Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

One man show!

aris_omadiki.jpgΤέσσερα χρόνια βρισκόταν στο... περιθώριο! Και αυτή ήταν αναμφίβολα η μέρα του κι ένας τρόπος να δείξει ότι άξιζε τις ευκαιρίες που δεν του δόθηκαν. Ο Νίκος Ρουμελιώτης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα Βασλικά και αυτός που οδήγησε τον Άρη σε μεγάλη νίκη κόντρα στον «ασθενή» Ολυμπιακό. Στο ντέρμπι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής, οι κίτρινοι «απάντησαν» δύο φορές στο προβάδισμα των ερυθρολεύκων και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα στο τάι-μπρέικ. Εκπληκτικός ο Νικόλα Κοβάσεβιτς «τελείωσε» τις όποιες ελπίδες του Ολυμπιακού με άσο.


Σίγουρα, η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλύτερη από εκείνη της πρεμιέρας. Αυτή του Άρη, όμως, ήταν από... άλλο πλανήτη! Ο Καλντέιρα πήρε θέση βασικού, χωρίς να... τραβήξει ιδιαίτερα, ο Τζούριτς είχε κάποια ξεσπάσματα στο ματς, που κρατούσαν τον Ολυμπιακό ζωντανό, δίνοντας παράλληλα βοήθειες στον Μίλκοβιτς, όμως δεν ήταν αρκετά.

Το σερβίς του Άρη και οι... σεληνιασμένες επιθέσεις, κυρίως από τους Ρουμελιώτη και Κοβάσεβιτς, σε συνδυασμό με την κάκιστη υποδοχή του Ολυμπιακού και το πολύ καλό στήσιμο μέσα στο γήπεδο από τους γηπεδούχους έφεραν το αποτέλεσμα. Ειδικά για τον Ρουμελιώτη, αυτό το ματς ήταν ο υπερπάντων αγώνας. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ήταν λογικό να θέλει να δώσει τις δικές του απαντήσεις στον Άντερς Κρίστιανσον. Και τα κατάφερε και με το παραπάνω. Ο διεθνής διαγώνιος μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση την αναμέτρηση, στέλνοντας το μήνυμα στον απέναντι πάγκο, με μια παράσταση που ήταν... όλα τα λεφτά!

Απλά στο τέλος, το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και ένας άλλος... Νικόλας, ο Κοβάσεβιτς, ο οποίος είδε τον Ολυμπιακό να φτάνει από το 10-4 του τάι-μπρέικ στο 13-13, «τελειώνοντας» τις όποιες ελπίδες είχαν οι ερυθρόλευκοι με άσο, που ήταν ο 15ος στην αναμέτρηση.

«Του λείπουν οι φυσικοί ηγέτες»

Πανηγύρισε τον κάθε πόντο ξεχωριστά, βάζοντας «φωτιά» στο κλειστό των Βασιλικών. Το πάθος ξεχείλιζε από τον Νίκο Ρουμελιώτη ο οποίος τόνισε μετά το τέλος του ματς: «Η ομάδα έχει πάθος. Τα παιδιά που αγωνίζονται είναι 22-23 ετών κι εγώ είμαι ο μεγαλύτερος. Αυτοί τρελαίνονται μέσα στο γήπεδο κι εγώ τους ακολουθώ. Θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια. Μπράβο μας, ήταν μια μεγάλη νίκη. Ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος. Θεωρώ ότι έχει απουσίες, αλλά όχι λόγω τραυματισμών, αλλά λόγω έλλειψης φυσικού ηγέτη, εκτός από τον Μίλκοβιτς. Ο Κώστας Χριστοφιδέλης και ο Βασίλης Κουρνέτας λείπουν από τον Ολυμπιακό», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη δική του απόδοση και τις «απαντήσεις» που πιθανώς ήθελε να δώσει, ο διεθνής διαγώνιος τόνισε: «Δεν έχω να δώσω τίποτα. Έζησα τέσσερα υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά τώρα βρίσκομαι στον Άρη και θα το διασκεδάσω μέχρι το τέλος. Οι συμπαίκτες μου μου δίνουν ρυθμό. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα μας υποστηρίξει περισσότερο από εδώ και στο εξής, εμείς παίζουμε γι' αυτούς».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε: «Δεν ήμασταν καλοί στο σερβίς. Στο τέλος πιέσαμε, αλλά δεν έφτανε αυτό. Ήταν μια καλή εμφάνιση. Δεν μας ικανοποιεί. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Μέσα από τη δουλειά θα έρθουν και οι καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα».

Τα σετ: 23-25, 25-21, 22-25, 25-22, 15-13
Αρης Μαρμούρης ΑΕ (Οικονομίδης): Τερζής 5 (3/5 επ., 2 άσοι), Ρουμελιώτης 27 (23/41 επ., 1 μπλοκ, 3 άσοι), Κοβάσεβιτς 17 (11/24 επ., 6 άσοι, 75% -33% άριστες), Μιλιβόγιεβιτς 9 (8/16 επ., 1μπλοκ, 64% υπ. - 52% άριστες), Πετρέας 12 (7/14 επ., 3 μπλοκ, 2 άσοι), Κιόσης 15 (12/22 επ., 3 μπλοκ) / Παπαδημητρίου-λ 55% υπ. - 30% άριστες, Σαρικείσογλου, Πιπέργιας, Τζελάτης.
Ολυμπιακός (Κρίστιανσον): Κούναρι 15 (12/19 επ., 2 μπλοκ, 1 άσο, 47% υπ. - 24% άριστες), Τίσερ 3 (3 μπλοκ), Ανδρεάδης 5 (5/9 επ.), Τζούριτς 18 (7/10 επ., 4 άσοι, 7 μπλοκ), Μίλκοβιτς 18 (17/34 επ., 1 μπλοκ), Καλντέιρα 14 (12/23 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο, 44% υπ. - 31% άριστες) / Στεφάνου-λ 70% υπ. - 53% άριστες, Κυριαζής, Σουλτανόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: