Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ασταμάτητη Γιουβέντους!!

Ένα φανταστικό γκολ του Μπονούτσι (είχε να σκοράρει από το περσινό ματς των δύο ομάδων) διαμόρφωσε το Γιουβέντους-Ρόμα 3-2 κι έκλεψε τη δόξα από τον διαιτητή που έδειξε τρία πέναλτι! Κόκκινη ο Μανωλάς

Ασταμάτητη Γιουβέντους! (video)
Από πέντε ματς είχαν δώσει στο πρωτάθλημα Γιουβέντους και Ρόμα και (συνολικά) είχαν δεχθεί ένα γκολ. Χάρη στο διαιτητή Ρόκι όμως και την ευκολία του να δείχνει πέναλτι το αμυντικό ρεκόρ και των δύο πήγε περίπατο στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Serie A.

Τρεις φορές έστειλε την μπάλα στη βούλα ο «άρχοντας» του αγώνα και κάθε φορά έμοιαζε πως αποφάσιζε περισσότερο λόγω τύψεων για τον προηγούμενο καταλογισμό, παρά από κάποια παράβαση. Τις δύο που αυτή η απόφαση ευνόησε τη Γιουβέντους (χέρι του Γκάνγκα Μπίουα ενώ βρισκόταν στο τείχος, οριακά εντός περιοχής και μαρκάρισμα του Πιάνιτς στον Πογκμπά, με το ριπλέι της φάσης να μην σε κάνει να βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά για το αν τον βρήκε) ο Τέβες δεν λάθεψε. Με ισάριθμες παρόμοιες εκτελέσεις νίκησε τον Σκορούπσκι, αρχικά στο 26’ βάζοντας τη Γιούβε μπροστά στο σκορ και στη συνέχεια στις καθυστερήσεις για να απαντήσει στη φοβερή ανατροπή της Ρόμα.

Οι φιλοξενούμενοι αν και δεν είχαν τον έλεγχο του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν την τριάδα Τότι, Ζερβίνιο, Ιτούρμπε και τις αντεπιθέσεις και αν ήταν πιο προσεχτικοί στο τέλος, θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι. Νωρίτερα, ο «καπιτάνο» είχε πιάσει… κορόιδο τον Λιχστάινερ, αναγκάζοντας τον διαιτητή να δει πέναλτι στο παθιασμένο ταγκο που χόρεψαν οι δυο τους (το εκτέλεσε ο ίδιος και ευστόχησε), για να ακολουθήσει μια φανταστική επίδειξη τεχνικής και διορατικότητας του Ζερβίνιο που βγάζοντας την κατάλληλη στιγμή καταπληκτική πάσα στον Ιτούρμπε, τον έκανε μάγκα και σκόρερ του 1-2.

Παρά τις προσδοκίες που γεννήθηκαν από όσα είδαμε στο πρώτο μέρος, το δεύτερο ήταν μια ταχύτητα κάτω. Λιγότερα γκολ, λιγότερες φάσεις, αλλά αποζημίωσε τον κόσμο με ένα εκρηκτικό φινάλε. Ελαφρά καλύτεροι σε αυτό το διάστημα ήταν οι «τζιαλορόσι» που με τον Πιάνιτς έχασαν και τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το ματς. Στη θέα του Μπουφόν εκείνος σάστισε κι έτσι το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Αν δεν υπήρχε ο «δήμιος» της Ρόμα, Μπονούτσι να γράψει το 3-2 με ένα «ξερό» σουτ στο 86’, δεν θα ερχόταν ούτε για τη Γιουβέντους και αυτό θα πιστωνόταν σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική παρουσία του Κώστα Μανωλά, ο οποίος ήταν αλάνθαστος, είχε δύο καθοριστικές παρεμβάσεις και –φυσικά- καμία ευθύνη για τα πέναλτι στα οποία υπέπεσαν οι συμπαίκτες του. Δυο φορές νικήθηκε (στο τέλος του αγώνα) μόνο ο Έλληνας διεθνής αμυντικός και... μουντζούρωσε την εικόνα του. Την πρώτη, για καλή του τύχη, η κεφαλιά του Μοράτα βρήκε δοκάρι και όχι δίχτυα και τη δεύτερη, ο Μανωλάς νικήθηκε από τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από μια διεκδίκηση (ξανά με αντίπαλο τον Ισπανό επιθετικό), πήγε να ζητήσει τα ρέστα και το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν από μια κόκκινη στον καθένα και παραλίγο γενικευμένη σύρραξη, πράγμα διόλου ασυνήθιστο σε τέτοια ντέρμπι.

Έτσι, η Γιουβέντους διατήρησε το απόλυτο φτάνοντας στις έξι νίκες σε ισάριθμα ματς και αφήνει τρεις πίσω της την αποψινή της αντίπαλο.




Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες (46’ Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο (79’ Βιδάλ), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (60’ Μοράτα).

Ρόμα: Σκορούπσκι, Μαϊκόν, Μανωλάς, Γιάνγκα Μπίουα, Χολέμπας, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Ιτούρμπε (66’ Φλορέντσι), Τότι (74’ Ντέστρο), Ζερβίνιο.

«Φύλλο και φτερό» έκανε την Ίντερ η Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» με γκολάρες των Μπαμπακάρ και Κουαδράδο έφτασαν να προηγούνται πριν καν συμπληρωθούν είκοσι λεπτά αγώνα με δύο γκολ διαφορά και στη συνέχεια… άραξαν. Απλά λίγο πριν το τέλος ήρθε και το τέρμα του Τόμοβιτς να διαμορφώσει το τελικό 3-0 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της.

Την ίδια ώρα η Νάπολι έφτυσε «αίμα» για να κάμψει την αντίσταση της Τορίνο, η οποία μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 14’. Με αντεπίθεση διαρκείας, οι «παρτενοπέι» είδαν τους κόπους τους να αποδίδουν καρπούς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν με τα γκολ των Ινσίνιε στο 55’ και Καγιεχόν στο 72’ έφερε «τούμπα» το ματς και πήρε τη νίκη με σκορ 2-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου

Βερόνα – Κάλιαρι 1-0
(89' Tαχτσίδης)

Μίλαν – Κιέβο 2-0
(55' Μουντάρι, 78' Χόντα)

Κυριακή, 5 Οκτωβρίου

Έμπολι – Παλέρμο 3-0
(4' Μακαρόνε, 33' Τονέλι, 63' Πουτσιαρέλι)

Λάτσιο – Σασουόλο 3-2
(9’ Μάουρι, 25’ Τζόρτζεβιτς, 35’ Καντρέβα – 26’, 50’ πεν. Μπεράρντι).

Πάρμα – Τζένοα 1-2
(62’ Κόντα – 53’ Περότι, 90’+3’ Μάτρι)

Σαμπντόρια – Αταλάντα 1-0
(35’ Γκαμπιαντίνι)

Ουντινέζε – Τσεζένα 1-1
(62’ Φερνάντες – 90’+2’ πεν. Κασκιόνε)

Γιουβέντους – Ρόμα 3-2
(27’ πεν, 45’+3’ Τέβες, 86’ Μπονούτσι – 32’ πεν, Τότι, 44’ Ιτούρμπε)

Φιορεντίνα – Ίντερ 3-0
(7’ Μπαμπακάρ, 19’ Κουαδράδο, 77’ Τόμοβιτς)

Νάπολι – Τορίνο 2-1
(55’Ινσίνιε, 72’ Καγιεχόν – 14’ Κουαλιαρέλα)

Η επόμενη αγωνιστική:

Ρόμα – Κιέβο
Σασουόλο – Γιουβέντους
Φιορεντίνα – Λάτσιο
Αταλάντα – Πάρμα
Κάλιαρι – Σαμπντόρια
Βερόνα – Μίλαν
Παλέρμο – Τσεζένα
Τορίνο – Ουντινέζε
Ίντερ – Νάπολι
Τζένοα - Έμπολι *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: