Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«Όταν χάριζαν 1.2 δις στον Βαρδινογιάννη που ήταν οι κύριοι;» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Βίκτωρ Μητρόπουλος.  Ο Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ μίλησε για το ζήτημα με τα χρέη  και την ρύθμιση με την οποία μπορούν να απαλλαγούν από αυτά οι ΠΑΕ.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν του προκαλεί έκπληξη η αντίδραση των βουλευτών όπως του κ. Θεοχάρη και αν αφορά η ρύθμιση μόνο τον Σαββίδη: «Είναι τραγική η στάση των πολιτικών, οι οποίοι έφτασαν την Ελλάδα να χρωστάει  270 δις. Αυτή η απόφαση αποτελεί ανάσα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους επαγγελματίες.  Τώρα έρχονται με κροκοδείλια δάκρια. Όταν χάριζαν 1,2 δις στον Βαρδινογιάννη που ήταν οι εν λόγω κύριοι; Για να γίνει εισαγωγή πετρελαίου περνούσε από τρεις χώρες το πηγαίναν στην Κύπρο και ερχόταν από εκεί στην Ελλάδα. Τότε ο κύριος Θεοχάρης  που ήταν  Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών είχαν χρέη 1,2 δις και τότε η κυβέρνηση τους απάλλαξε από τα χρέη. Έρχονται σήμερα να μιλήσουν ότι ωφελήθηκε ο ΠΑΟΚ που στο κάτω κάτω θα πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο. Η κυβέρνηση έπρεπε να τους πει στα ίσια ‘’εσείς μιλάτε’’.. Ούτε ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε αλλιώς να πληρώσει αυτά τα χρέη ούτε κανείς άλλος.»

Για αν συμφωνεί  ότι με τέτοιες ρυθμίσεις την πληρώνουν οι συνεπείς: «Είναι ο μοναδικός τρόπος να πληρώσουν. Το σάπιο σύστημα οδήγησε εκεί. Αν η εφορίες λειτουργούσαν καλά, θα έβλεπαν εγκαίρως ποιος χρωστάει και όχι μετά  από δέκα χρόνια».

Για το αν μπούνε και άλλες ομάδες σε αυτή τη ρύθμιση: «Όλες όσες έχουν χρέη. Μερικοί τυφλώνονται από  κομματικό μένος, δεν πρέπει να είναι έτσι. Εγώ δεν ψηφίζω  ΣΥΡΙΖΑ, όταν όμως η Νέα Δημοκρατία λέει ότι θα υπάρχει ελάφρυνση μόνο 1 εκ. τότε αυτός που σκέφτηκε, δεν το έκανε σωστά γιατί δεν μπήκαν λεφτά στα ταμεία. Οι τελευταίοι που πρέπει να μιλάνε για ισότητα και για δικαιοσύνη είναι οι πολιτικοί».

Για το νέο νόμο Κοντονή:  «Ο κ. Κοντονής ξεκίνησε το νόμο μετά από τα επεισόδια στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και την είσοδο των οπαδών  στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Έτσι έφτιαξε ένα νόμο που κάποια σημεία είναι σωστά και κάποια είναι  όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Για παράδειγμα είπε πως από τα καινούργια πρωταθλήματα  θα απαγορεύεται να γίνει αγώνας αν δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάμερες.
Αυτό σημαίνει ότι αν σταθεί αυτή η διάταξη, δεν θα γίνει Κύπελλο. Επειδή κάποια στιγμή ίσως το κατάλαβε συμπλήρωσε ότι εξαιρεί ορισμένα πρωταθλήματα. Η διάταξη λέει ότι αν μια ομάδα πέσει στη Β εθνική και πάει στην Γ εθνική για να γλιτώσει τα χρέη, θα μένει εκεί για τρία χρόνια. Ο ΟΦΗ έπεσε τι θα κάνει, θα πάει στην Γ εθνική; Όχι θα δήλωνε συμμετοχή στη  Β εθνική.  Οι ηλίθιοι που είναι δίπλα στον υπουργό, θα τον έβαζαν στην κλήρωση της Β εθνικής και θα υποβιβαζόταν χωρίς να δώσει κανέναν αγώνα. Τότε το γράμμα του νόμου θα είχε ενεργοποιηθεί; Όχι. Κόπτονται κάτι καρεκλοκένταυροι της ΕΠΟ που θέλουν να πουλήσουν μούρη στην ΟΥΕΦΑ. Όλοι πουλάνε μυαλό  χωρίς να έχουν σχέση με το άθλημα. Η τριετία δεν πρόκειται ποτέ να ισχύσει. Θεωρώ σωστή την διάταξη των  τακτικών δικαστών. Θα ορίζονται όμως κάθε 2-3 χρόνια και που ξέρουμε, όμως, ότι δεν θα είναι αδιάβλητοι; Δεν θα έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς και θα πιστεύω ότι θα τους εκβιάσει κάποιος μεγαλοπαράγοντας. Πρέπει να  βάλουνε 10-12 δικαστές και να γίνεται κλήρωση ανά τετράμηνο και πάλι με κλήρωση να ξαναλλάζουν».

Για την εγκληματική οργάνωση: «Τα πράγματα θα τρέξουν γρήγορα διότι ο ανακριτής πρέπει να τηρεί το γράμμα του νόμου, δηλαδή σε έξι μήνες να λήγει η διορία. Κάτω από την πίεση αυτή και ο εισαγγελικός λειτουργός θα κάνει σωστά την δουλειά του. Είναι πράγματα που κάνουν μπαμ και δεν χρειάζεται κανείς να μυρίσει τα νύχια του για να δει αν μπορεί να ισχύουν.

Πλακώνονται Μαρινάκης με Αλαφούζος, βαράει ένας μπράβος τον Κωνσταντίνου και οι αθλητικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ δεν παρεμβαίνουν, αυτό είναι ποινικό αδίκημα όχι αστικό. Ο άλλος ζημιώνει τον φορέα που ανήκει .Από εκεί και πέρα οι λόγοι που τους καλεί ο ανακριτής δεν είναι στοιχειοθετημένοι  ότι αφορούν διαφθορά. Και εγώ μπορώ να πω ότι ο κάθε δικηγόρος είναι τσαρλατάνος. Ο Κούγιας λέει σε όλες τις καταθέσεις του ότι  ‘’αυτή είναι η γνώμη μου’’ και οδηγεί τον άλλον συμπερασματικά να βγάλει το τι συμβαίνει. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Κάποιοι θα απαλλαγούν και κάποιοι όχι. Οι διαιτητές είναι δύσκολο να εμπλακούν σε κάτι τέτοιο. Δεν θα μπορούσα να αποδείξω ότι έχουν υποπέσει σε ποινικό αδίκημα. Κάλλιστα θα μπορούσε να στοιχειοτεθεί αθλητικό αδίκημα και να είναι σπίτι τους».


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: