Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Δεξιοπόδαρος έξω αριστερά!

ziko_1.jpgΟ Ζίκο μάλλον τους…τρέλανε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, με όσα τους είπε σε μία πρόσφατη συζήτησή τους για τη θέση του έξω αριστερά, που χηρεύει στην ομάδα από την αποχώρηση ουσιαστικά του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός εξέφρασε την άποψη ότι ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα κι αν ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε τον Γενάρη ένα κλασικό αριστεροπόδαρο για τη θέση του αριστερού ακραίου της επίθεσης, αλλά ένα…δεξιοπόδαρο! Κι έφερε το παράδειγμα του Όσκαρ Γκονζάλεθ, που έπαιξε τόσο καλά στο παιχνίδι της Λιβαδειάς σε θέση αριστερού χαφ, αν και το αριστερό το έχει μόνο για περπάτημα. Κι όμως έβαλε ένα γκολ, έφτιαξε ένα ακόμη, ενώ ακόμη και στο τρίτο ήταν μέσα.

Ο Ζίκο έχει την άποψη ότι σημασία έχει να είναι καλός ο παίκτης κι όχι αν είναι αριστεροπόδαρος η, δεξιοπόδαρος. Τονίζει δε ότι η κάθε περίπτωση έχει τα καλά και τα άσχημά της. Για παράδειγμα, ο δεξιοπόδαρος δεν μπορεί να βγάλει εύκολα σέντρα από αριστερά, αλλά μπορεί να κλίνει προς τα μέσα και να σουτάρει επικίνδυνα για την αντίπαλη εστία η, να βγάζει κάποια καλή κάθετη πάσα για τους επιθετικούς συμπαίκτες του. Και ειδικά στον Όσκαρ ο Ζίκο σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες. Κι άλλες ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: