Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Άνετα ο Ηρακλής

iraklis_omadiki.jpgΤη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις σημείωσε στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής και διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στη συνέχεια του προγράμματος της 2ης αγωνιστικής, ο γηραιός, για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο του, επιβλήθηκε στο γεμάτο κλειστό της Μίκρας με 3-0 του Πανελληνίου, έχοντας για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστή τον Καλά.

Μονάχα στο πρώτο σετ άντεξαν οι Ολυμπιονίκες, που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην πίεση των γηπεδούχων που εμφανίστηκαν καλύτεροι σε όλες τις γραμμές τους και κυρίως στο μπλοκ, τομέας στον οποίο το συγκρότημα της Κυψέλης έμεινε στο... μηδέν!

Ο Χάρι Μπρόκινγκ προτίμησε να αφήσει εκτός αγώνα τον Αντρέι Κράβαρικ, ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν αγωνίστηκε ο Ανδρέας Φράγκος.

Τα σετ: 25-23, 25-14, 25-19
Ηρακλής (Μπρόκινγκ): Κάλα 15 (12/17 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 40% υπ. - 10% άριστες), Μπάρανεκ 11 (9/11 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. - 38% άριστες), Κανέλλος 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Κραλ 7 (3/5 επ., 4 μπλοκ), Προύσαλης 2 (1 άσο), Γκασπαρίνι 13 (13/18 επ.) / Μπαμπαλιούτας-λ 56% υπ. - 44% άριστες, Χαραλαμπίδης, Γεωργιάδης, Εφραιμίδης (67% υπ - 33% άριστες)
Πανελλήνιος (Οικονομόπουλος): Κατσανεβάκης 5 (4/7επ., 1 άσο), Γκενς 2 (1 άσο), Παπάζογλου 6 (5/8 επ., 1 άσο), Ρουμελιώτης 1 (1/8 επ., 36% υπ. - 27% άριστες), Σάκι 7 (6/14 επ., 64% υπ. - 55% άριστες), Ντα Σίλα 15 (15/27 επ.) / Κάπελλας -λ 78% υπ. - 50% άριστες, Δρογκάρης, Ρουμελιωτάκης)

«Αφιερωμένη σε Μπιζέρα, Ζαγοράκη»

santos.jpg Στους Μπιζέρα και Ζαγοράκη αφιέρωσε τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι ο αντίπαλος δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα του, συμπληρώνοντας πάντως ότι οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ. «Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος.


Φερνάντο Σάντος: «Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού αν και η ομάδα του ΠΑΣ μας δυσκόλεψε αρκετά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί όπως στο πρώτο. Δεν κρατάγαμε την μπάλα σωστά μπροστά κάτι που είναι κρίμα γιατί μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. Τη νίκη αυτή θέλουμε να την αφιερώσουμε στον ποδοσφαιριστή Μπιζέρα που όπως ξέρετε χτύπησε. Ευτυχώς βέβαια η κατάσταση του δεν είναι τόσο άσχημη όπως θα μπορούσε να είναι. Επίσης αυτή την νίκη θέλω να την αφιερώσω στον πρώην πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη που ήταν και αυτός που με το δικό του πλάνο έφτιαξε αυτήν την ομάδα αλλά και στον νέο πρόεδρο Ζήση Βρύζα που του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες».

Γιώργος Παράσχος: «Το σημερινό παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Δυστυχώς και ενώ είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία από ένα φάουλ δεν αποφύγαμε το γκολ ενώ είχα προειδοποιήσει τους παίκτες μου για τα φάουλ του Λίνο. Αν και έχω μία αμφιβολία ότι το φάουλ εκείνο ήταν επιθετικό και όχι αμυντικό».

Το «θαύμα» της Μονπελιέ

lucho_marseille.jpgΚαι η τρελή πορεία της Μονπελιέ συνεχίζεται. Η ομάδα του Ζιράρ, επικράτησε της Σεντ Ετιέν με 2-1 και εκμεταλλεύτηκε τις ήττες των Λιόν και Μπορντό και έπιασε κορυφή. Μεγάλη νίκη για τη Μαρσέιγ μέσα στην έδρα της Νανσί.

Φαίνεται πως η Μπορντό ήταν να μην γνωρίσει την πρώτη της ήττα. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν έφυγε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με σκυμμένο το κεφάλι. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Οσέρ να κερδίσει τους "γιρονδίνους" με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπίρσα.

Εντός έδρας ήττα για τη Λιόν με 2-0 από τη Σοσό, ενώ η Μαρσέιγ επέστρεψε στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο κερδίζοντας μέσα στην έδρα της Νανσί με 3-0.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο (17/10)
Οσέρ- Μπορντό 1-0 (Μπίρσα 73' πεν.)
Νανσί- Μαρσέιγ 0-3 (Βαλμπουενά 5', Μπραντάο 78', Αμπριέλ 81')
Λε Μαν- Μπουλόν 1-1 (Λαμά 62'- Ρομπέρ 91')
Μονπελιέ- Σεντ Ετιέν 2-1 (Αΐτ Φανά 54', Καμαρά 60'- Μπεργκέσιο 71' πεν.)
Λιόν- Σοσό 0-2 (Φατί 17', Πριβά 89')
Βαλενσιέν- Γκρενόμπλ 2-0 (Σαμασά 16', Μπεν Καλφαλά 21')
Λιλ-Ρεν

Χαλαρά και εύκολα ο Αγιαξ


Ο Σουλεϊμάνι σκόραρε για λογαριασμό του Αγιαξ Την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει βαθμούς από τη Βίλεμ στο Αμστερνταμ επιβεβαίωσε για μια ακόμη σεζόν ο Αγιαξ, ο οποίος συνέτριψε την εν λόγω αντίπαλό του με 4-0 μένοντας σε απόσταση βολής από την κορυφή της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βελόσο στο 80ό.

Η εξέλιξη των σκορ
Αγιαξ - Βίλεμ 4-0
1-0 (45) Ενό
2-0 (64) Σουλεϊμανί
3-0 (82) Πάντελιτς
4-0 (90) Σουάρες

Στις πρώτες θέσεις η Ζούλτε...


Ο Τέντι Σεβαλιέ Μόνο δυσκολίες δεν συνάντησε η Ζούλτε Βάρεγκεμ στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Γκέρμιναλ. Η ομάδα της Φλάνδρας συνέτριψε 4-0 την αντίπαλό της και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0.

Η εξέλιξη των σκορ
Ζούλτε Βάρεγκεμ - Γκέρμιναλ 4-0
1-0 (38) Σεβαλιέ
2-0 (40) Ρόλαντς
3-0 (71) Μακίσε
4-0 (76) Σεβαλιέ

Πορεία Τσάμπιονς Λιγκ για τη Λα Κορούνια


Φάση από το παιχνίδι Λα Κορούνια-Σεβίλλη Ευχάριστες στιγμές από το πρόσφατο παρελθόν αναβιώνουν στο "Ριαθόρ", με τη Λα Κορούνια να κάνει φέτος πορεία πρωταθλητισμού. Η ομάδα του Μιγκέλ Ανχελ Λοτίνα νίκησε 1-0 τη Σεβίλλη και πλέον εγκαταστάθηκε για τα καλά στα πρώτα στρώματα της βαθμολογίας της Πριμέρα.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημειώθηκε στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 38ο με σκόρερ τον Ροντρίγκεζ. Με αυτή τη νίκη η Ντέπορ έπιασε τη σημερινή της αντίπαλο στη δεύτερη θέση του πίνακα.

Η εξέλιξη του σκορ
Λα Κορούνια - Σεβίλλη 1-0
1-0 (38) Ροντρίγκεζ

Ισοπαλία στο Τορίνο για Γιούβε, Φιορεντίνα


Ιακουίντα και Καμπερίνι σε φάση από αγώνα Γιουβέντους-Φιορεντίνα Στο -1 από Ιντερ και Σαμπντόρια (έχουν ματς λιγότερο) είναι Γιουβέντους και Φιορεντίνα, μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία 1-1 στο Τορίνο. Η ομάδα του Φεράρα έμεινε για τέταρτο σερί ματς χωρίς τρίποντο δείχοντας σημάδια κούρασης. Και τα δυο γκολ της συνάντησης σημειώθηκαν πολύ νωρίς.

Το 0-1 έλαβε χώρα μόλις με τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου με σκόρερ τον Βάργκας (προσπάθεια από τον Γιόβετιτς). Το τελικό 1-1 σημειώθηκε στο 19ο με πλασέ του Αμάουρι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Γκριγκέρα, Καναβάρο, Κιελίνι, Γκρόσο, Σισόκο (69ο Καμορανέζι), Φελίπε Μέλο, Πόουλσεν, Ντιέγκο (83ο Τρεζεγκέ), Αμάουρι, Ιακουίντα (80ο Ντε Τσέλιε).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Φρέι, Κομότο, Γκαμπερίνι, Νταϊνέλι, Γκόμπι, Μοντολίβο, Τζανέτι, Μαρκιόνι (24ο Σαντάνα), Γιόβετιτς (68ο Μούτου), Βάργκας (71ο Πασκουάλ), Τζιλαρντίνο.

Η εξέλιξη του σκορ
Γιουβέντους - Φιορεντίνα 1-1
0-1 Βάργκας (5)
1-1 (19) Αμάουρι

Λίνο: «Νικήσαμε και συνεχίζουμε»

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο ματς της μετά Ζαγοράκη εποχής πήραν το τρίποντο, ανέβηκαν κι άλλο στη βαθμολογία και ο Λίνο είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος μετά τη λήξη της αναμέτρησης, δίνοντας το σύνθημα και για τη συνέχεια. «Μαζί θα κάνουμε δυνατό τον ΠΑΟΚ», τόνισε ο Φερνάντο Σάντος.


Μιλώντας μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΣ ο Λίνο τόνισε: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά εμείς θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που την πήραμε. Στην αρχή του ματς είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά στη συνέχεια προσπαθήσαμε να πιέσουμε, πετύχαμε το πρώτο γκολ με το φάουλ που εκτέλεσε, ήρθε και το δεύτερο πολύ γρήγορα από τον Αραμπατζή και εκεί ηρεμήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ψάξαμε και ένα τρίτο γκολ, αλλά δεν το καταφέραμε. Το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε και συνεχίζουμε».

Με το δεξί η εποχή Βρύζα

panigirismoi-paok.jpgΜε το καλυτερο τρόπο ξεκίνησε η θητεία του Ζήση Βρύζα στον προεδρικό θώκο του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννενα στη Τούμπα και σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Σκόρερ για τον Δικέφαλο του Βορρά ο Λίνο με ωραία εκτέλεση φάουλ στο 43', και σουτ του Αραμπατζή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Αξιόμαχος ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο, δοκάρι ο Σαϊτιώτης.

Έπρεπε να περάσουν 43 λεπτά για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ, όχι να ξεκλειδώσει την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, να πετύχει γκολ. Το κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου ήταν ιδανικό για τους παίχτες και τον Φερνάντο Σάντος εν’ συγκρίσει με τα όσα έδειχναν οι Θεσσαλονικείς στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν κακός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ούτε μια φάση μπόρεσαν οι παίχτες του Πορτογάλου τεχνικού να δημιουργήσουν μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Κάτι εμπνεύσεις από τον Σορλέν σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ με την μπάλα να τριγυρνάει στο πρώτο δοκάρι και κάτι σουτ της απελπισίας ήταν αυτά που μπόρεσαν να κάνουν στον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι αδικούνται από το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν οργανωμένοι στην άμυνα και χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Σαϊτιώτη. Μάλιστα δύο φορές οι Γιαννιώτες απείλησαν την εστία του Χαλκιά. Στο 20ο λεπτό ο κοντόσωμος επιθετικός σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή υποχρεώνοντας τον Χαλκιά να πέσει στην γωνία του και να διώξει και η δεύτερη στο 34’ όταν εκτέλεσε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή και στον άξονα στέλνοντας την μπάλα να προσκρούσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.

Κανείς δεν περίμενε ότι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η εξέλιξη θα ήταν τελείως διαφορετική με βάση τα όσα βλέπαμε. Ο ΠΑΟΚ όχι ότι πάτησε την μπάλα κάτω και έπαιξε σούπερ ποδόσφαιρο, απλά η έμπνευση του Λίνο να εκτελέσει αυτός το φάουλ και όχι ο ΚΟνσεισάο στο 43’ και ο Αραμπατζής να κάνει μια κούρσα και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 45’+ ήταν ότι το καλύτερο για τον Δικέφαλο του Βορρά στο πρώτο μέρος και με πολύ δόση από τύχη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, χωρίς κάποια αλλαγή από του Σάντος και Παράσχο, τόσο στα σχήματα όπως και στα πρόσωπα. Η άμυνα του ΠΑΣ ανοίχτηκε και αυτό γιατί προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να μπουν και πάλι στο παιχνίδι αυτό βεβαίως δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι όσες φορές και αν βρέθηκαν στην κόντρα επίθεση, πότε με τον Ίβιτς και πότε με τον Παπάζογλου. Στο 79’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ με τον Σιαλμά όμως ο Χαλκιάς ήταν και πάλι εκεί.

Το ενδιαφέρον λοιπόν στράφηκε στις κερκίδες και στα συνθήματα που φώναζαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Το πρώτο για τον Ζήση Βρύζα και το δεύτερο για τον Φερνάντο Σάντος. Ο κόσμος του Δικεφάλου στηρίζει τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, αλλά και τον προπονητή της ομάδας σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ΠΑΟΚ με την αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγορακη. Εκτός από μια μικρή μερίδα φίλων του Δικεφάλου που φώναξε και το όνομα του Ζαγοράκη το υπόλοιπο γήπεδο δεν ακολούθησε.


MAN OF THE MATCH:
Μπορεί αν μην πέτυχε κάποιο γκολ σήμερα ο Πάμπλο Γκαρσία ωστόσο ήταν η πιο αξιόπιστη λύση του Δικεφάλου στο χώρο του κέντρου. Έκοβε, μοίραζε, ήταν αυτός που από τα δικά του πόδια ξεκινούσε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ιμπαχίμα Μπακαγιόκο επέστρεψε στο γήπεδο της Τούμπας ως φιλοξενούμενος. Ο Ιβοριανός μπορεί να ήθελε να δείξει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι κακός έφυγε από την Τούμπα, ωστόσο δεν μπόρεσε να προσφέρει απολύτως τίποτα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντως δεν τον ξέχασε και τον χειροκρότησε στην αλλαγή του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:
Ο Γιώργος Σαϊτιώτης ο επιθετικός του ΠΑΣ με καταγωγή από την Χαλκιδική έχει εκφράσει κατά καιρούς τα ΠΑΟΚτζήδικα συναισθήματα του. Σήμερα προσπάθησε δύο φορές να «πυροβολήσει» την αγάπη του για χάρη του Άγιαξ της Ηπείρου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ψάξαμε να βρούμε αν κάποιος από τους δύο προπονητές ή κάποιος από τους παίκτες που αγωνίσθηκαν υπέπεσε σε κάποια γκάφα. Δυστυχώς δεν βρήκαμε κάτι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο κ. Τσινιάρης από την Αθήνα πέρασε από την Τούμπα απαρατήρητος, χωρίς λάθος υποδείξεις και με σωστή διαχείριση των κίτρινων καρτών.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Κονσεισάο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζας, Παπάζογλου (73’ Φωτάκης), Λίνο, Βιερίνια (82’ Κουτσιανικούλης), Ίβιτς (85’ Κοντρέρας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Στάθης (66’Τζανής), Κούσας, Κώτσιος, Κανακούδης, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Μπακαγιόκο (74’ Σιαλμάς) (74’ Σιαλμάς), Σκαρτουέλι (57’ Ντιμπαλά)

Μιλιβόγιεβιτς: Να συνεχίσουμε έτσι

aris_omadiki.jpgΟ Άρης σημείωσε σπουδαία νίκη στα Βασιλικά κόντρα στον Ολυμπιακό (3-2) συνεχίζοντας με επιτυχία τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η τριπλέτα των Ρουμελιώτη, Κοβάσεβιτς και Μιλιβόγιεβιτς ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά για τους «κίτρινους» με τον τελευταίο να σχολιάζει μια μέρα μετά το θρίαμβο επί των ερυθρολεύκων: «Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πιο εύκολα»!

Ο Αλεξάντερ Μιλιβόγιεβιτς ήταν από τους κορυφαίους του Άρη, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να φτάσει η ομάδα του στο 3-2 επί του πρωταθλητή Ελλάδας. Αναφερόμενος στη σημασία που έχει αυτό το αποτέλεσμα για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ο νεαρός Σέρβος τόνισε: «Ο Ολυμπιακός μάς δυσκόλεψε αρκετά, αλλά στα σημεία που έπρεπε, εμείς ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και πιο εύκολα, αλλά το ότι δεν ήμασταν σταθεροί στην απόδοσή μας καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα, μας στοίχισε. Κρατάμε τους βαθμούς της νίκης και συνεχίζουμε, στρέφοντας πλέον την προσοχή μας στον Πανελλήνιο. Πάντως, θεωρώ ότι τέτοιου είδους νίκες θα μας βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι κι ελπίζουμε ακόμα καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τη δική του απόδοση, ο 26χρονος ακραίος δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την δική μου απόδοση, αλλά αυτό που έχει περισσότερη σημασία για μένα είναι ότι όλη η ομάδα αγωνίστηκε πολύ καλά κι έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Θεωρώ ότι παρουσιαστήκαμε πολύ καλύτεροι συγκριτικά με το πρώτο ματς απέναντι στην ΑΕΚ και το σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο χρόνος, τόσο θα παίζουμε κι εμείς ακόμα καλύτερα».

Καταλήγοντας ο Μιλιβόγιεβιτς απέδωσε τα εύσημα στον κόσμο του Άρη, ο οποίος δεν σταμάτησε λεπτό να χειροκροτεί και να εμψυχώνει την ομάδα. «Οι φίλαθλοί μας είναι εκπληκτικοί κι όλοι μέσα στην ομάδα θέλουμε να παίζουμε γι΄ αυτούς. Η παρουσία τους στο ματς με τον Ολυμπιακό μάς βοήθησε πάρα και πλέον τους περιμένουμε στο επόμενο εντός έδρας ματς».

Μαζίνιο: «Δίκαιο αποτέλεσμα»

mazinho_karaiskaki2.jpg Εργοτέλης και Αρης δεν πρόσφεραν θέαμα στο Παγκρήτιο και είχαν από μία καθαρή ευκαιρία για να σκοράρουν. Δεν το κατάφεραν, έμειναν στο 0-0 και ο Ιομάρ Μαζίνιο στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς έκανε λόγο για ένα δίκαιο αποτέλεσμα, για να συμφωνήσει ουσιαστικά και ο Νίκος Καραγεωργίου, που παραδέχθηκε το λάθος του στην αποβολή του.


Νίκος Καραγεωργίου: «Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν δύσκολο και εξελίχθηκε δύσκολο και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά για εμάς καθώς είχαμε ατυχίες με τραυματισμούς. Δυστυχώς και στο σημερινό παιχνίδι τραυματίστηκαν δύο σημαντικοί παίκτες για εμάς οι Βίσιο και Μπούντιμιρ, οι οποίοι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία μας. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό και μάλιστα είχαμε προβλήματα με την αποβολή τόσο του Μιχάλη όσο και την δικιά μου. Ήταν λάθος μου η αποβολή ωστόσο ήταν κάπως υπερβολική η υπόδειξη του 4ου διαιτητή να με αποβάλει. Πλέον κοιτάζουμε την συνέχεια του πρωταθλήματος».

Ιομάρ Μαζίνιο: «Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Η ομάδα μας δεν δημιούργησε ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ με εξαίρεση το δοκάρι του Νασούτι σε μια ευκαιρία όμως που ήρθε στα τελευταία λεπτά. Η ομάδα δεν έκανε καλό παιχνίδι είναι η αλήθεια. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ποδοσφαιριστές μου είχαν μπερδέψει τους ρόλους τους στο παιχνίδι και το παιχνίδι αυτό θα πρέπει να μας γίνει μάθημα για το επόμενο. Η αντίδρασή μας θα πρέπει να αλλάξει και να μας γίνει μάθημα για την συνέχεια. Ο Γκρασιάν και ο Κόκε που είναι σημαντικοί ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι μας άργησαν να μπουν στον ρυθμό του αγώνα και για αυτό δεν είχαμε καλό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να παίξουμε από τις γραμμές με τους Κάλβο και Χαβίτο ώστε να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους που υπήρχαν αλλά το μάζεμα των παικτών του Εργοτέλη στο κέντρο του γηπέδου έκανε δύσκολο το παιχνίδι μας».

Ανανεωμένος και... ελκυστικός ο Ολυμπιακός


Μαρέσκα και Μέλμπεργκ πανηγυρίζουν το γκολ του τελευταίου Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση και επικράτησε εύκολα του Αστέρα Τρίπολης με 3-0 "σκαρφαλώνοντας" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μέλμπεργκ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα "ερυθρόλευκα", ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη. Μήτρογλου και Ζαϊρί τα άλλα δύο τέρματα. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Αστέρα εκτός έδρας, καθώς μέχρι σήμερα μετρούσε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μακριά από την Τρίπολη.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (77' Ζεβλάκοφ), Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι (69' Στολτίδης), Οσκαρ, Μήτρογλου, Ντιόγκο (Ζαϊρί).
Αστέρας Τρίπολης (Μάριο Γκόμες): Ντεγκρά, Λαμπρόπουλος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Εστέβες, Καρντόσο (65' Καούνος), Μπαστία, Βίλτσες (45' Ουντότζι), Εντερ (45' Ζεάν Κάρλος), Τσέζαρεκ.

Έπιασε κορυφή η Μάντσεστερ!

man_bolton.jpgΗ ήττα της Τσέλσι με 2-1 από την Άστον Βίλα έδωσε την δυνατότητα στην Μάντσεστερ να πατήσει κορυφή για πρώτη φορά μετά από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικράτησε με 2-1 της Μπόλτον και πέρασε έναν βαθμό πάνω από τους «μπλε». Νίκη με το ίδιο σκορ πέτυχε και η Τότεναμ μέσα στο Πόρτσμουθ, ενώ η Άρσεναλ επικράτησε με 3-1 της Μπέρμιγχαμ. Δεύτερη σερί ήττα για την Λίβερπουλ καθώς έχασε με 1-0 στο Σάντερλαντ.

Χαλαρά οι «κανονιέρηδες»...

arsenal_birmigham.jpgΤην τέταρτη σερί νίκη της πέτυχε το απόγευμα η Άρσεναλ έπειτα από το 3-1 επί της Μπέρμιγχαμ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έπαιξε όσο χρειαζόταν και παρά την μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους, δεν ανησύχησε και έφτασε τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση.



Ένα τρίλεπτο ήταν αρκετό για την Άρσεναλ για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα στην Μπέρμιγχαμ. Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι με εξαιρετικό αριστερό σουτ στο 16΄ άνοιξε το σκορ και δύο λεπτά αργότερα ο Βασιρικί Ντιαμπί, με εξαιρετικό αριστερό βολέ μετά από σέντρα του Ροσίτσκι, διπλασίασε τα τέρματα των «κανονιέρηδων». Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 38΄ με τον Μπόιερ, αλλά η Άρσεναλ διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ είχε και δοκάρι στο 57΄ με τον Φαν Πέρσι έπειτα από έμμεσο φάουλ μέσα στη μεγάλη περιοχή. Το τρίποντο «κλείδωσε» στο 84' έπειτα από σουτ του Αρσάβιν.

Ο Αρσέν Βενγκέρ χρησιμοποίησε τους Μανόνε, Εμπουε (90΄ Γουίλσιρ), Γκαλάς, Φερμάελεν, Γκιμπς, Φάμπρεγας, Σονγκ, Ντιαμπί, Γουόλκοτ (33΄ λ.τρ. Αρσάβιν), Φαν Πέρσι, Ροσίτσκι (72΄ Σανιά)

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τέο Γουόλκοτ αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο μέρος.

Νίκη για τη Ρέιντζερς, σκόνταψε η Σέλτικ


Ο Κρις Μπόιντ πανηγυρίζει... Εστω και δύσκολα, η Ρέιντζερς κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη τη Σεντ Τζόνστον (2-1) και να ανέβει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (η Σέλτικ δεν έχει παίξει ακόμη). Η ομάδα του Γουόλτερ Σμιθ χρειάστηκε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση...

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 17ο με τον Σάμουελ, αλλά ο Κρις Μπόιντ με το τέταρτο φετινό του τέρμα ισοφάρισε 1-1 πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε ο... πατριώτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς (γεννημένος στο Μόσταρ και αυτός), Σάσα Πάπατς, στο 83ο.

Η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά δεν κατάφερε να νικήσει στο "Σέλτικ Παρκ" τη Μάδεργουελ, μένοντας στο 0-0.Ο Ελληνας άσος ξεκίνησε στην ενδεκάδα, αλλά η παρουσία του ήταν κάτω του μετρίου με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Μαλόνι στρο 58ο.

Η εξέλιξη των σκορ
Σεντ Τζόνστον - Ρέιντζερς 1-2
1-0 (17) Σάμουελ
1-1 Μπόιντ (40)
1-2 Πάπατς (83)

Αμπερντίν - Χαρτς 1-1
1-0 (42) Μίλερ
1-1 Ντράιβερ (62)

Νταντί Γιουνάιτεντ - Χάμιλτον 1-1
0-1 Αντουάν - Κουριέ (65)
1-1 (90) Κένεθ

Φόλκερκ - Σεντ Μίρεν 1-3
1-0 (55) ΜακΝτόναλντ
1-1 Ντάργκο (67)
1-2 Μεχμέτ (71)
1-3 Μπράιτον (88)

Χιμπέρνιαν - Κιλμάρνοκ 1-0
1-0 (84) πέναλτι Μπενζελούν

Σέλτικ - Μάδεργουελ 0-0

Δεύτερη ήττα της Τσέλσι στο Βίλα Παρκ


Οι σκόρερ της Αστον Βίλα, Ντέιβιντ Νταν και Τζέιμς Κόλινς, πανηγυρίζουν Η Αστον Βίλα υποχρέωσε την Τσέλσι στη δεύτερη ήττα της στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Τσέλσι προηγήθηκε στο 15' με μακρινό δυνατό σουτ του Ντιντιέ Ντρογκμπά, που ξεγέλασε τον Μπραντ Φρίντελ, η μπάλα έσκασε μπροστά του και πήγε στα δίχτυα.
Η Τσέλσι πίστεψε ότι θα μπορούσε να κερδίσει, όπως και τον Φεβρουάριο στο Βίλα Παρκ, όμως ο Αστον Βίλα αντέδρασε.

Στο 32' ο Ασλεϊ Γιάνγκ εκτέλεσε κόρνερ, ο Λάμπαρντ απέτυχε να διώξει και ο Ντέιβιντ Νταν, που σκόραρε και στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, με κεφαλιά ψαράκι ισοφάρισε.

Και στο 52' από κόρνερ πάλι του Γιάνγκ και άστοχη έξοδο του Νταν, ο Τζέιμς Κόλινς πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Βίλα. Μάλιστα είχε να πετύχει γκολ στο πρωτάθλημα από τον Απρίλιο του 2006, όταν είχε σκοράρει πάλι σε βάρος της Τσέλσι, αλλά με τη Γουέστ Χαμ και σε ήττα της τότε ομάδας του με 4-1.

Η Τσέλσι είχε ευκαιρίες, αλλά η εμπειρία του Φρίντελ έσωσε την Αστον Βίλα σε αρκετές περιπτώσεις.

Ανατροπή και... νίκη για τον Εθνικό Αστέρα


Οι παίκτες του Εθνικού Αστέρα πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Κέρκυρας Ο Εθνικός Αστέρας πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη στην αναμέτρηση με τον Εθνικό, του οποίου επιβλήθηκε 2-1 στο Ελληνικό υποχρεώνοντας τους Πειραιώτες στην πρώτη τους φετινή ήττα. Οι "ερυθρόλευκοι" αν και βρέθηκαν να χάνουν από το 4', κατάφεραν να... γυρίσουν το ματς.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ιδιαίτερα καλό παρά το γεγονός ότι μόλις στο 4' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με σουτ του Ζουαρί, ωστόσο η ομάδα του Αντώνη Μανίκα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με αυτογκόλ του Μοσχογιάννη.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός ανέβηκε και ο Εθνικός διατήρησε την υπεροχή, ωστόσο το γκολ ήρθε από την πλευρά των φιλοξενούμενων στο 77' με σουτ του Χωριανόπουλου.

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Μοσχογιάννης, Σύρος, Δήμος (56' Ραμπαβίλας), Γκράιμς, Παγώνης, Σιλιγαρδάκης, Τσουμπίνιο, Ζουαρί (71' Κωστάκης), Χαϊκάλης, Ελ Χαλαουάνι (55' Φαρινόλα).
Εθνικός Αστέρας (Αντώνης Μανίκας): Γκίτκος, Παριανός, Καρατζάς, Τραορέ, Χωριανόπουλος, Ουκάρ, Κολόκας (29' Διαμάντης), Κριπιντίρης, Τζημόπουλος, Γκουεΐ (86' Σικαλόπουλος), Λουάμο (65' Προβατίδης)

Σούπερ Λυμπερόπουλος με γκολ και ασίστ


Εκπληκτικός ο Λυμπερόπουλος Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν κάτι περισσότερο από εξαιρετικός στην εντός έδρας νίκη της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης επί του Ανόβερο με 2-1. Ο Ελληνας άσος σημείωσε το πρώτο γκολ και δημιούργησε το δεύτερο. Σπουδαία νίκη της Σάλκε στη Στουτγκάρδη. Νίκες και για Μπάγερν, Βέρντερ.

Ο Ελληνας επιθετικός σημείωσε με κεφαλιά το πρώτο γκολ της ομάδας του στο 24ο, ενώ στο 74ο μετατράπηκε σε δημιουργό του δεύτερου και νικητήριου τέρματος της ομάδας του, το οποίο πέτυχε ο Μάιερ. Ο προερχόμενος από τραυματισμό Γιάννης Αμανατίδης πέρασε ως αλλαγή στο 69ο, αντί του Φένιν.

Στο μεταξύ, με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους οι Σάλκε, Μπάγερν Μονάχου και Βέρντερ Βρέμης. Σπουδαιότερη σαφώς η επιτυχία της ομάδας του Γκελζενκίρχεν, η οποία επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Στουργκάρδης, χάρη σε γκολ των Ράκιτιτς και Κουράνι.

Οι Βαυαροί, με τον Λούκα Τόνι για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο στη βασική ενδεκάδα, επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας της Φράιμπουργκ, ενώ η ομάδα του Τόμας Σάαφ επιβλήθηκε με 2-0 στο «Βεσερστάντιον» της Χοφενχάιμ.

Τα αποτελέσματα
Κολονία-Μάιντς 1-0
(42o Νοβάκοβιτς)

Νυρεμβέργη-Χέρτα Βερολίνου 3-0
(18o Γκιγκάξ, 26o, 60o Μπουνιάκου)

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Ανόβερο 2-1
(24o Λυμπερόπουλος, 74o Μάιερ - 68o Στάινερ)

Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(90o+ Ράιζινγκερ - 42o Μίλερ, 68oαυτ. Ντου Ρι Τσα)

Στουτγκάρδη-Σάλκε 1-2
(73o Κακάου - 24o Ράκιτιτς, 76o Κουράνι)

Βέρντερ Βρέμης-Χοφενχάιμ 2-0
(18o Πιζάρο, 22o Μερτεσάκερ)

"Λευκή" ισοπαλία στο Παγκρήτιο


Ο Φραγκουλάκης μαρκάρει τον Κόκε Εργοτέλης και Αρης ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο Παγκρήτιο, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ελάχιστες οι φάσεις στον αγώνα, σημαντική ευκαιρία έχασε στις καθυστερήσεις ο Ορφανός, δοκάρι στο 81' ο Νασούτι. Με παίκτη λιγότερο από το 57' οι γηπεδούχοι (αποβολή Φραγκουλάκης). Αποβλήθηκε και ο Καραγεωργίου!

Στα πρώτα 45 λεπτά έγινε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν απλά την εδαφική υπεροχή. Ετσι λοιπόν, ήταν επόμενο οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε αγώνα των Κρητικών τη φετινή σεζόν.

Αν μη τι άλλο όμως, το δεύτερο μέρος μπορούσες να το παρακολουθήσεις με περισσότερο ενδιαφέρον. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά, χάνοντας μάλιστα σημαντική ευκαιρία με τον Μπούντιμιρ στο 51' όμως αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει γρήγορα, όταν ο Φραγκουλάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (57').

Για τις έντονες διαμαρτυρίες του, λίγο αργότερα αποβλήθηκε και ο τεχνικός των γηπεδούχων, Νίκος Καραγεωργίου, οι επιλογές του οποίου να αφήσει στον πάγκο τους Βερπακόφσκις, Λεάλ ρίχοντας στη μάχη τον αρνητικό Ογκουνσότο, αποδείχτηκαν ατυχείς.

Με παίκτη παραπάνω, ο Αρης επανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως ιδιαίτερα από την είσοδο του Λαμπριάκου στο ματς και μετά, προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για τον Δασκαλάκη, με ανορθόδοξο τρόπο.

Οι ψηλές μπαλιές έγιναν εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Εργοτέλη, που στις καθυστερήσεις, λίγο έλλειψε να πάρει το ματς, όταν ο Ορφανός σπατάλησε τεράστια ευκαιρία.

Πάντως και η ομάδα του Μαζίνιο, έφτασε μια "ανάσα" από το γκολ στο 81', όμως η κεφαλιά του προωθημένου Νασούτι, μετά από σέντρα του Τόνι Κάλβο, σταμάτησε στο αιρστερό δοκάρι του Δασκαλάκη.

Αυτή ήταν η 3η φετινή ισοπαλία για τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα.


Η εξέλιξη του αγώνα
1' To παιχνίδι ξεκίνησε
5' Πρώτο σουτ στον αγώνα, το έκανε ο Κάμπορα και μπλόκαρε ο Δασκαλάκης
15' Ο Αρης έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς φάσεις ωστόσο το ματς μέχρι στιγμής
23' Μακρινό φάουλ του Τζούνιορ, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
30' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Φραγκουλάκης για μαρκάρισμα στον Φλάβιο
38' ΑΛΛΑΓΗΑναγκαστική αλλαγή για τον Εργοτέλη, στη θέση του Βίσιο πέρασε ο Γελαδάρης
43' Μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι, με τον Αρη απλά να έχει την εδαφική υπεροχή
44' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ναφτί για μαρκάρισμα στον Φραγκουλάκη
45' Αδύναμο γυριστό σουτ του Κόκε, μπλόκαρε την μπάλα χωρίς πρόβλημα ο Δασκαλάκης
45+' Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Εργοτέλης πάει στα αποδυτήρια ισόπαλος χωρίς τέρματα

46' ΑΛΛΑΓΗΟ Χαβίτο στη θέση του Φλάβιο
51' Ο Φραγκουλάκης πέρασε κάθετα για τον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του τελευταίου ήταν άστοχο, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια
54' Σουτ του Ογκουνσότο από το ύψος της περιοχής, άστοχο. Ο Εργοτέλης έχει ξεκινήσει πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος
55' Σουτ του Ρουμπάκη με το αριστερό έξω από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Σηφάκης
56' Λάθος του Χίμπλινγκερ, ο Χαβίτο πήρε την μπάλα μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε όμως ο Δασκαλάκης έπεσε και μπλόκαρε σταθερά
57' κόκκινη κάρταΜαρκάρισμα του Φραγκουλάκη από πίσω στον Φερνάντες, δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον παίκτη του Εργοτέλη. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τον Νίκο Καραγεωργίου, που αποβλήθηκε και αυτός από τον τέταρτο διαιτητή!
62' Μετά τις αποβολές, έχει δημιουργηθεί ένταση στο παιχνίδι τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου
65' ΑΛΛΑΓΗΟ Κάλβο στη θέση του Γκρασιάν
70' Μακρινό σουτ του Ναφτί, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Δασκαλάκης
73' ΑΛΛΑΓΗΟ Λεάλ στη θέση του Ογκουνσότο
76' ΑΛΛΑΓΗΟ Λαμπριάκος στη θέση του Ναφτί
77' ΑΛΛΑΓΗΟ Ορφανός στη θέση του Μπούντιμιρ, που τραυματίστηκε
81' Χλιαρό σουτ του Κάμπορα, μπλόκαρε ο Δασκαλάκης
82' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΑπό μία κίτρινη κάρτα σε Ρουμπάκη και Αράνο, που συνεπλάκησαν
82' Σέντρα του Κάλβο από δεξιά, κεφαλιά του προωθημένου Νασούτι, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη
87' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑKάρτα στον Κόκε για μαρκάρισμα πάνω στον Ρουμπάκη
90+ Εξαιρετική σέντρα του Λεάλ από αριστερά, κεφαλιά του Ορφανού εξ επαφής, άουτ! Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων
90+ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Κουλουχέρη για τράβηγμα στον Λεάλ
90+ Επικίνδυνη σέντρα του Λεάλ από δεξιά, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σηφάκης


Γήπεδο: Παγκρήτιο
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο (38' Γελαδάρης), Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Μπέτο, Φραγκουλάκης, Τζούνιορ, Τσεσνάουσκις, Ογουνσότο (73' Λεάλ), Μπούντιμιρ (77' Ορφανός)
Αρης (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Αράνο, Ναφτί (76' Λαμπριάκος), Φλάβιο (46' Χαβίτο), Φερνάντεζ, Γκρασιάν (66' Κάλβο), Κόκε, Κάμπορα

Γι' αυτό το beach volley θα είναι πάντα πρώτο στις καρδιές μας...


Στο χείλος του γκρεμού η Καστοριά


Το σήμα της Καστοριάς Σε εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση βρίσκεται η Καστοριά, η οποία αδυνατεί να αγωνιστεί στο κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Οδυσσέα Σερρών για το Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ εξακολουθεί να είναι απούσα με συνέπεια να υπάρχουν σημαντικές οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στους παίκτες, που απέχουν.

Ετσι, οι "γουναράδες" δεν είναι σε θέση να κατέβουν στο ματς με τους Σερραίους και κατά συνέπεια θα μηδενιστούν. Αν οι μηδενισμοί φτάσουν τους τρεις, η ιστορική ομάδα θα αποβληθεί από τη Γ' Εθνική και τη νέα χρονιά θα λάβει μέρος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Με φιλοδοξίες στο Αλκαζάρ η Σκόντα Ξάνθη


Ο Γιάννης Ματζουράκης στον πάγκο της Skoda Ξάνθης Η προετοιμασία της Σκόντα Ξάνθης για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Λάρισα στο Αλκαζάρ, ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Ο Γιάννης Ματζουράκης είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του, καθώς δεν υπάρχουν ούτε τραυματίες, ούτε τιμωρημένοι.

Στην Θεσσαλική πόλη ταξίδεψαν 20 παίκτες που είναι οι: Γκσπούρνιγκ, Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Σταθάκης, Βάλλας, Τζάκι, Πόι, Παπαδημητρίου, Στρμπα, Βασιλακάκης, Μαρτσελίνιο, Ταϊντέρ, Κουκιέλκα, Λουτσιάνο, Στίβαρ, Κιντάνα, Φλίσκας, Τζιωρτζόπουλος, Σουάνης και Φαμπιανέζι.

Στόχος της ακριτικής ομάδας είναι να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου και την βαθμολογική της θέση να βελτιώσει, αλλά και να καταφέρει να αποκτήσει πλεονέκτημα, κόντρα σε ένα αντίπαλο που ουσιαστικά έχει τους ίδιους στόχους.

Λαβωμένος αλλά... αποφασισμένος ο Πανθρακικός


Ορακ και Αργυρίου μαρκάρουν τον Παπαστεργιανό Μπορεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ να είναι πολλά και σημαντικά, όμως τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του, είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Στόχος φυσικά να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, που και την βαθμολογική τους θέση θα βελτιώσει, αλλά και θα δώσει την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Βρονταράς, Σακελλαρίου, Βελάσκο, Αρσενίεβιτς και Πέντσας. Οι μικροί Νίματς, Μουνάφο και Χαριτωνίδης θα αγωνιστούν με την ομάδα νέων Κ-21. Επίσης θα απουσιάζει λόγω της αποβολής ο Οράκ.

Οι 19 ποδοσφαιριστές είναι οι εξής : Ρόκα, Ταΐρης, Κλεμάν, Αργυρίου, Κανωτίδης, Κωνσταντινίδης, Τροΐζε, Δραγανίδης, Τζόκιτς, Ενγκαμπί, Μαρσελάο, Φαγιάρδο, Νουόκο, Ρομπέρ, Καπετάνος, Μίτου, Μπουβάλ, Καζάκης, Ντιαλό.

Χωρίς τους Ουρουγουανούς ο Πανιώνιος


Εστογιάνοφ και Ρεκόμπα Ο Πανιώνιος θα παραταχθεί στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Ηρακλή, χωρίς τον Αλβαρο Ρεκόμπα και τον Φαμπιάν Εστογιανόφ. Κι αν για τον πρώτο ήταν αναμενόμενος ο αποκλεισμός του από την αποστολή, για τον δεύτερο η έκπληξη ήταν δυσάρεστη για την τεχνική ηγεσία.

Ο παίκτης ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετό διάστημα από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, ήταν έτοιμος να επιστρέψει, όμως την τελευταία στιγμή αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Το ιατρικό επιτελείο εκτιμά ότι πρόκειται για τράβηγμα, όμως η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει την Δευτέρα.

Από κει και πέρα, εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Ανδριόλας (ο οποίος έχει προσβληθεί από ίωση και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή), αλλά και οι Λάτκα, Κούρντι και Λουκίνας.

Ετσι οι παίκτες που ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη είναι οι: Μπέλιτς, Μπεθέρα, Μανιάτης, Γουέλιγκτον, Σμόγιε, Τζαβέλας, Κοντοές, Σιόβας, Ομο, Νικολάου, Καστελιόνε, Κουμορτζί, Κούκετς, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος, Κοντοχρήστος, Σκούφαλης, Σίμωσης, Ριέρα, Μπάλαμπαν.

Ο Πανιώνιος έχει στη διάθεση του πεντακόσια (500) εισιτήρια για τη Θύρα 1, στο πέταλο, του Καυτανζογλείου Σταδίου για τον αγώνα τα οποία διατίθενται το Σάββατο από τον σύνδεσμο φιλάθλων Πάνθηρες και την Κυριακή έξω από τη Θύρα 1 του γηπέδου, από τις 17.00 έως την έναρξη του αγώνα.

Και Κάλατς και Ντομπρασίνοβιτς στην ενδεκάδα


Κατεργιαννάκης και Ντομπρασίνοβιτς πανηγυρίζουν τη νίκη στη Λειβαδιά Ο Γιάννης Παπακώστας είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, ενόψει της αναμέτρησης της Καβάλας με τον Παναθηναϊκό. Ο Κάλατς μάλιστα είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του, ενώ και ο Ντομπρασίνοβιτς αναμένεται να είναι στην αρχική ενδεκάδα.

Συνολικά η αποστολή αποτελείται από τους: Κάλατς, Ιτάνζ, Ντιρκρόκ, Ντουγκλάο, Μεντί, Ορούμα, Ρινκόν, Παβίσεβιτς, Ονουάτσι, Πόποβιτς, Θεοδωρέλη, Ιωά6ννου, Λάκη, Σουλτανίδη, Ψωμά, Οικονόμου, Κάλαϊτζιτς.

Οι άνθρωποι της ομάδας της Μακεδονίας, αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που παρουσιάζει η αναμέτρηση, όμως είναι πεπεισμένοι ότι ο ΑΟΚ, μετά τον Ολυμπιακό, είναι σε θέση να πάρει θετικό αποτέλεσμα και από τον Παναθηναϊκό.

Τέτοιες διαιτησίες θέλουμε...


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Γκουαρντιόλα: «Δεν ξέρω τίποτα για Ρομπίνιο»

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα απέφυγε χαρακτηριστικά να ασχοληθεί με μεταγραφικά ζητήματα την δεδομένη χρονική στιγμή και μάλιστα ήταν απόλυτος όταν τέθηκε θέμα Ρομπίνιο. «Δεν έχει σημασία να μιλάμε για παίκτες τώρα, αφού η μεταγραφική περίοδος έχει τελειώσει και μέχρι την επόμενη υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα» δήλωσε στο “Sport” ο Ισπανός τεχνικός για να προσθέσει: «Δεν ξέρω τίποτα για την περίπτωση του Ρομπίνιο και θα προτιμούσα να μην αναφερθώ στο εν λόγω θέμα».

Σκέφτεται να αποχωρήσει ο Κούγιας

kougias.jpgΤο ενδεχόμενο να αφήσει την Παναχαϊκή σκέφτεται ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος δείχνει προβληματισμένος από τα εμπόδια που του παρουσιάζονται.



Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας τόνισε «Θα μείνω στην Παναχαϊκή και όσο περνάω καλά στην Πάτρα. Ακόμα και να φύγω η ομάδα θα έχει εξυγιανθεί και οι παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήρθαν για μένα, δεν θα αποχωρήσουν. Έχω κάνει συμβόλαιο με τους φιλάθλους τον προπονητή και τους παίκτες. Είμαι αξιοπρεπής , έχω δύο παιδιά και θέλω να κληροδοτήσω ένα λευκό πουκάμισο χωρίς λεκέδες».

Το στημένο του αιώνα!

viana.jpgΟύτε τα προσχήματα δε κράτησαν στη Βραζιλία. Σε παιχνίδι που κρινόταν η άνοδος στην πρώτη κατηγορία τοπικού πρωταθλήματος της Βραζιλίας μεταξύ της Βιάνα με τη Τσαπαντίνια, οι γηπεδούχοι χρειάζονταν νίκη με διαφορά εννιά γκολ. Και ξαφνικά λες και οι παίκτες της Βιάνα είχα πιει το μαγικό ζωμό, στα δέκα τελευταία λεπτά του αγώνα σημείωσαν τα εννιά γκολ, όσα δηλαδή χρειάζονταν, κι επικράτησαν με 11-0 και πανηγύρισαν την άνοδο.


Όπως ήταν φυσικό, η εξέλιξη του αγώνα ανάγκασε την ομάδα που έχασε την άνοδο, η Μότο Κλαμπ, η οποία την ίδια ώρα είχε κάνει και αυτή τα "μαγικά" της, κέρδιζε με 5-1, με τρία πέναλτι, της αντιπάλου της, έκανε επίσημη καταγγελία στην ομοσπονδία για στημένο αγώνα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βιάνα, Ζοσέ Κάρλος Κόστα, έκανε τον «Κινέζο», ενώ ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του. «Για μας αυτό είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα», τόνισε… έκπληκτος και εξήγησε: «Στο τέλος νικήσαμε εμείς αλλά θα μπορούσε να νικήσει και η Τσαπαντίνια. Απλώς κατέρρευσαν όταν δέχτηκαν το τρίτο και το τέταρτο γκολ».

Tenorio...Στοίχημα...


Καλησπέρα.


Ξεκίνημα με το διπλό της ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ στη Σουηδία,
βαθμολογικά αδιάφορη η γηπεδούχος Τρέλεμποργκ,
σε καλή όμως αγωνιστική κατάσταση, το κίνητρο 4 αγωνιστικές
πριν την λήξη του πρωταθλήματος με τούς φιλοξενούμενους πού
έχουν μαζί τους καί την παραδοση, πού τούς θέλει να έχουν
8 σερί νίκες αναξαρτήτου έδρας επί της Τρέλεμποργκ..
ΔΙΠΛΟ Η ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ...


β Ισπανίας,για το διπλό της ΜΠΕΤΙΣ,
που έχει και το καλύτερο υλικό σε σχέση με την αντιπαλό της
καί την εμπειρία της μεγαλύτερης φανέλας στο ζευγάρι,
η Καστεγιόν με σερί ηττών θα τα βρεί δύσκολα μπροστά
στην ΜΠΕΤΙΣ,αν και με νέο κόουτς οι γηπεδούχοι,
εμείς πάμε με το ΔΙΠΛΟ για την ΜΠΕΤΙΣ..


Στάση στην Γαλλία για τον άσσο της ΛΙΛ,
πού είναι σε καλή κατάσταση,προερχόμενη
από 2 νίκες σε Γαλλία και ευρώπη,μάλιστα
με ανατροπή,σε όχι καλή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι
της Ρέν, πού έχουν να δούν την χαρά της νίκης μέσα
στη ΛΙΛ απο το 1965 !!! ΆΣΣΟΣ η ΛΙΛ...


Ασσος η ΜΟΥΣΚΡΌΝ στο Βέλγιο.
Προβληματάκια αγωνιστικά απουσιών στούς φιλοξενούμενους τις Σ.Τρούιντεν,πού μετά το καλό τους ξεκίνημα δεν έχουν το ίδιο ρυθμό
στο πρωτάθλημα,μαζί μας για τον άσσο τις ΜΟΥΣΚΡΟΝ καί η καλή
παράδοση πού έχει απέναντι στούς φιλπξενούμενους,
ΑΣΣΟΣ η ΜΟΥΣΚΡΟΝ...


Καί κλέινω την αναφορά μου με το διπλό της αήττητης
μέχρι στιγμής ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ,διαβάζω τα ρεπορτάζ
ότι η γηπεδούχος Αρσεναλ του σαράντι δεν είναι κάτι τι ιδιαίτερο,
δεν παίζει καλά ,άλλα καταφέρνει να πέρνει αποτελέσματα,,
θα σεβαστώ το αήττητο και σφιχτό σύνολο της ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ
και θα πάω με το διπλό της..

Θα ζητήσω σύστημα με ζητόυμενα και θα περιμένω...

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ-ΜΠΕΤΙΣ-ΛΙΛ-ΜΟΥΣΚΡΟΝ-ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ...





Για τούς λάτρεις των ισοπαλιών
έχω επιλέξει μερικά (χ) που επίσης θα τα ρίξω σε ενα συστηματάκι

Α.βιέννης -Σάλτσμπουργκ(Χ)
Ντέπορ-Σεβίλλη (Χ)
Γιούβε-Φιορεντίνα (Χ)
Αμβούργο-Λεβερκόυζεν (Χ)
Τζένοα-Ιντερ (Χ)
Βαλένθια-Μπαρτσελόνα (Χ)

Αυτά τα ολίγα για σήμερα,καλό Σ/Κ καλά να περνάτε, τα σέβη μου....

Γκέκας: «Ας έρθουν να με βρουν»

gekas-fanis-5.jpgΤο μπαλάκι στον Ολυμπιακό πέταξε ο Φάνης Γκέκας σχετικά με την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων» για τον επιθετικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο 29χρονος Έλληνας διεθνής, έχει ως προτεραιότητά του το εξωτερικό, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εξέδρα», παίκτης της Λεβερκούζεν όταν ρωτήθηκε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει κάποια κρούση. Αν θέλει, ξέρει που να με βρει».

Όσο για τα θετικά σχόλια του Ζίκο προς το πρόσωπό του ο Γκέκας πρόσθεσε: «Είναι διαφορετικό πράγμα το τι γράφει ο προπονητής. Αλλά αποτελεί μεγάλη τιμή ότι μίλησε με τέτοια λόγια και ενδιαφέρθηκε για εμένα. Ήταν πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής».

Τέλος σε ερώτηση για το αν σκέφτεται τον επαναπατρισμό του, συμπλήρωσε: «Θα’ θελα να μείνω για πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Πρωταρχικός στόχος μου είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό. Αλλά θα δείξει. Αν κάνει κάποια πρόταση ο Ολυμπιακός ή κάποια άλλη ελληνική ομάδα, θα το συζητήσουμε».

Συμφώνησε με τον Άρη ο Μάιλς

Θετική απάντηση στην πρόταση συνεργασίας που κατέθεσαν την Παρασκευή στον Ααρον Μάιλς πήραν οι διοικούντες τον Άρη.
Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου αποτελούσε από την αρχή την πρώτη επιλογή του Φώτη Κατσικάρη για τη θέση του πόιντ γκαρντ αλλά υπήρξε καθυστέρηση λόγω του ότι ο Μάιλς δοκίμασε τη τύχη του στο ΝΒΑ.

Το «κόψιμό» του όμως από τους Ατλάντα Χοκς προκάλεσε την άμεση επικοινωνία και προφορική συμφωνία με τον παίκτη ο οποίος εντυπωσίασε πέρυσι στον Πανιώνιο.

Το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα, είναι να στείλει ο Αμερικανός υπογεγραμμένο συμβόλαιο ενώ τη Δευτέρα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Συμφώνησε με τον Άρη ο Μάιλς

«Πιο κοντά από ποτέ»

blanco-xanthi.jpgΟ μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος επισήμανε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία παρά το γεγονός ότι δεν έγινε κάποια νέα πρόταση. Συνεχίζεται η αναζήτηση ισχυρού «συμπαίκτη» του Νίκου Νοτιά στα διοικητικά της «Ένωσης».



Αισιόδοξος ήταν ο μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο σε δηλώσεις του στην εφημερίδα SportDay όπου τόνισε «Δεν έγινε νέα πρόταση, αλλά είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία. Δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένα ποσά. Ο πρόεδρος μου εξήγησε πως ο σύλλογος βρίσκεται σε διαδικασία διεργασιών σε διοικητικό και ιδιοκτησιακό επίπεδο».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκεται κοντά στα 200.000 ευρώ ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή μέσα στον επόμενο μήνα.

Από κει και πέρα οι δύο πλευρές εξέφρασαν για μια ακόμα φορά την επιθυμία τους να συνεχίσουν την συνεργασία τους καθώς υπάρχει αμοιβαία ικανοποίηση.

Στην αναμονή ο Νοτιάς

Δεν φαίνεται να έχει βρεθεί ακόμα λύση στο θέμα της χρηματοδότησης στον «δικέφαλο» καθώς δεν έχει βρεθεί κάποιος ισχυρός οικονομικός παράγοντας ο οποίος θα μπορεί να βοηθήσει τον Νίκο Νοτιά. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και κατά συνέπεια ο Νίκος Νοτιάς δεν δείχνει διατεθειμένος να έρθει από την Νέα Υόρκη. Από κει και πέρα κάποια σενάρια ανέφεραν ότι ο ισχυρός παράγοντας των «κιτρινόμαυρων» θα έρθει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αθλητικός Τύπος 17/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα
The Match

Πατρίς Sport