Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Γιαννιώτας: «Να γίνει πρότυπο ο Αστέρας»

Την επιθυμία ο Αστέρας Τρίπολης να αποτελέσει πρότυπο για τις ελληνικές ομάδες, ώστε να έχουν και εκείνες ανάλογη πορεία στην Ευρώπη, εξέφρασε ο Γιάννης Γιαννιώτας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Γιαννιώτας: «Να γίνει πρότυπο ο Αστέρας»
Αισιόδοξος όσον αφορά την πορεία του Αστέρα Τρίπολης στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο Γιάννης Γιαννιώτας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος εξτρέμ τόνισε ότι οι Αρκάδες μπορούν – αν είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι – να κερδίσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο, αναφερόμενος στο επόμενο παιχνίδι τους κόντρα στην Τότεναμ για το Europa League.

Από εκεί και πέρα, ο νεαρός άσος έθεσε ως στόχο τη συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ της Super League, ενώ υποστήριξε ότι είναι νωρίς να μιλήσει για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει ξανά στο εξωτερικό, αλλά και να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Γιαννιώτας στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο

Για την πορεία του Αστέρα Τρίπολης από τα προκριματικά μέχρι τους ομίλους του Europa League:

«Είχαμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε και να χαρούμε τις νίκες μας. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι πανηγυρισμοί, αν θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κάθε αγώνα. Όποιος παίκτης βγει και εκείνος που μπαίνει, προσφέρει το ίδιο. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν 25 παίκτες που είναι όλοι το ίδιο και όποιος παίζει, δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να κερδίσει η ομάδα».

Για το ρόστερ των Αρκάδων:

«Τα παιδιά είναι όλοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές με ποιότητα και αυτό οφείλεται και στο σκάουτινγκ του συλλόγου, αφού βγαίνουν οι επιλογές. Τα αποτελέσματα μόνο τυχαία δεν έρχονται».

Για το κλίμα στην ομάδα σε σχέση με εκείνο που είχε συναντήσει ως παίκτης του Άρη πριν από μερικά χρόνια:

«Ο σύλλογος μας παρέχει τα πάντα και δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα. Όλοι οι υπάλληλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για τον Στάικο Βεργέτη, προπονητή του Αστέρα:

«Ο προπονητής έχει δείξει τη δουλειά του και το έχει καταλάβει όλος ο κόσμος. Όταν έλειψε, έχει εξίσου καλούς συνεργάτες και ακολουθήσαμε όλοι μαζί τις εντολές του και έτσι βγήκε το πολύ καλό αποτέλεσμα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα γίνουμε πρότυπο για πολλές ελληνικές ομάδες που θα επιχειρήσουν να κάνουν ανάλογη πορεία και θα μπορέσουν να διαφημίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής μιλάει με τον κάθε ποδοσφαιριστή και τον “φτιάχνει” για να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτά που λέγονται στα αποδυτήρια δεν μπορούμε να τα πούμε προς τα έξω. Αυτό είναι που με κάνει εμένα και έτσι όλοι μαζί δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για τους στόχους που έχουν θέσει στην Τρίπολη:

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στο πρωτάθλημα, ενώ στο Κύπελλο είναι νωρίς ακόμα να συζητάμε οτιδήποτε. Στην Ευρώπη θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θέλουμε να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με την πεντάδα και να συνεχίσουμε την καλή δουλειά».

Για το παιχνίδι με την Τότεναμ στην Αγγλία:

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόκριση, αλλά όταν έρχονται τέτοιου είδους αποτελέσματα κάνεις όνειρα. Δεν συμφωνώ ότι είναι δύσκολο παιχνίδι με την Τότεναμ. Όλα είναι για εμάς δύσκολα παιχνίδια και δείχνουμε σε όλα την ίδια βαρύτητα. Και με την Μπεσίκτας εκτός ήταν δύσκολο και με την Παρτιζάν ήταν δύσκολο, παρότι παίζαμε στη έδρα μας. Θα πάμε στην Αγγλία για να παλέψουμε και στο μυαλό μας είναι να κερδίσουμε. Μπορούμε να κερδίσουμε την οποιαδήποτε ομάδα, αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι».

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Αστέρα:

«Ήξερα που έρχομαι. Ήξερα ότι ο σύλλογος είναι υγιέστατος από όλες τις απόψεις. Είχα ανάγκη να παίξω ποδόσφαιρο και να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μου έδωσαν τη δυνατότητα να μπω ξανά σε αγωνιστικό ρυθμό. Μακάρι να ανεβάσω κι άλλο την απόδοση μου και να βοηθήσω την ομάδα. Στη Γερμανία έμαθα ότι πρέπει να δουλέψω και το σώμα μου. Δεν με πίστεψε αρκετά ο προπονητής, επειδή είχα και κάποιους τραυματισμούς. Θέλω να αποδείξω σε όλους τι αξίζω, αφού είμαι αρκετά μικρός και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Το να παίζεις στο εξωτερικό είναι μεγάλη υπόθεση και μακάρι κάποια στιγμή να παίξω ξανά στην Ευρώπη».

Για το ενδιαφέρον που υπήρξε το καλοκαίρι για τον ίδιο:

«Δεν θέλω να μου λέει ο μάνατζερ μου ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό και τελικά να μην γίνεται τίποτα. Όταν μου είπε για τον Αστέρα δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα και δέχθηκα κατευθείαν την πρόταση που έγινε».

Για το αν σκέφτεται την ενδεχόμενη κλήση του στην Εθνική Ανδρών:

«Φυσικά και είναι στο μυαλό μου η Εθνική. Δεν βιάζομαι. Η Εθνική μας είναι μεγάλη ευρωπαϊκή και παγκόσμια δύναμη. Η Εθνική είναι υπολογίσιμη απ' όλους και πλέον τη φοβούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: