Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Με το δεξί η εποχή Βρύζα

panigirismoi-paok.jpgΜε το καλυτερο τρόπο ξεκίνησε η θητεία του Ζήση Βρύζα στον προεδρικό θώκο του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννενα στη Τούμπα και σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Σκόρερ για τον Δικέφαλο του Βορρά ο Λίνο με ωραία εκτέλεση φάουλ στο 43', και σουτ του Αραμπατζή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Αξιόμαχος ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο, δοκάρι ο Σαϊτιώτης.

Έπρεπε να περάσουν 43 λεπτά για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ, όχι να ξεκλειδώσει την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, να πετύχει γκολ. Το κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου ήταν ιδανικό για τους παίχτες και τον Φερνάντο Σάντος εν’ συγκρίσει με τα όσα έδειχναν οι Θεσσαλονικείς στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν κακός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ούτε μια φάση μπόρεσαν οι παίχτες του Πορτογάλου τεχνικού να δημιουργήσουν μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Κάτι εμπνεύσεις από τον Σορλέν σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ με την μπάλα να τριγυρνάει στο πρώτο δοκάρι και κάτι σουτ της απελπισίας ήταν αυτά που μπόρεσαν να κάνουν στον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι αδικούνται από το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν οργανωμένοι στην άμυνα και χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Σαϊτιώτη. Μάλιστα δύο φορές οι Γιαννιώτες απείλησαν την εστία του Χαλκιά. Στο 20ο λεπτό ο κοντόσωμος επιθετικός σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή υποχρεώνοντας τον Χαλκιά να πέσει στην γωνία του και να διώξει και η δεύτερη στο 34’ όταν εκτέλεσε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή και στον άξονα στέλνοντας την μπάλα να προσκρούσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.

Κανείς δεν περίμενε ότι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η εξέλιξη θα ήταν τελείως διαφορετική με βάση τα όσα βλέπαμε. Ο ΠΑΟΚ όχι ότι πάτησε την μπάλα κάτω και έπαιξε σούπερ ποδόσφαιρο, απλά η έμπνευση του Λίνο να εκτελέσει αυτός το φάουλ και όχι ο ΚΟνσεισάο στο 43’ και ο Αραμπατζής να κάνει μια κούρσα και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 45’+ ήταν ότι το καλύτερο για τον Δικέφαλο του Βορρά στο πρώτο μέρος και με πολύ δόση από τύχη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, χωρίς κάποια αλλαγή από του Σάντος και Παράσχο, τόσο στα σχήματα όπως και στα πρόσωπα. Η άμυνα του ΠΑΣ ανοίχτηκε και αυτό γιατί προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να μπουν και πάλι στο παιχνίδι αυτό βεβαίως δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι όσες φορές και αν βρέθηκαν στην κόντρα επίθεση, πότε με τον Ίβιτς και πότε με τον Παπάζογλου. Στο 79’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ με τον Σιαλμά όμως ο Χαλκιάς ήταν και πάλι εκεί.

Το ενδιαφέρον λοιπόν στράφηκε στις κερκίδες και στα συνθήματα που φώναζαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Το πρώτο για τον Ζήση Βρύζα και το δεύτερο για τον Φερνάντο Σάντος. Ο κόσμος του Δικεφάλου στηρίζει τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, αλλά και τον προπονητή της ομάδας σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ΠΑΟΚ με την αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγορακη. Εκτός από μια μικρή μερίδα φίλων του Δικεφάλου που φώναξε και το όνομα του Ζαγοράκη το υπόλοιπο γήπεδο δεν ακολούθησε.


MAN OF THE MATCH:
Μπορεί αν μην πέτυχε κάποιο γκολ σήμερα ο Πάμπλο Γκαρσία ωστόσο ήταν η πιο αξιόπιστη λύση του Δικεφάλου στο χώρο του κέντρου. Έκοβε, μοίραζε, ήταν αυτός που από τα δικά του πόδια ξεκινούσε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ιμπαχίμα Μπακαγιόκο επέστρεψε στο γήπεδο της Τούμπας ως φιλοξενούμενος. Ο Ιβοριανός μπορεί να ήθελε να δείξει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι κακός έφυγε από την Τούμπα, ωστόσο δεν μπόρεσε να προσφέρει απολύτως τίποτα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντως δεν τον ξέχασε και τον χειροκρότησε στην αλλαγή του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:
Ο Γιώργος Σαϊτιώτης ο επιθετικός του ΠΑΣ με καταγωγή από την Χαλκιδική έχει εκφράσει κατά καιρούς τα ΠΑΟΚτζήδικα συναισθήματα του. Σήμερα προσπάθησε δύο φορές να «πυροβολήσει» την αγάπη του για χάρη του Άγιαξ της Ηπείρου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ψάξαμε να βρούμε αν κάποιος από τους δύο προπονητές ή κάποιος από τους παίκτες που αγωνίσθηκαν υπέπεσε σε κάποια γκάφα. Δυστυχώς δεν βρήκαμε κάτι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο κ. Τσινιάρης από την Αθήνα πέρασε από την Τούμπα απαρατήρητος, χωρίς λάθος υποδείξεις και με σωστή διαχείριση των κίτρινων καρτών.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Κονσεισάο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζας, Παπάζογλου (73’ Φωτάκης), Λίνο, Βιερίνια (82’ Κουτσιανικούλης), Ίβιτς (85’ Κοντρέρας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Στάθης (66’Τζανής), Κούσας, Κώτσιος, Κανακούδης, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Μπακαγιόκο (74’ Σιαλμάς) (74’ Σιαλμάς), Σκαρτουέλι (57’ Ντιμπαλά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: