Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Αγριεμένοι «αετοί», χαλαροί «δράκοι»

Άργησε να «ξυπνήσει» κόντρα στην Αρούκα η Μπενφίκα, όμως όταν το έκανε τη «φιλοδώρησε» με τέσσερα γκολ, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Superliga και ξαναβρέθηκε στο +4 στην κορυφή.

Αγριεμένοι «αετοί», χαλαροί «δράκοι»
Η Μπενφίκα σάρωσε 4-0 την Αρούκα στο «Ντα Λουζ», στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής ης Superliga, έστω και αν άργησε να σκοράρει, και παρέμεινε στο +4 από τη δεύτερη θέση, δείχνοντας πως παραμένει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου και αποδεικνύοντας πως βρίσκει σιγά σιγά τη φόρμα της.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και «καθάρισαν» την αναμέτρηση με τους Ταλίσκα στο 75’, Ντερλεϊ στο 80’, Σάλβιο στο 83’ και Ζόνας στο 89’. Βασικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Ανδρέας Σάμαρης.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Αρτουρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Λισάντρο Λόπεζ, Ελισέου, Σάμαρης, Σάλβιο, Ντερλέι (85’ Πίτσι), Λίμα (45’ Ζόνας), Γκαϊτάν (45’+2’ Όλα Τζον)


Πιο δύσκολη ήταν η επικράτηση τη δεύτερης Πόρτο, που νίκησε 2-1την Μπράγκα στο «Ντραγκάο» στο θεωρητικό ντέρμπι της αγωνιστικής και συνεχίζει να «κυνηγάει» τους «αετούς» για να τους «κλέψει» τον φετινό τίτλο, δείχνοντας πως έχει βρει τα πατήματά της.

Αντίθετα, η φιναλίστ του Europa League του 2011 παρέμεινε στο -1 από τις προνομιούχες θέσεις, όμως σαφώς εξακολουθεί να διεκδικεί τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι «δράκοι» ήταν ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα των Ιντι στο 25’ και Κιντέρο στο 57’, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Ζε Λουίς στο 32’.


ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο Φρέιτας, Ντανίλο, Μαϊκόν, Ιντι, Αλεξ Σάντρο, Ολιβερ, Μαρκάνο (45’+4’ Ρούμπεν Νέβας), Ερέρα (45’ +4’ Κιντέρο), Τέγιο, Τζάκσον Μαρτίνεζ, Μπραχίμι (76’ Εβάντρο)

ΜΠΡΑΓΚΑ: Μάθιους, Μπαϊάνο, Σάντος, Αντρέ Πίντο, Τιάγκο Γκόμες, Ντανίλο, Ρούμπεν Μίκαελ (71’ Πέδρο Σάντος), Τίμπα (86’ Αλαν), Πάρδο, Ζοσέ Λουίς (79’ Εντερ), Ράφα Σίλβα


Σημαντική νίκη για την Πάσος Φερέιρα, που νίκησε 3-2 τη Μαρίτιμο εντός έδρας και την πλησίασε στον ένα βαθμό στην προσπάθεια των δύο ομάδων να εξασφαλίσουν μια θέση στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πολύτιμο βαθμό για την αντίπαλο του Παναθηναίκύ στους ομίλους του Europa League, Εστορίλ, που απέσπασε 1-1 στην έδρα της ουραγού Ζιλ Βιθέντε, παραμένοντας προσωρινά στο +2 από τις θέσεις των πλέι άουτ.


Η σύνθεση της Εστορίλ: Βάγκνερ, Μάνο, Μπρούνο Νασιμέντο, Γιόχαν Ταβάρες, Ρούμπεν Φερνάντεζ, Φιλίπε Γκονσάλβες, Αντερσον, Αμάντο (83’ Μπρούνο Λόπες), Σεμπά (64’ Τοζέ), Κλέμπερ (64’ Αρτούρο), Κούκα


Τρεις βαθμούς πι ψηλά από τη 16η θέση βρίσκονται οι Ακαντέμικα και Μορεϊρένσε, οι οποίες με το 0-0 στην έδρα της πρώτης, «έβγαλαν τα μάτια» τους στην προσπάθεια να κάνουν βήμα παραμονής.



Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Αναλυτικά, η έβδομη αγωνιστική:


Παρασκευή 30/10
Γκιμαράες – Μποαβίστα 3-0

Σάββατο 4/10
Πεναφιέλ – Σπόρτινγκ 0-4

Κυριακή 5/10

Ακαντέμικα – Μορεϊρένσε 0-0

Πάσος Φερέιρα–Μαρίτιμο 3-2

Ζιλ Βιθέντε – Εστορίλ 1-1

Μπενφίκα – Αρούκα 4-0

Πόρτο – Μπράγκα 2-1

Νασιονάλ – Ρίο Άβε (21.00)

Μπελενένσες – Σετούμπαλ (22.15)


Επόμενη (όγδοη) αγωνιστική:

Παρασκευή 24/10
Σετούμπαλ - Γκιμαράες (22.30)

Σάββατο 25/10
Μποαβίστα - Πάσος Φερέιρα (18.00)
Μορεϊρένσε - Ζιλ Βιθέντε
Αρούκα - Πόρτο (22.15)

Κυριακή 26/10
Νασιονάλ - Ακαντέμικα (18.00)
Εστορίλ - Μπελενένσες
Σπόρτινγκ - Μαρίτιμο (20.00)
Μπράγκα - Μπενφίκα (22.15)

Δευτέρα 27/10
Ρίο Άβε - Πεναφιέλ (22.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: