Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η αντίδραση είναι το καλό νέο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πως ο Παναθηναϊκός διαχειρίζεται την ήττα και την τραγική εμφάνιση κόντρα στην Εστορίλ.
To ότι η εικόνα της ομάδας στο Εστορίλ ήταν πολύ κακή το κατάλαβαν όλοι στην ομάδα. Και κυρίως κατάλαβαν, ότι δεν έκαναν ότι μπορούσαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η μάλλον για να το πω καλύτερα δεν προσπάθησαν για να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι και πίστεψαν ότι με την φανέλα θα το κερδίσουν. Το είπα και το έγραψα και εγώ αυτό μετά το ματς, όπως και τα λάθη, που έγιναν σε κάποια προηγούμενα ματς και τα οποία στοίχισαν σε βαθμούς και νίκες. Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να διδάσκεσαι από τα λάθη σου και να κοιτάς
παρακάτω. Το να μείνεις στο χθες και να αναφέρεσαι συνέχεια στα λάθη που έκανες εσύ, η στα λάθη που έγιναν από άλλους μέσα στην ομάδα δεν οδηγεί πουθενά.

ADVERTISEMENT
Αυτό που μου άρεσε μετά από αυτή την ήττα από το Εστορίλ και την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας είναι ότι ο Παναθηναϊκός ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ σαν ομάδα. Δεν έμεινε μόνο στο ότι ήταν μία κακή εμφάνιση και πάμε παρακάτω. Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε την αυτοκριτική του αναγνώρισε τα όποια λάθη του και το είπε και στους παίκτες. Ο προπονητής μίλησε σε σκληρή γλώσσα στους παίκτες, για την ....χαλαρότητα , με την οποία αντιμετώπισαν την Εστορίλ. Και είχε και κάποιες ιδιαίτερες συζητήσεις με τους πιο παλιούς παίκτες, διότι δεν έχουν βάλει πλάτηπαρά σε λίγα παιχνίδια.
Ο Αλαφούζος συζήτησε πολύ ώρα και με τον προπονητή και τον Φύσσα, για την εικόνα της ομάδας και τα αίτια και έστειλε μήνυμα σε όλους ότι τέτοια εικόνα δεν είναι ανεχτή. Ο Νταμπίζας είχε και αυτός κουβέντα με τους πιο παλιούς παίκτες και μαζί με τον Φύσσα και τον Αναστασίου . Οι παίκτες κατάλαβαν ότι αντιμετώπισαν το παιχνίδι με την Εστορίλ, ως ...φιλικό και όχι ως επίσημο και σήμερα το πρωί πήραν και το μήνυμα από τους φίλους της ομάδας στο Κορωπί, ότι πρέπει να αλλάξουν εικόνα.
Τα λάθη, που έγιναν το καλοκαίρι στις μεταγραφές έχουν καταγραφεί στο παρελθόν , τα έχουμε πει και γράψει πολλές φορές, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το παραδέχονται και οι υπεύθυνοι, που ήδη για τον Γενάρη κάνουν πλάνο, για να ενισχυθεί ουσιαστικά η ομάδα.
Γενικά υπήρχε μία κινητοποίηση μετά την ήττα από την Εστορίλ, που δείχνει ότι ο Παναθηναικός αντέδρασε χωρίς πανικό, αλλά με ουσιαστική συζήτηση και κοιτάει μπροστά. Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν δουλεύει. Πάει μπροστά όχι αυτός, που δεν κάνει λάθη(ουδείς αλάνθαστος), αλλά αυτός, που αναγνωρίζει τα λάθη του τα βλέπει και τα διορθώνει.
Εχω την αίσθηση και την πληροφόρηση, ότι στον Παναθηναϊκό γίνεται το τελευταίο. Το χαστούκι από την Εστορίλ έφερε την ΣΩΣΤΗ αντίδραση!

*ΥΓ: Μπορεί κάποιοι να διαφωνήσουν αλλά είμαι σίγουρος, ότι με τους ίδιους παίκτες, που αγωνίστηκαν κόντρα στην Εστορίλ ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Παρά τις ελλείψεις και τις απουσίες αν ο Παναθηναϊκός λειτουργήσει σαν ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου, όπως έκανε πέρυσι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: