Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Πιο ώριμος από ποτέ ο Άρης…

Πιο ώριμος από ποτέ ο Άρης…

Τα παθήματα στις τρεις πρώτες εξόδους έχουν γίνει πια μαθήματα.
Αν και πρωταγωνιστής στις περισσότερες από τις προηγούμενες αναμετρήσεις ο Άρης(με Ηρακλή, ΠΑΟ και Πανθρακικό) δεν ευτύχησε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τούτη τη φορά όμως διαθέτει και την εμπειρία και το πείσμα και την πίστη για το πρώτο τρίποντο, ένα τρίποντο που θα τον «εγκαταστήσει για τα καλά» στις ψηλές βαθμολογικές θέσεις και θα τον καθιερώσει πανηγυρικά σε «ρόλο πρωταγωνιστή».
Το καλό για τον Ιομάρ Μαζίνιο είναι ότι είχε μπροστά του περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη φορά για να δει, να μελετήσει και να ερευνήσει τον αντίπαλο της ομάδας καθώς και να ανακαλύψει εύστοχους τρόπους αντιμετώπισης που θα οδηγήσουν τους «κίτρινους» στη πρώτη νίκη μακριά από το Κλ. Βικελίδης.

Τα κλειδιά του… παραδείσου

Οι οδηγίες του ξένου τεχνικού προς… ναυτιλλομένους ήταν σαφείς και ξεκάθαρες.
Η επικινδυνότητα της αποστολής είναι δεδομένη γι’ αυτό και κείνος απέφυγε τα «όμορφα τα λόγια τα μεγάλα». Γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως αν ο Άρης είναι Άρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν, πολύ δε περισσότερο τον Εργοτέλη. Το ερώτημα είναι αν θα είναι Άρης.
Τα στοιχεία που ο Ιομάρ Μαζίνιο θεωρεί κομβικά είναι απλά και συγκεκριμένα:
Πρώτα από όλα θέλει και ζητάει πειθαρχία, αφοσίωση στο παιχνίδι και αυτοσυγκέντρωση και στα ενενήντα λεπτά.
Από κει και πέρα, απαιτείται πίεση ψηλά και κυριαρχία στο χώρο του κέντρου.
Στα απολύτως απαραίτητα «κλειδιά» προστίθενται τόσο η σοβαρότητα και η αποτελεσματικότητα στα τελειώματα όσο και η προσοχή στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Το ζητούμενο είναι η διάρκεια

Ειδική προπαρασκευή από το τεχνικό τιμ έχει γίνει, σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας, στην σταθεροποίηση της απόδοσης και στο κοντρολάρισμα του ρυθμού , προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει διάρκεια.
Στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας με αντίπαλο τον Ηρακλή, οι «κίτρινοι» είχαν ένα ημίχρονο φανταστικό αλλά «έπεσαν» στο δεύτερο. Το ίδιο λίγο πολύ συνέβη και στις δύο άλλες εκτός έδρας αναμετρήσεις με ΠΑΟ και Πανθρακικό. Αυτό που θα επιδιώξει να πετύχει ο Άρης με τον Εργοτέλη να είναι συνεπής και να έχει σταθερή απόδοση και στα δύο ημίχρονα.

Με το ίδιο σύστημα αλλά και αλλαγές

Μετά από αρκετό «διάβασμα» του αντιπάλου και αν δεν υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής ο Ιομάρ Μαζίνιο θα παρουσιάσει τον Άρη με το γνωστό σύστημα, το 4-4-2 σε διάταξη ρόμβου.
Ο Μιχάλης Σηφάκης κάτω από τα δοκάρια. Οι Νέτο, Αράνο, στα πλάγια και οι Νασούτι, Κουλουχέρης, στο κέντρο της αμυντικής διάταξης.
Πρώτος πόλος του ρόμβου ο Ναφτί (αν δεν προτιμηθεί ο Πρίττας), από αριστερά ο Φερνάντεζ, δεξιά ο Φλάβιο και στο κέντρο ο Γκρασιάν.
Επιθετικό δίδυμο θα παίξουν, όπως όλα δείχνουν, ο Κόκε, σε ρόλο κρυφού κυνηγού και ο Κάμπορα φουνταριστός. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: