Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Μπροστά... αγκομαχά!

Κουρασμένος και λαβωμένος (χωρίς πέντε) ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ηττήθηκε με 75-46. Καλοί αμυντικά, ψάχνονται επιθετικά οι πράσινοι. Έξι πόντους στη 4η περίοδο.

Μπροστά... αγκομαχά
Πιο εύκολα σε σχέση με την πρόσφατη κόντρα τους στο Nick Gallis Cup ηττήθηκε σήμερα ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι (χωρίς Φώτση, Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη, Νέλσον, Μποχωρίδη) δεν μπορούσαν να προβάλλουν μεγαλύτερη αντίσταση στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία στο τέλος άνοιξε τη διαφορά και επικράτησε με το ευρύ 75-46, στον τελικό του Gomelsky Cup.

Καλή η εικόνα των παικτών του Ιβάνοβιτς στο αμυντικό κομμάτι, προβληματικοί και κουρασμένοι επιθετικά δεν κατάφεραν να μπουν στο... κλίμα. Γιάνκοβιτς και Παππάς είχαν από 11 πόντους, στα ρηχά ο... μοναχικός Μπατίστα, άστοχος πολύ ο Σλότερ και συνολικά 10/28 δίποντα και 6/29 τρίποντα, με τους πρωταθλητές να σκέφτονται πλέον... φουλ τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός (ξεκίνησε με Διαμαντίδη, Σλότερ, Παππά, Μπατίστα, Χαραλαμπόπουλο) επέμενε στα τρίποντα –χωρίς να δικαιώνεται- η ΤΣΣΚΑ χτυπούσε... φυσιολογικά στη ρακέτα και προηγήθηκε νωρίς 8-2. Οι πράσινοι ισορρόπησαν και ισοφάρισαν (8-8) στο 5’ (με τους Σλότερ, Παππά). Τα σουτ του τριφυλλιού δεν έβγαιναν, ο Μπατίστα δεν... ταϊζόταν όπως σε άλλα φιλικά και μοιραία μένοντας για αρκετά λεπτά χωρίς καλάθι, οι Ρώσοι ξέφυγαν με 17-9, προτού ο Φριτζόν «απαντήσει» στο Γιάνκοβιτς για το 22-12.

Δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση ο Παναθηναϊκός. Ο Μπατίστα ταλαιπωρείτο αρκετά μόνος του (ελέω και των απουσιών), απέναντι στα... θηρία, έμοιαζε ξεζουμισμένος και οι παίκτες του Ιτούδη όντας ελαφρώς πιο εύστοχοι απ’ τα 6,75 προηγήθηκαν και με 15 (33-18). Ο... φρέσκος «αέρας» του Διαμαντάκου και κάποιες καλές επιλογές του Διαμαντίδη έδωσαν λύσεις και σερί 6-0 (33-24), το οποίο όμως γρήγορα-γρήγορα βρήκε «απάντηση» απ’ την ποιότητα της ΤΣΣΚΑ που ανέβασε εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον Μπλουμς όμως να γράφει με buzzer beater απ’ τα 10 μέτρα το 41-29 του πρώτου μέρους.

Αποφασισμένος να παίξει πιο σκληρή άμυνα μπήκε στο δεύτερο μισό ο Παναθηναϊκός. Κι όντως είχε αποτέλεσμα η πίεση και η διαθεσή του. Και με τον Γιάνκοβιτς να... οδηγεί στην άλλη άκρη του παρκέ, μετά από ώρα η διαφορά έπεσε στους 6 (41-35) αναγκάζοντας τον Ιτούδη να πάρει τάιμ-άουτ στο 24’. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς λειτουργούσαν πολύ καλά πίσω –δεδομένου του μικρού rotation και της διαφοράς ποιότητας- αλλά το επιθετικό πρόβλημα δεν λυνόταν κι έτσι οι Μοσχοβίτες διατηρούσαν το προβάδισμά τους σε αυτά τα επίπεδα, με τον Μαρκοϊσβίλι να σημειώνει διαδοχικούς πόντους για το 52-40.

Κάτι η κούραση, κάτι το «μπάσιμο» των μικρών, κάτι ένα μίνι... γκάζι που πάτησε η ΤΣΣΚΑ, μπλόκαρε για τα καλά τον Παναθηναϊκό και η διαφορά άνοιξε με τον Νίκολς να πηγαίνει στο +20 την ομάδα του (60-40). Με τους «πιτσιρικάδες» Κόνιαρη, Διαμαντάκο και Χαραλαμπόπουλο να αποτελούν τα 3/5 της πεντάδας (δεν έπαιξε καθόλου ο Διαμαντίδης στα τελευταία δέκα λεπτά), ο Παναθηναϊκός δε μπορούσε να βρει χημεία, υπολειπόταν σε εμπειρία και ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί, αφού ούτε ασφαλή συμπεράσματα έβγαιναν. Έτσι οι πράσινοι, σκοράροντας μόλις έξι πόντους στην τέταρτη περίοδο και μένοντας από καύσιμα, μοιραία γνώρισαν πιο βαριά ήττα σε σχέση με αυτή που ενδεχομένως τους άξιζε, με το τελικό 75-46.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 41-29, 52-40, 75-46

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δ. Ιτούδης): Αστάπκοβιτς 8, Τεόντοσιτς 8(1), Φριτζόν 8(2), Νίκολς 6(2), Τζάκσον 7, Μαρκοϊσβίλι 10(1), Κορόμπκοφ 8, Ζοζούλιν, Στρέμπκοφ 3(1), Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 9, Χάινς 6.

Παναθηναϊκός (Ντ. Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 5, Γιάνκοβιτς 11(2), Μπλουμς 3(1), Παππάς 11(2), Διαμαντίδης 5(1), Μπατίστα 3(11ριμπ.), Διαμαντάκος 4, Κόνιαρης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: