Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει από τους πανηγυρτζήδες!!

Πανηγυρίζουν κάποιοι παοκτσήδες γιατί ρυθμίστηκαν τα χρέη της ΠΑΕ. Περίεργο. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας... Λες και το κράτος με την απόφαση της κυβέρνησης διευκολύνει τους ίδιους. Λες και αυτοί που πανηγυρίζουν βγήκαν από τη δύσκολη θέση. Λες και αυτοί θα πλήρωναν τους φόρους, τα πρόστιμα, τις προσαυξήσεις, τα χρέη.
Θα σου πω εγώ τι συμβαίνει. Είναι πανηγυρτζήδες. Πουλάνε πανηγυριλίκι. Χαρούλες. Όπως με την ίδια ευκολία και την ίδια ανευθυνότητα βγαίνουν στην πίστα και χορεύουν το συρτό της δικαιολογίας. Τον καλαματιανό της αδικίας.
Τον κυνηγάνε τον ΠΑΟΚ. Τον αδικάνε. Όλα καλά στον ΠΑΟΚ τώρα που κανονίστηκε το πρόβλημα με τα χρέη. Αυτό είναι το έργο. Αστήρικτες δικαιολογίες, αστήρικτοι πανηγυρισμοί.
Ο ΠΑΟΚ θα γίνει αληθινός πρωταγωνιστής αν δουλέψει. Έστω αν δουλέψει καλύτερα απ' ό, τι ο Παναθηναϊκός. Δεν κατάλαβα. Το κατεστημένο, το παρασκήνιο, η εγκληματική οργάνωση βοηθάει τον Παναθηναϊκό και τρικλοποδίζει τον ΠΑΟΚ, δεν νομίζω.
Και το κύπελλο πήρε ο Παναθηναϊκός και είναι μπροστά από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Με λιγώτερα λεφτά απ' ό, τι ο ΠΑΟΚ. Με όχι καλύτερους ποδοσφαιριστές.
Δεν ξέρουν στον ΠΑΟΚ το να δουλεύω τόσο στη διοίκηση, όσο και στα αποδυτήρια. Οργανωμένα και μεθοδικά. Νοικοκυρεμένα. Εκεί πονάει ο ΠΑΟΚ, όχι στα... χρέη. Δεν είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ τα χρέη. Όλες οι επιχειρήσεις χρωστάνε, ακόμα και οι κερδοφόρες, και οι περισσότερο υγιείς.
Ο δε Ιβάν Σαββίδης δεν είναι μόνον να πληρώνει. Αλλοίμονο. Ούτε να καλύπτει τα χρέη τα δικά του και των προηγούμενων. Ο Σαββίδης, για να ξέρουμε τι λέμε, είναι επενδυτής. Να βάζει τα λεφτουδάκια του και να τα παίρνει πίσω με ένα άλφα κέρδος. Την πούτσισε ο ΠΑΟΚ αν ο επενδυτής δεν κερδίζει κάθε χρόνο.
Το κράτος ούτε βοηθάει, ούτε πολεμάει τον ΠΑΟΚ. Τι μαλακές είναι αυτές που χρόνια σαλιαρίζουνε. Το κράτος ψοφάει να παίρνει τα λεφτά του. Όσα μπορεί. Όσα αρπάει. Με ρυθμίσεις, με διευκολύνσεις. Το ζητούμενο είναι το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ, όχι το κράτος. Προς το παρόν, με Σαββίδη ο ΠΑΟΚ είνα τρία χρόνια αποτυχημένος.

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ με Σαββίδη, ΠΑΟΚ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που τον ευνοεί, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ θα είναι οι πρώτοι από τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που θα οφεληθούν από την ρύθμιση για τη διαγραφή των προσαυξήσεων, που η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επεξέτεινε και σε όσους οφείλουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Η πιάτσα βουίζει ότι η ρύθμιση προωθήθηκε ειδικά για τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία και την ομάδα που εκπροσωπεί. Η ιστορία που κυκλοφορεί έχει βάθος...
Προ μηνών ο Ιβάν ζήτησε από την τότε συγκυβέρνηση να κάνει κάτι για το χρέος του ΠΑΟΚ που είχε φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ και απειλούσε να στραγγαλίσει το λαοφιλές σωματείο. Το αίτημα του αφορούσε τη διαγραφή των 20 από τα 30 εκατ. του συνολικού χρέους, κάτι που προκάλεσε ένα μικρό σόκ στο δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου που σε εποχή φτώχιας καλούνταν να χαρίσουν αυτό το τεράστιο ποσό σε έναν τόσο επιφανή μεγαλοοφειλέτη.
Φοβούμενοι την κατακραυγή είπαν όχι στον Ιβάν, ο οποίος όταν ανακινήθηκε εκ νέου θέμα διαγραφής χρεών, από την κυβέρνηση Τσίπρα, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του για το δέον γενέσθαι.
Στη σύσκεψη αυτή ο επιχειρηματίας συνειδητοποίησε ότι ο νόμος που ψήφισε η Νάντια Βαλαβάνη αφορούσε μόνο μικροοφειλέτες και όχι τον ίδιον και την ομάδα του. Αποφασίστηκε, λοιπόν, να μπουν σε ενέργεια τα μεγάλα μέσα.
Η αριστερή κυβέρνηση δεν είχε αντίρρηση να συμπεριλάβει στη ρύθμιση και οφειλέτες με χρέη άνω του 1 εκατ., επειδή όμως είχε ψηφιστεί η ρύθμιση, επελέγη η διαδικασία της Π Ν.Π που μέχρι πρότινος ήταν το κόκκινο πανί για το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή έδειξε να γνωρίζει τα ντεσού της ιστορίας υπαινίχθηκε μάλιστα ότι υπάρχουν κι άλλοι λεφτάδες που ευνοούνται από τη ρύθμιση.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: