Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Το «μήνυμα» του Αζάρ στον Μουρίνιο!!

Καθόλου καλό δεν είναι για την Τσέλσι το γεγονός πως ο Εντέν Αζάρ παραδέχθηκε σε αυτό το σημείο της σεζόν ότι είναι κουρασμένος. Ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει για την ανάγκη να διαχειριστεί την περίπτωσή του ο Ζοσέ Μουρίνιο και το «δώρο» από τον Βίλμοτς.
Ο διεθνής μεσοεπιθετικός των «μπλε» του Λονδίνου, δεν κατάφερε να βγάλει το 90λεπτο στα δύο τελευταία παιχνίδια της εθνικής ομάδας της πατρίδας του απέναντι σε Κύπρο και Ισραήλ. Έπαιξε 70 και 60 λεπτά αντίστοιχα, σκοράροντας απέναντι στην Κύπρο, όμως ο Μαρκ Βίλμοτς αντιλήφθηκε αυτό που πρέπει να δει από εδώ και πέρα ο Ζοσέ Μουρίνιο στην τελική ευθεία της Πρέμιερ Λιγκ και τα οχτώ εναπομείναντα παιχνίδια της Τσέλσι στο κορυφαίο πρωτάθλημα.
««Η αλήθεια είναι ότι ίσως είμαι λίγο κουρασμένος... Εκείνη την ώρα όμως είδατε όλοι ότι ξαφνιάστηκα και δυσαρεστήθηκα, αλλά ο προπονητής μου είχε δει ότι ήμουν κουρασμένος. Έχω παίξει πολλά ματς φέτος...» δήλωσε ο Εντέν Αζάρ μετά και το τελευταίο παιχνίδι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου απέναντι στο Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2016, κρούοντας το... καμπανάκι του κινδύνου προς τον «special one». Συνολικά 48 παιχνίδια έχει αγωνιστεί ο Αζάρ σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο και μέχρι τα μέσα Ιουνίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, έχει 11 γκολ και έξι ασίστ, έχει συμβάλει σε 17 από τα γκολ των «μπλε» και του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο σε αυτό το +6 που έχει η Τσέλσι στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα με ματς λιγότερο από τους «πολίτες», όμως ενδέχεται να έφτασε εκείνη η στιγμή που ο οργανισμός ξεμένει από ... καύσιμα.
Το θετικό για τον ίδιο τον Βέλγο, είναι πως το παραδέχθηκε, όσο... σκυλί κι αν είναι και όσο κι αν θέλει να παίζει σε όλα τα παιχνίδια σε υψηλή ένταση, όπως κάνει κάθε φορά ταλαιπωρώντας τους αντιπάλους του με τις συνεχείς κινήσεις και τις ντρίμπλες. Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στη Χαλ στο «KC Stadium», ήταν ξανά ένας εκ των κινητήριων μοχλών της ομάδας του, άνοιξε το σκορ με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή και γι' ακόμα μια φορά, χρειάστηκε να τρέξει πολύ και να ψάξει πολλούς χώρους καταπονόντας ακόμα περισσότερο τον οργανισμό του προτού ενσωματωθεί με την εθνική ομάδα του ομάδα για δύο πολύ σύντομα και κρίσιμα παιχνίδια.
Όταν η Τσέλσι αποκλείστηκε από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Εντέν Αζάρ είναι φανερώσει τα όσα σκεφτόταν και κόπωση που αισθανόταν ότι θα του έβγαινε σύντομα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το αγγλικό πρωτάθλημα θέλει πολλή ενέργεια... Γι' αυτό και είναι δύσκολο πολλές φορές για τις αγγλικές ομάδες ν' ανταποκριθούν. Όσο κι αν πονάει ο αποκλεισμός, ίσως μας κάνει καλό γιατί είχαν μαζευτεί πάρα πολλά παιχνίδια. Αν παίρναμε την πρόκριση, τότε το πρόγραμμά μας θα δυσκόλευε ακόμα περισσότερο και ίσως αυτό να επηρέαζε και την προσπάθεια που κάνουμε για να πάρουμε το νταμπλ, έχοντας ήδη κατακτήσει το Λιγκ Καπ».

Πρόσφατη μελέτη του «CIES Football Observatory» (με κριτήρια το σουτ, τη δημιουργία ευκαιριών, τις προσωπικές μονομαχίες, την επιρροή στο παιχνίδι, τον περιορισμό του αντιπάλου και τη δύναμη) τον ανέδειξε κορυφαίο επιθετικογενή μεσοεπιθετικό πάνω από τους Εζίλ, Νάβας, Ντε Μπρόινε, Καγκάβα, Χάμσικ, Νταβίντ Σίλβα, Μέιερ, Περέιρα και Παστόρε, ενώ οι αριθμοί του στην Πρέμιερ Λιγκ είναι εντυπωσιακοί. Έχει συμπληρώσει συνολικά 844 πάσες στο τρίτο μισό του γηπέδου, δηλαδή 145 μεταβιβάσεις περισσότερες από τον δεύτερο, έχει κερδίσει την κατοχή της μπάλας πιέζοντας και κυνηγώντας για να διορθώσει λάθη 28 φορές, ενώ έχει και 136 ντρίμπλες, με μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός πως δεν... ζαλίζεται από τις μανούβρες και καταφέρνει να έχει τον έλεγχο και να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς.
Στις 29 εμφανίσεις του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και τα 2.571 λεπτά που έχει παίξει, έχει βγει με αλλαγή μόλις μια φορά μέσα στο 2015 (4/3 με Γουέστ Χαμ) και φυσικά έχει... τραβήξει το κουπί ίσως περισσότερο απ' όλους τους υπόλοιπους, με τους Τέρι και Ιβάνοβιτς να μπορούν να μπουν σε σύγκριση μαζί του.
Το θέμα είναι ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο θα πρέπει να προσέξει πλέον πάρα πολύ κι αν δει ότι υπάρχει περιθώριο για να του δώσει ανάσες, θα πρέπει να το κάνει προκειμένου ν' αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο που θέλει τον παίκτη τραυματία και την ομάδα που έχει μάθει να στηρίζει το παιχνίδι της πάνω του, να δει τα προβλήματα να βάζουν σε κίνδυνο την υπόθεση του φετινού τίτλου. Ο Αζάρ, πάντως, είναι τέτοιος που ποτέ δεν θα γυρίσει να πει «κόουτς, μη με βάλεις σήμερα...».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: