Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Κυριακίδης: «Τέτοια συμβάντα δε χωρούν σε κανένα άθλημα»

Για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη πήρε θέση ο τερματοφύλακας της Skoda Ξάνθη, Δημήτρης Κυριακίδης, ενώ μίλησε επίσης για το ξεκίνημα του συλλόγου, τη βία στα γήπεδα και για την αλλαγή προπονητή.

Κυριακίδης: «Τέτοια συμβάντα δε χωρούν σε κανένα άθλημα»
Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη εξέφρασε με δηλώσεις του στο επίσημο site της SKODA Ξάνθη ο τερματοφύλακας της ομάδας, Δημήτρης Κυριακίδης.

Ο 28χρονος γκολκίπερ, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο ξεκίνημα, έχοντας 21 αποκρούσεις, 21 κλεψίματα και 26 επεμβάσεις, αναφέρθηκε για το τραγικό συμβάν με το θάνατο του άτυχου φιλάθλου του Εθνικού, για το ξεκίνημα της ομάδας και για τον νέο τεχνικό, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για τους έξι βαθμοί μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές που ήρθαν μετά από τρία εκτός έδρας παιχνίδια και δύο εντός και για το αν θεωρεί ικανοποιητική την μέχρι στιγμής συγκομιδή της ομάδας:

«Δεν κρύβουμε ότι περιμέναμε διαφορετικό το φετινό ξεκίνημα. Χάσαμε βαθμούς στην έδρα μας στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και θα μπορούσαμε να είχαμε αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία στη Βέροια. Νομίζω ότι στα υπόλοιπα παιχνίδια οι βαθμοί που έχουμε πάρει είναι ικανοποιητικοί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πιάσαμε το μάξιμουμ της απόδοσής μας».

Για το τραγικό συμβάν με το θάνατο του φιλάθλου στο παιχνίδι Ηρόδοτος - Εθνικός και για τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ενώ για το ποιες είναι οι προσωπικές του σκέψεις για τη βία στο ποδόσφαιρο, είπε:

«Καταρχήν θέλω να εκφράσω τα δικά μου συλλυπητήρια αλλά και των συμπαικτών μου στην οικογένεια του αδικοχαμένου φίλαθλου. Άλλος ένας άνθρωπος προστέθηκε στην μακριά μαύρη λίστα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τέτοια συμβάντα δεν χωρούν σε κανένα άθλημα, σε καμία χώρα. Πρέπει επιτέλους όλοι οι ιθύνοντες και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να εφαρμόσουν μία πολιτική έτσι ώστε να μην ζήσουμε άλλες παρόμοιες μαύρες στιγμές».

Για το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα και για τις εμφανίσεις και τις αποκρούσεις που του έχουν αποφέρει την αναγνώριση και το χειροκρότημα των φιλάθλων, τόνισε:

«Αυτό είναι κάτι ευχάριστο για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν επαναπαύομαι όμως από τα «μπράβο» του σήμερα και προσπαθώ να δουλεύω καθημερινά για το καλύτερο και της ομάδας και το δικό μου. Η διάρκεια είναι αυτή που κάνει την διαφορά και στο ποδόσφαιρο».

Για την παράδοση που έχει δημιουργήσει η SKODA Ξάνθη όλα αυτά τα χρόνια στους τερματοφύλακες:

«Γνωρίζω την παράδοση της SKODA ΞΑΝΘΗ με τους καλούς τερματοφύλακες και την εξέλιξη που είχαν εδώ. Μαζί με το προπονητικό επιτελείο και τα άλλα παιδιά, προσπαθούμε να δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Δεν είναι όμως μόνο η δική μας δουλειά αλλά και η μελέτη των «ατού» του κάθε αντιπάλου αλλά και τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα για να είμαστε σε κάθε παιχνίδι όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Για τη διαφορετική διάθεση που έχει ξεκινήσει φέτος το πρωτάθλημα η ομάδα:

«Έχουν έρθει έμπειροι κι αξιόλογοι παίκτες κι αυτό είναι θετικό για την ομάδα. Μέρα με την μέρα θα βοηθήσουν όλοι τους και θα φανεί η αξία τους. Αναφορικά με το θέμα του προπονητή αυτό αφορά την Διοίκηση. Εμείς και πριν δουλεύαμε και τώρα με τον νέο προπονητή συνεχίζουμε να δουλεύουμε».

Για το ποιες είναι οι πρώτες του εντυπώσεις από τον νέο τεχνικό Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Είναι πολύ θετικές. Είναι ένας προπονητής που έχει καλό βιογραφικό και γνωρίζει πολύ καλά το χώρο του ποδοσφαίρου. Έχει γνώσεις, όρεξη και δουλεύουμε πολλές ώρες στο γήπεδο. Ο Λουτσέσκου ήδη έχει σχηματίσει άποψη για την ομάδα καθώς την έχει παρακολουθήσει και γνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες. Θεωρώ πως η διακοπή θα μας βοηθήσει σαν ομάδα γιατί ο νέος προπονητής θα έχει περισσότερες μέρες για να περάσει την δική του φιλοσοφία».

Για τον αν η αποχή θα επηρεάσει τις ομάδες και συγκεκριμένα τη SKODA Ξάνθη:

«Κάποιες ομάδες μπορεί να επηρεαστούν και κάποιες άλλες όχι. Στην SKODA ΞΑΝΘΗ θα κάνει καλό γιατί αλλάξαμε προπονητή και θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε πάνω στα δικά του δεδομένα. Θα ήταν πιο δύσκολο μέσα σε λίγες μέρες να καταλάβουμε και να «μπούμε» στη φιλοσοφία του».

Για το πόσο κοντά πιστεύει ότι είναι η διάκριση μιας εθνικής κλήσης αν συνεχίσει με αυτές τις εμφανίσεις:

«Αυτό είναι σχετικό. Όντως έχω ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και είναι λογικό ο κάθε ποδοσφαιριστής να έχει τις δικές του ψηλές φιλοδοξίες. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο και θέλω να συνεχίσω σ’ αυτούς τους ρυθμούς. Ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα είμαι μέσα στα πλάνα του».

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους:

«Έτσι όπως τελείωσε η περσινή αγωνιστική περίοδος και με τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, είναι γεγονός ότι περιμέναμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Πέρσι στο φινάλε, νοιώσαμε ποιος είναι ο κόσμος της Ξάνθης. Φέτος θα περίμενε ένα καλύτερο ξεκίνημα αλλά προσπαθούμε κι ευελπιστούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από το επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, να μας στηρίξει για να πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: