Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Το σενάριο με τον τεχνικό διευθυντή φροντίζουν οι ίδιοι να το ακυρώσουν!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης 



Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ φαντασιώθηκαν ξαφνικά (και βολεύτηκαν μ' αυτό) ένα σενάριο με πρωταγωνιστή τον υπό πρόσληψη τεχνικό διευθυντή. Τάχα μου δήθεν ο τεχνικός διευθυντής θα έχει το απόλυτο κουμάντο για την ομάδα, αυτός θα επιλέγει προπονητή, αυτός θα επιλέγει παίκτες, σε συνεργασία με τον προπονητή, αυτός θα αναλάβει να “τρέξει” το νέο πλάνο, που θα είναι, υποτίθεται, σοβαρό και απόλυτα ξεκάθαρο.

 Δεν το πίστεψε κανείς. Αλλά φρόντισαν και οι ίδιοι να το ακυρώσουν πριν καν βρουν τον τεχνικό διευθυντή. Εφεραν χθες στη Θεσσαλονίκη τον Γκέοργκι Λόρια, τον 30χρονο Γεωργιανό γκολκίπερ (στη φωτογραφία) και συζήτησαν το ενδεχόμενο της μεταγραφής του. Η εισήγηση για τον Λόρια ήταν του Ζήση Βρύζα. Και το ερώτημα που προβάλλει είναι εύλογο: Από πού κι ως πού θα κάνει κουμάντο ο νέος τεχνικός διευθυντής, όταν γίνεται διαπραγμάτευση με παίκτη τον οποίο υπέδειξε ο παλιός τεχνικός διευθυντής; Τι ρόλο θα παίξει ο δήθεν παντοδύναμος τεχνικός διευθυντής εάν έρθει και βρει τετελεσμένες μεταγραφές; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιον προσπαθούν να κοροιδέψουν.

Το γεγονός ότι ο Λόρια είναι ένας παίκτης που δεν χωράει σε έναν ΠΑΟΚ με φιλοδοξίες, που θέλει να ανεβεί επίπεδο, το αφήνω τελευταίο. Θα είχε σημασία να το κρίνουμε εάν αποτελούσε επιλογή του νέου τεχνικού διευθυντή και του νέου προπονητή. Από τη στιγμή που τον επιλέγουν, αρχίζοντας να “χτίζουν” την ομάδα του αύριο, πριν καν προσλάβουν τον νέο τεχνικό διευθυντή, το ζήτημα είναι άλλο.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Είναι αστείο να γίνεται μείζον θέμα η αναζήτηση τεχνικού διευθυντή, λες και από αυτόν, όποιος και να είναι, θα εξαρτηθεί το μέλλον του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης αποφασίζει για όλα (και έχει το δικαίωμα φυσικά), ο Ιβάν Σαββίδης θα εξακολουθήσει να αποφασίζει για όλα κι ας φέρει τεχνικό διευθυντή τον καλύτερο του κόσμου. Σιγά μην αφήσει εν λευκώ την ομάδα στα χέρια του. Πρώτον αυτόν θα απολύσει εάν κάτι δεν πάει καλά.


Το πρόβλημα δεν είναι ο τεχνικός διευθυντής. Είναι να επιλεγούν ικανά στελέχη για όλα τα κρίσιμα πόστα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που είναι πολλά. Μετρήστε: Πρόεδρος, εκπρόσωπος στις αθλητικές αρχές, τεχνικός διευθυντής, προπονητής, γενικός αρχηγός ομάδας, σκάουτερς, μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ, διευθυντής ΠΑΕ, επικοινωνιολόγοι, μέλη γραφείου Τύπου, νομικοί και ίσως ξεχνώ κάποιους.

 Ο Ιβάν Σαββίδης έχει όραμα για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει, όμως, υποστήριξη από ικανά στελέχη. Εξακολουθεί να ποντάρει σε εκείνους που αν τα είχαν καταφέρει ο ΠΑΟΚ δεν θα χρειαζόταν την παρουσία κανενός Σαββίδη. Ξοδεύει. Επενδύει. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά δεν λύνονται όλα με το χρήμα και ούτε πιάνει τόπο το χρήμα εάν δεν αξιοποιείται σωστά.


          Ο τεχνικός διευθυντής αποτελεί μόνο έναν κρίκο της αλυσίδας. Η αλυσίδα αποτελείται από πολλούς κρίκους. Εάν όλοι δεν είναι όσο πρέπει ανθεκτικοί, σπάει. Συνεπώς, ας μη δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στην επιλογή του νέου τεχνικού διευθυντή και ας ελπίσουμε ότι πρώτο μέλημα του Ιβάν Σαββίδη θα είναι να δημιουργήσει μια πανίσχυρη ΠΑΕ. Χωρίς πανίσχυρη ΠΑΕ, μεγάλη ομάδα δεν πρόκειται να κάνει ποτέ. Ούτε θα είναι... μάγος ο νέος τεχνικός διευθυντής που θα προσλάβει...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: