Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Λύθηκε το συμβόλαιο του Άγγελου!!

Τίτλοι τέλους και στο τυπικό κομμάτι έπεσαν σήμερα σε ότι αφορά την συνεργασία του Αναστασιάδη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μακεδόνας τεχνικός έλυσε το συμβόλαιο του με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Ένα «βελούδινο» διαζύγιο όπως το χαρακτηρίζουν στα γραφεία της Τούμπας που επαναλαμβάνουν ότι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον πρώτη τεχνικό της ομάδας.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Όταν χάριζαν 1.2 δις στον Βαρδινογιάννη που ήταν οι κύριοι;» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Βίκτωρ Μητρόπουλος.  Ο Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ μίλησε για το ζήτημα με τα χρέη  και την ρύθμιση με την οποία μπορούν να απαλλαγούν από αυτά οι ΠΑΕ.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν του προκαλεί έκπληξη η αντίδραση των βουλευτών όπως του κ. Θεοχάρη και αν αφορά η ρύθμιση μόνο τον Σαββίδη: «Είναι τραγική η στάση των πολιτικών, οι οποίοι έφτασαν την Ελλάδα να χρωστάει  270 δις. Αυτή η απόφαση αποτελεί ανάσα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους επαγγελματίες.  Τώρα έρχονται με κροκοδείλια δάκρια. Όταν χάριζαν 1,2 δις στον Βαρδινογιάννη που ήταν οι εν λόγω κύριοι; Για να γίνει εισαγωγή πετρελαίου περνούσε από τρεις χώρες το πηγαίναν στην Κύπρο και ερχόταν από εκεί στην Ελλάδα. Τότε ο κύριος Θεοχάρης  που ήταν  Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών είχαν χρέη 1,2 δις και τότε η κυβέρνηση τους απάλλαξε από τα χρέη. Έρχονται σήμερα να μιλήσουν ότι ωφελήθηκε ο ΠΑΟΚ που στο κάτω κάτω θα πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο. Η κυβέρνηση έπρεπε να τους πει στα ίσια ‘’εσείς μιλάτε’’.. Ούτε ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε αλλιώς να πληρώσει αυτά τα χρέη ούτε κανείς άλλος.»

Για αν συμφωνεί  ότι με τέτοιες ρυθμίσεις την πληρώνουν οι συνεπείς: «Είναι ο μοναδικός τρόπος να πληρώσουν. Το σάπιο σύστημα οδήγησε εκεί. Αν η εφορίες λειτουργούσαν καλά, θα έβλεπαν εγκαίρως ποιος χρωστάει και όχι μετά  από δέκα χρόνια».

Για το αν μπούνε και άλλες ομάδες σε αυτή τη ρύθμιση: «Όλες όσες έχουν χρέη. Μερικοί τυφλώνονται από  κομματικό μένος, δεν πρέπει να είναι έτσι. Εγώ δεν ψηφίζω  ΣΥΡΙΖΑ, όταν όμως η Νέα Δημοκρατία λέει ότι θα υπάρχει ελάφρυνση μόνο 1 εκ. τότε αυτός που σκέφτηκε, δεν το έκανε σωστά γιατί δεν μπήκαν λεφτά στα ταμεία. Οι τελευταίοι που πρέπει να μιλάνε για ισότητα και για δικαιοσύνη είναι οι πολιτικοί».

Για το νέο νόμο Κοντονή:  «Ο κ. Κοντονής ξεκίνησε το νόμο μετά από τα επεισόδια στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και την είσοδο των οπαδών  στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Έτσι έφτιαξε ένα νόμο που κάποια σημεία είναι σωστά και κάποια είναι  όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Για παράδειγμα είπε πως από τα καινούργια πρωταθλήματα  θα απαγορεύεται να γίνει αγώνας αν δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάμερες.
Αυτό σημαίνει ότι αν σταθεί αυτή η διάταξη, δεν θα γίνει Κύπελλο. Επειδή κάποια στιγμή ίσως το κατάλαβε συμπλήρωσε ότι εξαιρεί ορισμένα πρωταθλήματα. Η διάταξη λέει ότι αν μια ομάδα πέσει στη Β εθνική και πάει στην Γ εθνική για να γλιτώσει τα χρέη, θα μένει εκεί για τρία χρόνια. Ο ΟΦΗ έπεσε τι θα κάνει, θα πάει στην Γ εθνική; Όχι θα δήλωνε συμμετοχή στη  Β εθνική.  Οι ηλίθιοι που είναι δίπλα στον υπουργό, θα τον έβαζαν στην κλήρωση της Β εθνικής και θα υποβιβαζόταν χωρίς να δώσει κανέναν αγώνα. Τότε το γράμμα του νόμου θα είχε ενεργοποιηθεί; Όχι. Κόπτονται κάτι καρεκλοκένταυροι της ΕΠΟ που θέλουν να πουλήσουν μούρη στην ΟΥΕΦΑ. Όλοι πουλάνε μυαλό  χωρίς να έχουν σχέση με το άθλημα. Η τριετία δεν πρόκειται ποτέ να ισχύσει. Θεωρώ σωστή την διάταξη των  τακτικών δικαστών. Θα ορίζονται όμως κάθε 2-3 χρόνια και που ξέρουμε, όμως, ότι δεν θα είναι αδιάβλητοι; Δεν θα έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς και θα πιστεύω ότι θα τους εκβιάσει κάποιος μεγαλοπαράγοντας. Πρέπει να  βάλουνε 10-12 δικαστές και να γίνεται κλήρωση ανά τετράμηνο και πάλι με κλήρωση να ξαναλλάζουν».

Για την εγκληματική οργάνωση: «Τα πράγματα θα τρέξουν γρήγορα διότι ο ανακριτής πρέπει να τηρεί το γράμμα του νόμου, δηλαδή σε έξι μήνες να λήγει η διορία. Κάτω από την πίεση αυτή και ο εισαγγελικός λειτουργός θα κάνει σωστά την δουλειά του. Είναι πράγματα που κάνουν μπαμ και δεν χρειάζεται κανείς να μυρίσει τα νύχια του για να δει αν μπορεί να ισχύουν.

Πλακώνονται Μαρινάκης με Αλαφούζος, βαράει ένας μπράβος τον Κωνσταντίνου και οι αθλητικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ δεν παρεμβαίνουν, αυτό είναι ποινικό αδίκημα όχι αστικό. Ο άλλος ζημιώνει τον φορέα που ανήκει .Από εκεί και πέρα οι λόγοι που τους καλεί ο ανακριτής δεν είναι στοιχειοθετημένοι  ότι αφορούν διαφθορά. Και εγώ μπορώ να πω ότι ο κάθε δικηγόρος είναι τσαρλατάνος. Ο Κούγιας λέει σε όλες τις καταθέσεις του ότι  ‘’αυτή είναι η γνώμη μου’’ και οδηγεί τον άλλον συμπερασματικά να βγάλει το τι συμβαίνει. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Κάποιοι θα απαλλαγούν και κάποιοι όχι. Οι διαιτητές είναι δύσκολο να εμπλακούν σε κάτι τέτοιο. Δεν θα μπορούσα να αποδείξω ότι έχουν υποπέσει σε ποινικό αδίκημα. Κάλλιστα θα μπορούσε να στοιχειοτεθεί αθλητικό αδίκημα και να είναι σπίτι τους».


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Νέντβεντ: «Μπαρτσελόνα και Μπάγερν οι καλύτερες»

Την άποψη του για τις καλύτερες ομάδες αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη εξέφρασε ο παλαίμαχος Τσέχος σταρ, στις οποίες δεν έβαλε τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως ανέφερε ο Πάβελ Νέντβεντ, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου έχουν ξεπεράσει τη «Βασίλισσα» και είναι τα φαβορί γ για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είναι πολύ θετικό για τη Γιουβέντους που απέφυγε τόσο την Μπαρτσελόνα όσο και την Μπάγερν Μονάχου που είναι οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αυτή την στιγμή. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πέρυσι. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα».

Ενώ αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση μεταξύ Γιουβέντους και Μονακό: «Η Μονακό είναι επικίνδυνη ομάδα. Και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν την αντιμετωπίσουμε. Την είδα στο παιχνίδι του Λονδίνου απέναντι στην Άρσεναλ και πραγματικά με εντυπωσίασε».
*Πηγή: metrosport.gr*

Αγγέλου: «Ο Βεζένκοφ έχει την ωριμότητα να επιλέξει τον πιο σωστό δρόμο» (audio)

Για την πρόοδο του Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο πρώην προπονητής του Άρη Βαγγέλης Αγγέλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Κατ’ αρχάς, ούτε ανακάλυψα, ούτε εξέλιξα εγώ τον Βεζένκοφ. Κάποιοι άνθρωποι τον έφεραν στην Θεσσαλονίκη και οι προπονητές του στο παιδικό και το εφηβικό του έδωσαν τα πρώτα φώτα. Τον πήρα σε πολύ νεαρή ηλικία στην ανδρική ομάδα και γνώρισε από μικρός τις δυσκολίες του επαγγελματισμού. Όταν λόγω αδιεξόδου στραφήκαμε στα νέα παιδιά, εκεί εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του. Όταν του ήρθε πρόταση από ένα κολλέγιο δημιουργήθηκε ένα δίλημμα στην καριέρα του. Τότε, η διοίκηση αλλά και εγώ σαν προπονητής του εξηγήσαμε με επιχειρήματα πως η Ευρώπη ήταν ο πιο εύκολος δρόμος για να εξελιχθεί και την επόμενη χρονιά είχε αναβαθμισμένο ρόλο. Η μετάβασή του σε άλλο επίπεδο δεν είναι εύκολη, αλλά θεωρώ πως έχει ο ίδιος την ωριμότητα και την εμπειρία, και η οικογένειά του την σύνεση για να επιλέξουν τον επόμενο δρόμο. Εγώ από την πλευρά μου επειδή είναι εξαιρετικός χαρακτήρας θέλω να του ευχηθώ να είναι υγιής για να πάρει την καλύτερη απόφαση».

Ακούστε όσα είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Ο... γορίλας και οι δυο Ομπράντοβιτς!!

Στην προτελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αλμπα Βερολίνου και ο Βασίλης Σκουντής θυμάται τα βάσανα, αλλά και τα... βασανιστήρια του Ομπράντοβιτς!
Στην «Αινειάδα» του ο Βιργίλιος βάζει στο στόμα του Λαοκόοντoς την αποφθεγματική φράση «Timeo Danaos et dona ferentes» που βεβαίως ισχύει διαχρονικώς και μάλιστα ταιριάζει γάντι στην τρέχουσα μπασκετική υπόθεση...
Απλώς ενώ ο ιερέας της Τροίας είδε τον Δούρειο Ιππο και είπε στους συμπατριώτες του «φοβού τους Δαναούς και ώρα φέροντας», ο Ιβάνοβιτς μπορεί να την παραφράσει για τις ανάγκες της αυριανής μπασκετικής (αλλά πασπαλισμένης κιόλας με τις απαραίτητες οικονομικές δόσεις) περίστασης σε «φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας»!
Μας τα' παν κι άλλοι αυτά Ντούσκο μου, αλλά απευθύνονταν προς (πράσινα και κόκκινα) ώτα μη ακουόντων! Τα είχε πει πριν από 19 χρόνια ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, τα επανέλαβε μετά από μια τριετία ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά τζίφος: ούτε ο Ολυμπιακός στη θριαμβευτική σεζόν του «triple crown», ούτε ο Παναθηναϊκός στην παρθενική του Ζοτς, που του προσπόρισε δυο τίτλους, έλαβαν το μήνυμα και να πώς οι πάντοτε σεμνοί, ταπεινοί και ομιλώντες με ψιθύρους και όχι με κραυγές Βερολινέζοι κατάφεραν να αλώσουν και το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ.
Πλάκα πλάκα μόνο η ΑΕΚ την έβγαλε καθαρή με δαύτους και μάλιστα (τη σεζόν 1997-98, καθ' οδόν προς το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης) τους ξεπουπούλιασε με 88-68 και με 82-58 κι ανάγκασε τον Πέσιτς να υποκλιθεί "στην ομάδα η οποία εφέτος παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη"!
Δεν υπερέβαλε τότε ο Σβέτισλαβ, απλώς ο Ιωαννίδης δεν φρόντισε να κρατήσει κάβα μερικούς πόντους για τον τελικό, στον οποίο η ΑΕΚ, κόντρα στην Κίντερ Μπολόνια, σημείωσε αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας (44-58)...
Οι ιστορίες των αιωνίων με την Αλμπα -και κυρίως η τυλιγμένη στην πράσινη ανέμη-έχουν μπόλικο ζουμί, που σκέφτηκα να το βάλω στο μάτι της κουζίνας και να το ξαναζεστάνω καθώς η πάλαι ποτέ λεγόμενη Σαρλότενμπουργκ επιστρέφει στην Αθήνα για να παίξει ένα εξόχως κρίσιμο (και γι αυτήν και για τον αντίπαλο της) ματς με τον Παναθηναϊκό...
Ασφαλώς έχουν γνώσιν οι φύλακες και ο Ιβάνοβιτς δεν είναι κανένας χθεσινός για να υποτιμήσει τον δεύτερο Ομπράντοβιτς που θα διαβεί εφέτος το κατώφλι του ΟΑΚΑ: μπορεί ελόγου του να μη λέγεται Ζέλικο και να μη γίνει δεκτός με το σύνθημα «Ομπράντοβιτς πόρομ πορόμ πομ πέρομ περόμ» που δονεί την ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, αλλά δεν παύει να είναι ένας έξυπνος συμπατριώτης του Ζέλικο. Διετέλεσε μάλιστα παίκτης του στην Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, χώρια η μακρινή συγγένεια του με τον Ιβάνοβιτς την οποία θα εξηγήσω αργότερα...
Την μοναδική εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από την Αλμπα δεν θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, διότι με ανάγκασε την επόμενη μέρα να ξεροσταλιάζω στο ΟΑΚΑ επί δυο ώρες χωρίς να μπορώ να το κουνήσω ρούπι!
Οι «πράσινοι» εκκίνησαν στη σεζόν 1999-2000 με σπασμένα φρένα και έμειναν αήττητοι επί 19 συναπτά ματς: 1-0 στο Κύπελλο (με τη Δάφνη, στο ντεμπούτο του Ομπράντοβιτς), 9-0 στην Α1 (Νήαρ Ηστ, Περιστέρι, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Δάφνη, Μαρούσι, ΠΑΟΚ, Σπόρτιγκ, Εσπερος) και 9-0 στην Ευρωλίγκα (Ζαλγκίρι, Τόφα, Ολύμπια, Ρεάλ, Αλμπα, Ζαλγκίρις, Τόφας, Ολύμπια, Ρεάλ) αλλά basta cosi!
Tέσσερις μέρες μετά την εκτός έδρας νίκη τους στη Μαδρίτη (63-66) είδαν το σερί τους να τερματίζεται απότομα το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου από τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με σκορ 69-68. Είδαν επίσης τον Μπλου Εντουαρντς να καρφώνει στα μούτρα του Ζέλικο Ρέμπρατσα και κυρίως είδαν και...φρύαξαν τον Γιάννη Ιωαννίδη να αποχωρεί στη λήξη του αγώνα από τον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας με τα χέρια σηκωμένα!
Πέντε βράδια αργότερα κι ενώ προσπαθούσε να συνέλθει από την ήττα στο ντέρμπι των αιωνίων ο Παναθηναϊκός δέχτηκε μια δεύτερη... κατακεφαλιά, αυτή τη φορά από την Αλμπα. Σε ένα θεωρητικώς ακίνδυνο και ανύποπτο ματς, οι Γερμανοί παγίδευσαν τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης, επέβαλαν τον ρυθμό τους, εξουδετέρωσαν τον Μποντιρόγκα και επιβλήθηκαν με 72-70.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 5, Καλαϊτζής 5, Κοχ, Ρότζερς 10, Φώτσης 18, Μποντιρόγκα 8, Ρέμπρατσα 15, Μπερκ 6, Κάτας 3.
ΑΛΜΠΑ: Ροντλ 13, Γκάρις 5, Μπογκόγεβιτς 8, Χάμινκ 6, Οκουλάγια 5, Αλέξις 18, Φέμερλινγκ 14, Πάπιτς 3.
Ο Παναθηναϊκός είχε περάσει αβρόχοις ποσί από το Βερολίνο, νικώντας την Αλμπα με 73-54, αλλά φαίνεται πως ο Πέσιτς περίμενε και βρήκε την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς από τον Ομπράντοβιτς, που του φάνηκε χρήσιμη μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων και όχι ουσίας...
Το απόγευμα της επόμενης μέρας (Παρασκευή) είχα κλείσει ένα ραντεβού με τον Ομπράντοβιτς για μια συνέντευξη. Προς τιμήν του και παρά το γεγονός ότι είχε γνωρίσει δυο μαζεμένες ήττες και δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή διάθεση, δεν ανακάλεσε την υπόσχεση του, απλώς άργησε λίγο παραπάνω να βγει από τον θάλαμο των βασανιστηρίων! Κανονικά η προπόνηση (θα) διαρκούσε δυο ώρες, αλλά εκτάκτως και ένεκα της τσατίλας του, κράτησε τουλάχιστον ένα πεντάωρο (!) και προτού εμφανιστεί ο ίδιος έβλεπα τον έναν μετά τον άλλον τους παίκτες του Παναθηναϊκού να βγαίνουν από το γήπεδο σέρνοντας με το ζόρι τα σαρκία τους από την κούραση και τότε συνειδητοποίησα πόσο αληθινή και σοφή είναι μια παροιμία της φυλής Κικούγιου...
Οταν παλεύεις, λέει, με έναν γορίλα, η μάχη δεν σταματάει όταν κουραστείς εσύ, αλλά όταν βαρεθεί ο γορίλας!
Παρεμπιπτόντως ο ίδιος γορίλας έμελλε να... βαρεθεί και δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν να βασανίζει τους παίκτες του: μετά τις δυο απανωτές ήττες του Δεκεμβρίου, ο Παναθηναϊκός υπέστη τέσσερις μέσα σε είκοσι πέντε μέρες και τότε όντως ο Ομπράντοβιτς χρειάστηκε να διαχειριστεί μια πρόωρη, αλλά πολύ σοβαρή κρίση. Από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου οι «πράσινοι» έχασαν από το Μαρούσι στο ΟΑΚΑ (70-71, με τη βολή του Χένρι Τέρνερ στην εκπνοή), από τη Σολέ στη Γαλλία, από τον ΠΑΟΚ (στο ματς της Ευρωλίγκας) στο ΟΑΚΑ και από την Μπουντούτσνοστ στην Ποντγκόριτσα, αλλά, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, αυτές οι μαζεμένες ήττες τον ατσάλωσαν. Στην μεν Ευρωλίγκα πέτυχε πέντε σερί νίκες και στέφθηκε πρωταθλητής στο Φάιναλ Φορ της Πυλαίας, στους τελικούς της Α1 «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου ηττήθηκε από την ΑΕΚ.
Εάν λοιπόν ο Παναθηναϊκός, τη σεζόν 1999-2000, άργησε να πατήσει τη γερμανική μπανανόφλουδα, του Ολυμπιακού, τρία χρόνια νωρίτερα, ο βερολινέζικος νταμπλάς του 'χε έρθει με το καλημέρα!
Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1996, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, που κατέληξε στον ρωμαϊκό θρίαμβο τους, οι «ερυθρόλευκοι» κατελήφθησαν εξαπίνης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και είδαν την Αλμπα με κορυφαίο τον μετέπειτα «πράσινο» Σάσα Χούπμαν και με πλέι μέικερ τον νυν προπονητή της, Σάσα Ομπράντοβιτς, να επικρατεί με 67-64. Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 4, Αντερσον 8, Παπανικολάου 4, Νάκιτς 4, Φασούλας 2, Τόμιτς 3, Τάρλας 15, Βελπ 6, Ρίβερς 18.
ΑΛΜΠΑ: Ροντλ 8, Ομπράντοβιτς 8, Μ. Πέσιτς, Οτζτούρκ 5, Αριγκμπάμπου 8, Χούπμαν 20, Αλέξις 7, Χάρνις 11.
Οι Βερολινέζοι νίκησαν τον Ολυμπιακό και στον αγώνα του δευτέρου γύρου, στις 6 Νοεμβρίου του 1996, στο «Μαξ Σμέλινγκ Χάλε», με πρωταγωνιστές τον Γουέντελ Αλέξις και τον Ομπράντοβιτς. Οι συνθέσεις:
ΑΛΜΠΑ: Ροντλ 7, Ομπράντοβιτς 14 (6ρ.), Μ. Πέσιτς 3, Οτζτούρκ 6, Αριγκμπάμπου 6, Χούπμαν, Αλέξις 24, Χάρνις 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σιγάλας 7, Αντερσον 13, Γαλακτερός, Νάκιτς 6, Φασούλας, Τόμιτς, Τάρλατς 18 (13ρ.), Βελπ 4, Ρίβερς 13.
Για να μη μένουν κενά στην ιστορική διήγηση, τον Ιβάνοβιτς και τον Ομπράντοβιτς τους ενώνουν δυο ομάδες στις οποίες έπαιξαν, αλλά όχι ταυτοχρόνως και ο ίδιος μέντορας: ο προπονητής του Παναθηναϊκού, όντας κιόλας Μαυροβούνιος, αγωνίστηκε στην Μπουντούτσνοστ από το 1980 έως το 1987 και στη Λιμόζ τη σεζόν 1992-93, ενώ ο ομόλογος του στην Αλμπα βρέθηκε στην πόλη της πορσελάνης την περίοδο 1993-94 και στην ομάδα του παλιού Τιτογκραντ το 2000-01.
Οσο για τον κοινό μέντορα τους, ε, αυτός που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια δεν είναι ο σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες, αλλά ο Μπόζινταρ Μάκοβιτς, ο οποίος τους στρατολόγησε και τους δυο στη Λιμόζ, αλλά "a gettone", όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις και οι Ιταλοί:
Ο πρώην αρχηγός της Γιουγκοπλάστικα κλήθηκε από τον Μπόζα, μεσούσης της σεζόν 1992-93 (που κατέληξε στον θρίαμβο στο Νέο Φάληρο), για να αντικαταστήσει τον τραυματία Μάικλ Γιανγκ κι έπαιξε μόλις σε δυο ματς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, σημειώνοντας 25 πόντους. Ωστόσο ο Ιβάνοβιτς (πάλι με τις κολακευτικές συστάσεις του Μάλκοβιτς) επέστρεψε στο "Beaublanc" μετά από έξι χρόνια ως προπονητής και μάλιστα-κατά μία σατανική σύμπτωση "σκότωσε" τον δάσκαλο και ευεργέτη του!
Τη σεζόν 1999-2000 ο Ντούσκο οδήγησε τη Λιμόζ (με παίκτες τον Χάρπερ Ουίλιαμς του Πανιωνίου και τον Φρεντερίκ Βάις του ΠΑΟΚ) στο περιλάλητο "triple crown", που συμπεριελάμβανε το Πρωτάθλημα Γαλλίας, το Κύπελλο Γαλλίας και το Κύπελλο Κόρατς, στον διπλό τελικό του οποίου οι Γάλλοι επικράτησαν της Ουνικάχα Μάλαγα (80-58, 51-60), με προπονητή τον Μάλκοβιτς!
Ο γεννημένος το 1969 Σάσα Ομπράντοβιτς δεν πρόλαβε τον Μπόζα στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, στον οποίο εντάχθηκε το 1987, αλλά οι δρόμοι τους έμελλε να διασταυρωθούν τη σεζόν 1993-94 στη Λιμόζ. Οι Γάλλοι υπερασπίζονταν τα σκήπτρα της προηγούμενης περιόδου, αλλά ο Ομπράντοβιτς αποκτήθηκε προσωρινά, για να καλύψει (όπως την προηγούμενη σεζόν ο Ιβάνοβιτς) το κενό, λόγω του τραυματισμού του Γιανγκ και δεν αγωνίστηκε σε κανένα ματς της Ευρωλίγκας.
Μιας και το 'φερε η κουβέντα, εκείνη την περίοδο η Λιμόζ νίκησε δυο φορές τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο και μάλιστα με το ίδιο σκορ (67-59), ενώ στα πλέι οφς με προορισμό το Φάιναλ Φορ του Τελ Αβίβ την έριξε στο καναβάτσο ο Παναθηναϊκός με σκορ 2-1 (68-75, 59-48, 87-73). Ο επίλογος της περιόδου ξαναβρήκε τον Ομπράντοβιτς στο ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα, προτού μετακομίσει στην Αλμπα Βερολίνου, στην οποία αγωνίστηκε επί τρεις σεζόν (1994-97).
Με τους "πλάβι" ο νυν προπονητής της Αλμπα που αγωνιζόταν στη θέση του γκαρντ, ανέβηκε έξι φορές σε βάθρο μεγάλων διοργανώσεων, μάλιστα τις δυο κορυφαίες στιγμές της καριέρας του τις βίωσε στο γήπεδο, όπου επιστρέφει αύριο: τα χρυσά μετάλλια στο Ευρωμπάσκετ του 1995 (με προπονητή τον Ιβκοβιτς) μετά το εμπάργκο του ΟΗΕ και στο Μουντομπάσκετ του 1998 (κόουτς Ομπράντοβιτς), όπου είχε μέσο όρο 6.3 πόντους και 1.9 ασίστ και 9 πόντους και μία ασίστ αντιστοίχως. Στο παλμαρέ του έχει επίσης τα χρυσά μετάλλια στα Ευρωμπάσκετ του 1997 στη Βαρκελώνη (5.1π. και 2.3ασ., κόουτς Ομπράντοβιτς) και του 2001 στην Κωνσταντινούπολη (4.3π. και 1.7 σ.) κόουτς Πέσιτς), το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα (6.2π. και 2ασ., κόουτς Ομπράντοβιτς) και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 1999 στο Παρίσι (9.2π. και 1.8ασ., κόουτς Ομπράντοβιτς).

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αμυντικοί galacticos!!

Με αφορμή τη μεταγραφή του Ντανίλο ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους πιο ακριβούς αμυντικούς στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.
Πριν προλάβει καν να τελειώσει η σεζόν οι Blancos έκαναν το μπαμ με την απόκτηση του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ, Ντανίλο, τον οποίο ήθελαν πολλά κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Οπως ανακοίνωσε η Πόρτο, η μεταγραφή του 23χρονου κόστισε στην Ρεάλ περισσότερα από 31 εκατ. ευρώ, ποσό που τον κάνει τον πιο ακριβό αμυντικό στην ιστορία του συλλόγου. Οι Μερένγκες τα σκάνε καλά τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσουν την οπισθοφυλακή τους με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά και αυτό φαίνεται από το ότι οι μισοί της λίστας με τους αμυντικούς-galacticos είνα αυτή τη στιγμή παίκτες τους. Ακολουθεί η λίστα με αυτούς που κόστισαν περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ.
30 | Φάμπιο Κοεντράο
Τον Ιούλιο του 2011 οι Μερένγκες ανακοίνωσαν την απόκτηση του 23χρονου -τότε- αριστερού μπακ από την Μπενφίκα αντί συνολικά 30 εκατ. ευρώ. Το κόστος της μεταγραφής ήταν 25 εκατ. συν το 50% των δικαιωμάτων του Αργεντινού στόπερ, Εσέκιελ Γκαράι, ο οποίος έκανε την αντίθετη διαδρομή. «Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης» είπε ο Πορτογάλος διεθνής, που στα πρώτα χρόνια είχε την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως σταδιακά ο χρόνος του μειονόταν και ουσιαστικά δεν έβγαλε ποτέ τα λεφτά του στο Santiago Bernabéu. Ο καλός φίλος του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σήμερα είναι μόνιμος στον πάγκο αφού ο Μαρσέλο έχει ανέβει σε απίστευτο επίπεδο και έχει κάνει πολύ εύκολη την επιλογή του Αντσελότι.
30 | Πέπε
Από τους πιο σκληρούς αμυντικούς των ημερών μας, ο Πέπε κόστισε στην Ρεάλ 30 εκατ. ευρώ για να έρθει από την Πόρτο με την οποία είχε κατακτήσει δύο σερί πρωταθλήματα. Ο Βραζιλιάνος που πήρε πορτογαλικό διαβατήριο, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών το 2007 και γρήγορα έκανε σαφές ότι δεν θα περνά απαρατήρητος. Με ταχύτητα, δυναμικά τάκλιν και ακόμα και ικανότητα στο επιθετικό κομμάτι, έπαιξε ακόμα και αμυντικός μέσος με τον Μουρίνιο. Πολλές φορές έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής για το αντιαθλητικό παιχνίδι του και τις αψυχολόγητες ενέργειες, κάποτε πήρε τιμωρία 10 αγωνιστικών για χτύπημα στο κεφάλι σε αντίπαλο, όμως τη φετινή σεζόν είναι αγνώριστος αφού χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να δει την πρώτη κίτρινη κάρτα.



27 | Σέρχιο Ράμος
Τις τελευταίες ώρες του Αυγούστου του 2005 η Ρεάλ έφτασε σε συμφωνία με την Σεβίλλη για τη απόκτηση του 18χρονου, δεξιού μπακ, Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έγινε η πρώτη μεταγραφή Ισπανού για τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Δέκα χρόνια μετά, τα 27 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι Μερένγκες μοιάζουν πραγματικά πολύ λίγα για τον άσο από το Κάμας, ο οποίος εξελίχθηκε στον καλύτερο αμυντικό του κόσμου. «Βλέπω τον εαυτό μου στον Ράμος» έχει πει ο τεράστιος, Πάολο Μαλντίνι, για τον παίκτη που σταδιακά μονιμοποιήθηκε στο κέντρο της άμυνας και ήταν ο ήρωας του τελικού του Champions League του 2014. Πλέον έχει κατακτήσει τα πάντα στο Santiago Bernabéu, είναι τρίτος αμυντικός-σκόρερ στην ιστορία της Βασίλισσας και επί μία δεκαετία βασικό στέλεχος της Εθνικής Ισπανίας.




25 | Βάλτερ Σάμουελ
Τον Μάιο του 2004 έγινε γνωστό ότι η Ρεάλ θα αποκτήσει τον Βάλτερ Σάμουελ από την Ρόμα. Ο αριστεροπόδαρος στόπερ είχε κατακτήσει το Scudetto του 2001 με τους Τζιαλορόσι, ήταν βασικός στην Εθνική Αργεντινής, θεωρούνταν ο διάδοχος του Φαμπιάν Αγιάλα και για αυτό δαπανήθηκαν 25 εκατ. ευρώ για την μεταγραφή του. Ο τότε 26χρονος έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο για πέντε χρόνια, όμως έμεινε μόλις έναν στην Μαδρίτη, αφού επέστρεψε τον επόμενο στην Ιταλία για λογιαριασμό της Ιντερ. Με τους Μερένγκες είχε μία γεμάτη σεζόν με 40 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και δύο γκολ, όμως δεν πανηγύρισε τίποτα με την λευκή φανέλα.
22 | Τζόναθαν Γούντγκεϊτ
Ιστορίες από αυτές που σου μένουν είναι αυτή του Αγγλου στόπερ, ο οποίος ήταν προϊόν της Λιντς και για χάρη του τον Αύγουστο του 2004 οι Blancos έδωσαν 22 εκατ. ευρώ στην Νιούκαστλ. «Στη μέρα του, είναι ο καλύτερος στην Αγγλία» είχε πει ο Μπόμπι Ρόμπσον. Η συνέχεια όμως κάθε άλλο παρά όμορφη ήταν αφού αποτελεί μέχρι σήμερα παράδειγμα παίκτη που είναι μόνιμα τραυματίας. Από τη μέρα που υπέγραψε χρειάστηκε να περάσουν 516 μέρες για να κάνει ντεμπούτο και ίσως ήταν καλύτερα να μην το είχε κάνει ποτέ. Στον αγώνα με την Μπιλμπάο μπήκε αλλαγή στη θέση του Ελγκέρα, το κοινό στο Bernabéu υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τις πρώτες του ενέργειες, όμως εκείνος έβαλε αυτογκόλ και νωρίς στο δεύτερο μέρος αποβλήθηκε. Ο Γούντγκεϊτ δεν έφτασε ποτέ στο κατάλληλο επίπεδο φυσικής κατάστασης και επέστρεψε στην Αγγλία για να παίξει σε Μίντλεσμπρο, Στόουκ και Τότεναμ με την οποία κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του, το League Cup (2007-08).



 
15 | Ραούλ Αλμπιόλ
Αφού το 2008 κατέκτησε το Copa del Rey με την Βαλένθια και το Euro με την Εθνική Ισπανίας, έναν χρόνο μετά ο Αλμπιόλ έγινε παίκτης της Ρεάλ αντί 15 εκατ. ευρώ. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός στην επίσημη παρουσίαση πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 18 από τον Ρούμπεν Ντε Λα Ρεδ και έγινε ο πρώτος Ισπανός της δεύτερης θητείας του Φλορεντίνο Πέρεθ. Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην Μαδρίτη πραγματοποίησε 118 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και κατέκτησε με τους Μερένγκες τους τρεις εγχώριους τίτλους. Το καλοκαίρι του 2013 πωλήθηκε στην Νάπολι για 12 εκατ. ευρώ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το «μήνυμα» του Αζάρ στον Μουρίνιο!!

Καθόλου καλό δεν είναι για την Τσέλσι το γεγονός πως ο Εντέν Αζάρ παραδέχθηκε σε αυτό το σημείο της σεζόν ότι είναι κουρασμένος. Ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει για την ανάγκη να διαχειριστεί την περίπτωσή του ο Ζοσέ Μουρίνιο και το «δώρο» από τον Βίλμοτς.
Ο διεθνής μεσοεπιθετικός των «μπλε» του Λονδίνου, δεν κατάφερε να βγάλει το 90λεπτο στα δύο τελευταία παιχνίδια της εθνικής ομάδας της πατρίδας του απέναντι σε Κύπρο και Ισραήλ. Έπαιξε 70 και 60 λεπτά αντίστοιχα, σκοράροντας απέναντι στην Κύπρο, όμως ο Μαρκ Βίλμοτς αντιλήφθηκε αυτό που πρέπει να δει από εδώ και πέρα ο Ζοσέ Μουρίνιο στην τελική ευθεία της Πρέμιερ Λιγκ και τα οχτώ εναπομείναντα παιχνίδια της Τσέλσι στο κορυφαίο πρωτάθλημα.
««Η αλήθεια είναι ότι ίσως είμαι λίγο κουρασμένος... Εκείνη την ώρα όμως είδατε όλοι ότι ξαφνιάστηκα και δυσαρεστήθηκα, αλλά ο προπονητής μου είχε δει ότι ήμουν κουρασμένος. Έχω παίξει πολλά ματς φέτος...» δήλωσε ο Εντέν Αζάρ μετά και το τελευταίο παιχνίδι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου απέναντι στο Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2016, κρούοντας το... καμπανάκι του κινδύνου προς τον «special one». Συνολικά 48 παιχνίδια έχει αγωνιστεί ο Αζάρ σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο και μέχρι τα μέσα Ιουνίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, έχει 11 γκολ και έξι ασίστ, έχει συμβάλει σε 17 από τα γκολ των «μπλε» και του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο σε αυτό το +6 που έχει η Τσέλσι στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα με ματς λιγότερο από τους «πολίτες», όμως ενδέχεται να έφτασε εκείνη η στιγμή που ο οργανισμός ξεμένει από ... καύσιμα.
Το θετικό για τον ίδιο τον Βέλγο, είναι πως το παραδέχθηκε, όσο... σκυλί κι αν είναι και όσο κι αν θέλει να παίζει σε όλα τα παιχνίδια σε υψηλή ένταση, όπως κάνει κάθε φορά ταλαιπωρώντας τους αντιπάλους του με τις συνεχείς κινήσεις και τις ντρίμπλες. Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στη Χαλ στο «KC Stadium», ήταν ξανά ένας εκ των κινητήριων μοχλών της ομάδας του, άνοιξε το σκορ με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή και γι' ακόμα μια φορά, χρειάστηκε να τρέξει πολύ και να ψάξει πολλούς χώρους καταπονόντας ακόμα περισσότερο τον οργανισμό του προτού ενσωματωθεί με την εθνική ομάδα του ομάδα για δύο πολύ σύντομα και κρίσιμα παιχνίδια.
Όταν η Τσέλσι αποκλείστηκε από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Εντέν Αζάρ είναι φανερώσει τα όσα σκεφτόταν και κόπωση που αισθανόταν ότι θα του έβγαινε σύντομα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το αγγλικό πρωτάθλημα θέλει πολλή ενέργεια... Γι' αυτό και είναι δύσκολο πολλές φορές για τις αγγλικές ομάδες ν' ανταποκριθούν. Όσο κι αν πονάει ο αποκλεισμός, ίσως μας κάνει καλό γιατί είχαν μαζευτεί πάρα πολλά παιχνίδια. Αν παίρναμε την πρόκριση, τότε το πρόγραμμά μας θα δυσκόλευε ακόμα περισσότερο και ίσως αυτό να επηρέαζε και την προσπάθεια που κάνουμε για να πάρουμε το νταμπλ, έχοντας ήδη κατακτήσει το Λιγκ Καπ».

Πρόσφατη μελέτη του «CIES Football Observatory» (με κριτήρια το σουτ, τη δημιουργία ευκαιριών, τις προσωπικές μονομαχίες, την επιρροή στο παιχνίδι, τον περιορισμό του αντιπάλου και τη δύναμη) τον ανέδειξε κορυφαίο επιθετικογενή μεσοεπιθετικό πάνω από τους Εζίλ, Νάβας, Ντε Μπρόινε, Καγκάβα, Χάμσικ, Νταβίντ Σίλβα, Μέιερ, Περέιρα και Παστόρε, ενώ οι αριθμοί του στην Πρέμιερ Λιγκ είναι εντυπωσιακοί. Έχει συμπληρώσει συνολικά 844 πάσες στο τρίτο μισό του γηπέδου, δηλαδή 145 μεταβιβάσεις περισσότερες από τον δεύτερο, έχει κερδίσει την κατοχή της μπάλας πιέζοντας και κυνηγώντας για να διορθώσει λάθη 28 φορές, ενώ έχει και 136 ντρίμπλες, με μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός πως δεν... ζαλίζεται από τις μανούβρες και καταφέρνει να έχει τον έλεγχο και να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς.
Στις 29 εμφανίσεις του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και τα 2.571 λεπτά που έχει παίξει, έχει βγει με αλλαγή μόλις μια φορά μέσα στο 2015 (4/3 με Γουέστ Χαμ) και φυσικά έχει... τραβήξει το κουπί ίσως περισσότερο απ' όλους τους υπόλοιπους, με τους Τέρι και Ιβάνοβιτς να μπορούν να μπουν σε σύγκριση μαζί του.
Το θέμα είναι ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο θα πρέπει να προσέξει πλέον πάρα πολύ κι αν δει ότι υπάρχει περιθώριο για να του δώσει ανάσες, θα πρέπει να το κάνει προκειμένου ν' αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο που θέλει τον παίκτη τραυματία και την ομάδα που έχει μάθει να στηρίζει το παιχνίδι της πάνω του, να δει τα προβλήματα να βάζουν σε κίνδυνο την υπόθεση του φετινού τίτλου. Ο Αζάρ, πάντως, είναι τέτοιος που ποτέ δεν θα γυρίσει να πει «κόουτς, μη με βάλεις σήμερα...».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τι σχέση έχει η Σίφνος με το Αρης - Πανσερραϊκός; (pic)

Στο Γήπεδο του Αρτεμώνα στην πανέμορφη Σίφνο θα διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής ανάμεσα σε Άρη και Πανσερραϊκό το απόγευμα του Σαββάτου (04/04, 16:00). Όχι δεν έχουμε ορέξεις για χαβαλέ! Το πιο πάνω ισχυεί τουλάχιστον για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Στην ανακοίνωση με τους ορισμούς διαιτητών για την 25η στροφή της Γ' Εθνικής, ως έδρα για τον αγώνα της Άρης Θεσσαλονίκης - Πανσερραϊκός δηλώνεται το γήπεδο του Αρτεμώνα που είναι παραθαλάσσιο μέρος στη Σίφνο!

Ποιο κάτω οι αποδείξεις...

Στη Σίφνο το Άρης-Πανσερραϊκός... για την ΚΕΔ!
*Πηγή: metrosport.gr*

«Θα μετρήσει η καρδιά και η αξία στο γήπεδο»

Αγωνίστηκε στον Απόλλωνα τη διετία 1999-2001 και στον Αγροτικό Αστέρα για τέσσερις σεζόν (2002-'03 και 2005-2008). Ο Ηλίας Τζιόκας ακολουθεί πλέον καριέρα προπονητή, έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης Κολινδρού, ενώ μέχρι πρότινος ήταν συνεργάτης του Περικλή Αμανατίδη στους «σταχυοφόρους». Ως εκ τούτου, έχει εμπεριστατωμένη άποψη για τους Ευοσμιώτες, όπως και για τους κοκκινόμαυρους, τους οποίους έχει παρακολουθήσει πολλάκις και η γνώμη του έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κυριακάτικο τελικό στην Καλαμαριά.

- Ηλία, ματς ζωής ή θανάτου την ερχόμενη Κυριακή μεταξύ Απόλλωνα και Αγροτικού...

«Βγήκε το χειρότερο σενάριο για μένα, διότι είναι δύο ομάδες που αγαπώ και συμπαθώ. Το δεύτερο αρνητικό είναι ότι προέρχονται από την ίδια πόλη και θα αναγκαστεί η Θεσσαλονίκη να έχει μία ομάδα λιγότερη στη Β' Εθνική. Ευελπιστώ ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα πέσει κάποια άλλη ομάδα. Ίσως έρθει θαύμα από την ομάδα των Σερρών»...

- Ποιος είναι καλύτερος;

«Και τις δύο ομάδες τις θεωρώ από τις καλύτερες στην κατηγορία, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση. Ο Αγροτικός έχει ταλαντούχους παίκτες και τον Ιανουάριο ενισχύθηκε, πήγαν πιο έμπειρα παιδιά και έδωσαν... στόφα στην ομάδα. Για τον Απόλλωνα είδα ότι έχει πολύ καλό και ταλαντούχο υλικό. Από το κέντρο και μπροστά διαθέτει παίκτες με πολύ ταλέντο».

- Η παρουσία του Παναγιώτη Διλμπέρη, που έκατσε και στον πάγκο του Απόλλωνα, είναι πλεονέκτημα για τον Αγροτικό;

«Θεωρητικά είναι θετικό, διότι ο Παναγιώτης ξέρει την ψυχολογία των παικτών αλλά και την αγωνιστική τους κατάσταση. Για μένα όμως θα μετρήσει η καρδιά των ποδοσφαιριστών και η αξία μέσα στο γήπεδο. Ό,τι και να κάνει ο Παναγιώτης, αν ο παίκτης έχει το ηθικό ανάστημα και ξέρει τι πρέπει να κάνει, δε χρειάζεται να του πει κάτι ο προπονητής. Οι παίκτες με προσωπικότητα και σθένος θα κάνουν τη διαφορά».

- Η φανέλα του Απόλλωνα θα παίξει ρόλο;

«Είναι πιο βαριά η φανέλα του και έχει παίξει χρόνια στην Α' Εθνική. Η βαριά φανέλα και ο κόσμος είναι τα πλεονεκτήματα για τον Απόλλωνα».

- Τα δύο αποτελέσματα είναι πλεονέκτημα για τον Αγροτικό;

«Είναι πλεονέκτημα αυτό, αλλά έχει να κάνει με το πώς θα το διαχειριστεί. Ο Αστέρας αν πάει για το Χ, θα είναι δύσκολα τα πράγματα, θα πρέπει να μπει με νοοτροπία νικητή αν θέλει να σωθεί, πρέπει να σκέφτεται πώς θα κερδίσει».

- Οι παίκτες βαρόμετρο;

«Οι πιο έμπειροι και μπαρουτοκαπνισμένοι. Από τον Απόλλωνα οι Καπετάνος, Βαγγελόπουλος, από τον Αγροτικό οι Σκλιοπίδης, Στεφανίδης».

- Πιθανότητες;

«Νομίζω είναι 50-50. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια δε μιλάς εύκολα για αβαντάζ. Ίσως φαίνεται ότι λόγω έδρας μπορεί να πάει προς τον Απόλλωνα».

- Αν μιλούσες για τα μειονεκτήματα των δύο μονομάχων;

«Η άμυνα του Απόλλωνα αν ανέβει ψηλά μπορεί να έχει προβλήματα στις επιστροφές. Ο Αστέρας είναι καλός και στα στημένα. Εχει όμως κι αυτός το ίδιο πρόβλημα όταν ανέβαινε η άμυνα ψηλά, υπήρχαν αργές επιστροφές. Τώρα δεν πιστεύω ότι θα τις δώσει».

-Θα είσαι στο παιχνίδι;

«Θα προσπαθήσω. Ζητούμενο είναι να μην έχουμε έκτροπα και φασαρίες και να κερδίσει ο καλύτερος».
*Πηγή: metrosport.gr*

Αρμπελόα: «Αδικούν Κριστιάνο και Μπέιλ»

Άδικη είναι η κριτική που ασκείται στους δύο σούπερ σταρ της «βασίλισσας» σύμφωνα με τον συμπαίκτη τους, Αλβάρο Αρμπελόα.

Ο Ισπανός αμυντικός χαρακτήρισε άδικη την κριτική στον Κριστιάνο Ρονάλντο τον οποίο χαρακτήρισε άψογο επαγγελματία  ενώ δήλωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο που κριτικάρουν έτσι τον Γκάρεθ Μπέιλ, μιας και έκανε μίας  και πρόσφερε πολλά στην πρώτη του σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αρμπελόα για τους δύο συμπαίκτες του:

«Ο κόσμος είναι άδικος απέναντι στον Κριστιάνο. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για τον επαγγελματισμό του. Έχει κάθε δίκιο να σκέφτεται πως του φέρονται άδικα. Η αφοσίωση του Κριστιάνο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Είναι ο πρώτος που φτάνει στις προπονήσεις της Ρεάλ και φεύγει τελευταίος. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα κάνουν να δουν έναν αντίστοιχο παίκτη στη Ρεάλ. Η ιστορία του συλλόγου έχει σημαδευτεί τόσο από τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο όσο και από τον Κριστιάνο Ρονάλντο».

Για τον Μπέιλ:

«Η πρώτη σεζόν του Μπέιλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολύ καλή, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος έχει φάει τέτοιο «κόλλημα» μαζί του».
*Πηγή: metrosport.gr*

Οι υποκριτικές μπουρδολογίες!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας



Το «θέμα» μπορεί να θεωρείται «τελειωμένο» και «εξαντλημένο» δημοσιογραφικά. Ωστόσο παρουσιάζει νέο ενδιαφέρον, εξαιτίας της επαναφοράς του στο προσκήνιο της επικαιρότητας από κάποιες συγκεκριμένες μιντιακές λίγδες του λεκανοπεδίου οι οποίες προσπαθούν να το «στήσουν» και πάλι «όρθιο», με προφανή σκοπό να πλήξουν και να προσβάλλουν τον ΠΑΟΚ και τον μεγαλομέτοχο του. Και όταν λέμε το «θέμα» αναφερόμαστε στο θόρυβο  που επιχείρησαν να προκαλέσουν με τις «τοποθετήσεις» τους οι κ.κ Θεοχάρης και Κωνσταντινόπουλος (υπό εκκόλαψη…εθνοπατέρες), σχετικά με τη δυνατότητα που δόθηκε στον ΠΑΟΚ, όπως βέβαια και σε εκατοντάδες άλλες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους με το δημόσιο, με το νόμο που ψήφισε η νέα Κυβέρνηση στοχεύοντας να εισρεύσει ρευστό στα «στεγνά» ταμεία του κράτους.

Οι δύο «ευαίσθητοι» κοινοβουλευτικοί άνδρες, οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν ποτέ ως τώρα από δεκάδες σκανδαλώδεις και χαριστικές πράξεις… ψυχανεμίστηκαν (!!!) αιφνιδιαστικά, γιατί η διάταξη κατά την άποψη τους στόχευε να εξυπηρετήσει μονοθεματικά τον ΠΑΟΚ. Του οποίου βέβαια ο μεγαλομέτοχος εδώ και 3 χρόνια σχεδόν εκλιπαρεί να πληρώσει, ότι οφείλει ο σύλλογος του. Να ξοφλήσει δηλαδή ένα χρέος για το οποίο ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη και για το οποίο μάλλον θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι εκάστοτε κυβερνητικοί, που «φύτευαν» λαμόγια στους συλλόγους και τα άφηναν ανεξέλεγκτα να οργιάζουν.

Έχουμε λοιπόν «ευαισθησίες» για κάποιον που θέλει και μπορεί να πληρώσει ότι ακριβώς οφείλει και δεν ενοχληθήκαμε με πιο τρόπο δούλευε η «φάμπρικα» των άρθρων 44, 99 και…104 που φόρτωναν με εκατοντάδες εκατομμύρια χρέη, το ελληνικό δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους. Ο «ένας» πληρώνει και ο «άλλος» φεσώνει!!!Κάπου 170 εκατομμύρια ευρώ «χάρισε»…η ΑΕΚ, με τον εκπρόσωπο του δημοσίου τότε να χάνει το δρόμο και να μην παρίσταται στη δίκη στην οποία το δημόσιο όφειλε να διεκδικήσει τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Από κοντά και κάποιοι άλλοι κάνουν τις πονηρές «βουτιές» και ξεπλένονται οικονομικά, πιστολιάζοντας το κράτος και τους εργαζόμενους. Η Ελλάδα πεινάει και ένας Περιφερειάρχης υπόσχεται 60 εκατομμύρια(!!!) στην ήδη «φεσατζού» και δόλια υποβαθμισμένη Ένωση και άλλα 10 στους «πράσινους» γείτονες της.

Μάλλον οι κ.κ Θεοχάρης και Κωνσταντινόπουλος θα απουσίαζαν τότε από την Ελλάδα και δεν αντιλήφθηκαν τίποτα από όλα αυτά. Έτσι δεν είχαν την ευκαιρία να «ανατριχιάσουν», όπως ακριβώς έκαναν με την περίπτωση του ΠΑΟΚ. Ενός συλλόγου που πληρώνει στο ακέραιο το χρέος του και του οποίου ο μεγαλομέτοχος δεν επιχείρησε, ούτε καταδέχθηκε ποτέ, να σκεφτεί να το «χαρίσει» όπως έκαναν άλλοι. Είναι γνωστό ότι στο κοντινό παρελθόν κάποιοι με πολύ θράσος «αρμέγανε» το δημόσιο χρήμα και «χρεώνανε» με προκλητικές διαδικασίες όλα τα βάρη στον Έλληνα φορολογούμενο. Ο πρώην γενικός γραμματέας εσόδων κ. Θεοχάρης (αποπέμφθηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση και βρήκε στέγη στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη) και ο πολυπράγμων και φιλόδοξος Πασοκικός δελφίνος μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της γκάφας τους. Η κοινή γνώμη, όσα προσπάθησαν να περάσουν σαν «μηνύματα» και σαν «επιχειρήματα» τα χαρακτηρίζει χωρίς κανένα ενδοιασμό σαν υποκριτικές μπουρδολογίες.

Ο Έλληνας «τσακίζει» με απλό τρόπο τέτοιες περιπτώσεις. Απευθυνόμενος σε όσους επιχειρούν παρόμοιες υποκριτικές συμπεριφορές τους ερωτά: «βρε αθεόφοβοι, εδώ κάνατε το κορόιδο όταν τα λαμόγια μας καταληστεύανε και μας φορτώνανε τα φέσια τους και τώρα έρχεστε που ένας επιχειρηματίας σωστός, πληρώνει, ξεχρεώνει, δίνει δουλειές, βοηθάει το κράτος σε αυτή τη δύσκολη καμπή ρίχνοντας ζεστά εκατομμύρια στο ταμείο του κι εσείς μιλάτε για ευνοϊκές και φωτογραφικές διατάξεις;» Θα μου πείτε…ότι τίποτα σε αυτόν τον τόπο δεν είναι τυχαίο. Και η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση χωρίς να υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Ένας εξ αυτών, ίσως και ο σοβαρότερος, είναι το «επίπεδο» του Κοινοβουλίου της. Είπαμε ότι το «θέμα» είχε εξαντληθεί δημοσιογραφικά και ότι ξαναβγήκε στο «φως» από μια μερίδα του διαπλεκόμενου αθηναϊκού Τύπου.

Ο οποίος σε τελική ανάλυση επιχειρεί να το αναθερμάνει με συνεχή προσβλητικά δημοσιεύματα σε βάρος του ΠΑΟΚ.  Ένα τέτοιο άρθρο δημοσιεύτηκε χθες σε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, όπου ο ΠΑΟΚ αποκαλείται ΜΠΑΟΚ και συνοδεύεται από ειρωνικούς και απαξιωτικούς σχολιασμούς για τον Ιβάν Σαββίδη. Για όσους γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από αυτή τη «διπλή» επίθεση – σε σύλλογο δηλαδή και σε μεγαλομέτοχο – τα κίνητρα είναι ολοφάνερα. Όπως γνωστή είναι και η ταυτότητα όλων εκείνων που κρύβονται πίσω από αυτή. Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται την προοπτική που ανοίγεται στον ΠΑΟΚ μετά την απαλλαγή  του από το άγχος του χρέους και δεν είναι λίγοι και κάποιοι που τρέμουν και την σκιά του Σαββίδη κόντρα στις σκοτεινές– ως συνήθως – επιχειρηματικές τους επιδιώξεις.

ΥΓ: Ελπίζουμε ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος να μην επηρεάστηκε από τον «γείτονα» του κ. Μποροβήλο. Όσο για τον κ. Δριβελέγκα, μάλλον τον «παρέσυρε το ρέμα»…το κομματικό.

*Πηγή: metrosport.gr*

Η διπλή ανάγνωση των bonus της UEFA!!

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας

Ο κ. Κοντονής, εάν ερμηνεύω ορθά το νέο αθλητικό νόμο, έχει εντοπίσει αρκετές από τις παθογένειες που βασανίζουν τον εγχώριο αθλητισμό και αυτές επιχειρεί να γιατρέψει. Ανεξαρτήτως από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς η θεωρία απέχει πάρα πολύ από την πράξη στην εφαρμογή των νόμων, οι προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού γίνονται προς την ορθή κατεύθυνση.

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι με όση σοφία κι αν ο νομοθέτης συντάξει έναν αθλητικό νόμο, εκείνο που πάντα έχει αξία είναι η κάθετη εφαρμογή του, χωρίς εκπτώσεις.

Οι παράγοντες την Ελλάδα έχουν παρεξηγήσει την υπόθεση επαγγελματικός αθλητισμός. Με δεδομένο ότι οι ΠΑΕ δραστηριοποιούνται σε μία χώρα όπου υπάρχει μεγάλη ασυλία στην εταιρική παραβατικότητα προς το δημόσιο, αντέστρεψαν τους όρους της λειτουργίας των αθλητικών εταιρειών. Σ’ όλες τις ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες τα έξοδα για το αγωνιστικό κυμαίνονται από 55-60% και το υπόλοιπο των εσόδων καταναλίσκεται στα λειτουργικά έξοδα.

Στην Ελλάδα οι περισσότερες ΠΑΕ ξοδεύουν περίπου το 80-85% στο αγωνιστικό και λογικό είναι να επιχειρούν με τα υπόλοιπα έσοδα να καλύψουν όλες τις άλλες υποχρεώσεις. Και επειδή σ’ αύτη τη λογική είναι αδύνατο να πληρωθούν πιστωτές και δημόσιο οι περισσότερες ΠΑΕ είναι υπερχρεωμένες.

Η UEFA, επειδή είναι σοβαρός φορέας, φρόντισε να βελτιώσει τα έσοδα της από τις χορηγίες κι έτσι θα ανεβάσει τα bonus για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι μία ομάδα η οποία θα καταφέρει να φτάσει μέχρι τη φάση των 32 του EuropaLeague μπορεί να  βάλει στο ταμείο της ένα ποσό το οποίο θα ξεπερνάει τα 5 εκ. ευρώ!

Είναι ολοφάνερο ότι η UEFA μοιράζει χρήματα στις ομάδες ώστε να τα επενδύσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του θεάματος, κάτι που θα σημάνει και μεγαλύτερα έσοδα.

Το ζήτημα είναι το πως θα διαχειριστούν το καλό νέο οι εγχώριοι παράγοντες. Η μία εκδοχή είναι να αξιοποιήσουν τα χρήματα στη λογική της ανάπτυξης. Η άλλη να επιχειρήσουν να «κοροϊδέψουν» και να δημιουργήσουν μία επίπλαστη εικόνα ανάπτυξης, περίπου όπως αξιοποιήθηκαν από τους επιχειρηματίες οι επιδοτήσεις της Ε.Ε.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα έχει χαθεί ακόμη μία ευκαιρία να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον σε επίπεδο οκτάδας. Το χειρότερο βεβαίως είναι το οικονομικό κίνητρο για την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να ενισχύσει την διαφθορά. Βλέπετε η ψυχή των κατεργάρηδων του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί ναι βγει, αλλά τα χούγια τους ποτέ.
*Πηγή: metrosport.gr*

Το σενάριο με τον τεχνικό διευθυντή φροντίζουν οι ίδιοι να το ακυρώσουν!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης 



Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ φαντασιώθηκαν ξαφνικά (και βολεύτηκαν μ' αυτό) ένα σενάριο με πρωταγωνιστή τον υπό πρόσληψη τεχνικό διευθυντή. Τάχα μου δήθεν ο τεχνικός διευθυντής θα έχει το απόλυτο κουμάντο για την ομάδα, αυτός θα επιλέγει προπονητή, αυτός θα επιλέγει παίκτες, σε συνεργασία με τον προπονητή, αυτός θα αναλάβει να “τρέξει” το νέο πλάνο, που θα είναι, υποτίθεται, σοβαρό και απόλυτα ξεκάθαρο.

 Δεν το πίστεψε κανείς. Αλλά φρόντισαν και οι ίδιοι να το ακυρώσουν πριν καν βρουν τον τεχνικό διευθυντή. Εφεραν χθες στη Θεσσαλονίκη τον Γκέοργκι Λόρια, τον 30χρονο Γεωργιανό γκολκίπερ (στη φωτογραφία) και συζήτησαν το ενδεχόμενο της μεταγραφής του. Η εισήγηση για τον Λόρια ήταν του Ζήση Βρύζα. Και το ερώτημα που προβάλλει είναι εύλογο: Από πού κι ως πού θα κάνει κουμάντο ο νέος τεχνικός διευθυντής, όταν γίνεται διαπραγμάτευση με παίκτη τον οποίο υπέδειξε ο παλιός τεχνικός διευθυντής; Τι ρόλο θα παίξει ο δήθεν παντοδύναμος τεχνικός διευθυντής εάν έρθει και βρει τετελεσμένες μεταγραφές; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιον προσπαθούν να κοροιδέψουν.

Το γεγονός ότι ο Λόρια είναι ένας παίκτης που δεν χωράει σε έναν ΠΑΟΚ με φιλοδοξίες, που θέλει να ανεβεί επίπεδο, το αφήνω τελευταίο. Θα είχε σημασία να το κρίνουμε εάν αποτελούσε επιλογή του νέου τεχνικού διευθυντή και του νέου προπονητή. Από τη στιγμή που τον επιλέγουν, αρχίζοντας να “χτίζουν” την ομάδα του αύριο, πριν καν προσλάβουν τον νέο τεχνικό διευθυντή, το ζήτημα είναι άλλο.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Είναι αστείο να γίνεται μείζον θέμα η αναζήτηση τεχνικού διευθυντή, λες και από αυτόν, όποιος και να είναι, θα εξαρτηθεί το μέλλον του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης αποφασίζει για όλα (και έχει το δικαίωμα φυσικά), ο Ιβάν Σαββίδης θα εξακολουθήσει να αποφασίζει για όλα κι ας φέρει τεχνικό διευθυντή τον καλύτερο του κόσμου. Σιγά μην αφήσει εν λευκώ την ομάδα στα χέρια του. Πρώτον αυτόν θα απολύσει εάν κάτι δεν πάει καλά.


Το πρόβλημα δεν είναι ο τεχνικός διευθυντής. Είναι να επιλεγούν ικανά στελέχη για όλα τα κρίσιμα πόστα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που είναι πολλά. Μετρήστε: Πρόεδρος, εκπρόσωπος στις αθλητικές αρχές, τεχνικός διευθυντής, προπονητής, γενικός αρχηγός ομάδας, σκάουτερς, μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ, διευθυντής ΠΑΕ, επικοινωνιολόγοι, μέλη γραφείου Τύπου, νομικοί και ίσως ξεχνώ κάποιους.

 Ο Ιβάν Σαββίδης έχει όραμα για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει, όμως, υποστήριξη από ικανά στελέχη. Εξακολουθεί να ποντάρει σε εκείνους που αν τα είχαν καταφέρει ο ΠΑΟΚ δεν θα χρειαζόταν την παρουσία κανενός Σαββίδη. Ξοδεύει. Επενδύει. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά δεν λύνονται όλα με το χρήμα και ούτε πιάνει τόπο το χρήμα εάν δεν αξιοποιείται σωστά.


          Ο τεχνικός διευθυντής αποτελεί μόνο έναν κρίκο της αλυσίδας. Η αλυσίδα αποτελείται από πολλούς κρίκους. Εάν όλοι δεν είναι όσο πρέπει ανθεκτικοί, σπάει. Συνεπώς, ας μη δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στην επιλογή του νέου τεχνικού διευθυντή και ας ελπίσουμε ότι πρώτο μέλημα του Ιβάν Σαββίδη θα είναι να δημιουργήσει μια πανίσχυρη ΠΑΕ. Χωρίς πανίσχυρη ΠΑΕ, μεγάλη ομάδα δεν πρόκειται να κάνει ποτέ. Ούτε θα είναι... μάγος ο νέος τεχνικός διευθυντής που θα προσλάβει...

*Πηγή: metrosport.gr*

Τουντζιάρης: «Ο Ηρακλής βρίσκει το δρόμο του» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Φάνης Τουντζιάρης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση της ΠΑΕ Ηρακλής για δωρεάν είσοδο των ανέργων στο ματς με την Ξάνθη: «Είναι μια πολύ αξιέπαινη κίνηση μπράβο στην ΠΑΕ που πήρε τέτοια πρωτοβουλία».

Για το παιχνίδι με την Λάρισα: «Είναι σημαντικό παιχνίδι και δύσκολο. Ο Ηρακλής  θέλει να τελειώσει με νίκη και αήττητος το πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ είναι καλή ομάδα όμως έχει πολλά προβλήματα  και θα παλέψει για να μπει στα πλέι οφ. Ο Ηρακλής πρέπει να κάνει αυτό που ξέρει να μπαίνει και να κερδίζει δηλαδή».

Για το αν νιώθει περήφανος από την πορεία του Ηρακλή: «Περήφανο θα με έκανε αν αυτά τα πραγματοποιούσε στην  Α εθνική. Περήφανος  μπορώ να  είμαι γιατί η ομάδα βρίσκει μετά από χρόνια το δρόμο της και βρήκε ένα άνθρωπο που την έσωσε. Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το αυτονόητο. Με τα βήματα που κάνει ο Ηρακλή ς δείχνει ότι συνέρχεται σιγά σιγά και θα πάει από το καλό στο καλύτερο».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Φάνης Τουντζιάρης στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Ο Σαββίδης και ο «Ελληνικός Χρυσός»

Είναι δύσκολο και ευαίσθητο θέμα αυτό του «Ελληνικού Χρυσού» και της χορηγίας στην ομάδα βόλεϊ.  Μπορεί να συζητά ο κόσμος του ΠΑΟΚ επί ώρες γι’ αυτό. 

Όμως, υπάρχει μία παράμετρος που παίζει τον καθοριστικότερο ρόλο: Η παρουσία του κόσμου. Το τμήμα βόλεϊ, δυστυχώς, δεν στηρίζεται από μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Αντίθετα, στην ΠΑΕ όταν τέθηκε τέτοιο ζήτημα, ο Ιβάν Σαββίδης μέτρησε πολύ τις αντιδράσεις των οπαδών που γεμίζουν το γήπεδο της Τούμπας. Και δεν προχώρησε.     
*Πηγή: metrosport.gr*

«Παίζουμε για ιερό σκοπό»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής και μίλησε για το φιλανθρωπικό παιχνίδι που θα συμμετέχει αλλά και για το Ελληνικό μπάσκετ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Εμείς κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, θα παίξουμε το άθλημα που γνωρίζουμε και θα είναι για έναν ιερό σκοπό, για το χωριό SOS. Θα είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα και μακάρι να ήμασταν όλοι μαζί όταν ήμασταν νέοι».
Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς:
«Με τον Μπάνε δεν έχουμε παίξει ποτέ μαζί και είναι τιμή μου να παίζω με ένα από τα «ιερά τέρατα» του μπάσκετ.  Είναι καταπληκτικός παίκτης και άνθρωπος και τα λόγια για αυτόν είναι περιττά. Έχει βάλει τεράστια σουτ και ακόμα και για την πλάκα όταν η μπάλα «καίει» ο Μπάνε είναι πρώτος».
Για το μπάσκετ στην Ελλάδα:
«Το μπάσκετ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία του. Το Ελληνικό μπάσκετ πάσχει και αυτό είναι καθαρά θέμα οικονομικό. Τώρα που έχουν ανοίξει τα σύνορα δύσκολα κάποιος μένει Ελλάδα και όλοι κοιτάνε την καριέρα τους. Είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλεύεσαι τις στιγμές που προκύπτουν. Παίκτες όπως ο Βεζένκοφ είναι λογικό να επιλέγουν αυτό που θα τους προσφέρει μακροπρόθεσμα όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα».
Για το αν έκανε σωστά ο Βεζένκοφ που έμεινε πέρυσι στον Άρη:
« Καλό είναι τα παιδιά να «ψήνονται» περισσότερο παρά να κάνουν το βήμα χωρίς να είναι έτοιμα. Βέβαια, στις πολύ μεγάλες ομάδες υπάρχει άλλη τεχνογνωσία και άλλες εμπειρίες. Νομίζω στην περίπτωση του Βεζένκοφ δεν θα αργήσει η μεγάλη μέρα».
Για το αν μπορεί να παίξει NBA ο Βεζένκοφ:
Καταλαβαίνει το μπάσκετ, τρέχει καλά και θέλει πάρα πολύ δουλειά για να πετύχει κάτι μεγάλο».
Για την μάχη της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα:
« Αυτό που κάνει η ΑΕΚ την έχει ανεβάσει επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ με έναν υγιή Χαραλαμπίδη μπορεί να κλείσει την τρίτη θέση. Δεν μπορούμε να ξεγράψουμε κάποιον και αυτό είναι η ομορφιά του φετινού πρωταθλήματος».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Χρειάζονται στόχοι και πλάνο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ιστορικός παράγοντας του ΠΑΟΚ σε ΚΑΕ και ΠΑΕ, ο Νίκος Βεζυρτζής και μίλησε για την ψηφοφορία του Α.Σ αλλά και για την γενικότερη κατάσταση στον σύλλογο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την απόφαση του Α.Σ να δοθεί το βόλεϊ στον Γιώργο Ανδρέου:
«Το βόλεϊ δεν έχει ακόμα Α.Ε αλλά όταν θα γίνουν, θα γίνει και του ΠΑΟΚ. Το διαιτηρεί ο κ. Ανδρέου που ήταν ο χρηματοδότης του βόλεϊ και πρέπει να συνεχίσει. Θα κάνει συμφωνίες με παίκτες και ζήτησε κάποιες εγγυήσεις. Είναι λογικό να ζητήσει να πάρει το μάνατζμεντ».
Για το θέμα με τον «Ελληνικό Χρυσό»:
«Έχουμε έρθει σε αντιθέσεις και οι μισοί είναι με τον ΠΑΟΚ άλλοι κατά. Όπως είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΟΚ κοιτάζει μόνο το καλό του συλλόγου και δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική. Αυτό το θέμα «καίει» και είναι καλά να είσαι μακριά του».
Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ:
«Παλιά τα γήπεδα ήταν αλάνες και το γήπεδα χτιζόταν από τον κόσμο έτι χτίστηκε και το γήπεδο του κόσμου».
Για τον Α.Σ ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ είναι το μοναδικό σωματείο που δεν τρέχει στα δικαστήρια και δεν έχει κάνει ούτε μια παρανομία. Αυτοί που διοικούν τον Α.Σ κοιμούνται ήσυχοι. Υπάρχουν πολλά τμήματα και όλα πρωταγωνιστούν. Βέβαια, δεν έχει δοθεί η ανάλογη δημοσιότητα σε όλες τις επιτυχίες. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να φανεί τώρα που οι ομάδες του είναι δυνατές. Δεν έχει ανάγκη κανέναν και θα έπρεπε να προβάλουμε το σωματείο. Ο κ. Κατσαρής είναι χαμηλών τόνων και καλά κάνει καθώς έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Ο ΠΑΟΚ όμως πρέπει να φανεί και να είναι και πρωτοπόρος παντού».
Για τις επόμενες κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη:
«Πρέπει να φύγει ο ΠΑΟΚ από τα χρέη, να αναπνεύσει και μετά μπορεί να μεγαλουργήσει. Η ομάδα χρειαζόταν μεγαλομέτοχο και τον βρήκε. Έφτασε στο σημείο να βρει μεγαλομέτοχο, πληρώνονται τα χρέη και ελπίζω να πάει καλά η ομάδα. Στο αγωνιστικό πολύ από όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι καθώς ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο είναι πρωταθλητής. Το καλοκαίρι όλες οι ομάδες είναι πρωταθλήτριες, παίρνουν τους καλύτερους παίκτες και έχουν τις καλύτερες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ίσως να έχει πέσει σε αυτό το τρυπάκι και όταν αρχίζει η απογοήτευση έρχεται η αποχή από το γήπεδο και η γκρίνια. Η ομάδα χρειάζεται να έχει στόχους και ένα πλάνο. Μέσα σε ένα χρονικό όριο να υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος».
Για το αν θα ασχολούταν με τον ΠΑΟΚ αν του το ζητούσαν:
«Είχαμε μιλήσει πρώτη φορά με τον κ. Σαββίδη καθαρά πολιτικά και μετά είχαμε πει να συζητήσουμε για τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι πλάνα έχει ο καθένας και πως προχωράει. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα και πάρα πολλές ικανότητες. Μια φορά τον έχω δει τον κ. Σαββίδη. Είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έχει κάποιο σκεπτικό. Για να ασχοληθείς με κάτι όταν έχεις αυτή την δύναμη από πίσω σου πρέπει να έχεις πολύ ψηλούς στόχους. Χρειάζεται πολύ συζήτηση αυτή η ιστορία. Όταν είναι να πας κάπου, δεν πηγαίνεις τυχαία αλλά πρέπει να έχεις και πλάνο. Πλέον, όλοι οι παίκτες είναι πληρωμένοι, οι εποχές έχουν αλλάξει και όλοι είναι καλά. Κάποτε χρωστούσαμε μήνες και υπήρχαν προσφυγές. Τώρα το μυαλό είναι αλλού».
Για το αν είναι δυνατός στην Αθήνα ο Ιβάν Σαββίδης:
«Βλέπω πράγματα αδιανόητα για εμένα. Ο ΠΑΟΚ που έπρεπε να πρωταγωνιστεί, ξαφνικά είναι ουρά. Είναι δυνατόν τόσα χρόνια ο ΠΑΟΚ να μην έχει την προεδρία της Σούπερ Λιγκ; Αυτό είναι τρομερό. Αν έχεις την προεδρία είσαι μέσα στο παιχνίδι. Είναι ο Εργοτέλης, ο ΟΦΗ, ο υπάλληλος της Τρίπολης και ο ΠΑΟΚ είναι μονίμως απ’ έξω. Παλαιότερα κάθε χρονιά άλλαζε ο πρόεδρος. Πρέπει κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο εντός γραμμών αλλά να ξεκινήσει και από την Λίγκα. Δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να μείνει εκτός αυτού γιατί θα έχει και έναν λόγο στην ΕΠΟ. Όπως είναι σήμερα η ΕΠΟ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και εκεί».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Δεν θυσιάζουμε τα πάντα στον βωμό των χρημάτων»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το μέλος του Α.Σ ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνος Πανάκας και μίλησε για την ψηφοφορία του Ερασιτέχνη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το γεγονός πως μειοψήφησε στην ψηφοφορία του Α.Σ:
«Δεν ήμουν ο μόνος που διαφωνούσα, ήταν και άλλοι αλλά στην ψηφοφορία μόνο εγώ ψήφησα κατά. Η απόφαση που πάρθηκε δίνει την ικανότητα στον κ. Ανδρέου να κάνει το βόλεϊ Α.Ε και να διαπραγματευτεί μόνος του με τους χορηγούς. Εγώ ήθελα να κάνουμε όλοι μαζί τις διαπραγματεύσεις ως Ερασιτέχνης. Αν γίνει κάποια συναλλαγή με τον «Ελληνικό Χρυσό» ή κάποια άλλη εταιρεία που υπάρχει λεπτό θέμα, όλη η ευθύνη θα είναι στον κ. Ανδρέου. Υπήρξε ένταση είναι λογικό. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να σεβαστεί οποιοδήποτε θέμα άπτεται κοινωνικού ενδιαφέροντος. Εμείς δεν γίναμε ΠΑΟΚ για τα πρωταθλήματα αλλά επειδή είναι κίνημα λαού. Με εντυπωσιάζει αυτή η συμπεριφορά από το σύνολο του Ερασιτέχνη και πρώτη φορά βλέπω τέτοια αντιμετώπιση. Ο «Χρυσός» διαφθείρει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Αν αυτό πραγματοποιηθεί θα μαλώσουμε μεταξύ μας. Από εκεί και πέρα ο κ. Ανδρέου αν του δώσει χρήματα ακόμα και μια εταιρεία του κ. Μαρινάκη, μπορεί να το κάνει. Αυτό είναι το θέμα και αυτή είναι η ένσταση μου. Το σώμα ψήφισε την αποποίηση της ευθύνης του Ερασιτέχνη από το βόλεϊ. Εγώ τιμώ τον κ. Κατσαρή, έχει κάνει πάρα πολλά και τον ψήφιζα με τα δύο χέρια. Και σήμερα θα τον ψηφίσω αλλά πιστεύω πως σε αυτό το σημείο είναι λάθος. Δεν θυσιάζουμε τα πάντα στον βωμό των χρημάτων. Υπάρχει ένα γιγαντιαίο κίνημα και στον βωμό ενός κυπέλλου και ενός πρωταθλήματος δεν μπορεί να έρθει ενάντια ο ΠΑΟΚ. Το κίνημα του ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Δεν μπορώ να μαλώνω για άλλα πράγματα, υπάρχει ήδη μεγάλη διχόνοια στο ποδόσφαιρο».
Για την προσφορά του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ:
«Πάνω 5.000 παιδάκια έχει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, πρέπει να πληρωθούν οι υπάλληλοι στη Τούμπα, οι προβολείς και όλα αυτά πληρώνονται από τον Ερασιτέχνη, όχι η ΠΑΕ. Βέβαια, αν δεν ήταν ο Σαββίδης δεν θα υπήρχαν τα λεφτά και θα είχε κλείσει το σωματείο. Δεν θα υπήρχε το χάντμπολ, το βόλεϊ και κανένα άλλο τμήμα αν δεν ήταν  Σαββίδης. Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα».
Για την πιθανότητα να ενώσει τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης:
«Πρώτα είναι η πληρωμή των χρεών στο ποδόσφαιρο. Μετά λένε πως θα πάρει και το μπάσκετ. Αν πάρει και το μπάσκετ και το βάλει σε έναν δρόμο μετά ακολουθεί και ο Ερασιτέχνης. Να πάρει ιδιοκτησία του γηπέδου το θεωρώ απίθανο αλλά μπορεί να πάρει την χρήση».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ηρακλής: Δωρεάν οι άνεργοι με την Ξάνθη!!

Για ακόμα μια φορά  η ΠΑΕ Ηρακλής με ανακοίνωσή της δείχνει έμπρακτα πως στηρίζει τους ανέργους.
Όπως αποφασίστηκε στην αναμέτρηση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος θα διατεθούν δωρεάν εισιτήρια  σε όσους είναι αποδεδειγμένα άνεργοι. Τα εισιτήρια θα μπορούν τα αποκτούν από τα γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα.
Μια κίνηση που έχει επαναληφθεί και άλλες φορές κατά την διάρκεια της σεζόν.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 ανοίγει και πάλι τις πόρτες στους άνεργους συμπολίτες μας και τους καλεί στο Καυτανζόγλειο στάδιο για τον πρώτο ημιτελικό με την Skoda Ξανθη την Πέμπτη 9/5(ώρα 17:00). Η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 και προσωπικά ο πρόεδρος της κ. Σπύρος Παπαθανασάκης αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και προσπαθούν με την πρωτοβουλία αυτή να προσφέρουν μια ευκαιρία για διασκέδαση σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη ίσως περισσότερο από όλους τους άλλους και χρειάζονται την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη αναμέτρηση να επισκεφτούν τα γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα καθώς η διάθεση των εισιτηρίων για τους ανέργους θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής την Τρίτη 7/5 και Τετάρτη 8/5 και ΟΧΙ την ημέρα του αγώνα.»
*Πηγή: arenafm.gr*

«Φαβορί στο ντέρμπι ο Άρης»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην βοηθός του Όττο Ρεχάγκελ και πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Τοπαλίδης και μίλησε για την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας του 2004 με την αντίστοιχη ομάδα της Κύπρου.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ντέρμπι του Άρη με τον Πανσερραϊκό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ήταν πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα και περάσαμε όλοι πολύ καλά. Βέβαια, κάποιοι είχαν υποχρεώσεις και δεν ήρθαν. Είχα να βρεθώ 5-6 μήνες με τον Ρεχάγκελ και συγκινήθηκε που είδε τα παιδιά. Ο Ζαγοράκης και όλοι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και όλοι έπαιξαν πολύ καλά. Είδαμε όμορφους συνδυασμούς και γενικότερα όμορφο ποδόσφαιρο».
Για το αν δήλωσε πως ο Πανσερραϊκός είναι το φαβορί με τον Άρη:
«Εγώ είχα πει πως ο Πανσερραϊκός ξέφυγε με 4 βαθμούς είναι δύσκολο να χάσει την πρώτη θέση. Στο παιχνίδι με τον Άρη, ο Άρης είναι το φαβορί αλλά στην βαθμολογία ο Πανσερραϊκός έχει τον πρώτο λόγο. Ο Πανσερραϊκός παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι μια συμπαγής ομάδα. Βέβαια, αν δεν είχαν γίνει τα μπερδέματα ο Άρης θα ήταν 100% πρώτος τώρα και το απόλυτο φαβορί. Αν κερδίσει ο Άρης στο ντέρμπι θα έχει την ψυχολογία, τον ενθουσιασμό και θα βρίσκεται πολύ κοντά στην άνοδο».
Για το αν θα πάει στο παιχνίδι:
«Αν είμαι Θεσσαλονίκη θα πάω 100%».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Δώσαμε μάχη»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής, Νίκος Αναστόπουλος και μίλησε για το Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και το πέρασμα του από τον ΟΦΗ.
Για την προσπάθεια στον ΟΦΗ:
«Έγινε μια προσπάθεια διοικητικά από τον Μαχλά και στον ποδοσφαιρικό κομμάτι από εμένα. Οι παίκτες έκαναν υπερπροσπάθεια αλλά οι δυνάμεις μας εγκατέλειψαν. Έστω και οι 16 που είχαμε μείνει θα εκπληρώναμε τον στόχο μας. Είχαμε πρόγραμμα με ομάδες μέσα στην έδρα μας με το ίδιο στόχο. Νομίζω πως αγωνιστικά θα παλεύαμε μέχρι το τέλος. Κάναμε εμφανίσεις και με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό».
Για την νίκη επί του ΠΑΟΚ:
« Αν ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις τον ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής τον κερδίζεις. Δεν ήταν ακόμα έτοιμος να χτυπήσει το πρωτάθλημα και να αντέξει το βάρος του πρωταθλητισμού».
Για τον Λόρια:
« Είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Παίζει εθνική Γεωργίας και έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια».
Για τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ:
«Ο ΟΦΗ είχε πολύ αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Τα παιδιά έβγαλαν έναν ολόκληρο γύρω παίζοντας μόνοι τους».
Για τα πλέι οφ:
«Ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί καλύτερος στα πλέι οφ. Τα παιχνίδια των πλέι οφ θα είναι πολύ διαφορετικά και θα έχει σημασία το σε τι κατάσταση θα βρίσκεται».
Για το αν θα πάει ο ΟΦΗ στη Γ’ εθνική:
«Είναι μια λύση και αυτό».
Για την αγάπη του κόσμου του Άρη:
«Και εγώ τους αγαπώ γιατί έχω περάσει ωραίες στιγμές εκεί».
Για το μέλλον του:
«Από εδώ και πέρα ξεκουράζομαι μέχρι την επόμενη χρονιά. Δεν υπάρχει και άλλη επιλογή».
*Πηγή: arenafm.gr*

Αναστασίου: «Γι’ αυτά μένω στον Παναθηναϊκό»

Το πρότζεκτ που... δεν παρεκκλίνει, η άριστη συνεργασία με τη διοίκηση, η κατάκτηση τροπαίων και η ελπίδα για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο είναι οι λόγοι που ο Γιάννης Αναστασίου μένει στον Παναθηναϊκό!

«Γι’ αυτά μένω στον Παναθηναϊκό»
Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ανανεώσει τα «δεσμά» του με τον Παναθηναϊκό γνωστοποίησε ο Γιάννης Αναστασίου, λίγες μέρες πριν επικυρωθεί και επίσημα το συμβόλαιο των δύο πλευρών ως το 2018.

Η συνεργασία και η αλληλοεμπιστοσύνη με τη διοίκηση, το πρότζεκτ που δεν παρεκκλίνει καθόλου σε σχέση με τις βάσεις που είχαν μπει προ διετίας, η πίστη πως το τριφύλλι έχει τα εφόδια να κατακτήσει τρόπαια άμεσα, αλλά και η ελπίδα πως το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο ανταγωνιστικό ήταν τα «αίτια» που οδήγησαν τον Έλληνα κόουτς να πει το «ναι» και να κλείσει τα αυτιά του σε «σειρήνες» απ’ το εξωτερικό.

Παράλληλα, μίλησε για τον προσεχή αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ εξέφρασε εκ νέου ανοικτά την πίστη στους παίκτες του πως μέχρι τέλους θα φερθούν σαν σωστοί επαγγελματίες και θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν απομείνει (παρά την πεσμένη ψυχολογία απ’ το -3 και όσων ακολούθησαν).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στην κάμερα της NOVA:

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Συνήθως οι διακοπές δεν κάνουν καλό, αλλά ελπίζω σε εμάς να λειτουργήσει ευεργετικά, γιατί το χρειαζόμασταν μετά τα όσα άσχημα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Κάποια παιδιά πήραν άδεια, ξεκουράστηκαν ψυχολογικά, ηρέμησαν και τώρα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος. Να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε και να δούμε τα πλέι οφ».

Για το αν φοβάται μην χαθεί ο προσανατολισμός των παικτών: «Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Μίλησα στους παίκτες και τους τόνισα πως εννιά μήνες δουλεύουμε για να βρεθούμε σε ένα πλεονέκτημα και θα είναι κρίμα λόγω της αφαίρεσης βαθμών και της χαμένης ψυχολογίας να γκρεμίσουμε ό,τι χτίζαμε τόσο καιρό. Πιστεύω πως έχω αρκετά επαγγελματίες παίκτες, έξυπνους, ξέρουν που βρισκόμαστε και τους έχω εμπιστοσύνη πως θα παρουσιαστούν όπως πρέπει».

Για την προετοιμασία με τον Αστέρα: «Έλειψαν αρκετοί παίκτες, εμείς όμως σαν ομάδα έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, ξέρουμε κάθε παίκτης τι μπορεί να κάνει. Τα παιδιά που έμειναν πίσω δούλεψαν περισσότερο και όλοι είναι πανέτοιμοι για την τελευταία φάση του πρωταθλήματος. Άπαντες θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, διότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Αστέρας έχει ποιοτικούς παίκτες, ξέρουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, δυστυχώς δεν θα υπάρχει κόσμος, περίπου τρεις μήνες τώρα. Δεν είναι κάτι που θέλουμε και κάτι που βοηθά, αλλά είναι μια κατάσταση που θα πρέπει να την υποστούμε και ελπίζω να το ευχαριστηθεί ο κόσμος απ’ την τηλεόραση. Η αντίπαλός μας είναι επικίνδυνη στα στημένα, καλοί στο ένας με έναν και θα χρειαστεί προσοχή και συγκέντρωση. Η προσέγγισή μας στο παιχνίδι θα είναι πως λειτουργεί συνολικά ο Αστέρας. Όταν θα ‘χουν την μπάλα, θα πρέπει να έχουμε σωστή συμπεριφορά στην άμυνα και σίγουρα έχουν και αδυναμίες και θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε».

Για τους λόγους που μένει στον Παναθηναϊκό: «Πάντα υπάρχουν λόγοι. Το πιο σημαντικό είναι πως η διοίκηση πιστεύουν σε αυτό το πρότζεκτ. Θέλω να πιστέυω πως θα αλλάξουν κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα γίνει πιο ανταγωνιστικό. Το πρότζεκτ και η ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει με οδήγησαν στο να μείνω. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, πάντα στόχος είναι για να κερδίζεις τίτλους, σίγουρα θέλω να κερδίσω τίτλους κι όχι μόνο το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον να δίνεται η δυνατότητα στα γήπεδα να κερδίζουμε τίτλους».

Για τη στήριξη της διοίκησης: «Γενικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή και γρήγορα κλωνίζεται η εμπιστοσύνη σε πρόσωπα. Η διοίκηση έχει δει κάποια πράγματα, πιστεύει στο πλάνο εδώ και δύο χρόνια που έχουμε θέσει. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα κάνει βήματα. Ξεκίνησε απ’ το μηδέν και… ανεβαίνει. Έχουμε κάνει και λάθη βέβαια, αλλά τα σωστά είναι περισσότερα. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει μια ταυτότητα, μια φιλοσοφία, μια βάση σαν ομάδα. Έχει έναν πάρα πολύ κορμό και πάνω σ αυτόν μπορεί να χτίσει τα επόμενα χρόνια για να ανέβει επίπεδο και να γίνει αυτός που ονειρεύονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού».

Διαψεύδει για Κινέζους η Μίλαν!!

Από το περιβάλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαψεύδεται πως έχουν υπάρξει συζητήσεις με Κινέζους επενδυτές για την παραχώρηση του 75% των μετοχών της Μίλαν.

Διαψεύδει για Κινέζους η Μίλαν
Αβάσιμα και στη σφαίρα της φαντασίας χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι της Μίλαν τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφάνιζαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας σε Κινέζους.

Η ιστορία ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων «ANSA» το οποίο επικαλέστηκε πηγές που βρίσκονται κοντά στον ισχυρό άνδρα των «ροσονέρι» , ενώ η διάψευση ήρθε μια μέρα αργότερα.

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας διαχέεται ότι ούτε έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση μέχρι τώρα ούτε πρόκειται να υπάρξει κάποια κίνηση που θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον του ιστορικού συλλόγου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζητούν απόσυρση διάταξης από Κοντονή ΕΣΗΕΑ-ΠΣΑΤ!!

Την απόσυρση της διάταξης που αφορά τα ΜΜΕ και εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο για την αθλητική βία αποφάσισαν να ζητήσουν από τον Σταύρο Κοντονή ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ.

Ζητούν απόσυρση διάταξης από Κοντονή ΕΣΗΕΑ-ΠΣΑΤ
Να αποσυρθεί η διάταξη που αφορά τα ΜΜΕ και συμπεριλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο για την αθλητική βία θα ζητήσουν από κοινού ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ.

Αμφότερες υποστηρίζουν πως με όσα αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος πέντε επιχειρείται ο κρατικός επηρεασμός στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, σε αντιδιαστολή με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνάντηση για τις προτεινόμενες διατάξεις που αφορούν στα ΜΜΕ (άρθρο 1, παρ. 5) του Νομοσχεδίου για την αθλητική βία, είχαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια της Ενώσεως Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καθώς και εκπρόσωποι αθλητικών ΜΜΕ.

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η οποία είχε και την πρωτοβουλία για την πραγματοποίησή της, αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, από την Ένωση Συντακτών, με την οποία θα εκφράζεται η αντίθεση στην προτεινόμενη διάταξη, θα ζητείται η απόσυρσή της και η πραγματοποίηση συνάντησης του Υφυπουργού με τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

Στη συνάντηση μετείχαν η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, τα μέλη του Δ.Σ. Αγγελική Γυπάκη, Χρήστος Κυρίτσης, Νανά Νταουντάκη και Δημήτρης Τρίμης, καθώς και η νομική σύμβουλος της Ένωσης Χρύσα Σαλαβράκου. Από τον ΠΣΑΤ μετείχαν ο Πρόεδρος Σωτήρης Τριανταφύλλου, η Ταμίας Αγγελική Βύζικα, ο Ειδικός Γραμματέας Γιάννης Κορακής και ο Έφορος Α’ Φάνης Σκύφτας.

Παρόντες ήταν, επίσης, οι εκπρόσωποι των εφημερίδων «ΓΑΥΡΟΣ» Ολίβια Νικολούδη και «ΠΡΑΣΙΝΗ» Γιάννης Ιωακειμίδης
».

Κουταβάκια προβλέπουν νικητή στο «March Madness»! (video)

Την πρόβλεψη πως θα κατακτήσει τον τίτλο του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν Στέιτ έκαναν κουταβάκια στην σατιρική εκπομπή του Τζίμι Φάλον.

Κουταβάκια προβλέπουν νικητή στο «March Madness»! (video)

Στην Αμερική ο Τζίμι Φάλον δεν χρησιμοποιεί… κάποια εξωτικά ζώα, αλλά κουτάβια. Μάλιστα τους έχει δώσει και ονόματα και τ’ αποκαλεί «Αξιαγάπητα». Τώρα που το «March Madness» βαίνει προς το τέλος του ο γνωστός κωμικός της αμερικανικής τηλεόρασης επιστράτευσε ξανά τα σκυλάκια του για να προβλέψουν τον πρωταθλητή του κολεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ.

Ένα κουταβάκι πήγε να φάει στο δοχείο του Κεντάκι και άλλο ένα σε αυτό του Ουισκόνσιν, φέρνοντας ισοπαλία στο ένα ζευγάρι των ημιτελικών. Όμως δύο κουταβάκια έδειξαν την προτίμησή τους στο Μίσιγκαν Στέιτ, ενώ όταν ο παρουσιαστής παρακίνησε ένα από τα τρία που δεν είχαν πολύ… όρεξη να πλησιάσει και να δοκιμάσει λίγο από το φαγητό, το σκυλάκι αυτό αγνόησε επιδεικτικά το Ντιούκ και πήγε να φάει από το δοχείο του Μίσιγκαν Στέιτ.

Έτσι, τα «Αξιαγάπητα Κουταβάκια» έδωσαν καθαρό προβάδισμα στους «Σπαρτιάτες», κάτι που σίγουρα θα το εκτίμησαν ιδιαίτερα οι παίκτες του Τομ Ίζο, καθώς όλος σχεδόν ο υπόλοιπος μπασκετικός κόσμος τους θεωρεί το μεγάλο αουτσάιντερ της διοργάνωσης.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει από τους πανηγυρτζήδες!!

Πανηγυρίζουν κάποιοι παοκτσήδες γιατί ρυθμίστηκαν τα χρέη της ΠΑΕ. Περίεργο. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας... Λες και το κράτος με την απόφαση της κυβέρνησης διευκολύνει τους ίδιους. Λες και αυτοί που πανηγυρίζουν βγήκαν από τη δύσκολη θέση. Λες και αυτοί θα πλήρωναν τους φόρους, τα πρόστιμα, τις προσαυξήσεις, τα χρέη.
Θα σου πω εγώ τι συμβαίνει. Είναι πανηγυρτζήδες. Πουλάνε πανηγυριλίκι. Χαρούλες. Όπως με την ίδια ευκολία και την ίδια ανευθυνότητα βγαίνουν στην πίστα και χορεύουν το συρτό της δικαιολογίας. Τον καλαματιανό της αδικίας.
Τον κυνηγάνε τον ΠΑΟΚ. Τον αδικάνε. Όλα καλά στον ΠΑΟΚ τώρα που κανονίστηκε το πρόβλημα με τα χρέη. Αυτό είναι το έργο. Αστήρικτες δικαιολογίες, αστήρικτοι πανηγυρισμοί.
Ο ΠΑΟΚ θα γίνει αληθινός πρωταγωνιστής αν δουλέψει. Έστω αν δουλέψει καλύτερα απ' ό, τι ο Παναθηναϊκός. Δεν κατάλαβα. Το κατεστημένο, το παρασκήνιο, η εγκληματική οργάνωση βοηθάει τον Παναθηναϊκό και τρικλοποδίζει τον ΠΑΟΚ, δεν νομίζω.
Και το κύπελλο πήρε ο Παναθηναϊκός και είναι μπροστά από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Με λιγώτερα λεφτά απ' ό, τι ο ΠΑΟΚ. Με όχι καλύτερους ποδοσφαιριστές.
Δεν ξέρουν στον ΠΑΟΚ το να δουλεύω τόσο στη διοίκηση, όσο και στα αποδυτήρια. Οργανωμένα και μεθοδικά. Νοικοκυρεμένα. Εκεί πονάει ο ΠΑΟΚ, όχι στα... χρέη. Δεν είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ τα χρέη. Όλες οι επιχειρήσεις χρωστάνε, ακόμα και οι κερδοφόρες, και οι περισσότερο υγιείς.
Ο δε Ιβάν Σαββίδης δεν είναι μόνον να πληρώνει. Αλλοίμονο. Ούτε να καλύπτει τα χρέη τα δικά του και των προηγούμενων. Ο Σαββίδης, για να ξέρουμε τι λέμε, είναι επενδυτής. Να βάζει τα λεφτουδάκια του και να τα παίρνει πίσω με ένα άλφα κέρδος. Την πούτσισε ο ΠΑΟΚ αν ο επενδυτής δεν κερδίζει κάθε χρόνο.
Το κράτος ούτε βοηθάει, ούτε πολεμάει τον ΠΑΟΚ. Τι μαλακές είναι αυτές που χρόνια σαλιαρίζουνε. Το κράτος ψοφάει να παίρνει τα λεφτά του. Όσα μπορεί. Όσα αρπάει. Με ρυθμίσεις, με διευκολύνσεις. Το ζητούμενο είναι το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ, όχι το κράτος. Προς το παρόν, με Σαββίδη ο ΠΑΟΚ είνα τρία χρόνια αποτυχημένος.

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ με Σαββίδη, ΠΑΟΚ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που τον ευνοεί, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ θα είναι οι πρώτοι από τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που θα οφεληθούν από την ρύθμιση για τη διαγραφή των προσαυξήσεων, που η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επεξέτεινε και σε όσους οφείλουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Η πιάτσα βουίζει ότι η ρύθμιση προωθήθηκε ειδικά για τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία και την ομάδα που εκπροσωπεί. Η ιστορία που κυκλοφορεί έχει βάθος...
Προ μηνών ο Ιβάν ζήτησε από την τότε συγκυβέρνηση να κάνει κάτι για το χρέος του ΠΑΟΚ που είχε φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ και απειλούσε να στραγγαλίσει το λαοφιλές σωματείο. Το αίτημα του αφορούσε τη διαγραφή των 20 από τα 30 εκατ. του συνολικού χρέους, κάτι που προκάλεσε ένα μικρό σόκ στο δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου που σε εποχή φτώχιας καλούνταν να χαρίσουν αυτό το τεράστιο ποσό σε έναν τόσο επιφανή μεγαλοοφειλέτη.
Φοβούμενοι την κατακραυγή είπαν όχι στον Ιβάν, ο οποίος όταν ανακινήθηκε εκ νέου θέμα διαγραφής χρεών, από την κυβέρνηση Τσίπρα, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του για το δέον γενέσθαι.
Στη σύσκεψη αυτή ο επιχειρηματίας συνειδητοποίησε ότι ο νόμος που ψήφισε η Νάντια Βαλαβάνη αφορούσε μόνο μικροοφειλέτες και όχι τον ίδιον και την ομάδα του. Αποφασίστηκε, λοιπόν, να μπουν σε ενέργεια τα μεγάλα μέσα.
Η αριστερή κυβέρνηση δεν είχε αντίρρηση να συμπεριλάβει στη ρύθμιση και οφειλέτες με χρέη άνω του 1 εκατ., επειδή όμως είχε ψηφιστεί η ρύθμιση, επελέγη η διαδικασία της Π Ν.Π που μέχρι πρότινος ήταν το κόκκινο πανί για το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή έδειξε να γνωρίζει τα ντεσού της ιστορίας υπαινίχθηκε μάλιστα ότι υπάρχουν κι άλλοι λεφτάδες που ευνοούνται από τη ρύθμιση.

*Πηγή: sportdog.gr*

Φοβερή δήλωση Διαμαντίδη για Ολυμπιακό!!

Αυτός ο πολύ μεγάλος αθλητής λέει πάντα τα πράγματα με το όνομά τους... Όπως δεν κρύβεται ποτέ στο γήπεδο, όταν η ομάδα του τον χρειάζεται, έτσι δεν κρύβεται ποτέ και στις δηλώσεις του.
Ο μεγάλος Δημήτρης Διαμαντίδης μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό "FIVΕ", με αφορμή τη σημερινή αναμέτρηση με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ (21:45, ΝΕΡΙΤ), απάντησε στο ερώτημα αν θα έπαιρνε ποτέ μεταγραφή στον Ολυμπιακό.
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, αφού ξεκαθάρισε ότι δε θα πήγαινε ποτέ σε άλλη ελληνική ομάδα, πόσω μάλλον στον αιώνιο αντίπαλο των Πράσινων, εξέφρασε την άποψη ότι αν ποτέ φορούσε τα ερυθρόλευκα, οι οπαδοί του Τριφυλλιού θα τον αποδοκίμαζαν με τον χειρότερο τρόπο!
"Δε θα πήγαινα ποτέ στον Ολυμπιακό! Εξάλλου δε θα πήγαινα σε καμία άλλη ομάδα εκτός του Παναθηναϊκού. Πάντως, αν πήγαινα στον Ολυμπιακό, είμαι σίγουρος ότι θα με αποδοκίμαζαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο!", παραδέχθηκε ο Μήτσος.
Παράλληλα, ο Διαμαντίδης αποκάλυψε ότι δεν είχε ποτέ πρόταση από το NBA αλλά και πως δεν έχει τα προσόντα να παίξει σε αυτό το επίπεδο.
"Δεν είχα καμία πρόταση από το ΝΒΑ, αλλά ακόμα και αν είχα θα έλεγα όχι. Θεωρώ ότι δεν έχω τα προσόντα για να βρίσκομαι εκεί", δήλωσε και συνέχισε: "Τα χρόνια έχουν περάσει και το βλέπω στο σώμα μου. Πλέον δουλεύω πολύ στο θέμα της φυσικής κατάστασης για να μπορώ να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις της ομάδας", κατέληξε χωρίς να πει αν στο τέλος της σεζόν θα κρεμάσει τη φανέλα του. 
*Πηγή: sportdog.gr*

«Εμπόδιο τα χρήματα για Τουρέ»

Ο γενικός διευθυντής της Ίντερ, Μάρκο Φασόνε, παραδέχθηκε πως ο Γιαγιά Τουρέ είναι ένας παίκτης που ενδιαφέρει τον σύλλογο, ωστόσο τα χρήματα που απαιτούνται για την μεταγραφή του -σε συνδυασμό με την μισθοδοσία του- μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο για την ολοκλήρωσή της.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από τους «νερατζούρι» η επιθυμία για απόκτηση του Ιβοριανού, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι (πρώην προπονητή του στην Μάντσεστερ Σίτι, με τον οποίο οι «πολίτες» κατέκτησαν το πρωτάθλημα) να δηλώνει πως ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού αποτελεί έναν παίκτη που θα ήθελε να έχει και πάλι στο δυναμικό του.
«Ποιος δεν ονειρεύεται να έχει έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα του; Ο Τουρέ θα μας έδινε κάτι που μας λείπει από το κέντρο μας.Ο μισθός του και τα λεφτά που ζητάει η Σίτι θαμπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο όμως» ανέφερε ο Φασόνε.
*Πηγή: England365.gr*

Χωρίς Γιορίς κόντρα στην Μπέρνλι!!

Ο Ουγκό Γιορίς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και δεν θα είναι στην διάθεση του Μαουρίσιο Ποκετίνο για το ματς απέναντι στην Μπέρνλι.
Ο Γάλλος κίπερ τραυματίστηκε στο 3ο λεπτό της εντός έδρας αναμέτρησης απέναντι στην Λέστερ (4-3) και κατά συνέπεια έμεινε εκτός των φιλικών αγώνων που έδωσε η εθνική Γαλλίας κόντρα σε Βραζιλία και Δανία για να ξεπεράσει το πρόβλημα.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι «spurs» αναμένεται να παραταχθούν με τον Μάικλ Φορμ κάτω από τα δοκάρια, με τον Ολλανδό να παίρνει έτσι την δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα με τον σύλλογο (ντεμπούτο ως αλλαγή κόντρα στις «αλεπούδες»).
Παράλληλα, αμφίβολος είναι και ο Ρομπέρτο Σολδάδο.
*Πηγή: England365.gr*

Ρούνεϊ: «Στο χέρι μας η θέση στην τετράδα»

Μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», ο Γουέιν Ρούνεϊ θέλει το θετικό αποτέλεσμα και κόντρα στην Άστον Βίλα, την ώρα που επεσήμανε πως η κατάληψη μία εκ των τεσσάρων θέσεων που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν είναι στα χέρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το πόσο εύκολο είναι να χάσει την προνομιούχο θέση που θα τη στείλει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου γνωρίζει ο Γουέιν Ρούνεϊ, παρά το προβάδισμα που έχει στην παρούσα φάση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η νίκη κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» έδωσε «αέρα» πέντε βαθμών στους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει σύμφωνα με τον αρχηγό της ομάδας να κερδίσουν και την Άστον Βίλα για να πάρει αξία η προηγούμενη νίκη.
«Ναι, ήταν ''εξάποντο'' κόντρα στη Λίβερπουλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν δεν νικήσουμε Άστον Βίλα το Σάββατο. Προφανώς η Άρσεναλ παίζει με τη Λίβερπουλ, έτσι αν μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη κόντρα στη Άστον Βίλα, αυτό θα είναι ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς από αυτό που ήταν κόντρα στη Λίβερπουλ», ανέφερε πρωτίστως.
«Νομίζω ότι έχουν μείνει ακόμα οχτώ παιχνίδια. Είμαστε σε μια καλή θέση αυτή τη στιγμή, επομένως είναι στα χέρια μας και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα το κάνουμε», υπογράμμισε.
*Πηγή: England365.gr*

Το «άκυρο» του Σαχίν στην Άρσεναλ!

Πολύ κοντά στην μεταγραφή του στην Άρσεναλ βρέθηκε το 2005 ο Νούρι Σαχίν, του οποίου η οικογένεια ωστόσο έβαλε «μπλόκο» στη μεταγραφή πιστεύοντας πως η Ντόρτμουντ θα ανακάμψει μετά τη βαθιά ύφεση που βρισκόταν τότε!
Παίκτης της Άρσεναλ θα μπορούσε να είναι υπό άλλες συνθήκες ο Νούρι Σαχίν.
Όντας ακόμα παίκτης της δεύτερης ομάδας της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να τον ξεχωρίσει και να καταθέσει πρόταση στους Βεστφαλούς για την απόκτησή του.
Παρόλα αυτά η οικογένειά του Τούρκου δεν τον άφησε να μεταβεί στο Λονδίνο για να συνεχίσει την καριέρα του στους «κανονιέρηδες» καθώς πίστευαν πως η Ντόρτμουντ θα κάνει το μεγάλο «comeback» μετά την μεγάλη της πτώση λόγω κακής οικονομικής διαχείρισης.
«Όταν ήμουν στην Κ-17 το 2005, με προσέγγισε ο Αρσέν Βενγκέρ και η Άρσεναλ έκανε μία πολύ καλή προσφορά στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Παρόλα αυτά, η οικογένειά μου δεν με άφηνε. Ήξεραν πως η Ντόρτμουντ θα ανέβαινε και πάλι. Και τους ευχαριστώ γι' αυτό, καθώς έτσι και έγινε», δήλωσε αρχικά.
«Μάλιστα, μετά την πρόταση που μου έγινε, οι άνθρωποι της ομάδας κατάλαβαν πως έχω αξία. Την επόμενη σεζόν ο Μπερτ φαν Μάρβικ με έβαλε στην πρώτη ομάδα. Ήμουν μόνο 16 ετών. Στην συνέχεια ήρθε ο Κλοπ και μου έδειξε και αυτός εμπιστοσύνη. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ακόμη και όταν ήμουν στην Μαδρίτη με έπαιρνε τηλέφωνο και μιλούσαμε δύο με τρεις ώρες, αλλά όχι για ποδόσφαιρο», υπογράμμισε.
*Πηγή: England365.gr*