Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

«Θα βοηθήσει η αλλαγή προπονητή»

Σίγουρος πως η έλευση του Ράζβαν Λουτσέσκου θα βοηθήσει την Ξάνθη εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κυριακίδης. «Όχι άλλες μαύρες στιγμές», είπε για τον αδικοχαμένο φίλαθλο του Εθνικού.

«Θα βοηθήσει η αλλαγή προπονητή»
Βέβαιος, πως με την έλευση του Ράζβαν Λουτσέσκου θα έρθουν καλύτερες μέρες για την Ξάνθη παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Κυριακίδης. Ο έμπειρος γκολκίπερ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την δουλειά του Ρουμάνου τεχνικού αλλά και για την δουλειά του ίδιου και των συμπαικτών του.

Παράλληλα, αφού έδωσε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αδικοχαμένου οπαδού του Εθνικού, τόνισε πως η διακοπή θα κάνει καλό στους Ακρίτες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Έξι βαθμοί μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές που ήρθαν μετά από τρία εκτός έδρας παιχνίδια και δύο εντός. Θεωρείς ικανοποιητική την μέχρι στιγμής συγκομιδή της ομάδας;

«Δεν κρύβουμε ότι περιμέναμε διαφορετικό το φετινό ξεκίνημα. Χάσαμε βαθμούς στην έδρα μας στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και θα μπορούσαμε να είχαμε αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία στην Βέροια. Νομίζω ότι στα υπόλοιπα παιχνίδια οι βαθμοί που έχουμε πάρει είναι ικανοποιητικοί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πιάσαμε το μάξιμουμ της απόδοσής μας».

Εξαιτίας ενός τραγικού συμβάντος με το θάνατο φιλάθλου στο παιχνίδι Ηρόδοτος - Εθνικός υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος. Ποιες είναι οι προσωπικές σου σκέψεις για την βία στο ποδόσφαιρο;

«Καταρχήν θέλω να εκφράσω τα δικά μου συλλυπητήρια αλλά και των συμπαικτών μου στην οικογένεια του αδικοχαμένου φίλαθλου. Άλλος ένας άνθρωπος προστέθηκε στην μακριά μαύρη λίστα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τέτοια συμβάντα δεν χωρούν σε κανένα άθλημα, σε καμία χώρα. Πρέπει επιτέλους όλοι οι ιθύνοντες και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να εφαρμόσουν μία πολιτική έτσι ώστε να μην ζήσουμε άλλες παρόμοιες μαύρες στιγμές».


Προσωπικά ξεκίνησες εντυπωσιακά το φετινό πρωτάθλημα και με τις εμφανίσεις και τις αποκρούσεις σου έχεις κερδίσει την αναγνώριση και το χειροκρότημα των φιλάθλων ενώ ήδη έχεις επιλεγεί στην καλύτερη ενδεκάδα αρκετών εφημερίδων...

«Αυτό είναι κάτι ευχάριστο για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν επαναπαύομαι όμως από τα «μπράβο» του σήμερα και προσπαθώ να δουλεύω καθημερινά για το καλύτερο και της ομάδας και το δικό μου. Η διάρκεια είναι αυτή που κάνει την διαφορά και στο ποδόσφαιρο».

Η SKODA Ξάνθη έχει δημιουργήσει την δική της παράδοση όλα αυτά τα χρόνια στους τερματοφύλακες. Μπούτσεκ, Πιζανόφσκι, Μάλαρτζ, Γκσπούρνινγκ, Λοντίγκιν, είναι μόνο μερικά ονόματα τερματοφυλάκων που είχαν τα προσόντα, δούλεψαν και αναδείχθηκαν στην Ξανθιώτικη ομάδα. Φέτος και μέχρι στιγμής, η δική σου παρουσία κάτω από τα γκολπόστ μοιάζει να έρχεται σαν ¨λογική¨ συνέχεια...

«Γνωρίζω την παράδοση της SKODA Ξάνθη με τους καλούς τερματοφύλακες και την εξέλιξη που είχαν εδώ. Μαζί με το προπονητικό επιτελείο και τα άλλα παιδιά, προσπαθούμε να δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Δεν είναι όμως μόνο η δική μας δουλειά αλλά και η μελέτη των «ατού» του κάθε αντιπάλου αλλά και τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα για να είμαστε σε κάθε παιχνίδι όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Η SKODA Ξάνθη ξεκίνησε φέτος με διαφορετική διάθεση το πρωτάθλημα. Έγιναν μεταγραφές άλλαξε η ομάδα όμως άλλαξε και ο προπονητής μετά το τέλος της 3ης αγωνιστικής.

«Έχουν έρθει έμπειροι κι αξιόλογοι παίκτες κι αυτό είναι θετικό για την ομάδα. Μέρα με την μέρα θα βοηθήσουν όλοι τους και θα φανεί η αξία τους. Αναφορικά με το θέμα του προπονητή αυτό αφορά την Διοίκηση. Εμείς και πριν δουλεύαμε και τώρα με τον νέο προπονητή συνεχίζουμε να δουλεύουμε».

Πρώτες μέρες προπόνησης με τον νέο τεχνικό Ραζβάν Λουτσέσκου. Παρά το γεγονός ότι οι τερματοφύλακες ακολουθείτε διαφορετικό πρόγραμμα προπόνησης ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ρουμάνο τεχνικό;

«Είναι πολύ θετικές. Είναι ένας προπονητής που έχει καλό βιογραφικό και γνωρίζει πολύ καλά το χώρο του ποδοσφαίρου. Έχει γνώσεις, όρεξη και δουλεύουμε πολλές ώρες στο γήπεδο. Ο Λουτσέσκου ήδη έχει σχηματίσει άποψη για την ομάδα καθώς την έχει παρακολουθήσει και γνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες. Θεωρώ πως η διακοπή θα μας βοηθήσει σαν ομάδα γιατί ο νέος προπονητής θα έχει περισσότερες μέρες για να περάσει την δική του φιλοσοφία».

Δύο εβδομάδες στα... «πιτ» οι σύλλογοι μιας και υπάρχουν και οι διεθνείς αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Η αποχή θα επηρεάσει πιστεύεις τις ομάδες και συγκεκριμένα την SKODA Ξάνθη;

«Κάποιες ομάδες μπορεί να επηρεαστούν και κάποιες άλλες όχι. Στην SKODA Ξάνθη θα κάνει καλό γιατί αλλάξαμε προπονητή και θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε πάνω στα δικά του δεδομένα. Θα ήταν πιο δύσκολο μέσα σε λίγες μέρες να καταλάβουμε και να «μπούμε» στη φιλοσοφία του».

Αν συνεχίσεις αυτές τις εμφανίσεις πόσο κοντά πιστεύεις ότι είναι η διάκριση μιας εθνικής κλήσης;

«Αυτό είναι σχετικό. Όντως έχω ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και είναι λογικό ο κάθε ποδοσφαιριστής να έχει τις δικές του ψηλές φιλοδοξίες. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο και θέλω να συνεχίσω σ’ αυτούς τους ρυθμούς. Ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα είμαι μέσα στα πλάνα του».

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;

«Έτσι όπως τελείωσε η περσινή αγωνιστική περίοδος και με τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, είναι γεγονός ότι περιμέναμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Πέρσι στο φινάλε, νοιώσαμε ποιος είναι ο κόσμος της Ξάνθης. Φέτος θα περίμενε ένα καλύτερο ξεκίνημα αλλά προσπαθούμε κι ευελπιστούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από το επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, να μας στηρίξει για να πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: