Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

«Τυχερός που είμαι στον Πανιώνιο»


Ευτυχισμένος για το ότι βρίσκεται στο τεχνικό τιμ του Πανιώνιου, στο πλευρό του Δημήτρη Τερεζόπουλου, δήλωσε ο Σήφης Βενάκης. «Ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια», είπε για την δουλειά στους «κυανέρυθρους».

«Τυχερός που είμαι στον Πανιώνιο»
Τυχερός νιώθει στον Πανιώνιο ο Σήφης Βενάκης. Ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Τερεζόπουλου στους «κυανέρυθρους», μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφέρθηκε στην δουλειά που γίνεται από το τεχνικό τιμ και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις δυνατότητες της ομάδας.

Παράλληλα, μίλησε για τη «μάχη» της Σούπερ Λίγκας και για τις μικρές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:
Εχουν περάσει πλέον 5 αγωνιστικές και θέλουμε να μας κάνετε έναν μίνι απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

«Νομίζω ότι η ομάδα έχει παρουσιάσει ένα πάρα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο με εξαίρεση το ματς με τον Πανθρακικό, το οποίο ήταν μια κακή παρένθεση στην μέχρι τώρα πορεία μας. Το ποδόσφαιρο που παίζουμε είναι αρκετά ελκυστικό. Νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την ομάδα. Εχουμε βέβαια αρκετά περιθώρια βελτίωσης και είμαι σίγουρος ότι με την δουλειά που κάνουμε, τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».

Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος, από αυτά που έχεις δει μέχρι στιγμής;

«Πρόκειται για ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι περισσότερες ομάδες δείχνουν ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και ουσιαστικά μία με δύο είναι πιο μπροστά από τις υπόλοιπες. Από και πέρα, θεωρώ ότι κάθε ομάδα, μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο και αυτό είναι κάτι που έχει φανεί από τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών. Οι διαφορές είναι μικρές, τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Πάμε τώρα σε πιο προσωπικά θέματα. Ποια είναι ακριβώς η δουλειά που κάνει ένας βοηθός προπονητή καθημερινά.

«Είναι ένας πολύπλευρος ρόλος και πολύ σημαντικός και αυτή είναι και η γοητεία του. Μαζί με τον κ. Τερεζόπουλο, αναλύουμε καθημερινά τόσο τη δική μας ομάδα για να μπορούμε να αποτυπώσουμε τα λάθη και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά, όσο και τον εκάστοτε αντίπαλο για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε στους ποδοσφαιριστές μας μέσα από τις προπονήσεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Από κει και πέρα, σε συνεργασία με το υπόλοιπο τεχνικό, αλλά και το ιατρικό επιτελείο,φροντίζουμε ούτως ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί κατάλληλα προετοιμασμένη την ημέρα του αγώνα».

Μίλησε μας λίγο για εσένα. Πως προέκυψε η επαγγελματική σου ενασχόληση με το ποδόσφαιρο;

«Η προπονητική ήταν κάτι που μου γοήτευε από τότε που ακόμα έπαιζα ποδόσφαιρο. Αποφάσισα να σταματήσω σε μικρή ηλικία το ποδόσφαιρο και να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα. Εχω παρακολουθήσει τις σχολές της UEFA και αυτή την περίοδο είμαι στην διαδικασία του UEFA A. Ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου ως μέλος προπονητικού επιτελείου στην ΠΑΕ Φωστήρας ως βοηθός προπονητή στην Γ’ Εθνική και την Football League και παράλληλα είχα και την εποπτεία της Κ20. Από το καλοκαίρι που ανήκω στην οικογένεια του Πανιωνίου θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, τόσο για το γεγονός ότι βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Πανιώνιος, αλλά και γιατί συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο και προπονητή, όπως ο κ. Τερεζόπουλος. Η συνεργασία μαζί του, όπως και με τα υπόλοιπα παιδιά του τεχνικού επιτελείου είναι άψογη και πραγματικά δουλεύουμε όλοι μαζί για το καλό της ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: