Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Το μέλλον του Θανάση στους Νικς!!

Μεγάλα σχέδια για τον Θανάση Αντετοκούνμπο έχουν οι Νιου Γιορκ Νικς, όπως αναφέρεται σε άρθρο στην ιστοσελίδα roadtotheassociation.com, όπου παρομοιάζεται με το βετεράνο άσο του ΝΒΑ, Τζεράλντ Ουάλας.

Το μέλλον του Θανάση στους Νικς
Ο «Giannis» εντυπωσιάζει καθημερινά με τις εμφανίσεις με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς στο ΝΒΑ, όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα είναι ο μοναδικός Αντετοκούνμπο τη νέα σεζόν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Επίσης πολύ καλός είναι ο αδελφός του ο Θανάσης στο θυγατρικό πρωτάθλημα του NBDL και οι Νικς φέρονται να έχουν αποφασίσει να τον εντάξουν στο δυναμικό τους το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα ο πρόεδρος της ομάδας έχει μιλήσει αρκετές φορές με κολακευτικά λόγια για τις ικανότητες του.

Τη βελτίωση που έχει σημειώσει στην απόδοσή του επισημαίνει σε άρθρο του στην αμερικανική ιστοσελίδα roadtotheassociation.com, ο Κρις Ρέιτσερτ λέγοντας πως θα αγαπηθεί αμέσως από τους Νεοϋορκέζους οπαδούς και τον παρομοίασε με τον πολύ έμπειρο άσο των Μπόστον Σέλτικς, Τζέραλντ Ουάλας.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από όσα έγραψε στο roadtotheassociation.com:

«Το άλλο φωτεινό σημείο για την ομάδα είναι η επιλογή στο δεύτερο γύρο του ντραφτ του 2014, Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο μεγάλος αδελφός του «Greek Freak» έδειξε τις ικανότητες του την περασμένη σεζόν με τους Ντέλαγουερ 87ερς και κατάφερε να επιλεγεί από τους Νιου Γιορκ Νικς στο Νο51 του ντραφτ. Όταν οι Νικς αποφάσισαν να μην του προσφέρουν συμβόλαιο μετά την προετοιμασία της ομάδας, ο Θανάσης είχε να διαλέξει ανάμεσα στην παραμονή για ακόμα ένα χρόνο στην D-League για ακόμα ένα χρόνο ή να αγωνιστεί στην Ευρώπη με περισσότερα χρήματα. Τελικά, αποφάσισε να παραμείνει στην Αμερική και να παίξει στη θυγατρική τους ομάδα στην D-League, τους Ουέστσεστερ Νικς με την ελπίδα να τον καλέσουν σύντομα να ενταχθεί στο δυναμικό τους.

Αν και η κλήση δεν ήρθε και δεν θα έρθει σε αυτή τη σεζόν, η ομάδα έχει καταστήσει απόλυτα σαφές , πως ο Θανάσης είναι ένα μεγάλο μέρος των μελλοντικών τους πλάνων. Είναι δύσκολο για τους οπαδούς των Νικς να ενθουσιαστούν για κάτι που δεν πρόκειται να δουν για τους επόμενους έξι μήνες, αλλά πρόκειται να ερωτευτούν αμέσως με τον Θανάση. Φέρνει ατελείωτη ενέργεια στο παιχνίδι ειδικά στον αμυντικό τομέα και αν ταιριάξει με τους σωστούς παίκτες, μπορεί να είναι παραγωγικός και στην επίθεση.

Στην επίθεση έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και χρειάζεται δουλειά σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού του, αλλά έχει καταφέρει να επανακαθορίσει την προσοχή του. Φέτος παίρνει λιγότερες προσπάθειες από τη γραμμή του τριπόντου και κερδίζει περισσότερες βολές, το οποίο δείχνει ότι στρέφει την προσοχή του στο να επιτίθεται προς το καλάθι και όχι να παίρνει προσπάθειες από την περιφέρεια. Αν και οι 14 πόντοι και τα 6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι δεν εντυπωσιάζουν η μεγαλύτερη συνεισφορά του είναι στο αμυντικό κομμάτι.

Όταν μιλήσουμε για τις ικανότητές του εκεί, ο Θανάσης είναι απλά πολύ καλός από τη φύση του και τα ένστικτά του στην άμυνα είναι ένα θαύμα. Από τους παίκτες που έχουν παίξει τουλάχιστον 10 ματς αυτή τη χρονιά στη D-League, είναι ένας από τους τρεις που έχουν μέσο όρο τουλάχιστον 14 πόντους, 1,5 κλέψιμο και 1,5 κόψιμο – οι άλλοι δύο (Ο Κουίνσι Μίλερ και ο Τζέιμς ΜακΑντού) έχουν υπογράψει ήδη συμβόλαια με ομάδες του ΝΒΑ.

Σκεφτείτε ένα νεαρό Τζέραλντ Ουάλας – όχι όπως είναι σήμερα – και αυτό μπορεί να γίνει ο Θανάσης. Επιπλέον έχει ήδη καλύτερη τεχνική στο σουτ του. Αν μπορεί να καταφέρει να εξελιχθεί σε κάτι αντίστοιχο, τότε οι Νικς θα έχουν πιάσει το τζακ ποτ στο δεύτερο γύρο του ντραφτ του 2014. Ο χρόνος θα δείξει σίγουρα τι θα συμβεί την επόμενη σεζόν και τι μπορεί να κάνει ο μεγάλος Αντετοκούνμπο στο επίπεδο του ΝΒΑ. Ετοιμαστείτε οπαδοί των Νικς!
» *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: