Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ζντοβτς: «Ανταγωνιστική η Ευρωλίγκα»

zdovc_olimpja.jpgΗ Ολίμπια Λουμπλιάνας ηττήθηκε την περασμένη Πέμπτη από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη «Nokia Arena», στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων της φετινής Ευρωλίγκας, την οποία ο Γιούρι Ζντοβτς χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Ο Σλοβένος τεχνικός αναφέρεται παράλληλα και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.




Ο Γιούρι Ζντοβτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και μίλησε αρχικά για την φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση: «Προβλέπω μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική σεζόν. Για μένα υπάρχουν δύο γκρουπ ομάδων: αυτές που ξεχωρίζουν από τώρα βάσει ρόστερ κι αυτές ου θα παλέψουν για κάτι καλό.Κι υπάρχουν αρκετές τέτοιες. Θέλω να ελπίζω ότι μέσα σε αυτές θα είναι κι η δική μου ομάδα.

Στο πρώτο γκρουπ από τώρα μπορούμε να τοποθετήσουμε είναι οι δύο ισπανικές (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα) κι οι δύο ελληνικές (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός). Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε την ΤΣΣΚΑ και πάντα πρέπει να περιμένουμε κάποια από τις άλλες ομάδες να ξεπεταχθεί και να κάνει την έκπληξη, περνώντας στο Τοp-16 με καλά αποτελέσματα. Νομίζω ότι αρκετές ομάδες, παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει οικονομία στις μεταγραφές τους, έχουν βρει καλές λύσεις, οι οποίες με προσοχή και σωστή δουλειά μπορούν να αποδώσουν».

Συνεχίζοντας κατέθεσε την άποψή του για το αν το επίπεδο του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ήταν χαμηλό: «Τηρουμένων των αναλογιών μπορεί να υποστηρίξει κανείς κάτι τέτοιο, αλλά οι αγώνες ως αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου από πλευρές θεάματος, από πλευράς σασπένς κι από πλευράς στρατηγικής. Απουσίαζαν βέβαια κάποιοι παίκτες κι αυτό έριξε το επίπεδο. Νομίζω ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει μια δυναμική, είναι αναπτυσσόμενο και κάποια στιγμή θα φτάσει να χαίρει της δημοτικότητας που του αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: