλίου.
Οπότε κατά τον προπονητή η ομάδα είναι πλήρης και όταν λέμε πλήρης ΑΕΚ εννοούμε μια ομάδα ξεκάθαρα καλύτερη από όλες όσες θα βρει απέναντι της.
Το αν η απουσία ενός πολύ καλού κλασικού φορ θα επηρεάσει τόσο αρνητικά την ΑΕΚ στα σοβαρά και επίσημα ματς όπως πιστεύουν πολύ Ενωσίτες και όχι μόνο θα το δούμε. Πάντως η απόφαση είναι συνειδητή επιλογή και βάσει σχεδίου. Ολα θα φανούν στο γήπεδο. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Συνάντηση κορυφής υπό Μελισσανίδη για το γήπεδο!


Τις επόμενες μέρες ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που θα συγχρηματοδοτήσουν το πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ. Αισιοδοξία για άμεση έναρξη των έργων.

Συνάντηση κορυφής υπό Μελισσανίδη για το γήπεδο
Το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Και παρά τις καθυστερήσεις, που μόνο στους ανθρώπους της ΑΕΚ δεν οφείλονται, η μέρα που θα μπουν οι μπουλντόζες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης το όραμα της «Αγια-Σοφιάς» δεν αργεί…

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», πρόκειται να συναντηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, με τους ανθρώπους που μαζί με αυτόν θα συγχρηματοδοτήσουν την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας.

Ο «τίγρης» θα τους ενημερώσει για όσες κινήσεις έχουν γίνει κι αυτές που απομένουν, ενώ θα αποσαφηνιστεί και το πλαίσιο της χρηματοδότησης του πρότζεκτ. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ αυτοπροσώπως, αλλά και οι συνεργάτες του στο θέμα του γηπέδου, βρίσκονται σε τακτική επαφή με το Υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) κι εκτιμάται πως από τη στιγμή που θα εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες, πράγμα που δεν αργεί να συμβεί, θα αρχίσουν άμεσα τα έργα.

Σε ό,τι αφορά στο κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, στην ΑΕΚ θεωρούν πως δεν πρέπει να συνδέεται με το αντίστοιχο του Παναθηναϊκού (ύψους 7 εκατ. ευρώ) που μπλοκαρίστηκε από το ελεγκτικό συνέδριο και αισιοδοξούν πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την εκταμίευση των χρημάτων.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαζεύονται για «απαντήσεις»

Σήμερα συγκεντρώνεται η αποστολή της Εθνικής εν όψει των αγώνων γα τα προκριματικά του Euro 2016, με τους διεθνείς να επιθυμούν να δώσουν απαντήσεις σε εκείνους που τους ασκούν αρνητική κριτική.

Μαζεύονται για «απαντήσεις»
Την ήττα από τη Ρουμανία στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας καλείται να διορθώσει η Εθνική Ελλάδας στους προσεχείς αγώνες με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία.

Σήμερα το μεσημέρι (στις 12:00) είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των διεθνών σε γνωστό ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης και από το απόγευμα ξεκινάει η προετοιμασία για τις παραπάνω αναμετρήσεις.

Χθες το βράδυ ο Κλαούντιο Ρανιέρι κάλεσε τον Πέτρο Μάνταλο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού ο Κονέ τραυματίστηκε στον αγώνα της Ουντινέζε με την Τσεζένα και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θλάση.

Παράλληλα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει και εκείνος πρόβλημα, ενώ σήμερα θα τον εξετάσει ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής, Αθανάσιος Τόσκας. Παράλληλα, εκτός έμεινε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει αρκετά καλή παρουσία στην Τραμπζονσπόρ, με τον Γιάννη Σκόνδρα να παίρνει τη θέση του.

Εκτός από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, πλέον στα αποδυτήρια επιστρέφει με άλλη ιδιότητα ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ΕΠΟ ως διευθυντής ποδοσφαίρου όλων των Εθνικών ομάδων και θα προσπαθήσει να βοηθήσει στο έργο του Ρανιέρι.

Οι «εκλεκτοί» του ομοσπονδιακού προπονητή

Τερματοφύλακες: Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Διούδης.

Αμυντικοί: Τοροσίδης, Βύντρα, Χολέβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σκόνδρας, Μόρας, Σταφυλίδης.

Μέσοι: Μανιάτης, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Σάμαρης, Τζιόλης, Κονέ, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος (αν και θα κριθεί ανέτοιμος).

Επιθετικοί: Σάλπιγγίδης, Μήτρογλου, Σαμαράς, Αθανασιάδης, Καρέλης.

*** Η σημερινή προπόνηση της Εθνικής είναι προγραμματισμένη στις 18:00 και είναι ανοιχτή για τους φιλάθλους και τα Μέσα Ενημέρωσης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μήνυμα ελήφθη!!

Αποφασισμένοι στον Παναθηναϊκό για… μεταμόρφωση μετά τη διακοπή έπειτα και από την απαίτηση του κόσμου. Μινι-προετοιμασία από Αναστασίου, μεταγραφές τον Ιανουάριο. Εξελίξεις με Περιφέρεια για Λεωφόρο.

Μήνυμα ελήφθη
Το μήνυμα ήταν σαφές και ηχηρό. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει άμεση βελτίωση και περισσότερο πάθος, όπως μετέφεραν στα ίδια τα μέλη της ομάδας οι οργανωμένοι κατά την επίσκεψή τους χθες στο Κορωπί.

Και το μήνυμα ελήφθη από όλους, αλλά δεν αρκούν τα λόγια. Οι φίλοι της ομάδας περιμένουν με πράξεις να το διαπιστώσουν και οι αγώνες αμέσως μετά τη διακοπή θα είναι οι πρώτες «εξετάσεις». Ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του θα αξιοποιήσουν τη διακοπή που υπάρχει λόγω εθνικών ομάδων για να δουλέψουν στις αδυναμίες που υπάρχουν, ενώ και η διοίκηση κάνει τις δικές της κινήσεις.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν αργεί και είναι δεδομένο πως οι «πράσινοι» θα κινηθούν για την επανένταξη του Μεντί Αμπέντ στο δυναμικό τους, αλλά και για την απόκτηση ενός σέντερ φορ περιοχής με έφεση στο γκολ. Ο Νίκος Νταμπίζας ήδη «χτενίζει» την αγορά και χθες βρισκόταν στο εξωτερικό (φήμες κάνουν λόγο για τη Γερμανία) για παρακολούθηση παικτών.

Δεν αδειάζει το Κορωπί

Χωρίς Πράνιτς, Καρέλη και Μπερίσα θα συνεχίζονται από σήμερα οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού λόγω των διεθνών τους υποχρεώσεων. Ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει την ευκαιρία στο διάστημα της διακοπής να δουλέψει με έναν ικανό αριθμό παικτών πάνω στις αδυναμίες της ομάδας. Μετά τη σημερινή προπόνηση έχει προγραμματιστεί διήμερο ρεπό, ενώ το Σάββατο το «τριφύλλι» θα αναμετρηθεί στην Κωνσταντινούπολη με την Μπασακσεχίρ σε φιλικό.

Αποφασίζουν για τις κινήσεις τους

Μέχρι την προσεχή Τετάρτη έχει δικαίωμα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός να προχωρήσει σε αίτηση ακύρωσης της απόφασης που πήρε το ελεγκτικό συνέδριο και η οποία μπλοκάρει το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ, που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για την ανάπλαση του γηπέδου της Λεωφόρου.

ΠΑΕ και Ερασιτέχνης έχουν στείλει από κοινού επιστολή στην τωρινή διοίκηση της Περιφέρειας για να μάθουν τις προθέσεις της και θα περιμένουν απάντηση μέχρι την Τρίτη. Το πιθανότερο είναι η Περιφέρεια να μην εμπλακεί στην υπόθεση ρίχνοντας το μπαλάκι στο ελεγκτικό συνέδριο. Πάντως η κατάθεση της αίτησης ακύρωσης της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου θεωρείται δεδομένη, είτε με τη στήριξη της Περιφέρειας, είτε χωρίς αυτή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τάσεις… φυγής από Γαλανό!!

Ενοχλημένος από την προσπάθεια ανθρώπων του Άρη να βρουν επενδυτή και από τον στενό έλεγχο του Ερασιτέχνη παρουσιάζεται ο Γιώργος Γαλανός.

Τάσεις… φυγής από Γαλανό
Η προσπάθεια των ανθρώπων του Άρη να βρουν έναν επενδυτή φαίνεται πως προκαλεί την ενόχληση του Γιώργου Γαλανού, με τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος να φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο της αποχώρησής του από την ομάδα!

Σύμφωνα με τη SportDay, από το περιβάλλον του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία προκύπτει ότι η τελευταία αφορμή ήταν οι επαφές των παραγόντων του συλλόγου με την πλευρά του Κοσμά Καλαϊτζίδη, ο οποίος εμφανίζεται να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να μπει στην ομάδα.

Παράλληλα, ο κ. Γαλανός θεωρεί ότι παρά την αποχώρηση του Χάρη Παπαγεωργίου, ελάχιστα έχουν αλλάξει και κυρίως στον έλεγχο που του ασκείται από τον ΑΣ, με τους ανθρώπους του να λένε ότι περισσότερη ελευθερία.

Μέχρι στιγμής ο διοικητικός ηγέτης του Άρη δεν έχει αναφέρει επίσημα το παραμικρό, αλλά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει δεν είναι καθόλου απίθανο.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται συνάντηση του κ. Γαλανού με τον Ερασιτέχνη και εκεί θα συζητηθούν όλα τα θέματα της ομάδας και σε αυτό το ραντεβού φαίνεται πως θα πέσουν οι υπογραφές για τα χρήματα που θα βάλει στον Άρη.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ματιές» σε Πάντιτς, «δεσμός» με Πλατέλλα!!

Τον Ντανίλο Πάντιτς τσέκαρε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για λογαριασμό της ΑΕΚ χθες σε αγώνα της Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Ποιο το προφίλ του 18χρονου Σέρβου. Καλούν για ανανέωση τον Πλατέλλα.

«Ματιές» σε Πάντιτς, «δεσμός» με Πλατέλλα
Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει απλώσει τα δίχτυα του στην πατρίδα του αναζητώντας περιπτώσεις παικτών που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ΑΕΚ. Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» έχει ξεχωρίσει τον Ντανίλο Πάντιτς, τον οποίο είχε παρακολουθήσει στον αγώνα της Παρτιζάν με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Πέμπτη και τον ξανάδε στον χθεσινό αγώνα με τη Μλάντοστ (2-1).

Πρόκειται για έναν 18χρονο μέσο (γεννημένος στις 26/10/1996), που μπορεί να αγωνίζεται τόσο σαν κεντρικός ή εσωτερικός μέσος, όσο και σαν «δεκάρι». Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, είναι διεθνής με τις «μικρές» ομάδες της Σερβίας κι έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 16,5 ετών. Φέτος μετρά ήδη 10 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρσι είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του η Γιουβέντους, αλλά έκανε πίσω γιατί δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί κι έπρεπε να μετεγκατασταθεί όλη η οικογένειά του στο Τορίνο.

Ο Πάντιτς δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το προσεχές καλοκαίρι (!), αλλά πρόθεση της Παρτιζάν είναι να του το επεκτείνει προτού φύγει ελεύθερος. Σκοπός της ΑΕΚ δεν είναι να «αρπάξει» τον παίκτη, λόγω και των καλών σχέσεων των ανθρώπων της με την Παρτιζάν, αλλά αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις να αποκτηθεί ένας παίκτης με τις δικές του προοπτικές δεν θα πει «όχι».

Ο ανερχόμενος μέσος της Παρτιζάν δεν ήταν ο μοναδικός παίκτης που είδε ο Μιλοβάνοβιτς χθες. Τσέκαρε ξανά τον 28χρονο Μαυροβούνιο αριστερό μπακ Βλάντιμιρ Βολκόφ, που είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι, ενώ στη λίστα του ήταν και ο 18χρονος δεξιός εξτρέμ Άντριγια Ζίβκοβιτς, που όμως ήταν τραυματίας.

«Δένει» Πλατέλλα

Το συμβόλαιο του Βαγγέλη Πλατέλλα με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και πρόθεση της διοίκησης είναι να τον καλέσει άμεσα για την επέκτασή του. Ο 26χρονος εξτρέμ έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ομάδας με την απόδοση και το πάθος του, ενώ εκτιμήθηκε ιδιαίτερα η παραμονή του στην ομάδα το καλοκαίρι, όταν και είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον της Μπέρμιγχαμ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πιθανή η επιστροφή Λούκας!!

Αρκετές φαίνεται πως είναι οι πιθανότητες ο Λούκας Πέρεθ να επιστρέψει τον Γενάρη στον ΠΑΟΚ, αφού ο Ισπανός δεν παίζει στη Λα Κορούνια και οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται παίκτη για τα άκρα.

Πιθανή η επιστροφή Λούκας
Το Σάββατο προέκυψε η πληροφορία ότι στον ΠΑΟΚ εξετάζουν «ζεστά» το ενδεχόμενο επιστροφής του Λούκας Πέρεθ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Οι πιθανότητες για την επιστροφή του Ισπανού εξτρέμ αυξάνονται από τη στιγμή που δεν έπαιξε ούτε στο χθεσινό ματς της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με τη Σεβίλλη.

Ο 26χρονος παίκτης έμεινε στον πάγκο, ενώ στα προηγούμενα ματς δεν ήταν καν στην αποστολή. Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, έχοντας στο μυαλό τους να τον καλέσουν πίσω.

Άλλωστε, αυτή τη στιγμή λείπει ένας παίκτης για τα άκρα της επίθεσης και ο Λούκας είχε δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Μάλιστα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δε φαίνεται ότι θα δυσκολευτεί για να πείσει τον σύλλογο της Γαλικίας για να λήξει νωρίτερα ο δανεισμός, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Ισπανός δεν χρησιμοποιείται και μένει στον πάγκο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα συμπεράσματα για Γιουβέντους!!

Εκτός από τον συνεργάτη του Μίτσελ που ήταν χθες το βράδυ στο Τορίνο για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι της Γιουβέντους με τη Ρόμα και ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού είδε τον αγώνα.

Τα συμπεράσματα για Γιουβέντους
Ρεπό είχαν στον Ολυμπιακό, αλλά για κάποιους η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του συλλόγου είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Ρόμα.

Σε περίπου δύο εβδομάδες οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τη «Γηραιά Κυρία» για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, ένα παιχνίδι που είναι κρίσιμο για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για να συνεχίσουν στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το χθεσινό ντέρμπι του Καμπιονάτο παρακολούθησε ο Αντώνης Λεμονάκης, ο οποίος θα ενημερώσει σχετικά τον Μίτσελ, ο οποίος και εκείνος είδε από την τηλεόραση τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Ισπανός έβγαλε τα συμπεράσματά του και εκείνο που προκύπτει είναι πως η Γιουβέντους είναι ιδιαίτερα μαχητική, αφού – αν και κατάφερε να προηγηθεί – βρέθηκε πίσω στο σκορ (2-1) και τελικά κατάφερε να νικήσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιλαμβάνονται ότι η Γιουβέντους είναι ιδιαίτερα δύσκολος αντίπαλος και θα χρειαστεί να υπερβούν εαυτούς για να καταφέρουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στα θετικά της ιταλικής ομάδας είναι η τρομερή φυσική κατάσταση και στα πρώτα λεπτά του χθεσινού ματς ασκεί ασφυχτική πίεση, ενώ είναι πολύ καλή και στο ψηλό παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Πογκμπά, που είναι το «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή των «μπιανκονέρι», ο Τέβες, που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα αναλάβει το επιθετικό βάρος της ομάδας.

Ωστόσο, η Γιουβέντους δείχνει ευάλωτη και στις αντεπιθέσεις, κάτι που έκανε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό, οι παίκτες της Γιουβέντους είναι σκληροί και δεν αφήνουν καμία φάση να πάει χαμένη.

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές κάποια από τα συμπεράσματα του Μίτσελ και των συνεργατών του για τη «Γηραιά Κυρία», αλλά θα εμβαθύνει σε λεπτομέρειες για να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα για του για αυτούς τους αγώνες.

Ο Ισπανός περιμένει την επιστροφή του Σιόβα, αν και στο μυαλό του υπάρχει η εναλλακτική λύση του Εντινγκά. Στα χαφ υπάρχουν κάποια «θέματα», αφού ο Ντοσεβί και ο Γκαζαριάν (που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη) είναι τραυματίες και ο Φουστέρ είναι και εκείνος στα «πιτς».

Παράλληλα, ο 51χρονος τεχνικός ψάχνει τρόπο για να «φτιάξει» τον Μήτρογλου, με τον Διαμαντάκο να είναι ο μόνος ετοιμοπόλεμος αυτή τη στιγμή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Λεμπρόν, ο Μπλατ και οι… πρώην!!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς συνδύασε την επιστροφή του στους Καβαλίερς με θρίαμβο 107-80 επί της Μακάμπι και ο Ντέιβιντ Μπλατ πανηγύρισε απέναντι στην ομάδα που οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Λεμπρόν, ο Μπλατ και οι… πρώην
Ο αγώνας των Καβαλίερς με τη Μακάμπι στο Κλίβελαντ είχε παραπάνω από μια ατραξιόν. Ήταν η πρώτη επανεμφάνιση του Λεμπρόν Τζέιμς με την ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα στο ΝΒΑ, αλλά και η συνάντηση του Ντέιβιντ Μπλατ με εκείνη που ο ίδιος λίγους μήνες πριν οδηγούσε στο τριπλ κράουν.

Οι «Καβς» χωρίς να φορτσάρουν και να είναι έτοιμοι συνέτριψαν με 107-80 τη Μακάμπι στο πρώτο τους φιλικό. Ο «βασιλιάς» είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ αγωνιζόμενος για κάτι λιγότερο από 20 λεπτά και καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Κέβιν Λοβ έμεινε στους 8 πόντους με 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 23 λεπτά.

Ο Σίλβεν Λάντσμπεργκ και ο Τζέρεμι Πάργκο με 23 και 18 πόντους αντίστοιχα διακρίθηκαν από την ομάδα του λαού, που έχασε κάθε επαφή με το σκορ στην τρίτη περίοδο.

Δωδεκάλεπτα: 30-24, 59-44, 87-60, 107-80.

Καβαλίερς: Ίρβινγκ 16, Γουέιτερς 15, Τόμπσον 14 (13 ριμπ.), Τζέιμς 12, Λοβ 8 (11 ριμπ.), Χάρις 10, Βαρεζάο 6 (15 ριμπ.), Μίλερ 5, Μάριον 2, Ντελαβεντόβα 4, Άμουντσον 4, Χέιγουντ 3, Τζόουνς 6, Κιρκ 2, Πράις, Έντουαρντς, Κρόφορντ.

Μακάμπι: Λάντσμπεργκ 23, Πάργκο 18, Τάιους 13, Σμιθ 7, Πνίνι 7, Λίνχαρτ 5, Οχαγιόν 3, Χέινς 2, Κοέν 2, Μάριτς, Άλτιτ.

Σε άλλο φιλικό, οι Ράπτορς επικράτησαν 99-94 των Κινγκς στο Βανκούβερ με 21 πόντους του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. Ο Ραμόν Σέσιονς είχε 13 πόντους για τους ηττημένους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόγραμμα αποτοξίνωσης ο Φελπς!!

Η νέα περιπέτεια του Μάικλ Φελπς οδήγησε τον πολυνίκη των Ολυμπιακών Αγώνων να αφήσει και πάλι την κολύμβηση και να δώσει μια λύση στο πρόβλημα με το αλκοόλ.

Πρόγραμμα αποτοξίνωσης ο Φελπς
Ο Φελπς μέσω του twitter έκανε την αυτοκριτική του, ανακοινώνοντας ότι θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα προκειμένου «να δω τι πρέπει να κάνω για να καταλάβω τον εαυτό μου» όπως σημείωσε.

«Οι τελευταίες μέρες ήταν πραγματικά δύσκολες. Αναγνωρίζω πως δεν είναι το πρώτο σφάλμα στην κρίση μου και είμαι απογοητευμένος με τον εαυτό μου. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα με βοηθήσει να καταλάβω το τι πρέπει να κάνω για να καταλάβω τον εαυτό μου.

Η κολύμβηση αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρώσω την προσοχή μου στο άτομό μου, να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να μάθω από αυτή την εμπειρία και να πάρω καλύτερες αποφάσεις στο μέλλον» ήταν το μήνυμα του Φελπς

Ο Φελπς επέστρεψε φέτος στην ενεργό δράση δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του από τις πισίνες, με στόχο, αρχικά, την πρόκρισή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015 κι έπειτα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Πηγή: Waterpolive.gr

Αυτό ήταν classico…!

Πραγματικό classico ήταν αυτό ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μποόκα Τζούνιορς, με τις δυο «αιώνιες» του αργεντίνικου ποδοσφαίρου να έρχονται 1-1 στο «Μονουμεντάλ».

Αυτό ήταν classico…
Ρίβερ και Μπόκα ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο «Μονουμεντάλ» στο κλασικό ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του αργεντίνικου πρωταθλήματος, αποτέλεσμα που κράτησε τη Ρίβερ στο +4 στην κορυφή από τη δεύτερη Ιντεπεντιέντε και στο +8 από την αντίπαλό της, σε ένα ματς που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και σε ένα γήπεδο βούρκο.

Από εκτέλεση φάουλ του Καρίσο στο 22', ο Μαγκαγιάν άνοιξε από κοντά με προβολή το σκορ για την Μπόκα. Στο 32’, ο Μερκάδο είχε κεφαλιά στο δοκάρι για τους γηπεδούχους.

Η φάση του ματς ήταν το πέναλτι και η κόκκινη στην Γκάγκο για ανύπαρκτο χέρι. Ο Μόρα ανέλαβε την εκτέλεση στο 44', αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Πεσέλα τελικά αποδείχτηκε η «χρυσή» αλλαγή στο 78’, αφού ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά.

Στο 84', η Ρίβερ έμεινε και αυτή με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μόρι για σκληρό μαρκάρισμα.


ΡΙΒΕΡ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μαϊδάνα, Φούνες Μόρι, Βανχιόνι (46' Μπογέ), Πόνσιο, Κάρλος Σάντσες (76' Πεσέλα), Ρόχας, Πισκουλίτσι (76' Αουγκούστο Σολάρι), Μόρα, Τεόφιλο Γκουτιέρες

ΜΠΟΚΑ: Οριόν, Μαρίν, Ετσεβερία, Μαγκαγιάν, Κολάσο (80' Κλαούντιο Πέρες), Έρμπες, Γκάγκο, Μέλι, Καρίσο (46' Εμανουέλ Ινσούα), Αντρές Τσάβες, Καλέρι (74' Φουενσαλίδα) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έμφραγμα»… λόγω Ζαρντίμ!!

Η Μονακό έδειξε και πάλι ότι της ταιριάζουν τα δύσκολα, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στην Παρί που ωστόσο κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι το 90'+2’ αλλά τότε ισοφάρισαν (1-1) οι «μονεγάσκοι».

«Έμφραγμα»… λόγω Ζαρντίμ (video)
Άλλη μια ισοπαλία σε δύσκολη έδρα μέσα σε λίγες ημέρες για την Μονακό.

Μπορεί η ομάδα του Λεονάρδο Ζαρντίμ να έχει κάνει κάκιστο ξεκίνημα στην σεζόν, όμως έδειξε και πάλι πως βολεύεται καλύτερα όταν δεν είναι φαβορί. Με διαφορά περίπου τεσσάρων 24ωρων πήρε δύο ισοπαλίες σε δύσκολα παιχνίδια μακριά από το γήπεδο της. Η αρχή έγινε με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη την Τετάρτη και ακολούθησε το βράδυ της Κυριακής η ισοπαλία με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν όρθιοι μέσα στο «Παρκ Ντε Πρενς» αν και ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 90’ + 2’, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Αντονί Μάρτιαλ ισοφάρισε το τέρμα που είχε πετύχει ο Λούκας Μόουρα στο 71ο λεπτό.

Καλή εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μέρος για την Μονακό, που θα μπορούσε να προηγηθεί στο 45’ όταν ο Μουτίνιο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σιρίγου.

Σε απόσταση επτά βαθμών από την κορυφή οι πρωταθλητές και στους έντεκα η ομάδα του Πριγκηπάτου.

Δείτε εδώ την βαθμολογία του πρωταθλήματος.


Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου

Ρεμς-Μπορντό 1-0
(33’ Φόρτες)

Σάββατο 4 Οκτωβρίου

Καέν-Μαρσέιγ 1-2
(84’ Μουσαβού-Κινγκ-75’ Ρομάο, 90+3’ Ζινιάκ)

Μπαστιά-Λοριάν 0-2
(48’ αυτ. Πεμπέρν, 62’ Σουνού)

Εβιάν-Μετς 3-0
(63’ Μπαρμπόσα, 75’ πεν. Βας, 81’ Μπρούνο)

Νις-Μονπελιέ 1-1
(90+4’ Παλίν-72’ Χίλτον)

Ρεν-Λανς 2-0
(54’, 84’ Ντεπ)

Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Σεντ Ετιέν-Τουλούζ 0-1
(23' Μπεν Γέντερ)

Γκινγκάμπ-Ναντ 0-1
(33' Ενκουντού)

Λιόν-Λιλ 3-0
(39', 45', 84' Λακαζέτ)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μονακό 1-1
(71' Μόουρα, 90'+2' Μάρτιαλ)


Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου

Λανς-Παρί Σεν Ζερμέν

Σάββατο 18 Οκτωβρίου

Λοριάν-Σεντ Ετιέν
Λιλ-Γκινγκάμπ
Μετς-Ρεν
Μονακό-Εβιάν
Ναντ-Ρεμς
Νις-Μπαστιά

Κυριακή 19 Οκτωβρίου

Μαρσέιγ-Τουλούζ
Μπορντό-Καέν
Μονπελιέ-Λιόν *Πηγή: sport-fm.gr*

Η… ερασιτεχνική επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού!!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία συνεστήθη με το άρθρο 77 του νόμου 2725/1999, λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και οι αρμοδιότητες που κατέχει είναι ποικίλες.

Η… ερασιτεχνική επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού
Γράφει ο Άγγελος Αρτελάρης
Θα μπορούσε, λοιπόν, να έχει σημαντικό ρόλο και υπαρκτό έργο στον επαγγελματικό αθλητισμό αν…

Αν, επί παραδείγματι, ήλεγχε ενδελεχώς όλα τα έγγραφα των σωματείων που μετέχουν σε επαγγελματικές κατηγορίες. Αν, επί παραδείγματι, τηρούσε κατά γράμμα τις διατάξεις, ακολουθούσε τις αποφάσεις της και δεν εντόπιζε …πόρτες, παράθυρα και χαραμάδες. Αν δεν αποτελούσε, εν κατακλείδι, ένα «γρανάζι» του πελατειακού συστήματος. Αν δεν το έχετε καταλάβει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι πρωτίστως η υπεύθυνη για τα «κακώς κείμενα» των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι το ζήτημα δεν είναι η παραμονή του Πανιωνίου στην Α1, αλλά ούτε και η άνοδος της Καβάλας, ή του Ψυχικού ή του Αρκαδικού που ακολουθούν στο βαθμολογικό πίνακα. Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε ότι σε περίπτωση την οποία παραμείνει στην Α1 του μπάσκετ μια ομάδα, η οποία παρουσιάζει αδυναμίες στο διοικητικό και οικονομικό τομέα, τότε δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ίδιο το επαγγελματικό μπάσκετ. Το απαξιώνει και εν τέλει, το διαλύει…

Ο πρώην, πλέον, ιδιοκτήτης την ΚΑΕ Πανιώνιος Ηλίας Λιανός αποφάσισε, καλώς ή κακώς, ν’ αποχωρήσει από τον σύλλογο και το ανακοίνωσε εγκαίρως. Πριν από περίπου επτά μήνες γνωστοποίησε την απόφασή του και μέχρι πριν από δύο εβδομάδες δε βρήκε το διάδοχό του. Δεν θέλουμε να μπούμε σε εσωτερικά ζητήματα και να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο δεν έδωσε όλους αυτούς τους μήνες τα «κλειδιά» στον ερασιτέχνη ή στον Μαργέτη ή σε κάποιον άλλον… Δεν είναι άλλωστε, αυτό το θέμα μας, ούτε ο Πανιώνιος, αλλά ούτε η Καβάλα. Ούτε βέβαια, για ποιο λόγο δεν κατάβαλε τα οφειλόμενα, έστω κι αν έχει μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Εμείς αναρωτιόμαστε, απλά, αν έχουν συνειδητοποιήσει τα μέλη της εν λόγω επιτροπής πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της. Αν έχουν καταλάβει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν δύναται ν’ αναπτύξουν ή να απαξιώσουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Εμείς υποστηρίζουμε ότι, μάλλον, δεν έχουν «συλλάβει» πόσο σημαντικό είναι το έργο τους για τον επαγγελματικό αθλητισμό.
Διότι, προσπερνώντας ότι εκδίκασαν εκπρόθεσμα μια υπόθεση για την οποία έβγαλαν απόφαση και την ανακοίνωσαν στη φίλαθλη γνώμη μέσω ανακοινώσεως, έκριναν ότι το «κυανέρυθρο» σωματείο πρέπει να παραμείνει στην Α1. Καλώς το έπραξαν, αλλά αν το πίστευαν πραγματικά βάση των εγγράφων που συμπεριλήφθηκαν στο φάκελο. Αλλά αλήθεια μπορούν τα μέλη της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού να μας απαντήσουν αν διαπίστωσαν ένα πλάνο βιωσιμότητας της ΚΑΕ; Ο Λιανός έκανε το αυτονόητο, πληρώνοντας την εγγυητική επιστολή, όμως, ποιοι θα είναι οι συνεχιστές του; Με ποιες εγγυήσεις; Με ποια χρήματα; Ο Αντώνης Μαργέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SuperBasket είπε ότι η μέρα της εκδίκασης θα είναι δύσκολη, όμως, η επόμενη θα είναι ακόμα δυσκολότερη διότι πρέπει να βρεθούν χρήματα για τη δημιουργίας της ομάδας.
Και εμείς απλά αναρωτιόμαστε: Ποιοι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να κρατηθεί ο Πανιώνιος στην Α1; Γνωρίζουν το σημαντικό αυτό στοιχείο; Ποιο, δηλαδή, είναι το μέλλον της «κυανέρυθρης» ομάδας; Πως θα επιβιώσει από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο one man show Ηλίας Λιανός; Και εν κατακλείδι, αν – κάτι που απευχόμαστε – «κατεβάσει ρολά» σε λίγες ημέρες και δηλώσει αδυναμία ν’ αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, τα μέλη της επιτροπής έχουν ευθύνες, ακόμα και ποινικές; Μη γελιόμαστε, δεν είναι μόνο ο Πανιώνιος που δεν τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις στην Α1. Δεν είναι μόνο οι «κυανέρυθροι» που δεν έχουν πλάνο βιωσιμότητας και απλά περιμένουν τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ και την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είναι κι άλλες ομάδες που τα στοιχεία στο φάκελο είναι ελλιπέστατα. Και το πρόβλημα, δυστυχώς, θα μεταφερθεί στους «ώμους» του ΕΣΑΚΕ και κατ’ επέκταση της Α1…

Πηγή: Superbasket.gr

Πλησιάζουν τις ευρωπαϊκές θέσεις…!!

Ένα βαθμό από τις προνομιούχες θέσεις της Superliga βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ οι Ρίο Αβε και Μπελενένσες.

Πλησιάζουν τις ευρωπαϊκές θέσεις…
Η πρώτη πήρε 0-0 στη Μαδέιρα από τη Νασιονάλ, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής και ελπίζει να βρεθεί ξανά στα ευρωπαϊκά «σαλόνια», όπως συνέβη και στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στη 16η θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ για την παραμονή στην κατηγορία.
Από την πλευρά της, η δεύτερη παραχώρησε 1-1 εντός έδρας στη Σετούμπαλ και ενώ βρέθηκε μεν στο -1 από τη Μαρίτιμο, έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στις προνομιούχες θέσεις, παρέα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας και βρίσκονται σε θέση να διεκδικήσουν και ευρωπαϊκή έξοδο και παραμονή στην κατηγορία.



Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Αναλυτικά, η έβδομη αγωνιστική:


Παρασκευή 30/10
Γκιμαράες – Μποαβίστα 3-0

Σάββατο 4/10
Πεναφιέλ – Σπόρτινγκ 0-4

Κυριακή 5/10

Ακαντέμικα – Μορεϊρένσε 0-0

Πάσος Φερέιρα–Μαρίτιμο 3-2

Ζιλ Βιθέντε – Εστορίλ 1-1

Μπενφίκα – Αρούκα 4-0

Πόρτο – Μπράγκα 2-1

Νασιονάλ – Ρίο Άβε 0-0

Μπελενένσες – Σετούμπαλ 1-1


Επόμενη (όγδοη) αγωνιστική:

Παρασκευή 24/10
Σετούμπαλ - Γκιμαράες (22.30)

Σάββατο 25/10
Μποαβίστα - Πάσος Φερέιρα (18.00)
Μορεϊρένσε - Ζιλ Βιθέντε
Αρούκα - Πόρτο (22.15)

Κυριακή 26/10
Νασιονάλ - Ακαντέμικα (18.00)
Εστορίλ - Μπελενένσες
Σπόρτινγκ - Μαρίτιμο (20.00)
Μπράγκα - Μπενφίκα (22.15)

Δευτέρα 27/10
Ρίο Άβε - Πεναφιέλ (22.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κρεμάστηκε» ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης!!

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν ο kickboxer, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η σύντροφός του, Μάντη Περσάκη!

«Κρεμάστηκε» ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Στο κλαμπ των παντρεμένων μπήκε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης!

Ο γνωστός kickboxer ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί με την σύντροφό του, Μάντη Περσάκη παρουσία συγγενών και φίλων στο Λαγονήσι την Κυριακή (5/10).

Επισημοποίησαν έτσι την σχέση τους που ξεκίνησε λίγο καιρό μετά το σοβαρό τροχαίο που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ζωή, αλλά χάρη και στη βοήθεια της συντρόφου του που ανέλαβε μέρος της αποκατάστασής του, το ξεπέρασε πολύ σύντομα διαψεύδοντας τους γιατρούς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρεαλ-ισμός, Ερνέστο…!!

Τη σκληρή πραγματικότητα έδειξε η Ρεάλ στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Με νέα όργια του Ρονάλντο (τρίτο χατ-τρικ σε 15 μέρες) η «βασίλισσα» έκανε πάρτι με την κακή Μπιλμπάο (5-0) κι έμεινε κοντά στην κορυφή.
Ρεαλ-ισμός, Ερνέστο…
Πολλή φόρα για να σταματήσει στο (χαμηλό όπως έχει γίνει) εμπόδιο της Μπιλμπάο έδειξε να έχει πάρει η Ρεάλ.

Χωρίς να δυσκολευτεί ούτε για πέντε λεπτά -άλλωστε λιγότερα της χρειάστηκαν για να πάρει το προβάδισμα- η «βασίλισσα» σάρωσε 5-0 τη ντεφορμέ ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Και το έκανε με πρωταγωνιστή, ποιόν άλλον, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ πριν καν σκεφτούν οι Βάσκοι, καθάρισε το παιχνίδι πριν το ημίχρονο κι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, πετυχαίνοντας στις καθυστερήσεις το τρίτο του χατ-τρικ ως τώρα στο πρωτάθλημα σε διάστημα μόλις 15 ημερών!

Ενδιάμεσα, δε, είχε βοηθήσει (μ’ ένα έτοιμο γκολ) και τον Μπενζεμά να κάνει κι εκείνος το κομμάτι του, σκοράροντας άλλα δυο γκολ. Κάπως έτσι η Ρεάλ διατήρησε την αναστρέψιμη απόστασή της από την Μπαρτσελόνα, την ώρα που η Μπιλμπάο έμενε για έβδομο παιχνίδι χωρίς νίκη κι έπιανε κι επίσημα πλέον (βαθμολογικό) πάτο.



Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην Primera Division



Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 3/10

Χετάφε-Κόρδοβα 1-1
(88’ Μπαμπά - 78’ Εκένγκ)

Σάββατο, 4/10

Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-1
(6' αυτ. Μιράντα, 8' Γκόμεζ, 13' Οταμέντι - 29' Μάντζουκιτς)

Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπαρτσελόνα 0-2
(35' Μέσι, 36' Νεϊμάρ)

Εϊμπάρ-Λεβάντε 3-3
(46’ αυτ. Πέδρο Λόπεθ, 70’ Μπερχόν, 93’ Πιοβακάρι - 2’ Μοράλες, 43’ Καμαράσα, 79’ Κασαδέσους)

Αλμερία-Έλτσε 2-2
(37' πεν. Βερζά, 84' Χεμέντ - 6' Ροντρίγκεζ, 56' Τζόναθας)

Μάλαγα-Γρανάδα 2-1
(60' Σάντα Κρουζ, 80' πεν. Αντούνιες - 6' Ελ Αραμπί)

Κυριακή, 5/10

Σεβίλλη-Λα Κορούνια 4-1
(24’, 57’ Εμπιά, 39’ Μπάκα, 63’ Βιτόλο-31’ Μεντούνγιανιν)

Θέλτα-Βιγιαρεάλ 1-3
(44' Λαριβέι - 32', 33' Γκόμεζ, 90' Γκασπάρ)

Εσπανιόλ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0
(7’ Βάθκεθ, 90’+2’ Στουάνι)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο 5-0
(2’, 55’, 89’ Ρονάλντο, 41’, 69’ Μπενζεμά)

Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Παρασκευή, 17/10

Γρανάδα-Ράγιο Βαγιεκάνο (22:00)

Σάββατο, 18/10

Μπαρτσελόνα-Εϊμπάρ (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Θέλτα (19:00)
Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Κόρδοβα-Μάλαγα (23:00)

Κυριακή, 19/10

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ (13:00)
Λα Κορούνια-Βαλένθια (18:00)
Έλτσε-Σεβίλλη (20:00)
Βιγιαρεάλ-Αλμερία (22:00)

Δευτέρα, 20/10

Σοσιεδάδ-Χετάφε (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σφαλιάρα» και τριάρα στην Ίντερ!

Πλάκα έκανε η Φιορεντίνα στην Ίντερ και τη φιλοδώρησε με ξεγυρισμένη τριάρα (3-0) σε ματς για την 6η αγωνιστική. Ανατροπή για Νάπολι, 2-1 την Τορίνο.

«Σφαλιάρα» και τριάρα στην Ίντερ
«Φύλλο και φτερό» έκανε την Ίντερ η Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» με γκολάρες των Μπαμπακάρ και Κουαδράδο έφτασαν να προηγούνται πριν καν συμπληρωθούν είκοσι λεπτά αγώνα με δύο γκολ διαφορά και στη συνέχεια… άραξαν. Απλά λίγο πριν το τέλος ήρθε και το τέρμα του Τόμοβιτς να διαμορφώσει το τελικό 3-0 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της.

Την ίδια ώρα η Νάπολι έφτυσε «αίμα» για να κάμψει την αντίσταση της Τορίνο, η οποία μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 14’. Με αντεπίθεση διαρκείας, οι «παρτενοπέι» είδαν τους κόπους τους να αποδίδουν καρπούς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν με τα γκολ των Ινσίνιε στο 55’ και Καγιεχόν στο 72’ έφερε «τούμπα» το ματς και πήρε τη νίκη με σκορ 2-1.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Serie A.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου

Βερόνα – Κάλιαρι 1-0
(89' Tαχτσίδης)

Μίλαν – Κιέβο 2-0
(55' Μουντάρι, 78' Χόντα)

Κυριακή, 5 Οκτωβρίου

Έμπολι – Παλέρμο 3-0
(4' Μακαρόνε, 33' Τονέλι, 63' Πουτσιαρέλι)

Λάτσιο – Σασουόλο 3-2
(9’ Μάουρι, 25’ Τζόρτζεβιτς, 35’ Καντρέβα – 26’, 50’ πεν. Μπεράρντι).

Πάρμα – Τζένοα 1-2
(62’ Κόντα – 53’ Περότι, 90’+3’ Μάτρι)

Σαμπντόρια – Αταλάντα 1-0
(35’ Γκαμπιαντίνι)

Ουντινέζε – Τσεζένα 1-1
(62’ Φερνάντες – 90’+2’ πεν. Κασκιόνε)

Γιουβέντους – Ρόμα 3-2
(27’ πεν, 45’+3’ Τέβες, 86’ Μπονούτσι – 32’ πεν, Τότι, 44’ Ιτούρμπε)

Φιορεντίνα – Ίντερ 3-0
(7’ Μπαμπακάρ, 19’ Κουαδράδο, 77’ Τόμοβιτς)

Νάπολι – Τορίνο 2-1
(55’Ινσίνιε, 72’ Καγιεχόν – 14’ Κουαλιαρέλα)


Η επόμενη αγωνιστική:

Ρόμα – Κιέβο
Σασουόλο – Γιουβέντους
Φιορεντίνα – Λάτσιο
Αταλάντα – Πάρμα
Κάλιαρι – Σαμπντόρια
Βερόνα – Μίλαν
Παλέρμο – Τσεζένα
Τορίνο – Ουντινέζε
Ίντερ – Νάπολι
Τζένοα - Έμπολι*Πηγή: sport-fm.gr*