Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«Θα μετρήσει η καρδιά και η αξία στο γήπεδο»

Αγωνίστηκε στον Απόλλωνα τη διετία 1999-2001 και στον Αγροτικό Αστέρα για τέσσερις σεζόν (2002-'03 και 2005-2008). Ο Ηλίας Τζιόκας ακολουθεί πλέον καριέρα προπονητή, έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης Κολινδρού, ενώ μέχρι πρότινος ήταν συνεργάτης του Περικλή Αμανατίδη στους «σταχυοφόρους». Ως εκ τούτου, έχει εμπεριστατωμένη άποψη για τους Ευοσμιώτες, όπως και για τους κοκκινόμαυρους, τους οποίους έχει παρακολουθήσει πολλάκις και η γνώμη του έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κυριακάτικο τελικό στην Καλαμαριά.

- Ηλία, ματς ζωής ή θανάτου την ερχόμενη Κυριακή μεταξύ Απόλλωνα και Αγροτικού...

«Βγήκε το χειρότερο σενάριο για μένα, διότι είναι δύο ομάδες που αγαπώ και συμπαθώ. Το δεύτερο αρνητικό είναι ότι προέρχονται από την ίδια πόλη και θα αναγκαστεί η Θεσσαλονίκη να έχει μία ομάδα λιγότερη στη Β' Εθνική. Ευελπιστώ ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα πέσει κάποια άλλη ομάδα. Ίσως έρθει θαύμα από την ομάδα των Σερρών»...

- Ποιος είναι καλύτερος;

«Και τις δύο ομάδες τις θεωρώ από τις καλύτερες στην κατηγορία, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση. Ο Αγροτικός έχει ταλαντούχους παίκτες και τον Ιανουάριο ενισχύθηκε, πήγαν πιο έμπειρα παιδιά και έδωσαν... στόφα στην ομάδα. Για τον Απόλλωνα είδα ότι έχει πολύ καλό και ταλαντούχο υλικό. Από το κέντρο και μπροστά διαθέτει παίκτες με πολύ ταλέντο».

- Η παρουσία του Παναγιώτη Διλμπέρη, που έκατσε και στον πάγκο του Απόλλωνα, είναι πλεονέκτημα για τον Αγροτικό;

«Θεωρητικά είναι θετικό, διότι ο Παναγιώτης ξέρει την ψυχολογία των παικτών αλλά και την αγωνιστική τους κατάσταση. Για μένα όμως θα μετρήσει η καρδιά των ποδοσφαιριστών και η αξία μέσα στο γήπεδο. Ό,τι και να κάνει ο Παναγιώτης, αν ο παίκτης έχει το ηθικό ανάστημα και ξέρει τι πρέπει να κάνει, δε χρειάζεται να του πει κάτι ο προπονητής. Οι παίκτες με προσωπικότητα και σθένος θα κάνουν τη διαφορά».

- Η φανέλα του Απόλλωνα θα παίξει ρόλο;

«Είναι πιο βαριά η φανέλα του και έχει παίξει χρόνια στην Α' Εθνική. Η βαριά φανέλα και ο κόσμος είναι τα πλεονεκτήματα για τον Απόλλωνα».

- Τα δύο αποτελέσματα είναι πλεονέκτημα για τον Αγροτικό;

«Είναι πλεονέκτημα αυτό, αλλά έχει να κάνει με το πώς θα το διαχειριστεί. Ο Αστέρας αν πάει για το Χ, θα είναι δύσκολα τα πράγματα, θα πρέπει να μπει με νοοτροπία νικητή αν θέλει να σωθεί, πρέπει να σκέφτεται πώς θα κερδίσει».

- Οι παίκτες βαρόμετρο;

«Οι πιο έμπειροι και μπαρουτοκαπνισμένοι. Από τον Απόλλωνα οι Καπετάνος, Βαγγελόπουλος, από τον Αγροτικό οι Σκλιοπίδης, Στεφανίδης».

- Πιθανότητες;

«Νομίζω είναι 50-50. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια δε μιλάς εύκολα για αβαντάζ. Ίσως φαίνεται ότι λόγω έδρας μπορεί να πάει προς τον Απόλλωνα».

- Αν μιλούσες για τα μειονεκτήματα των δύο μονομάχων;

«Η άμυνα του Απόλλωνα αν ανέβει ψηλά μπορεί να έχει προβλήματα στις επιστροφές. Ο Αστέρας είναι καλός και στα στημένα. Εχει όμως κι αυτός το ίδιο πρόβλημα όταν ανέβαινε η άμυνα ψηλά, υπήρχαν αργές επιστροφές. Τώρα δεν πιστεύω ότι θα τις δώσει».

-Θα είσαι στο παιχνίδι;

«Θα προσπαθήσω. Ζητούμενο είναι να μην έχουμε έκτροπα και φασαρίες και να κερδίσει ο καλύτερος».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: