Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Για να ξέρουμε και τι λέμε….!!

Ο Κ.Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα αποτελέσματα των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ στην Ευρώπη κάτω από μία άλλη οπτική. 
Κάποιες σκέψεις με αφορμή την κακή ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις τρεις μεγάλες ομάδες μας, που γνώρισαν ήττες και δη όχι από…μεγαθήρια.
ADVERTISEMENT
Έστω κι αν άλλο η πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμε, άλλο η ουραγός στο Σαμπιονά Γκινγκάμπ κι άλλο η μικρομεσαία πορτογαλική Εστορίλ, σημασία έχει ότι έχασαν κι οι τρεις εκπρόσωποί μας από αντιπάλους που αν μη τι άλλο δεν έπρεπε να τους τρομάζουν.
Σκέψεις, επειδή ορισμένοι πάνε να βάλουν στο ίδιο σακί τις τρεις ομάδες μας, επειδή ακριβώς όλες έχασαν, όλες εκτός έδρας, όλες από αντιπάλους Β΄και Γ΄κατηγορίας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για να μην πάω πιο κάτω.
Λοιπόν…
Ο Παναθηναϊκός έχει να κάνει νίκη επί σημαντικής ομάδας στην Ευρώπη εδώ και 4,5 ολόκληρα χρόνια. Από εκείνες τις δύο κολλητά επί της Ρόμα, για το Γιουρόπα Λιγκ, το Φλεβάρη του 2010! Οι άλλες νίκες του ολόκληρο αυτό το διάστημα ήταν επί των Μάδεργουελ Σκωτίας, Μίντιλαντ Δανίας και Μάριμπορ Σλοβενίας.
Ο ΠΑΟΚ εδώ και τρία και πλέον χρόνια έχει κάνει μόλις μία νίκη επί μίας σημαντικής ομάδας στην Ευρώπη-της Τότεναμ στο Λονδίνο για τους ομίλους του Γιουρόπα το Σεπτέμβριο του 2011. Οι άλλες νίκες του ολόκληρο αυτό το διάστημα ήταν επί των Μπνέϊ Γιεχούντα και Μακάμπι Χάϊφα Ισραήλ, Σαχτέρ Καζακστάν, Ζίμπρου Μολδαβίας και Μινσκ Λευκορωσίας…
Ο Ολυμπιακός στην  τελευταία τριετία έχει κερδίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, την Μπενφίκα, την Άντερλεχτ, την Άρσεναλ (δύο φορές), την τότε πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ (δύο φορές), τη Μαρσέϊγ, την Ντόρτμουντ. Κι όχι στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ…
Για να ξέρουμε και τι λέμε…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: