Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Μαρκόπουλος: «Ήμασταν δυνατοί στην άμυνα»

Στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του απέδωσε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΑΓΟΡ ο Σούλη Μαρκόπουλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Μαρκόπουλος: «Ήμασταν δυνατοί στην άμυνα»
Ο Μακεδόνας τεχνικός τόνισε πως το «Πέτρος Οικονομάκης» έδωσε την ευκαιρία στους «ασπρόμαυρους» να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται αυτή την εποχή και που χρειάζονται βελτίωση, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων. Θεωρεί πως υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και χρειάζεται δουλειά για τη συνέχεια και χρόνος για να «δέσουν» οι νέοι παίκτες μεταξύ τους, περιμένοντας την κατάληξη του ερχόμενου Μαΐου.

Αναλυτικά: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Ρεθύμνου για την πρόσκληση. Ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό τουρνουά, που μας έδωσε την δυνατότητα να δούμε που βρισκόμαστε και τι πρέπει να βελτιώσουμε σαν ομάδα. Είναι νωρίς ακόμη, έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας και ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή για να δει την ομάδα να φτάνει στο επιθυμητό επίπεδο.

Όσον αφορά το παιχνίδι με το Ρέθυμνο, πιστεύω ότι ήμασταν πολύ δυνατοί στην άμυνα, δεν δώσαμε διαδρόμους στην αντίπαλη ομάδα, δεν δεχτήκαμε εύκολα καλάθια κι έτσι πήραμε τη νίκη. Έχουμε επτά νέα παιδιά στην ομάδα, αυτό σημαίνει ότι θέλουμε σίγουρα χρόνο για να ‘δέσουμε’ σαν ομάδα και να δούμε αυτά που θέλουμε στο γήπεδο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τον Μάιο θα είμαστε σε μία θέση μέσα στην πρώτη εξάδα για να παίξουμε στα πλέι οφ και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στη συνέχεια».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε πως: «Είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, πολύ καλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Αναμένεται να διαφοροποιήσουμε αρκετά πράγματα από αυτά που κάναμε σήμερα και γενικότερα στο τουρνουά. Για την ομάδα μας ήταν τα τελευταία τεστ, καθώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε κάποιο άλλο δυνατό φιλικό παιχνίδι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Είδαμε κάποια πράγματα που θέλαμε. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και αγωνιστικά θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

Θα έχουμε αρκετά καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μας, αυτό είναι σίγουρο. Γενικότερα, δοκιμάσαμε σε όλα τα παιχνίδια της προετοιμασίας κάποια πράγματα και παράλληλα έχουμε δουλέψει και σε άλλα πολλά. Βάλαμε κομμάτια στο παιχνίδι μας που μερικές φορές κάποια δεν ταίριαζαν. Αυτό ήταν ένα πρόγραμμα που έπρεπε να γίνει. Ξέρουμε τι ματς ταιριάζει καλύτερα και στα επίσημα ματς θα στηριχτούμε σε αυτά. Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο και πρέπει να ετοιμαστούμε ακριβώς γι’ αυτό που χρειάζεται.

Το τουρνουά ήταν εξαιρετικό, από κάθε άποψη. Μακάρι κάθε χρόνο να υπάρχει η δυνατότητα για την ομάδα να το διοργανώνει σε αυτό το επίπεδο. Όποιος ήρθε εδώ, χάρηκε και ευχαριστήθηκε με αυτό που είδε. Σε εμένα προσωπικά, μου έχουν στείλει συγχαρητήρια από κάθε άκρη της Ευρώπης που έχουν δει εικόνες και γενικότερα πράγματα για αυτό το τουρνουά, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει διεθνή χαρακτήρα. Εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, να παραμείνει σε τόσο υψηλό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: