Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Οι υποκριτικές μπουρδολογίες!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας



Το «θέμα» μπορεί να θεωρείται «τελειωμένο» και «εξαντλημένο» δημοσιογραφικά. Ωστόσο παρουσιάζει νέο ενδιαφέρον, εξαιτίας της επαναφοράς του στο προσκήνιο της επικαιρότητας από κάποιες συγκεκριμένες μιντιακές λίγδες του λεκανοπεδίου οι οποίες προσπαθούν να το «στήσουν» και πάλι «όρθιο», με προφανή σκοπό να πλήξουν και να προσβάλλουν τον ΠΑΟΚ και τον μεγαλομέτοχο του. Και όταν λέμε το «θέμα» αναφερόμαστε στο θόρυβο  που επιχείρησαν να προκαλέσουν με τις «τοποθετήσεις» τους οι κ.κ Θεοχάρης και Κωνσταντινόπουλος (υπό εκκόλαψη…εθνοπατέρες), σχετικά με τη δυνατότητα που δόθηκε στον ΠΑΟΚ, όπως βέβαια και σε εκατοντάδες άλλες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους με το δημόσιο, με το νόμο που ψήφισε η νέα Κυβέρνηση στοχεύοντας να εισρεύσει ρευστό στα «στεγνά» ταμεία του κράτους.

Οι δύο «ευαίσθητοι» κοινοβουλευτικοί άνδρες, οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν ποτέ ως τώρα από δεκάδες σκανδαλώδεις και χαριστικές πράξεις… ψυχανεμίστηκαν (!!!) αιφνιδιαστικά, γιατί η διάταξη κατά την άποψη τους στόχευε να εξυπηρετήσει μονοθεματικά τον ΠΑΟΚ. Του οποίου βέβαια ο μεγαλομέτοχος εδώ και 3 χρόνια σχεδόν εκλιπαρεί να πληρώσει, ότι οφείλει ο σύλλογος του. Να ξοφλήσει δηλαδή ένα χρέος για το οποίο ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη και για το οποίο μάλλον θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι εκάστοτε κυβερνητικοί, που «φύτευαν» λαμόγια στους συλλόγους και τα άφηναν ανεξέλεγκτα να οργιάζουν.

Έχουμε λοιπόν «ευαισθησίες» για κάποιον που θέλει και μπορεί να πληρώσει ότι ακριβώς οφείλει και δεν ενοχληθήκαμε με πιο τρόπο δούλευε η «φάμπρικα» των άρθρων 44, 99 και…104 που φόρτωναν με εκατοντάδες εκατομμύρια χρέη, το ελληνικό δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους. Ο «ένας» πληρώνει και ο «άλλος» φεσώνει!!!Κάπου 170 εκατομμύρια ευρώ «χάρισε»…η ΑΕΚ, με τον εκπρόσωπο του δημοσίου τότε να χάνει το δρόμο και να μην παρίσταται στη δίκη στην οποία το δημόσιο όφειλε να διεκδικήσει τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Από κοντά και κάποιοι άλλοι κάνουν τις πονηρές «βουτιές» και ξεπλένονται οικονομικά, πιστολιάζοντας το κράτος και τους εργαζόμενους. Η Ελλάδα πεινάει και ένας Περιφερειάρχης υπόσχεται 60 εκατομμύρια(!!!) στην ήδη «φεσατζού» και δόλια υποβαθμισμένη Ένωση και άλλα 10 στους «πράσινους» γείτονες της.

Μάλλον οι κ.κ Θεοχάρης και Κωνσταντινόπουλος θα απουσίαζαν τότε από την Ελλάδα και δεν αντιλήφθηκαν τίποτα από όλα αυτά. Έτσι δεν είχαν την ευκαιρία να «ανατριχιάσουν», όπως ακριβώς έκαναν με την περίπτωση του ΠΑΟΚ. Ενός συλλόγου που πληρώνει στο ακέραιο το χρέος του και του οποίου ο μεγαλομέτοχος δεν επιχείρησε, ούτε καταδέχθηκε ποτέ, να σκεφτεί να το «χαρίσει» όπως έκαναν άλλοι. Είναι γνωστό ότι στο κοντινό παρελθόν κάποιοι με πολύ θράσος «αρμέγανε» το δημόσιο χρήμα και «χρεώνανε» με προκλητικές διαδικασίες όλα τα βάρη στον Έλληνα φορολογούμενο. Ο πρώην γενικός γραμματέας εσόδων κ. Θεοχάρης (αποπέμφθηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση και βρήκε στέγη στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη) και ο πολυπράγμων και φιλόδοξος Πασοκικός δελφίνος μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της γκάφας τους. Η κοινή γνώμη, όσα προσπάθησαν να περάσουν σαν «μηνύματα» και σαν «επιχειρήματα» τα χαρακτηρίζει χωρίς κανένα ενδοιασμό σαν υποκριτικές μπουρδολογίες.

Ο Έλληνας «τσακίζει» με απλό τρόπο τέτοιες περιπτώσεις. Απευθυνόμενος σε όσους επιχειρούν παρόμοιες υποκριτικές συμπεριφορές τους ερωτά: «βρε αθεόφοβοι, εδώ κάνατε το κορόιδο όταν τα λαμόγια μας καταληστεύανε και μας φορτώνανε τα φέσια τους και τώρα έρχεστε που ένας επιχειρηματίας σωστός, πληρώνει, ξεχρεώνει, δίνει δουλειές, βοηθάει το κράτος σε αυτή τη δύσκολη καμπή ρίχνοντας ζεστά εκατομμύρια στο ταμείο του κι εσείς μιλάτε για ευνοϊκές και φωτογραφικές διατάξεις;» Θα μου πείτε…ότι τίποτα σε αυτόν τον τόπο δεν είναι τυχαίο. Και η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση χωρίς να υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Ένας εξ αυτών, ίσως και ο σοβαρότερος, είναι το «επίπεδο» του Κοινοβουλίου της. Είπαμε ότι το «θέμα» είχε εξαντληθεί δημοσιογραφικά και ότι ξαναβγήκε στο «φως» από μια μερίδα του διαπλεκόμενου αθηναϊκού Τύπου.

Ο οποίος σε τελική ανάλυση επιχειρεί να το αναθερμάνει με συνεχή προσβλητικά δημοσιεύματα σε βάρος του ΠΑΟΚ.  Ένα τέτοιο άρθρο δημοσιεύτηκε χθες σε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, όπου ο ΠΑΟΚ αποκαλείται ΜΠΑΟΚ και συνοδεύεται από ειρωνικούς και απαξιωτικούς σχολιασμούς για τον Ιβάν Σαββίδη. Για όσους γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από αυτή τη «διπλή» επίθεση – σε σύλλογο δηλαδή και σε μεγαλομέτοχο – τα κίνητρα είναι ολοφάνερα. Όπως γνωστή είναι και η ταυτότητα όλων εκείνων που κρύβονται πίσω από αυτή. Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται την προοπτική που ανοίγεται στον ΠΑΟΚ μετά την απαλλαγή  του από το άγχος του χρέους και δεν είναι λίγοι και κάποιοι που τρέμουν και την σκιά του Σαββίδη κόντρα στις σκοτεινές– ως συνήθως – επιχειρηματικές τους επιδιώξεις.

ΥΓ: Ελπίζουμε ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος να μην επηρεάστηκε από τον «γείτονα» του κ. Μποροβήλο. Όσο για τον κ. Δριβελέγκα, μάλλον τον «παρέσυρε το ρέμα»…το κομματικό.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: